תגובה: התקנת מכשיר ניווט 10" בג'ימני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
ה gps לא יכול להיות צמוד לגג כי אז לא יהיו לו שמים נקיים והוא לא יקלוט.
לדעתי לא תהיה כול בעיה בקליטת אותות ה GPS . במקרה הגרוע תבצע קישור BT למקלט GPS חיצוני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
נוסף לזה, ניסיתי לשים היום את הקרטון מאחורי המראה וזה עדיין מגביל מאוד את שדה הראיה.
כול פתרון יגביל לך את שדה הראיה. או שיחסום לך מפסקי תפעול ופתחי מזגן. בנוסף תצטרך להשפיל מבט.
היתרון בהצמדה לגג שאין לך הסתרה לחלק התחתון שהוא יותר משמעותי בנהיגת שטח.
בנוסף תוכל להטות המסך לזוית השמשה ובכך תקטין את ההסתרה ותשפר משמעותית את הבטיחות.
רענן
רענן, הרמת המבט לתקרה הרבה יותר משמעותית מהורדה קלה מטה. בנהיגה הראש כבר נוטה קצת מטה. בנוסף, הרמת מבט מסיחה את המוח הרבה יותר מהורדה.
קשה יותר לנהוג במקביל להרמת מבט.
zerez, הפתרון שהצגתי לא מתחבר על פתחי האוורור, אלא על הדשבורד.
אגב - הערה קטנה:
יש לי חבר שניווט עם טאבלט אנדרואיד זול שהוא קנה בדיל אקסטרים, לא יודע אם זה המקרה פה אבל בכל מקרה חשוב לדעת:
הטאבלט אחרי טיול של יום במדבר (בספטמבר) התחמם, וממש רתח וקרטע ומתישהו גם קרס והפסיק לעבוד.
החום החיצוני, והכיסוי השחור האחורי עשו את שלהם...
ככה שאולי לשים אותו מול פתחי המזגן שיוכלו לקרר אותו במקרה הצורך - זה לא רעיון כל כך נורא.
גם ככה אתה לא שם אותו שם כל הזמן אלא רק בטיולים - ששם עדיף לסוע עם חלון פתוח בכל מקרה.
שגיא - טאבלט זול מדיל אקסטרים... אמרת הכל.
רענן - אני לא רוצה GPS חיצוני והתקנה של מכשיר 10" מהגג מגבילה בצורה מאוד משמעותית את שדה הראיה בג'ימני כך שהפתרון הזה לא מתאים לי,
הפתרון היחידי שמוצא חן בעיני הוא הפתרון שהוצע ע"י אופיר שבו המכשיר מתחבר לפתחי המזגן, זה לא אידאלי אבל כנראה שברכב קטן זה הרע במיעוטו.
מצאתי תושבת שיכולה להתאים:
http://www.ebay.com/itm/Car-Universa...item231d618748
ויש גם את זה:
http://www.ebay.com/itm/10-Tablet-PC...item35bae25b92
עכשיו השאלה היא אם כל המגבלות האלו שוות 10" או לקנות 7" שאיתו אין לי שום בעיה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
שגיא - טאבלט זול מדיל אקסטרים... אמרת הכל.
זה בדיוק מה שאני מתכוון לקנות לצורך ניווט - טאבלט זול מאיביי.
אם קונים מכשיר שאין בו OVERCLOCKING לא אמורה להיות בעיה של התחממות או שהיא תהיה פחותה.
זה היחידי שמצאתי שעובד בלי OVERCLOCK
http://www.zenithink.com/Eproducts_C91.php
יש כמה חנויות באיביי שמוכרות אותו ומצאתי בעוד חנות אינטרנטית - אבל צריך להזהר, יש חיקויים סיניים זולים גם למכשיר הסיני הזה :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
zerez, אני חוזר ואומר שהפתרון שהצעתי לא מתחבר לפתחי המזגן. ממש לא. חיבור לפתחי המזגן אינו יציב, ויוצר עומס רב על הפתחים עצמם. עומס כזה עלול לשבור את הפתחים.
הפתרון שהצעתי מתחבר לדשבורד בשיטה של סיליקון דביק וואקום.
הפתרון השני שהפנית אליו, הכי קרוב לפתרון שאני משתמש בו. ההבדל היחיד הוא רוחב הוואקום והסיליקון הדביק. זכור כי אתה מניח טבלט 10" על המתקן הזה והוא עלול ליפול ולהינזק. הפתרון שלי בנוי מוואקום סיליקון דביק ברוחב 8 ס"מ כאשר זה שהצעת נראה יוצר דומה ל 5 ס"מ. זה פרמטר חשוב בכל מה שקשור לסוג המכשיר, משקלו והעומס שהוא מפעיל על התושבת.
אם הייתי אתה, הייתי קונה את התושבת שהצעתי לך ומתקין עליה אייפד מיני. my 2 cents
הסתכלתי שוב וראיתי.
אני לא מתכוון לנווט עם אייפד אלה שואף לאנדרואיד, מיני אייפד הוא 7" ואת זה יש לי היום מותקן על הדשבורד והגבלת שדה הראיה היא סבירה בהחלט, הבעיה שהוא הפסיק לתפקד :-)
אני אבדוק אצל החברה שנתת לי ואבדוק עוד פיתרונות דומים ואם לא יהיה משהו סביר אז נראה לי שמכשיר 7" יהיה פשרה טובה בין גודל מסך לבין חוסר מקום.
תודה בכל מקרה,
ארז
אני חושב שהדיון הזה נחפר יותר מידי לעומק. בתכלס, אם ה10 אינצ' עושה כל כך הרבה בעיות, והסתדרת בעבר עם 7, אז למה לא להשאר עם זה ?
לא מדובר ברכב מירוץ שמצריך ניווט עם מבט תמידי על המפה. מקסימום פה ושם מתרכזים שניה ושלום על ישראל.
מסך האייפד מיני בגודל 8" (7.9" ליתר דיוק) ולא הייתי קונה כרגע עד שיצאו עם מסך רטינה (רזולוציה גבוהה)
המתקן שבתמונה מתאים לטבלט בגודל מסך 5 עד 10 אינץ'. הגודל ניתן לכוונון.
לידיעתך ...