אין כבר מסלול של זרם חזק כחלק מתואר ראשון. יש בבראודה ובטח בעוד מקומות מסלול זרם חזק למהנדסי חשמל. על פי החוק זה נדרש רק לרשיון "חשמלאי מהנדס", לא ל"חשמלאי ראשי". לא יודע מה נדרש בנוסף לתואר, משער שבחינה.
Printable View
פחות מיד אחת, זה אומר שאף אחד לא נכנס אליך. :D
לא הכרתי את חומר הקורס, זה מה שחבר חשמלאי מוסמך העריך.
אין לי תואר בהנדסה, יש לי תואר ראשון בפיסיקה וגם במתמטיקה, אבל כנראה שזה לא מספיק לפטור אותי מלימודי המתמטיקה בקורס.
לא יודע אם אצליח ללמוד הכל בשבועיים, אבל...אם הלימוד בקורס הוא עיוני בלבד, אני לא רואה סיבה הגיונית
לחיוב הלימודים במסגרת במקום מבחן,
הרי חברה קצת עשירה ורצינית יותר כמו מיקרוסופט מאפשרת לקבל הסמכה במספר תארים ע"ס תוצאת הבחינה, גם אם למדת בבית.
אם טעית בכתיבת שורת תוכנה מקסימום תיכשל במבחן או שהתוכנה/יישום לא יעבוד..
אם טעית בחשמל זו יכולה להיות הטעות האחרונה שלך...
מה יש לטעות ? כולה מורידים שאלטר..
ואתה היית מכניס אלייך הבייתה חשמלאי שלמד בבית?
לא מענין אותי איפה הוא למד, אם יש לו רשיון חשמלאי מוסמך שמאגד בתוכו הצלחה בבחינה+3 שנות פרקטיקה.
זה עדיין לא אומר שהוא יודע מה הוא עושה...
אפשר להשיג אישור שעבדת 3 שנים גם בלי להחליף מנורה, אתה רק צריך להכיר מישהו שמכיר מישהו..
אבל איך אמרת, כולה להוריד שאלטר... אני מקווה שהיית ציני אבל בתים נשרפים ואנשים מתים בדיוק בגלל אנשים עם הגישה הזו...
אפשר להגיד את זה על כל מקצוע..תשאיר את זה לחיים הכט..
אם תלמד לימודים עיוניים בכיתה (חוק אוהם, מתמטיקה, פיסיקה וכאלה) זה לא יעשה אותך חשמלאי טוב
ממישהו שמסוגל ולמד בבית.
אם מישהו עשה את הפרקטיקה בהתכתבות כנראה וישרף הבית וזה ממש לא משנה איפה למדת.
אז אמנם אם למדת סיסקו לבד בבית לא תשרוף בית, אבל אתה יכול לגרום נזק כלכלי לחברה
שיעלה כמו בית. תחשוב מה קורה ש 150 מהנדסים לא עובדים 10 שעות.
לא ברור לי מה אתה טוען.
דיברתי רק על הלימודים העיוניים, זה מה שלומדים בקורס.
לא טענתי שיש לוותר על תקופת הפרקטיקה לאחר הבחינה.
אני איתך. אין שום סיבה לחייב אדם ללמוד למבחן בכיתה ולשלם ממיטב כספו.
אין שום סיבה שאדם שסיים תואר אחד יקבל פטור בקורסים באוניברסיטה
אבל על חשבון של כיתה ה' במשרד התמ"ת לא יקבל פטור.
פרקטיקה זה משהו אחר. ופה חובה לאכוף מצב שמישהו זייף ואפילו להעמיד
לדין פלילי במידת הצורך את שני הצדדים. הבעיה היא שהאכיפה במדינה הזו
היא רק מה שמתחת לפנס ולכן מחייבים אותך לשבת בכיתה,.
כל מילה בסלע !
וכן, לומדים גם ב"מעבדה" מעשית, מאוד מאוד בסיסי אבל לומדים. חיבור מפסקים, שקעים, חילוף, מצלב, קופסאות הסתעפות/ביקורת. בניית לוח בסיסי.
כולל קצת מערכות פיקוד וגם עבודה בסיסית עם בקרים מתוכנתים.
חברה, קצת פרופורציות.
הקורס של משרד התמ"ת הוא מסטיק של 10 חודשים שאין בו אלה למלא מכסות של שעות מבוזבות
ולסמן V בתקנון למרות שאין באמת קשר בין מה שרשום ללמוד לבין מה שלומדים בפועל.
באמת שכיתה סבירה וממוצעת של תיכוניסטים יכולה ללמוד את הכל ב3-4 חודשים (בטח כשלומדים 44-45 שעות בשבוע כולל יום שישי)
אבל קורס חשמל ממוצע הוא לא כיתה ממוצעת ובטח שלא סבירה שרובה ליצנים שונים בגילאי 20 עד 55.
היום הממוצע כולל צעקות בכיתה (קולות בסגנון טרזן ומישהו ששואל בלחש את החבר "איפה הבירות גבר" אז החבר שם את הידיים על הפה בסגנון מגאפון
וצורח בקולי קולות (באמצע שיעור בתורת החשמל, כן?) "בבגאאאאאאאאאאאאאאאאאאז' ".
כל זה מחזות יומיומיים ולא קורים פעם ב...
הבנתם?
פיצוצי חזיזים באמצע שיעורים לפני, בזמן וגם אחרי חג פורים.
את זה גם הבנתם?
אם אני אעלה כאן סרטוני וידאו שצילמתי בזמן שיעורים אתם לא תאמינו מה הולך בבי"ס של משרד התעסוקה.
אבל בין כל הצחוקים והבלאגן גם לומדים המון תאוריה על הגנות ומוליכים והארקות ולוחות חשמל וגנרטורים ומשהו מכל זה בכל זאת נכנס.
ומה שלא יודעים תמיד יש מי לשאול או שפותחים מדריך. אבל הבייסיק קיים בראש, בטח בשנים הראשונות שאחרי הקורס. (כשעוסקים בזה גם זוכרים את רוב מה שרלוונטי).
ושימי, בלי להעליב אבל מזכרון עמום של דיונים כאלו ואחרים שעלו פה בעבר הייתי ממליץ לך בחום לעבור קורס חשמלאי מוסמך אם ברצונך לעסוק במקצוע.
10 חודשים משעשעים ובסופו של דבר במבט לאחור היה מעניין ומועיל. אם אתה זכאי לדמי אבטלה זה בכלל נחמד.
האמת שמעבר לזה מאוד מעניין אותי מה מושך אדם מן הישוב שאין לו קשר לחשמל להחליט שהוא רוצה לעסוק במקצוע?
(אני עובד עם אבא מאז שאני זוכר את עצמי ונכנסתי לעסק קיים)
איתי
חיפשתי עבודה בתור איש אחזקה או מנהל אחזקה בבנין, ויש לא מעט הצעות שמחייבות רשיון כזה.