זה ?
Printable View
זה ?
אצלי הוצאתי את היוניט שעל הראש קדחתי אותה
על מנת שיהיה לי חור עובר עם הברגה מסביב
הברגתי אותה חזרה למקום הכנסתי בתוכה את הרגש
סגרתי על שתיהם עם צינורית ובנדים וזהו
עובד ככה מדוייק כבר שנתיים עם שתי דרגות לסגירת מעגל
ראשונה מדליקה וונטה ושנייה כבר מדליקה זמזם מעצבן
(בתוכנית להרכיב גם את המקורית עם T באותו מקום)
אופס זה באמת לא זה, מוזר אני לא מצליח למצוא בשני הספרים את החיישן המדובר, זה ששולח קריאה רק לשעון בקבינה.
בכל מקרה זה המוצר http://www.jeeplanet.com/Product.aspx?productid=620
http://www.quadratec.com/products/55109_04.htm
יואב
עדכון קצר והמלצות להמשך,
ניקיון יסודי של יחידת שליחת החום (שהייתה במצב טוב) לא עשה את העבודה. רכישה של יחידת שליחת חום חדשה - גם לא שינה את התנהגות השעון.
כרגע המצב הוא כזה, השעון 50% מהזמן על הכחול - אבל לא 0. ו50% מהזמן מראה תוצאה מדוייקת ונאמנה למציאות. מעין זבנגים כאלו שהשעון מקבל\לא מקבל
הבן שלי אומר לי "אבא זה מספיק, בכל מקרה לא מסתכלים על זה כל הזמן ואם יש קריאה נכונה לפחות כמה פעמים בכל דקה נוכל לדעת מה המצב"
ואני נוטה להסכים איתו, ולהמשיך לדברים אחרים.
ובכל זאת שאלה, התנהגות כזאת מעידה על שעון בעייתי או הלוח האלקטרוני "המשוכלל" שמאחורי השעונים?
איפה משיגים שעון? איפה משיגים לוח שכזה?
כל טוב
יצחק
תבדוק את המינוסים בלוח.
אסף.
אוקיי חברים הצלחתי לחבר שעון חום.
אך נתקעתי עם שעון הדלק.
בעיקרון זה הולך ככה:
יש לי יחידת של משאבה + מצוף מקורי של סופה שנמצא על CJ, והשעון הוא של סופה מקורי שנמצא על דש של CJ.
מישהו יכול לעזור לי איך מחברים?
אני מוכן אפילו שמישהו יחבר לי את זה בתשלום אם מישהו יודע..
השעון של הסופה צריך להיות מחובר ללוח המקורי שלה כי יש עליו את משכך התנודות
בכל מקרה השעון אמור לקבל פלוס מינוס ומינוס מהמצוף
הי
מחיה את השרשרת הטובה הזאת.
אצלי יש דשבורד צבאי בסופה 94. שעון מתוצרת Faria
היוניט בראש מנוע קרוב לקיר אש לא היה תקין והוחלף עם אחד שקניתי בינוביץ בכמה עשרות שקלים.
זה שהוצאתי יצא מהבלוק (שהמנוע קר, נזלו כמה טיפות ואז התאדו בהנעה בצורת אדי עשן) הכבל החשמלי שהיה עליו הורכב בעזרת אום שנעל נעל כבל עגולה. כלומר לא קונקטור פלסטיק.
בגלל שזה היתה הדוגמה שלי אז הבאתי בדיוק כזה מינוביץ. שנאמר לי שם שזה של CJ ולא של סופה. (איציק). הכנסתי את החדש בלי טפלון ובלי שום שייבה. סגרתי טוב בכח סביר. חיברתי את נעל הכבל של החיבור החשמלי והשעון חזר לעבודה.
אבל אני חושב שהטמפרטורה מזייפת. בנסיעה אחרי כמה דקות בערב לא חם השעון מראה יותר מ90 מעלות. כלומר טיפה מעל לאמצע. אני יודע שהמנוע תקין ומתקרר היטב. אין בעיה כזאת.
השאלות שלי הן כדלהלן:
1. החלפת חיישן בבלוק המנוע היא כפי שהחלפתי? יעני מוציאים ומכניסים חדש? אין אטימה? אין לחץ מים? אין חשש לנזילה? אין גומיה? אין שייבה נחושת? אני סתם לחוץ?
2. האם מישהו יכול להגיד לי מה ההתנגדות של חיישן חום מנוע בטמפרטורה ספציפית? יש קישור לדף או טבלה כזאת? אני חושב לשים נגד בטור או מקביל כדי להתאים את הערך של החיישן לזה שאני צריך לשעון הצבאי. כל זה מכיוון שלינוביץ אין את החיישן הנכון בשבילי.
3. מישהו יכול לתת לינק לחיישן כזה ברשת? אולי אקנה בסופו של דבר ברשת, איביי? כלומר חיישן שתעשיות נצרת היו משתמשים בהתאמה לשעוני faria, אני סבור כי זה לא חיישן רגיל שיהיה תחת החיפוש Jeep yj או שווה ערך.
תודה מראש על העזרה
אייל
למיטב זכרוני זו טמפרטורה תקינה של מנוע סופה.
אסף.
הי
הטבלה המצורפת קצת זזה אבל ראה טבלה בלינק תתחיל מ 0 כי בארץ בד"כ אין מינוס מעלות
Temperature Resistance (Ohms)
Max MIN F C
-40 -40 291,490 381,710
-20 -4 85,850 108,390
-10 14 49,250 61,430
0 32 29,330 35,990
10 50 17,990 21,810
20 68 11,370 13,610
25 77 9,120 10,880
30 86 7,370 8,750
40 104 4,900 5,750
50 122 3,330 3,880
60 140 2,310 2,670
70 158 1,630 1,870
80 176 1,170 1,340
90 194 860 970
100 212 640 720
110 230 480 540
120 248 370 410
ההתנגדות של החיישן באוהמים
http://www.fixjeeps.com/coolant-temperature-sensor.html
הי ישראל
אחלה טבלה ואחלה מאמר וסרטון. הבעיה היא שהנתונים מתיחסים לחיישן טמפ שיושב על בית הטרמוסטט ומזין את המחשב בקריאה. גם הסרטון מסביר על זה.
אני שאלתי על החיישן של הראש שקרוב לקיר אש ונותן קריאה רק לשעון בדש בורד.
אם יש כזאת טבלה לחיישן הרלבנטי אז זה יהיה מצויין.
אסף לגבי תגובתך,
זאת טעות שלי, הטמפ שהשעון מראה בנורמל זה בערך 100. ימינה ממרכז השעון. לפי מיטב הבנתי זה אמור להראות מתחת.
למישהו יש סופה 94 ויכול לבדוק איזה חיישן יש לו? בחיבור קונקטור פלסטיק או בנעל כבל עגולה עם אום?
תודה
הי
צודק זה של חישן מיים נסה להוריד את הספר מאתר גיפולוג
http://www.jeepolog.com/UserFiles/do...ion_manual.pdf
בדוק עמוד 20 אולי זה עוזר. בהצלחה
ישראל
ישראל תודה על התגובה והעזרה.
החיישן בעמוד 20 מדבר על טמפרטורת האוויר בסעפת היניקה. לא החיישן שאני צריך. תודה בכל מקרה.
מישהו יכול לצלם לי במנוע שלו מה יושב על הראש צמוד לקיר אש?
תודה
הי
שים לב לחישן יש צבע וזה קובע את הטמפרטורה של החישן אני לפני שנים החלפתי את החישן שאתה מדבר עליו וביקשו לראות
את החישן המקורי. הצבע נמצא בחלק העליון שלו במרכז החיבור העליון.