תגובה: תחקיר כלבוטק בנושא אדום-אדום
יש גם דרכים אחרות, הן עולות יותר ומסבכות לאנשים תאווי בצע את החיים, שווה קריאה: http://en.wikipedia.org/wiki/Temple_Grandin
וגם הסרט המאוד הוליוודי שווה צפייה לדעתי: http://www.youtube.com/watch?v=cpkN0JdXRpM
לאור העובדה שרוב הבשר שלנו מגיע מתנובה ומשאר משחטות שכנראה גרועות יותר, זה מעלה בי תהיות.
לאחר קריאת כל התגובות פה אני חייב לומר שמחלקן ממש נחרדתי.
אני לא תמים, ולא מתרגש כ"כ למראה דם ושחיטה. ואין לדאוג, כי ממש אין סיכוי שבגלל הכתבה הזאת אהפוך חו"ח לצמחוני או טבעוני [ שישמור אותי האל ... ]
אבל התגובות פה מטרידות במידה מסויימת. ואסביר:
זה שמוליכים חיה לטבח, שחיטה, הרג, [ בחר את הרע במיעוטו ] אינו סיבה להתעלל בה גם אם זה ממש בדקות האחרונות. הסיבה להתעללות היא פשוט אכזריות של המובילים, או חוסר הדרכה נכון, או שניהם. ועל כך עליהם לשלם.
ברור גם לכל מי שקצת שכל בקדקדו שאין לזה גם הצדקה הלכתית , מאף רב בשום מקום בעולם. להפך. בהמה פגועה, עם שבר, מום, או מחלה פסולה לכשרות.
אז כל המגיבים שחושבים ש"גיליתי את אמריקה" - טועים. וברור לי שהמצב במשחטות אחרות ייתכן והוא גרוע יותר. זה עדיין לא מצדיק את ההתעללות. וזה מחייב העמדה לדין של כל המעורבים. לא רק פיטורין של מנהל המפעל. כי מי שהעסיק אותו חוטא בכך שלא ידע. אחריות אישית. ממש כמו שהיה עומד לדין אם מנהל הכספים שלו היה מריץ את מניות החברה.
למנכ"ל יש היום אחריות אישית כלפי הנעשה בחברה שלו.
את ההמשך, לסאגה הזאת נראה כאן, בכתבה , בדמות תביעה ייצוגית בגובה של 100 מ' ש"ח, לא מעט , גם במושגים של תנובה.
כל מי שרוכש בשר למאכל, בין אם לאחר שחיטה ובין אם לקראתה, נושא באחריות להנעת גלגלי המכונה המזעזעת הזו.
אבל הבשר לא נשאר חייב. הוא נוקם וברבות השנים מעניש את צורכיו במגוון מחלות.
הנה, החטא ועונשו.
מדבר,
אני מתעסק בתזונה על בסיס יומ-יומי וזה תחביב גדול שלי.
בוא ספר לי איך בשר בקר שגדל כמו שצריך, במרעה, הוא לא אוכל טוב...
בוא ספר לי איך דגי ים טריים הם אוכל לא טוב...
לעניין השחיטה, גם אני לא אוהב את זה וסביר להניח שאם הייתי צריך לעשות את זה בעצמי - הייתי צמחוני (ומה שקורה בסרטון זאת כבר סתם התעללות לשם כלום ושום דבר וצריך לזמבר שם את כולם).
גם הקטע התעשייתי שזה הפך להיות הוא די הזוי (גם בעוף ובחלב).
אבל מהצד השני -
1. מה אתם חושבים שהיה קורה אם היינו פותחים עכשיו את שערי כל הרפתות ונותנים לכל הפרות להסתובב חופשי?
הגורל שלהם היה שונה מהותית? הומני יותר?
2. האם כל חסידי האנטי שחיטה לא צורכים ירקות ופירות המגיעים משדות מרוססים? הרי גם שם הורגים כמויות של חיות (מכרסמים, ציפורים, והיי - גם חרקים וכנימות וכו..זה חיה, כי הרי....מה....התחלנו לעשות הבדלות ? על סמך מה? הם לא סובלים בשביל שאנחנו נאכל? ) בשביל שאתם תהנו מפירות וירקות נקיים.
אני לגמרי בעד אורגני בהכל, אבל במחיר של זה היום, זה לא בר השגה, וחבל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
מדבר,
בוא ספר לי איך בשר בקר שגדל כמו שצריך, במרעה, הוא לא אוכל טוב...
בוא ספר לי איך דגי ים טריים הם אוכל לא טוב...
נשאיר את ההסברים למי שמבין בזה קצת יותר טוב ממני ולעניות דעתי, גם ממך.
https://www.youtube.com/watch?v=IV-mlTfM070
אני לא יודע אם זה יעצור את מצעד האיוולת אבל אולי יגרום לכמה אנשים להבין מה הם מעוללים לעצמם ולקרוביהם.
מדבר, אני מבין בזה מעט מאוד, אבל אני בטוח שקיצוניות זה אף פעם לא נכון.
במקרה חברתי היא מהתחום, והיא דווקא כן מבינה בזה משהו, לא שאני מסוגל לחזור על ההסברים שלה, זה מכיל מלא מילים שאני לא מכיר אבל היא די משכנעת.
אם תוכל המון בשר זה לא יהיה בריא לך, גם אם תוכל הרבה יותר מידי מלפפון.
הכל צריך להיות במידה, והכל צריך להיות באיכות טובה.
דמגוגים יש בכל תחום, ואם מכל המומחים למזון בעולם רק בודדים צימחוניים, כנראה זה לא כל כך נורא.
עצוב.
אני לא נגד אכילת בשר, אני באופן אישי אוכל בשר.
גם נמר שאוכל עגל\אייל הוא אוכל אותו חיי, ללא שום שחיטה (תהיו בטוחים שזה לא פחות כואב ממה שהם עוברים פה), אבל אנחנו לא חיות ואם אפשר לעשות משהו ואפשר, אז אנחנו חייבים.
מה שמאוד אהבתי זה את האוסטרלים שהם ממש באים לראות את מצב הבקר שלהם לאחר שהוא יוצא לאוסטרליה.
אם תחשבו על זה רגע, זה פשוט יפה.
הבקר כבר יצא משטח אוסטרליה, הם מפחינתם יכולים להמשיך הלאה, אבל לא, חשוב להם גם למי הם מוכרים.
מצד שני גם מרגיז אותי שמגיעה גם איזה מישהי לתוכנית בוקר למכור לבעלי הכלבים למשל ביגוד חורף\קייץ.
ובטוחה הוא משכנעת שזה הדבר הטוב לכלב שלהם.
למה לדעתם זה לא פגיעה בבעלי חיים?
ואני מדבר ברצינות, אולי יש לזה השלכות שאנחנו בכלל לא מבינים....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
תודה ! סרט חזק ומומלץ !
הנה הגירסא המלאה http://www.youtube.com/watch?v=WJMCj...e_gdata_player
ציטוט:
gp1בבקשה . אנו מדינה שהכסף והרייטינג הם הכל . תהנו !
גדול !
מישהו אמר : עגל הזהב במקרה הזה תרתי משמע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gp1
דרור . אם לא שמת לב . המפקחים והמנהלים היו יהודים . הוטרינר שלא ראה ולא שמע, והמתעללים בפועל היו ערבים.
רמזתי כשכתבתי למעלה , למגזרים ושכבות מסויימיים זה היה בעדינות ובפוליטיקלי קורקט ל : "ערבים ערבים" - הפועלים ו "יהודים ערבים" - המפקחים מנהלים . נכון שהם היו מעדיפים פולני עסיסי שרוע שם על הרצפה . אבל פרה או טלה מה זה משנה .
המשפחה שלי מגדלת כבשים לבשר . כשהם באים לקנות ,לפעמים הם מבקשים לשחוט במקום . הילדים שלהם באים איתם ועומדים לצידם בזמן השחיטה . אתה צריך לראות את האור בעיני הילדים והציפייה לשחיטה ( אני רציני . זה מדהים) ואיך הילדים עומדים וצופים בפעולת הקטל ומתקופפים לראות מקרוב את פעולת הסכין . באותו הזמן שבני משפחתי נעלמים מהשטח כדי לא לצפות ולא לשמוע.
נאמר שאתה היית קונה כבש ורוצה לשחוט במקום , , היית שולח ילד בן 8 להביא סכין שחיטה באורך 40 ס"מ מהרכב ? וכשהילד הביא את הסכין הוא ניגש לכבש ורצה לשחוט אותו בעצמו ( הילד שלך היה עושה דבר כזה ?) . ראיתי את כמה וכמה פעמים .
בנעוריי הייתה תקופה שנאלצתי לעבוד בבית מטבחיים. במשך שנים לאחר מכן הייתי רפתן. ראיתי גם ראיתי את היהודים "הכשרים" מתעללים. והרבה. זכורים לי במיוחד זוג סוחרי בקר אחים, שהיו "גוזרים" את ביצי השוורים כאשר היו שרועים מבועתים על הקרקע קשורים. הם לא היו מחכים לשחיטה ("הם במילא ימותו עוד כמה דקות" הסבירו כשכעסתי).
לפני מספר חודשים, לקראת הפסח, באיזור התעשיה של כפ"ס, בין מוסכים ונגריות עברתי עם הג'יפ. להפתעתי ולתדהמתה של ביתי הצעירה, עמדה קבוצה של מתפללים יהודים באחת החצרות ושחטה כבש תוך כדי התנענעות אקסטטית ומילמול פסוקי-קודש ותפילות. הם תלו את הכבש על שני עמודים ולאחר השחיטה והקזת הדם, לקול מצהלות הילדים (חלקם בגילאי 4-6) קילפו את העור וביתרו את הפגר לחלקים. כן, ילדים מהופנטים מזוועה. לחלקם יש גם סיוטים ולא חשוב אם הם יהודים או ערבים. חלקם גם משחזרים את הזוועה הלאה ורוצים להיות "גדולים וחזקים". המוות הבלתי מובן מדהים אותם וזו בדיוק הסיבה להרחיקם משם. הפרימיטיביות, הטמטום והרשעות אינם נחלתה של הדת היהודית אלא של הדתות כולן, ושל מרבית החילוניים בעולם האלים והמופרע הזה. אם נודה על האמת, ההיסטוריה זוכרת זוועות גדולות יותר, אבל היחס אל בעלי-החיים כסחורה או מוצר מגובה במצוות דתיות,מוביל ליחס אל בני-אדם כסחורה וכמוצר.זה המחיר של הקפיטליזם החזירי המסחרי שבו כולנו חיים.
חן
למה?
אתה יכול להסביר למה?
יש לך הסבר ?
ילדים נהנים מהזוועות? איך זה יכול להיות?
אני זוכרת את עצמי בתור ילדה.אם מישהו היה עושה את זה לידי אני הייתי מתה .מתה באמת.הלב היה מפסיק לפעום.
למה ?
עוד נקודה שלא חשבתם עליה - לא סתם בשר איכותי הוא של בהמות שנשחטות בלי התעללות.
הבהמה שחווה התעללות מפרישה הורמונים ושאר חומרים שקשורים לסטרס באופן כללי. לא רק שהשרירים מכווצים, אלא יותר חשוב - הבשר בשלב זה מלא חומרים שאין לי דרך להגדירם חוץ מ "רעילים". החומרים האלו אחר כך נאכלים על ידינו ועושים אותנו חולים.
אז למי שמודאג מתכולת החומרים הרעילים בחטיפים של הילדים - זה אמור להיות מטריד יותר.
אסף.
מי אמר שהם נהנים? כתבתי שהם מהופנטים. מבועתים ונמשכים בו זמנית. זה נכון לגבי חלק מהאנשים/ילדים/ילדות. חלקם בטראומה אמיתית. חלקם מדחיקים, כמו כולנו.
אחת הדרכים להשתחרר או להתמודד עם טראומה היא הזדהות עם התוקפנות. זה לא אני כתבתי, אלא אישה חכמה, הבת של..
אני הכרתי אדם ששחטו לפניו את חיית-המשק המשפחתית שאותה הוא חשב שהוא מגדל בגיל 9. הוא התעלף. אחר כך שתק שנים. עד היום הוא מגמגם. והוא אדם אלים, אפילו סדיסט..זה קרה כאן בארץ, בקיבוץ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
נשאיר את ההסברים למי שמבין בזה קצת יותר טוב ממני ולעניות דעתי, גם ממך.
https://www.youtube.com/watch?v=IV-mlTfM070
אני לא יודע אם זה יעצור את מצעד האיוולת אבל אולי יגרום לכמה אנשים להבין מה הם מעוללים לעצמם ולקרוביהם.
עכשיו הכל ברור,
כולנו יודעים שאם אתה רוצה להיות סופר בריא, ולתרגל יוגה עד גיל 103, כדאי לך להיות טבעוני.
סבבה, קיבלת...אני מסכים.
אבל אם אתה רוצה להתהלך על הכדור טיפה פחות, אבל לעשות את זה כמו בן אדם, נגיד עם קצת מסת שריר ויכולת אתלטית.
בבקשה אל תקשיב למישהו שמחפש איפה אפשר לקצץ בהורמונים כמו IGF-1 (הורמון פפטידי עם השפעה גדולה על תהליכי בניית שריר).
או שמציג חזה עוף כמשהו "משמין" כשמדובר על אחד מרכיבי המזון הכי טובים לצרכי דיאטה, מה שמעיד על חוסר הבנה חמור של אותו ד"ר בתהליכי השמנה והרזייה , בפועל, בשטח....בלי כל הגרפיאדה...
מעבר לכך שאני מוכן להתערב שאדוני לא פתח אפילו רבע מהמחקרים המוצגים בהרצאה בעצמו, הממצאים שלה (לכאורה, לא מכיר את הנתונים ולא יודע כמה הם מדוייקים) לא רלוונטיים עד שתבוצע השוואה שלהם לדיאטה בסגנון פלאו ( PALEO ), למשל.
תוך כדי התחשבות בכך שהאדם האוכל את הדיאטה רוצה להיות אדם בעל כושר גופני (אנ-אירובי) מכובד, בניגוד לזה המוצג ע"י 99.9% מהטבעוניים (שלדים מהלכים עם אפס מסת שריר).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
עכשיו הכל ברור,
כולנו יודעים שאם אתה רוצה להיות סופר בריא, ולתרגל יוגה עד גיל 103, כדאי לך להיות טבעוני. זה לא מבטיח שום דבר רק מעלה את הסיכויים לחיים ארוכים ואיכותיים יותר ביחס לאותו אדם עצמו. מעבר לכך,לא אמרתי דבר לגבי יוגה.
סבבה, קיבלת...אני מסכים.
אבל אם אתה רוצה להתהלך על הכדור טיפה פחות, אבל לעשות את זה כמו בן אדם, נגיד עם קצת מסת שריר ויכולת אתלטית.
בבקשה אל תקשיב למישהו שמחפש איפה אפשר לקצץ בהורמונים כמו IGF-1 (הורמון פפטידי עם השפעה גדולה על תהליכי בניית שריר).
או שמציג חזה עוף כמשהו "משמין" כשמדובר על אחד מרכיבי המזון הכי טובים לצרכי דיאטה, מה שמעיד על חוסר הבנה חמור של אותו ד"ר בתהליכי השמנה והרזייה אין בעיה, אני כבר מפנה אותו להשלמות אקדמיות. תן כתובת, בפועל, בשטח....בלי כל הגרפיאדה...
מעבר לכך שאני מוכן להתערב שאדוני לא פתח אפילו רבע מהמחקרים המוצגים בהרצאה בעצמו נכון, זה לא המקצוע שלי ואם רוצים לחפור ולהכנס לעובי הקורה אין לזה סוף ובעולמנו היום אי אפשר להתנות גיבוש דעה בחשיפה לכל המידע שקיים על נושא מסויים. הממצאים שלה (לכאורה, לא מכיר את הנתונים ולא יודע כמה הם מדוייקים) לא רלוונטיים עד שתבוצע השוואה שלהם לדיאטה בסגנון פלאו ( PALEO ), למשל.
תוך כדי התחשבות בכך שהאדם האוכל את הדיאטה רוצה להיות אדם בעל כושר גופני (אנ-אירובי) מכובד, בניגוד לזה המוצג ע"י 99.9% מהטבעוניים (שלדים מהלכים עם אפס מסת שריר).
למה להתווכח, הנה עובדות:
http://www.youtube.com/watch?v=d_BdFj9UusU
http://www.youtube.com/watch?v=Zk6NUAieNsY
עוד, ראה מה שאסף כתב למעלה לגבי תוצאות סטרס טרם שחיטה על איכות הבשר. ביקרת פעם בבית מטבחיים ? אני אומר לך שבשיטה הקיימת, החיות מרגישות היטב מה עומד לעבור עליהן דקות ארוכות טרם השחיטה ונכנסות לסטרס כך שהטענה תקפה לגבי רוב תוצרי השחיטה כיום.
יום טוב ובריא.
רק לתקן כמה טעויות
טורפי העלאוכלים אתהטרף שלהם כאשר הוא כבר מת
יש בהם בינה מולדת להזהר מרגלי הטרףבעת פירפורי הגסיסה שלו פן ישברו עצם כזו או אחרת
ההרג שלהם הוא "נקי"
לא כך לגבי תנינים ובני אדם "מתורבתים"
לגבי מתח נפשי לפני ההריגה אכן זה נכון-בעברי נהגו לפנות אלי על מנת לשחותכבשים מדיר מסוים אשר נפגעו בדיר
ראשית הייתי מרגיע את החיה וכשלא היתה מוכנה הייתי מקפד מיידית את חייה
אך זה אני-בתעשיה אין להם סנטימנטים מעבר למאזן הכספי
לי כבר יש סחרחורת מהדיון הזה.
שיהיה לכולם בתיאבון.
יגידו כל הטבעונים/צמחונים ויפי נפש מה שהם רוצים. האדם נולד קרניבור.
ההוכחה לזה היא הניבים שיש לנו בפה. נוסיף לזה שבסוף כל הטבעונים
צריכים לקחת תוספי מזון כדי לקבל את B12 והברזל שחסר להם כתוצאה
מהאכילה ה"בריאה" שלהם אז זו שוב הוכחה. מסתבר שגם סויה, התחליף
האולטימטיבי שלהם יוצר בעיות, בייחוד אצל ילדים (מאוד דומה במבנה
להורמוני גדילה, מה שגורם להתפתחות מינית מוקדמת אצל ילדות).
אבל, עדיין, יש גבול להתעללות שחיה צריכה לעבור כדי להכנס אלינו לבטן.
אני מעדיף בשר אדום על כל דבר אחר ועדיין אני לא נוגע בעגל חלב,לא
אוכל כבד אווז מפיטום, לא נוגע בטונה וקונה ביצי חופש (ועוד כמה דברים).
יש שיגידו שאני יפה נפש, אני משתדל איפה שאני יכול.
ראשית, התעללות היא התעללות כאשר גורמים לחיה סבל מיותר.
שנית, שחיטה כשרה היא גרימת סבל מיותר.
שלישית, גידול בעלי חיים למאכל היא גרימת סבל מיותר.
רביעית, צריכת בעלי חיים למאכל אדם היא גרימת סבל, מיותר או לא זו שאלה של העדפה אישית.
לא ברור לי מה חשבו המתרעמים, שהחיות הולכות לשחיטה בגיל ובששון? שהן חיות בתנאים אידאלים? גידול חיות למאכל מעצם טבעו ומהצורך במסות הולכות וגדולות הינו אכזרי, לכלוא 300 פרות ברפת, מדשדשות בחרא, מואבסות באנטיביוטיקה והורמונים, מופרדות מהצאצאים מייד לאחר ההמלטה....
פרות לחלב לא במצב טוב יותר, ההשבחה הגנטית, במיוחד של הפרה הישראלית, הביאה להגדלת התפוקה לפרה, משמע הגדלת העטין וכמות החלב המופקת. זה, בנוסף לכמויות הורמונים אדירות, מביא לדלקות עטין אשר מטופלות באנטיביוטיקה שהרופא שלכם היה חושש לרשום, סוג וכמות. את כל אלה תקבלו מאוחר יותר בחלב ומצריו שתצרכו. כאשר הפרה כבר אינה מספקת תפוקה מספקת היא נשלחת לשחיטה כמו אחיותיה שגודלו לבשר, אין בית אבות לפרות....
אותו דבר עם עופות, גידול עופות באלפים, 10,000 על חצי דונם, בלול צר ומואר תמידית כדי להאיץ את הגדילה, לחיות על החרא והשתן, להשקות אותם באנטיביוטיקה ותרופות במינונים אסטרונומים, לחסן אותן בזריקות נגד מחלות שונות ומשונות בנגיף מוחלש, להרוג את הקטנים/חלשים, ואז להוביל אותם לשחיטה, 20 עופות בכלוב שגודלו פחות ממטר רבוע... גם את אלה תאכלו בתיאבון, את הנגיפים, את האנטיביוקה ואת ההורמונים...
עופות להטלה, ביצים, עוברות מסכת דומה של יסורים, 3-4 בתא צר של חצי מטר רבוע, במקרה הטוב, האבסה בהורמונים כדי להאיץ קצב הטלה וכמובן הטיפול הרגיל באנטיביוטיקה....
להורים שלי היה לול עופות לבשר, פטם, 10 אלף עופות במחזור. עשיתי את כל אלה, הזרקתי, פיטמתי, השקתי באנטיביוטיקה והאכלתי בהורמונים, כיום אני לא מסוגל לגעת בעוף ולעיתים נדירות בבשר, לא מטעמים אידאולוגים, לא צמחוני או טבעוני, לא נמנע משום צער בעלי חיים, פשוט משום שאני יודע מה אני מכניס לפה וזה מגעיל, דוחה.
אז כולבוטק הראתה לכם אכזריות? בחיאת, אתם מתיפיפים, אתם אלה האכזרים בעצם הצריכה של הבשר, אתם הסיבה לכך שמגדלים את בעלי החיים כפי שמגדלים אותם.. התעללות נקודתית, כפי שהראו ב"תחקיר" היא כלום לעומת חיים שלמים של סבל. רוצים לצרוך בשר? זכותכם המלאה אבל אל תראו נדהמים מאפיזודה חולפת, בטלה בשישים, לעומת הסבל שאתם גורמים לאותם בעלי החיים.