אתה יכול להיות רגוע, היום הזה לא קיים.
Printable View
תודה, הדיון נתן לי עוד חומר לקראיה ועוד דברים לחשבו עליהם.
הרכב מיועד לטיולים בעבירות בינונית + ,עמוסים (או טיול קצר עם 4 אנשים או טיול ארוך עם הרבה ציוד), מדובר בסיקס ישראלי קצר.
שני בעלי מוסכים מוכרים ובעלי סיקסים בהווה ובעבר המליצו לי על קיט 4.5" של rough country.
בסופו של דבר אני מעוניין גם להתקין כננת, וצמיגים 32 או 33
למישהו יש ניסיון עם הקיט הנ"ל?
אדר
הי אדר,
חיפוש מהיר בגוגל (בשפה האנגלית) יעלה לך הרבה מאוד תוצאות לגבי הקיט הנ"ל. לצערי וצערך מאוד שליליות. הקיט הנ"ל עולה בארה"ב 380$ והוא כולל הכל. המחיר היה מפתה ואכן חשבתי ליבא אותו בעצמי. דרך אגב רכשתי לא מעט מוצרים של היצרן הזה - איכות נמוכה ביותר של ברזל, פלסטיק וצביעה (מראות, צירים, תושבות)
במידה ואתה נעול על 4 אינץ - אני הייתי בוחר ב BDS ביבוא אישי. העלות כ - 100$ ליחידה ולשימחתך אתה לא זקוק לעלה הנוסף (במחיר שערורייתי של 900 ש"ח בארץ או 70$ בחו"ל).
המחיר המוערך לקפיצים יהיה כ- 400$ לקפיצים, 220$ מיסים + 350$ משלוח דרך יושופס ודרך הים (חודש וחצי אספקה).
על זה יש להוסיף בולמים + בושינגים + יו-בולט ארוכים יותר.
דרור ממליץ על היצרן המקומי - אולי שווה לך לשקול זאת. לדעתי האישית את נושא השיכוך תוקפים פעם אחת והכי יסודי שיש.
את המעבר לצמיגים גדולים אתה צריך לעשות בתכנון נכון והתאמה של הרכיבים שדורשים התייחסות - כי מה שקובע את ההצלחה לשרידות ובטיחות הינם הרכיבים הרגישים ביותר בשרשרת. כמו כן יחסי העברה שלך יפגמו וגם על כך תצטרך לתת את הדעת. 33 זה מגניב וסקסי - אבל גובה לא מעט קורבנות כאשר לא נותנים את הדעת לשאר הרכיבים ובלי קשר לעלות הגבוהה של כל צמיג.
באופן אישי אני חושב שמעבר לצמיגים גדולים לא נותן את התמורה לאור היעוד של הרכב שלך (טיולי משפחות).
בברכה
יהודה
אני כרגע גם שוקל לעשות משלוח של סט קפיצים לחמוריקו שלי הסט הוא סט הגבהה של 4.5", אולי הוא יעניין אותך, הוא "קצת" יותר יקר מהסכומים שאתם מדברים אבל אולי כן יהיה במסגרת התקציב שלך.
יש שם שני סוגי בולמים מונוטיוב/טווינטיוב מה מהם עדיף? סיקס 86 קצר.
מישהו מכיר את הסט הזה? מישהו נוסע איתו? המלצות? אזהרות?
ואם מישהו יודע מה זה ה- "חיוב יבוא" import charge שהם גובים מראש?
http://www.ebay.com/itm/Rubicon-Expr...item3a876976fc
תודה
יהודה פרוייקט מדהים שאפו..
הקיט של הרוביקון אקספרס אמור להיות ממש ממש טוב, אבל בא עם המחיר שלו.
בגלל גיפולוג כבר שכחתי מגוגל ומהעובדה שיש עולם שלם שנוסע על סיקסים למינהם, תודה על התזכורת.
לפי הפורומים בחול הראף קאנטרי הוא קיט מאוד קשה שלא יענה לצרכים שלי (פשוט כי הוא לא נעים).
אני כרגע בבירורים על המחיר של קיט 4 אינץ של BDS בארץ ובחול.
יש יותר מידי מגוון וזה מבלבל
הצמיגים הגדולים הם בעתיד הרחוק, וכשיבוא היום כל הגורמים הרלוונטים יבדקו
אדר
אדר שלום,
גם אני בנקודת ההתלבטות בנושא קפיצים והתאמתם. אשמח לדעת מה גילית.
בברכה, אסף
זה הקיט של BDS,
http://www.ebay.com/itm/BDS-4-SUSPEN...-/390715564633
המחיר נשמע לי מצויין, השאלה היא איך אני יודע אם זה יתאים לי לרכב?
מדובר ב cj8 קצר שנת 88, האם זה סיקס?
אבל אני עדיין לא בקיא בכל הבאלגן של הדגמים
ועוד שאלה על הדרך, מה מקור השם סיקס? האם זה בא מה CJ6 או שמא מהשישה צילינדרים?
הי,
לטעמי המחיר הסופי (מיסים + משלוח) של BDS או רוביקון לא שווה את הסיכון של יבוא עצמי.
לגבי הקיט של רוביקון: הקפיצים מצויינים - במיוחד הסדרה הזו, אבל שים לב אילו קפיצים של YJ במקור שעברו התאמה בעזרת הקיט המצורף (לטעמי מחיר גבוה להחריד) על מנת להתאים לתושבות של הסיקס. ההתאמה שאני מבצע עדיפה מבחינת חוזק וגאומטריה (כמו כן אבל אחד לא יטריד אותי עם נדנדות מוזרות כפי שיש בקיט של רוביקון).
מונוטיוב הינו בולם שמן, טווין טיוב הינו בולם גז. המחיר של הבולמים של רוביקון יקרים לעומת התמורה שהם נותנים. לטעמי הקיט הנ"ל יקר מאוד מפני שהוא משקף תוספת מחיר לעומת אלטרנטיבה זולה יותר בהתאמה אישית של כל חלק - ועל פי הצורך. לסיכום תברר את מחיר הקפיצים בלבד ותשלים את שאר החלקים ממקומות אחרים (באיכות גבוהה יותר ובעלות נמוכה יותר).
סיקס הינו שם שניתן במקור בצבא עבור CJ6. השם דבק ומעשה כל CJ נקרא סיקס בארצנו היפה.
מאוד חשוב לציין שהרכבים של כולנו אינם סטנדרטים! ולכן ישנו סיכון שהקיטים לא יתאימו. ישנן הבדלים בסרנים, תושבות בולמים ועוד.
שני הקיטים מתאימים לסרנים רחבים עם מגדל בולם ארוך מלפנים. וזו לבד סיבה נוספת מדוע לא לקנות "קיט" אלא לבנות לבד את הקיט.
סיבה אחרונה למדוע לא לקנות קיט קשורה באופן המיסוי בארץ. משלוח עד 75$ לא חייב במיסים, משלוח מעל נושא בעלות של 52% מיסים (מע"מ ומכס). לצורך העיניין זול יותר לפרק את הקיט לחלקים הרלוונטים ולשלוח בחבילות של עד 75$ במידה וניתן.
הבולמים של BDS לא בדיוק שיא האיכות וישנן עדיויות לחברה שכבר החליפו (לאחר פחות משנה) את הבולמים באחרים.
מקווה שעזרתי... פשוט עשיתי דוקטורט בתחום הזה טרום תחילת השיפוץ שלי.
לגבי המלצה של מוסכים. RE מומלץ מאוד ויניב ממוסך הייטק מוטורס בעל ניסיון בהתקנה שלהם. אני חושב שמתלם מיבא אותם ומוכר רותם בעלות סימלית של 11K לפני מע"מ ושאר ירקות.
שאר המוסכים ימליצו לכם במה שקיים כרגע וזמין וזה רק "ארץ קשוחה".
יהודה
בוב הספוג: אני משער שהסרן הקדמי שלך הינו DANA 30 והאחורי DANA44.
תוודא את הנושא - אם כן הקיט מתאים. אבל אני ממליץ לך לקנות מחנות בארה"ב בעלת שם ולא מ ebay. אתה צריך לומר להם שהקיט צריך להתאים לדנה 30 מקדימה ולדנה 44 מאחור - הם כבר ידעו לצרף את הבולמים והיו-בולט המתאימים עבורך.
חנות מומלצת: http://www.4x4groupbuy.com/store/adv...eywords=bds+cj
יהודה תודה רבה
אני שמח שמישהו עשה את הדוקטורט ויש לו ידע נרחב בתחום.
אני כרגע בבירורים כמה עולה קיט BDS קומפלט בארץ, ראיתי את אותו הקיט באותו מחיר בערך באתר של BDS ואם אני אזמין מחול אז אזמין משם.
ההשערה שלך נכונה, דנה 30 קדמי ו44 אחורי
יהודה, אם כל הכבוד, ויש כבוד (לעבודה שאתה עושה) אתה די חדש בתחום. על תזלזל בקיט של רוביקון כבודו במקומו מונח ולכן גם מחירו בהתאם.
לגבי העניין עם הנדנדות, תפנים את זה שאתה תיסע על ג'יפ, ויעצרו אותך בכל מקרה, כן נדנדות, לא נדנדות.;)
וכמו שדרור אמר לך, רכב ארוך כמו שלך עמוס בציוד ואנשים לטיול של יומיים, הקיט של 2.5 לא יחזיק לך גובה ואתה תהיה במצב הזה בגובה סטנדרטי עם תחת ברצפה ואף למעלה.
יהודה, חפירות באינטרנט זה נחמד, זה מעביר זמן, וזה גם כיף כשמדובר בצעצועים אבל אינטרנט לחוד ומציאות לחוד.
במציאות- שום, אבל ש-ו-ם קיט קפיצים יעודי לCJ לא מתקרב לרמה של קיט מלא של רוביקון אקספרס-
לא באיכות החלקים- ברגים מתגרזים בתוך שרוולי מתכת עם חורי גירוז, נדנדות מברזל עבה במיוחד מגולוון, סקידפלייטס מחוזקים ועוד - שאף אחד מאלו לא קיים באף קיט אחר.
לא בכמות החלקים שמגיעים עם הקיט- תספור כמה חלקים כלולים בקיט הזה לעומת קיטים אחרים.
ולא ברמת השיכוך והעבודה שלהם - גם בכביש וגם בשטח.
לגביי המונוטיוב והטווין טיוב - אתה שוב מדבר מקריאה ולא מנסיון. הבולמים האלו מעולים ועובדים נהדר עם הקיט הזה. פרט קטן שכנראה יעניין אותך כאחד שקנה בולמים של בילשטיין וטוען שהבולמים של רוביקון לא מצדיקים את המחיר/ לא טובים - הבולמים של רוביקון מיוצרים ע"י בילשטיין.
החיסרון הגדול של הקיט הוא כאמור המחיר - 1400$ בארה"ב לפני שיצא מהחנות, מה שגורם לו להגיע ל5 ספרות בארץ גם ביבוא אישי.
אם התקציב לא באיזור ומחפשים משהו בפחות, לדעתי להשקיע גג 6000-7000 ש"ח במערכת מתלים + כל התוספות (בולמים צינורות ברקס וכו), ולא משנה אם זה קיט או ייצור מקומי או מיש-מש של חלקים.
אם הסכום הכולל מגיע עובר 7-7.5 וצפונה, שווה להתאמץ יותר וללכת על קיט מלא של רוביקון.
למי שיש כסף לזה שלא יתלבט, זה הקיט הכי טוב בשוק לCJ חד משמעית.
נ.ב.
מה שלא תחליטו, תעשו לעצמכם ולג'יפ שלכם טובה ואל תתקרבו לפרוקומפ.
אחרי חמש או שש סטים שונים בסבן שלי הוחלף הסט לרוביקון אקספרס ומאז איין תלונות הרכב רך וגמיש ונעים בכל מצב יחסית לשאר המותגים שניבדקו.
הסט היחיד שנימכר היום בארץ ולא הרכבתי זה BDS
מוריס, יש לי כבוד רב למוצרים של RE, אבל ניתן ליצור קיט משובח יותר בעלות נמוכה יותר - זה מה שרשמתי. אין זה קשור לכמה זמן אני בתחום ואני חושב שכל עצה שניתנת בפורום הזה צריכה להישקל בכובד ראש. הקיט של RE היה הבחירה הראשונה שלי, אבל ירדתי מזה מסיבות שקשורות אלי.
אם משיהו בוחר להשקיע 1500$ - ניתן להגיע לקונפיגורציה טובה יותר. תקרא שוב את מה שכתבתי.
אפשר לקבל נדנדות עם גירוז + בושינגים מתאימים לגירוז (יש להם חריצים פנימיים יעודיים), אפשר לוותר על הסקיד פלייט האוניברסליים ולרכוש של YJ, אפשר לקנות תושבות שש מכרומי מולי ולא להישאר עם תושבות שש הכושלות, אפשר לשדרג לבולמי גז של פוקס (BDS ופוקס יצרו מוצר מדהים בעלות דומה לבולמים של RE) ועל זה להוסיף תושבת תיבת הגה מחוזקת של MORE, יו-בולט גרייד 8, ניתוק מהיר של JKS (לי יש את RE - הם הכל חוץ מניתוק מהיר - הרכישה הכי גרועה שלי - פחות משנה וסובלים מקורזיה חמורה) וכמובן את הקפיצים המדוברים (עם עלה נוסף מאחור - כפי שנדרש לאור המשקל הרב שציינתם) וגם אז לא הגעת ל 1500$.
כמובן שהנושא דורש חפירה ותעוזה מצד הקונה. אבל איפה אני שוגה? למה הקיט לא נתפס כחבילה שיווקית ולא יותר מזה?
ומדוע עדיין קוטלים אותי לגבי הקיט של אולדמן במקום פשוט לומר - תתחדש ותהנה - תספר על הניסיון האישי...
בעקבות השיחות אתמול כתבתי ל ARB (היצרן היחיד שעונה לי מלבד BDS) על המשקל של הרכב והאם אני צריך להוסיף עלה חיזוק מתוך הקטלוג שלהם על מנת למנוע שקיעה.
חדש בתחום... אכן כן! וגאה מאוד בכך. במשך שנתיים רק הקשבתי, ראיתי רכבים, שאלתי את השאלות הקשות וקראתי הרבה על התחום, מודה יש לי הרבה מה ללמוד.
וככל הנראה אבצע הרבה טעויות - כך גם היה בעברי עם אופנועי שטח.
באופן כללי אני חושב שהגיע הזמן לנפץ מספר "פרות קדושות" ולשאול את השאלות לעיניין ומגובות בהסבר טכני הגיוני ותחת התקציב המאולץ.
בברכה,
יהודה
Six for life - חיזקת את דברי. בולמי בולשטיין עלו לי 70$ ליחידה. 330 ש"ח לאחר משלוח וללא תשלום מיסים.
בולמי RE עולים 110$ ליחידה ואז צריך לשלם מס של 52% והמחיר הופך ללא כלכלי.
אם כבר 100 דולר לבולם - אני הייתי בוחר באולדמן הרכים להחריד עם רוד מחוזק וכיסוי פלדה להגנה (שוקלים 5 ק"ג לעומת 2.5 ק"ג) או בולמי פוקס במחיר היכרות של 100$ ליחידה - פרי שיתוף פעולה של BDS ופוקס ובמחיר הרצה...
יהודה הקיט עולה כולל משלוח 5632 ש"ח תוסיף על זה 52% 2928
סה"כ 8560.. עד הבית..
אני הקצבתי לעצמי עד 10000 שקל להגבהות ונעילה. ככה זה יצא בול..
ההצעה שלך מאוד מעניינת אבל אני לא הכי בקיע בהתאמות סטים. נכנסתי למור ולהצעות שלך קיבלתי סחרחורת רק מלנסות להבין איך להרכיב את סט.
אני מעדיף לקנות סט קומפלט שמותאם כבר לסיקס שבמקסימום יהיה לי שינויים קלים לעשות. מאחר והנדנדות שלי קומבינה, הברגים שלהם לא מקוריים (לא יודע כמה חזקים) הסקיד פלייט של הקפיצים אצלי גמורים והניתוק מהיר אצלי בכלל לא קיים, אז בגלל שיש לי עוד בעיות חוץ מהקפיצים אז העדפתי ללכת על סט קומפלט.
מישהו יודע מה זה ה - IMPORT CHARGE שהם גובים בקניה? מה זה אומר?
אני חושש שאתה טועה בחישוב. 2200$ זה העלות של המוצר + המשלוח לארץ. על המחיר הזה אתה מוסיף 52% וזה המחיר הסופי. יש גם עלות לעמיל מכס...
Import charge הינו הדמי טיפול ומשלוח בינלאומי - שזה מחיר לא רע במידה וזה במטוס.
אופציה אחרת הינה לשלוח ליו-שופס ואז לשלם מס על 1500$ ולשלם להם על משלוח ימי כ 500$. - תדבר איתם בטלפון אני קבלתי הנחה של 30% על המשלוח שלי. זה קיט של 100 ק"ג בערך. בהצלחה!!!
החלפתי מספר מיילים עם הנציג הטכני של ARB. כעקרון שאלתי אותו האם רכב סקרמבלר, פתוח, כלוב מלא, מנוע 4.2 עמוס בציוד ואנשים במשקל כולל של 2000 ק"ג מתאים למק"ט שלרכשתי (גרסת Heavy duty) - האם ישנה סכנת שקיעה של הקפיץ, האם הקפיץ יתפקד טוב, האם אני צריך עלה נוסף, מה המקט של העלה הנוסף.
הוא חזר אלי ושאל אותי מה מידת הצמיג והאם אני נושא אותו על הטמבון האחורי ומה משקלו של הטמבון האחורי. לאחר שעניתי לו. הוא חזר אלי ואמר לי שאין צורך בעלה נוסף והקפיצים הנ"ל תוכננו לעמוד היטב במשקל שציינתי ואף יותר. ההמלצה שלהם להוסיף עלה במידה וצמיג 35 תלוי על טמבון מסיבי. הוא שיתף ואמר שזה מנסיון אישי.
כמו כן וידא עימי שהנדנדות הינן במידה של YJ (אינץ יותר מ CJ) על מנת לנצל את מלוא הפוטנציאל של הקפיץ (לשמחתי אילו הנדנדות שרכשתי).
על היתרונות והעיצוב ההנדסי: http://store.arbusa.com/Old-Man-Emu-...6R-P20953.aspx
בקיצור אני שקט אבל אין תחליף לניסיון האישי בשטח - מבטיח לעדכן.
יהודה
כמו שאמרו לך חפירות זה טוב ויפה, אבל לא תצליח להגיע לקונפיגורציה של רוביקון בפחות מהמחיר שלו, במיוחד שאין לך שום קונפיגורציה ידועה מראש, זה הכל ניסוי וטעייה ועד שתגיע לקונפיגורציה שתתאים לתחת שלך, אתה תגיע לסכום של הרוביקון אם לא יותר. וגם אז זה אולי יהיה נוח לתחת שלך אבל זה לא ישתווה לרוביקון.
אם מישהו היה מגיע לקונפיגורציה כזאת שהיא לא פשרה, זול יותר מהרוביקון, זה כבר היה רץ ברחבי הרשת.
מוריס אתה מפספס.
המטרה היא לקבל את התמורה ביותר עבור הכסף. ישנן דרכים יצירתיות לקבל יותר בקונפיגורציה שאכן רצה ברשת ובעיקר בסדנאות ארה"ב וכן בפורום סיקס הגדול בעולם - http://www.jeep-cj.com/forums/
המידע שם - האמריקאים המשוגעים האלה מגיעים לקונפיגורציות מגניבות בעלות מגניבה לא פחות. רק מהאתר הזה הבנתי כיצד לבנות את הקיט שלי - תוך כדי שאני מיתייעץ עם אנשים כמוך - רק בצד השני בעולם.
השוק האמריקאי מתנהג קצת שונה מאיתנו ותרבות העדר (כדוגמת מזגה 3, טויוטה קורולה) לא קיימת שם כפי שהיא כאן.
הקיט של RE עולה בארץ כ-11 אלף (זה מה שאמרו לי לפני חצי שנה), ביבוא אישי הקיט עולה:
1500$ קיט, 857$ מיסים, משלוח ימי 450$ - סה"כ 10,000 ש"ח לפי שער 3.6.
זה במקרה הטוב - היות והקיט לא יגיע בחבילה אחת בגלל המשקל - העלות תתפס בעוד 1000 ש"ח. וזה מניסיון אישי עם יבוא של קפיצים.
סה"כ 11 אלף.
עכשיו באופציה השניה שככל הנראה לא מקובלת בארץ ואולי אתה צודק, אולי זה יהיה פחות טוב אפשר להגיע למחיר אחר:
קפיצים 600$ לארבעה, מיסים 320$ משלוח עוד 270$ - סה"כ 4200 ש"ח
בולמים של בולשטיין. 70$ ליחידה, 0 מיסים, משלוח 20$. אתה שולח ארבע חבילות. סה"כ 1200 ש"ח
תושבות כרומי-מולי מאחת הסדנאות הכי נחשבות לתצורת זחילת סלעים. 74$ לזוג, מיסים 0, משלוח 20$
ניתוק מהיר JKS, מחזיקים בפטנט מדליק של שיחרור מהיר בכל מצב\ גם כאשר הרכב לא מאוזן. 130$ (אביזר קטן שאפשר להביא עם חברים) - לי יש את הניתוק המהיר של RE , שבעים דולר שזרקתי לפח.
יו-בולט גרייד 5 של פרוקומפ. 50$ לכל ה-8. 0 מיסים. משלוח 20$.
צינורות ברקס - קפוץ לטכנו צינור תקבל את האיכות הגבוהה ביותר
בושינגים: 50 דולר, 0 מיסים, משלוח 20. - צריך לדאוג למידות מתאימות.
סקיד פלייט: אני זורם איתך - תקנה את רוביקון - באמת איכות גבוהה. 50 דולר ליחידה. תפצל לארבע חבילות. סה"כ 280 דולר כולל משלוח - אפס מיסים ( יותר מהבולמים, חצי מעלות הקפיצים עבור 4 ברזלים מכופפים עם חורים ובורג)
באופן אישי אני חושב שכל מפעל מתכת יודע ליצר את החלק הזה בעלות של מקסימום 200 ש"ח לכל הארבעה באיכות גבוהה יותר ומפלדה משובחת.
נדנדות - 70 דולר לזוג (עובי 1 סמ), 0 מיסים, 20 דולר משלוח. סהכ 180.
מקווה שלא שכחתי משהו:
סיכום: 4166
סה"כ 8400 ש"ח
נשאיר 300 ש"ח לצינור ברקס
הקיט עולה: 8700 ש"ח
על הסקיד פלייט אפשר לוותר ופשוט לקנות של YJ עם מעגל חלוקה של 2.5" עבור הקפיצים מקדימה.
עלות 30 דולר לזוג מסיבי בעובי 4 מ"מ. משלוח 20 דולר. צריך לקדוח שני חורים - אבל אני מקווה שאם זה נסתדר...
הגענו ל- 8000 ש"ח.
חסכון של 3000 ש"ח. שווה או לא זו בחירה אישית של כל אחד.
אז יצא לי שם של חופר, אבל לפחות עניתי בצורה מכובדת, בצורה שפותחת קצת את הראש ליצירתיות ובצורה שמגובה בניסיון אישי - לפחות בנושא הרכישה והמשלוח לארץ.
באופן שתורם או לא - החלטה של הקורא. דרך אגב שאתה שולח הרבה דרך יושופס אתה מקבל הנחה משמעותית שלא מבוטאת במחיר הנ"ל.
אז יתכן שאני קצת מעצבן בפורום הזה ובשירשור הספציפי הזה אבל הכל מכוונות טובות ובאמת עבורכם . וזה לקח לי שעה וחצי של כתיבה ובדיקה של מק"טים ומחירים באינטרנט ובאתר יושופס.
שלכם יהודה.
* מוריס - אכן מה שעשיתי בשבועיים האחרונים היה לדאוג לתחת, אבל לא שלי -> של הג'יפ :D