חברים..
ממתי יש ציפצוף ארוך רצוף מסוויצ' או מדלתות?
הוא מקוטע..
Printable View
חברים..
ממתי יש ציפצוף ארוך רצוף מסוויצ' או מדלתות?
הוא מקוטע..
שאלה : מערכת גז נכנסת לעבודה כאשר יש צפצוף או שאתה ונוסע בזמן זה אל בנזין
העליתי סרטון וידאו מהיום בבוקר.
הנורה האדומה שדולקת למטה היא של הכרית אויר (יצא קצת מטושטש -בכל מקרה היא תמיד היתה דלוקה. )
http://www.youtube.com/watch?v=CaZpjhMSI_o
הצפצוף אצלי (מודל 98) אינו רציף אלא מקוטע ונמשך כ-3-4 שניות להערכתי.
לאחר מכן אני מתניע והצמצום מתחדש שוב לכמה שניות ושוב כבה.
הצפצוף אצלך נשמע לי לא תקין בגלל שהוא רציף.
אני משער שהצפצוף אצלי שייך ללחץ הדלק במערכת ומסתיים ברגע שיש לחץ
:)
הוא כבה לאחר שאתה מרכיב חגורת בטיחות....
1. לא רואים בסרטון נוריות בקרה של מערכת גפ"מ .
2. לא מזמן היה לי צפצוף דומה - פיוז של ממסר גפ"מ היה שבור ( הרגל של הפיוז עצמו ) לפעמים המערכת עבדה כאשר הממסר היה נתפס והצפצוף נעלם
דרך אגב הפצפוף היה ללא קשר למצב בורר בין גז לבנזין .
החלפת פיוז זה פתרה את הבעיה .
3. פיוז זה יושב בנפרד משאר הפיוזים של המערכת ( לפחות אצלי זה כך )
בסרטון שמעתי שאתה מניע מיד, אני ממליץ לחכות עד שהצפצופים מסתיימים - בד"כ 5 צפצופים באורך של שנייה כל אחד.
אביגדור
ד"א, אין קשר בין מערכת הגז והצפצופים משום שהצפצופים מגיעים מהמחשב מנוע, והמחשב של מערכת הגפ"מ לא מתריע על תקלות דרך המחשב של המנוע.
לפי סרטון קשה לדעת מה מקור הצפצוף
הצפוץ של מערכת גפ"מ די דומה למחשב מנוע.
צפצוף גפ"מ תקול הוא צפצוף רציף ללא נוריות בקרה אשר נדלקות בשום תצוגה ברכב.
הוא ממשיך גם אחרי החגורת בטיחות.
בכל מקרה, קטע מוזר, גיליתי שאני מקצר את זמן הצפצוף אם אני מפעיל מזגן (מנסיעה של 10 דקות עד שהוא כבה, לנסיעה של 40-50 מטר).
בדקתי כמה פעמים..
בלי קשר, מאז שופצה מערכת הגז ואין צפצוף בבקרים (מצד שני גם לא היה עדיין בוקר מספיק קר)
אבל נקווה שבזה זה נגמר.
אם לא, עוד תשמעו ממני.. :)
עדכון חברים, עדכון....
קודם כל בוקר טוב, ושבוע טוב.
הציפצוף המתמשך הזה החליט יום אחד שהוא הופך לקבוע. הבנתי שבארץ אף אחד לא נתקל בזה (תמיד כייף להיות ראשון)
אבל בחו"ל דווקא דנו בזה הרבה אנשים.. (גם ללא פיתרון).
אחרי שרציתי לצרוב לעצמי את עור התוף עם מלחם רק כדי שאני אוכל ליסוע בשקט באוטו. עלתה לי הברקה.
בוא נפרק את המודול של הצפצפה.. ואני אתמודד עם זה שהוא לא מודיע לי על זה שהדלתות פתוחות ושהחגורה לא סגורה ושאין לי מים בווישרים.. באמת שאני אסתדר.
אז פירקתי את המודול ושמתי בצד.
איזה כייף, שקט.
אח"כ הגעתי הביתה ושמתי לב שהנעילה המרכזית עובדת רק בפתיחה, ולא בנעילה.
בקיצור ולעניין, המודול הכרחי לנעילת האוטו.
פיתרון שני.
פתחתי את המודול. הוצאתי את הממברנה. סגרתי אותו והחזרתי חזרה למקום.
1. והכי חשוב, אין צפצוף
2. הנעילה עובדת כי המודול במקום
3. אני שמח.
לאחר עיון מעמיק, אחרי שהייתי מבסוט והכל תקין. פתחתי שוב רק כדי לראות מה יכולה להיות הקריזה שלו.
רגל מספר 5 במודול אחראית על הצפצוף הבלתי פוסק.
לרגל הזאת יש טרנזיסטור.
ומסתבר שהטרנזיסטור נפרץ. ובמקום שייתן מתח רק כשהוא מקבל את ה 10-12 וולט שלו.. הוא מגושר קבוע והורס לי את החיים.
למרות שאפשר להחליף טרנזיסטור בעלות של פחות מחצי שקל, החלטתי שאני לא מתעסק עם זה, ושיהנה בלי הממברנה, לא באמת בא לי לשמוע יותר את המודול הזה בחיים.
המשך יום נעים ושבוע טוב לכולם.
חבל, רציתי להמליץ לך להחליף מחשב מנוע :-)
אבל ברצינות, לעתים נדירות קורה שהתקלה נמצאת בחוליה האחרונה... אכן תקלה חריגה, טוב, עכשו זה מאחורך ואחרים יעזרו בתיעוד שלך.
רבין
עידן סליחה על האיחור בתשובה, אבל לשם ההיסטוריה.
בד"כ צפצוף ארוך מעיד על תקלה כלשהיא ברכב.
הרכיב שמזין את הצפצוף היא מערכת הVIC שלך.. או במילים אחרות המסך הקטן שנמצא במרכז הקונסולה למטה.
זה שנותן לך חיווי על דלתות פתוחות, שילוב 4X4 ,גובה מים בווישרים, טיפולים וכיוצא בזה..
למען הסר ספק, עשה טובה ובדוק אם הלחצנים בדלתות תקינים או לפחות עובדים כנאות ומתפקדים (לא קשים בלחיצה אלא קפיציים), הם אלה שנותנים חיווי על סגירת הדלת לVIC.
בדוק את החגורות, אל מול הנורית במסך השעונים, בדוק את לחצני התאורות שהם תקינים ומגיבים (זה הצליל שיהיה לך אם תשכח אורות דולקים) וכיוצא בזה..
דבר נוסף אתה יכול לבצע בדיקה עצמית של הVIC והוא אמור לתת לך את הממצאים. (לחץ על SET וSELECT ביחד והכנס מפתח למצב ON לא RUN..
במידה וישתבש לך, סביר להניח שהמודול VIC שלך תקול ואז או להחליף או לבטל את הצפצפה (כפי שעשית) ולחיות בשלום אם תקלות ללא צפצוף..
או לפרק ולבצע בדיקה קצת יותר מעמיקה, אחד התקלות הנפוצות זה נתק בפינים על הכרטיס.. ולכן עבור על ההלחמות בתוך המודול עצמו.
בכל אופן, הרכב לא יתריע לך סתם כך. כנראה שיש לו סיבה טובה להודיע לבעל הבית על בעייה :)
אמממ.. אבל כתבתי.. הטרנזיסטור נפרץ... זה בדוק.. :) בדקתי את הרגליים שאמורות להיות מגושרות רק ב 12V. והם מגושרות גם בלי...
ובגלל זה הוא מצפצף כל הזמן.
אהה... עוד רעיון.
בהנחה ואתה ממש רוצה לעלות על הבעייה. חבר את המוזיקה בחזרה.
גש לפיוזים ותוציא כל פעם פיוז אחר עד שהצפצוף יעלם..
תתחיל עם קופסת הפיוזים בתוך הרכב ואח"כ בדוק אם יש איזה שהם פיוזים רלוונטים גם בתא המנוע.
לא ראיתי את ההודעה שלך. סורי..
וכן אני הכי אמיתי שיש.
אני מאמין שעוד יהיו אנשים שישלפו את השרשור הזה בעתיד והמידע יעזור להם..
אנחנו פה גם לשם ההיסטוריה :)