תגובה: התייעצות לגבי רכב שטח כרכב שלישי
כמה הערות-
טרופר בנזין - החלקים זולים, יותר כמעט משל כל כלי אחר. החלקים זולים (יחסית, יחסית) גם בארץ, וגם יש אותו בארה"ב, עם כל המשמעויות של ייבוא אישי של חלפים. כהערת אגב - דווקא טרופר ידני הוא הגיר היקר בחבורה, עם קלאץ' שעולה כמו שיפוץ גיר אוטומטי כמעט...
דיסקברי בנזין - התקלות שאני מכיר בכמה וכמה דיסקברים הם אף פעם לא מהסוג שיתקע אותך בשטח כל עוד הרכב מטופל באמת כמו שצריך. אבל יש תקלות ומחלות מאוד יקרות שיעשו לך חיים קשים (כמו מנגנוני חלונות רקובים, למשל... ). אבל כאמור, במחיר שהוא לא עולה, מה זה משנה...
אסף.
דרור..
תרשה לי לחלוק על התובנה שלתחזק רכב "פשוט" כמו סופה או CJ לצורך העניין יותר זולה מתחזוקת SUV.
אולי יותר קל לתקן אותם והחלקים יותר זולים, אך אני כמעט בטוח שכמות הפעמים שצריך לתקנם והמחיר הכללי המצטבר של כל התיקונים עולה על כל תחזוקת SUV מצוי ( למעט אולי דיסקו).
עם יד על הלב...
רכב כמו שלך מול SUV מאותו שנתון, סטטיסטית למי יש יותר תקלות, מי נאלץ יותר לתקן בשטח? שוב.. מדובר על כמות שנתית שלתקלות.
תתפלא. ואני משוכנע ש-SUV מאותו שנתון שעובר את אותו מחזור חיים - קילומטראז', אופי שימוש כסחני, אופי תחזוקה וכו', לא ישרוד אותו דבר.
מכוניות פשוטות כמו סופות ודיפנדרים לא מייצרות יותר בעיות כשהן בנות 20 מאשר כשהיו בנות 5. אני יודע כי הייתי שם. עם אותה סופה שנקנתה בת 4 ונגנבה בת 14 וקצת. היום עם סופה מאותו מודל, בת 17. ב-SUV זה אחרת. כלים שהיו אמינים מאוד כשהיו צעירים, הם היום קופת שרצים מתנייעת. שים לב כמה אנשים חוששים מעלות תיקון בעיות חשמל, עלות תיקון מערכות בקרת אקלים, גגות שמש שנוזלים, חיישנים למיניהם במערכות שילוב הנעה כפולה חשמליות, מגדשי טורבו, משאבות וכו'. תסתכל על רוב ה- SUVים מאמצע שנות התשעים - איך חלקם נראים, איך הם נוסעים, איך הם מתוחזקים, בכמה הם נמכרים והעיקר - כמה קשה למכור אותם. השוק מוצף בכלים למכירה, רובם שחוטים ועייפים וחלק גדול מהם נמכרים "במקרה" קצת לפני הטיפול התקופתי הגדול שלהם (90,000? 100,000 ק"מ?), זה שמחליפים בו את כל הנוזלים וכל האטמים והטיימינג והמותחנים וכו' וכו' - זה טיפול שעולה כמה וכמה אלפים והרבה בעלים שלהם שקנו את הרכב בזול כדי לטייל קצת בשבתות, כבר לא ששים לשפוך 5-6K שקל בטיפול על אוטו שכולו שווה 25K.
אם יש פרמטר שקובע מה אוטו שווה באמת, זה כנראה המחירון והסחירות. זה בדיוק המקום שבו העדר לא טועה, וביקוש - או חוסר ביקוש, לא נולד יש מאין.
אני משוכנע שלהחזיק סופה כרכב שלישי, יעלה פחות מלהחזיק SUV מאותו מודל. ממש כפי שאני משוכנע שמנוע בנזין מאמצע שנות ה-90 יהיה זול יותר לאחזקה ממנוע טורבו-דיזל מאותו גיל. כן, כולל צריכת דלק - מספיק תקלה אחת במערכת יקרה כמו מגדש טורבו, משאבת הזרקה, ראש מנוע וכו' - וכל מה שחסכת בצריכת הדלק מתקזז ונעלם. תשאל כל מי שרכש במחיר זול SUV יפני משומש מאוד משנות התשעים, כמה עלה לו ליישר קו - ואז תבין למה אני מתכוון.
מצד שני - אני משוכנע שסופה או דיפנדר ובטח CJ - זה באמת לא לכל אחד. כמו שאמרתי - זה אתה שצריך להתאים לאוטו ולשגעונות שלו ולקבל אותם באהבה, ולא הוא אליך ולצרכים שלך. השגעונות האלה לא מתבטאים בתקלות או בתיקונים יקרים אלא באיכות החיים הכוללת. אם אתה לא מתאים באופי לרכב כמו סופה - אתה פשוט תסבול.
במקרה הזה - משפחה עם שלושה ילדים שמטיילת הרבה, צריכה SUV ארוך עם חמש דלתות, מרווח וגדול, לא קיה ספורטאז' או ויטארה או משהו דומה שקצת צפופים לחמישה אנשים. וכל זה פשוט כדי שיהיה נוח לנסוע לטייל מרחקים, שיישאר מקום לציוד. מינימום של איכות חיים - רכב בסד"ג של טראנו זה המינימום, והוא גם אוטו טוב ויחסית פשוט שאולי נכנס טוב לתקציב. טרופר בנזין זה טוב, דיסקברי יהיה נוח מאוד - זה SUV קלאסי, אבל עם פוטנציאל תקלות גדול בהרבה. מצד שני אם ימצאו אקזמפלר מטופל היטב, לדעתי לא יסבלו יותר מדי בסעיף ההוצאות (למעט דלק). גם גרנד צ'רוקי היה יכול להתאים למשבצת הזו - איכות מכלולים אמריקאיים ותחזוקה כוללת שדומה מאוד לסופה, סיכו י לבעיות גימור וחשמל פה ושם אבל בסה"כ עם נוחות מפנקת למשפחה של SUV טוב ופוטנציאל מצוין ל"גדילה" והתקדמות בשיפורים. אבל לעניות דעתי כלי שמור ואולי גם קצת משופר, רחוק מהתקציב המדובר.
אוקיי, אז בינתיים שכנעתם אותי לרדת מגאלופר, ולהתמקד בדגמי בנזין.
לגבי הספוטאג' - אני בודק לגבי הגודל. אבל אני מודה שהפיתוי לרכוש רכב מודל שנות 2000 שמור, הוא די גדול.
לגבי הדיסקו, אני ברגשות מעורבים, בעיקר בגלל ניסיונם של חברים. הוא עדיין אופציונאלי.
יש לא מעט רכבי ניסאן טראנו, בנזין 95-97, ק"מ סביר, דעות מנוגדות לגבי האמינות שלו. מה אתם אומרים?
לגבי סופה\דיפנדר, אני חושב שזה יהיה אולי לשלב מתקדם יותר, כשהמשפחה תרגיש שהיא בשלה לרכב שטח אמיתי..
האמירה שרכב שלישי יכול להיות גם כזה שמידי פעם אפשר להרשות שהוא יעמוד 2-3 שבועות בהמתנה לחלף היא לא קבילה מבחינתי גם לא כרכב טיולים.
כל מקרה/רכב לגופו.
כי יש רכבים שסיכוי גבוה שבין הטיולים הוא יעמוד לא הבמתנה לטיול הבא אלא בגלל שצריך לתקן אותו, ויש רכבים שתשכח מהם עד לפעם הבאה שתרצה להניע ולנסוע.
יש הבדל גדול מאד מלהחזיק 75 כרכב טיולים, ובפעם במאה שנה שהולך מכלול שמשבית את הרכב אז זה עולה המון, או מצריך לייבא לבד, לבין דיסקו רכב שאולי החלפים שלו זמינים וזולים, אבל מתקלקל הרבה יותר.
עד שאני מוצא את הזמן לצאת לטייל בין העבודה/משפחה/וזמינות של שותפים אחרים לטיול, אני ממש לא רוצה לנסוע עם העננה הזו של האמינות לשטח- הדבר הכי מבאס הוא תקלות בשטח או יותר גרוע, בדרך לשטח עם המשפחה ורכב עמוס ותחושה שהכל התחרבן בגלל הרכב, וראיתי את זה קורה לא פעם ולא פעמיים,.
לטעמי, גם כרכב טיולים הייתי מחפש רכב בעל מוניטין אמינות ועמידות טוב בבסיסו, כזה שהמוניטין הצרכני שלו הוא של כזה שעובר את מבחן הזמן בצורה מכובדת, כי מה שהתחיל רע, לא יהיה טוב יותר, ורכב שהבסיס שלו טוב, יהיה קל יותר להחזיק במצב טוב לאורך זמן.
אי-אפשר לחפות על מכלולים גרועים, אבל אפשר לתחזק מכלולים טובים.
רענן,
איכשהו לא משנה מה השאלה, גם אם זה "איך להשקות גינה אורגנית לגידול חצילים", התשובה שלך תמיד איכשהו מגיעה ל"טרופר בנזין הוא הדבר הכי טוב עלי אדמה"..
אהה, וגם אמירת השפר האולטמטיבית של "רק בנזין".
רכב דיזל ישן לא אומר הוצאות גדולת יותר מרכב בנזין כששניהם מתוחזקים- אולי יש מכלולים יקרים יותר אבל כמה הם באמת הולכים?
וכן, תצרוכת דלק טובה יותר ב30-40% היא משמעותית גם ברכב שהוא רק לטיולים, לפחות בראייתי.
הדיזלים הטיפשים בני 15+ הם דוקא נקודת אור בין הרכבים המזדקנים, אין להם כמעט חשמל, או מחשבים מורכבים, ובטח ובטח פחות מערכות תומכות ביחס למנועי בנזין עם מע' הצתה עתירות חוטי חשמל.
לאורך השנים יצא לי לנסוע הרבה על רכבי שטח אחרים, דיזל ובנזין, ואני יכול להעיד שהרכב דיזל הטיפש שלי הפגין עמידות ואמינות בצורה הכי טובה, גם בשנתו ה-15, ביחס לרכבים אחרים, ואני בטוח שהבסיס שלו הוא מה שאפשר לשמר את האיכות הזו גם כשהוא זקן.
ויש עוד רכבים מקבילים מהשנתונים האלו שתמורה לשקל טובה מאד, ולא רק בנזין- פאג'רו דור קודם, טרנו עם המנוע 2.7 דיזל שיותר חזק מהבנזין המקביל, וגם טרופר בנזין.. אבל לא רק טרופר.
אתה כן משלם ביותר ספרטניות ועגלתיות, אבל המנועים האלו, עם טיפול בסיסי ונכון חיים הרבה יותר ממנועי בנזין, קל להתגבר על תקלות אם וכאשר יש (כי המכלולים פשוטים יותר).
נוסעים איתי ח'ברה עם רכבי בנזין ודיזל שונים, ואמנם לבחור עם הדיסקו יותר נעים בתחת בגלל המתלים, אבל הרכב מתנקם בו בכל צורה אפשרית אחרת, פלסטיקה מתפרקת (וזה לא קשור לדיזל), מכניקה נוזלת וגבולית, חשמל שתמיד, אבל תמיד יש משהו שלא מתפקד, וההרגשה התמידית של "מה הוא יעולל לנו הפעם".. וזה רכב שלא חוסכים עליו שקל בתחזוקה.
אני בכוונה לא אומר טויוטה, כי רכב שטח זה משהו שמדבר אליך אישית, ולכל רכב יש את היתרונות והחסרונות שלו- ואין אמת מוחלטת של "רק בנזין", או רק דיזל או רק דגם X".
בגילאים האלו, זה לא עניין של מותג אלא של דגמים ספציפים שהחזיקו טוב יותר במבחן הזמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
רענן,
איכשהו לא משנה מה השאלה, גם אם זה "איך להשקות גינה אורגנית לגידול חצילים", התשובה שלך תמיד איכשהו מגיעה ל"טרופר בנזין הוא הדבר הכי טוב עלי אדמה"..
אהה, וגם אמירת השפר האולטמטיבית של "רק בנזין".
ממליץ שתעבור על כול השירשורים שכתבתי להמלצות ותראה שהטרופר ממש לא מככב בהמלצות שלי.
כול המלצה בהתאם לדרישות צרכים שהשואל העלה.
לשאר המלל האין סופי שכתבת כהרגלך, אין לי כוח וחשק להתייחס.
פשוט כי אתה טרחן בלתי נלאה.
שיהיה לך יום נעים
רענן
רענן, לא צריך לקחת את זה קשה. ומה לעשות... כשאתה לא ממליץ על טרופר אתה ממליץ על ויטרה... (רבע בצחוק, כן? )
לנשום עמוק.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
רענן, לא צריך לקחת את זה קשה. ומה לעשות... כשאתה לא ממליץ על טרופר אתה ממליץ על ויטרה... (רבע בצחוק, כן? )
לנשום עמוק.
אסף.
למה ? יש לי ברפרטואר, ויטארה, גראנד ויטארה, סורנטו, ספורטאז', פאג'רו Q 2.8/2.5 והכי פנטזיה שהייתה לי, פאג'רו בנזין קצר 98-2000
מה לא המלצתי בוודאות, טרופר דיזל 3.0
גם על טרופר בנזין לא ממליץ למי שמתכנן כרכב יום יומי . אלא אם יש לו קירבה משפחתית ליצחק תשובה.
שבת שלום
רענן
מה לגבי GMC JIMMY ? רכב גדול אמין מנוע חזק. מערכת 4X4 בעייתית משהו אבל ניתנת לתיקון יחסית בזול . לדעתי אם אתם לא מתכננים טיולי עבירויות קשים אז זה יהיה הרכב האידיאלי בשבילכם מה גם שמחיר הקניה שלהם נמוך יחסית . היה ברשותי אחד שנת 96 ועד היום אני מצתער שמכרתי אותו באמת רכב נהדר
מור
1 קבצים מצורפים
חברים,
תרשו לי להגיב - והדברים מתארים רק את הניסיון האישי שלי בשנים האחרונות (מתעלם משני הדיסקו'אים הקודמים, והסיקס הלבן).
בהגדרת רכב שלישי לטיולים, אין כמו רכב שטח אמיתי, סופה סיקס או דיפנדר. מבחינתי האישית, רכב כזה חייב לבוא רק בתצורת ברזנט. הם מעצבנים, רועשים וספרטנים, אבל אם רכב III אומר רכב 90% ל-טיולים, אז אין כמוהם.
אבל לאחר 9 שנים עם ברזנטים, ולאחר שה-110 הפך להיות רכב שני - גיליתי שאני עושה איתו לא מעט כביש (אבל לא הרבה ק"מ שנתי), ובעיר אני כבר לא מוכן לנסוע בלי מזגן, טלפון וכיו"ב. אז קניתי בכסף טוב מאוד דיסקו 98' EDC. הרכב במצב מעולה ויוצא דופן, ולהלן הנתונים:
שילמתי כמה אלפים מעל ל'מחיר השוק' כי האוטו נראה פיצוץ, מנוע מושתל מייבוא, גיר וטרנספר עדיין באחריות, כל הגומיות למטה מוחלפות, בקיצור - הבעלים הקודם פינק ופינק.
האוטו אצלי 9 חודשים, עשה אצלי 7000 ק"מ (כרגע 328,000). מעבר ליישור הקו (המאוד צנוע, כ-5000 שקל) להלן הוצאותיי לתיקונים (במוסך מסודר, לצערי אני לא מתקן בעצמי, אבל בודק היטב ומראש כל תיקון, ומשווה מחירים לפני כל בורג שמחליפים לי), על הגרוש:
החלפת מיסב קדמי 800
החלפת צינור לחץ משאבת הגה, 400
החלפתי גם מיכל עיבוי נוזל בעוד 420 שקל, לא יודע אם לקרוא לזה תיקון או מניעתי, תחליטו בעצמכם.
ואני נוסע באוטו מפנק וממוזג, כל החלונות והמזגנים עובדים מושלם, מטפס את משלט 21 כאילו כלום, אוכל בשמחה דיונות שטפונות, מעלות, בולע הכל. בהזדמנות אכניס לו אולי נעילה אחורית, הכל דבש.
אני נוהג מאוד, מאוד רגוע, מחוץ לעיר ב 90-100 קמ"ש הוא עושה מעל 10 ק"מ לליטר; אתמול תדלקתי 70 ליטר ל-630 ק"מ, מהם 400 בינעירוני ו-230 עירוני + שטח (שטח קל, אבל שטח). זה נותן ממוצע ריאלי של 9 ק"מ לליטר. רק על בנזין הייתי מוציא בתקופה הזו עוד 1500 שקל מעבר לסולר, ושימו לב ששום תיקון לא נגע למנוע עצמו. לא אוכל גרם שמן, לא נוזל בכלל (לא תאמינו, החניה שלי ממש יבשה!).
בקיצור, אחרי שהשווצתי כל כך, בטוח מחר לא יניע...
קראתי בתשומת לב את כל הנאמר ואני רוצה להתייחס לנקודות שהנהגים כאן לא נגעו
במידה ואתה רוצה שהמשפחה תהנה והענין לא יעצר בהתנגדויות הטבעיות של בת הזוג למעבר לצד האפל שך המטיילים כלומר בעלי רכב ארבע על ארבע אז אני מצטרף חד משמעת לרמי מהטעמים הבאים (ואני סבור שלא יהיו התנגדויות לכתוב מקודמי לתגובות )
1. נוחות נסיעה -דיסקברי
2. שדה ראיה לילדים - דיסקברי מעולה
העלויות הן ענין של מזל ומה אתה מעולל לרכב
אחרי עשרים שנה וארבעה סיקסים, לפני שנתיים עברתי לדיסקו בנזין 96 ומרוצה מאד.
חברים,
אני מרגיש שמהשרשור הזה שהתחיל ביפאנו-בוקסים בזויים (...) עשויה להיוולד קבוצת תמיכה למדוכאי האליפסה הירוקה...
עורו הבריטנולוגים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
ועוד פעם, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אסף,
אני מאוד מסכים עם הניתוח שלך בין סוגי הכרכרות השונות, ובין פרטים שונים מאותו סוג, אבל עם היסטוריה פרובלמטית.
בנוסף על כך, בדיסקו יש פשוט, יותר מכלולי תפנוקים שיכולים להתקלקל - חלונות, מזגן, נעילה חשמלית, חיווט, אוטומט, מנוע שמכוייל להוציא קצת יותר כוח, וכיו"ב.
בזמנו הייתה לי שיחה עם ג'וי, ודיברנו על הדברים שאנחנו רוצים לשנות בדיפנדר, כדי שיהיה רכב נוח וידידותי. רק לאחר כמה דקות הבנו שבעצם, אנחנו מתארים דיסקו TDI...
וואו, חברים, לא ציפיתי ששאלות תמימות כפי שפתחתי איתן את השרשור הזה יובילו לכאלה גלי אמוציות.
תעזבו, אני אשאר עם הסיטרואן פיקאסו וזהו, אם זה מה שישכין שלום בין אנשי הפורום (:
בכל מקרה, החכמתי רבות מכל הדיונים, ואני אקח כעת את הזמן ואחפש רכב שמור מדגם כלשהו, לפי המלצת רוב המתדיינים כאן.
תודה לכולם.
למעשה נותרה לי שאלה אחת ללא מענה - מוסך טוב באזור השרון הצפוני לרכב 4X4, לבדיקות קניה ואח"כ לשוטף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ההגדרות האלו מגדילות את הסבירות לנבלה.
בתקציב הזה 90 ומשהו אחוז מהכלים עונים להגדרת "נבלה". לנבלות יש נטיה להסריח - כלומר להתקלקל ולדרוש הרבה מאוד השקעות בתיקונים. כמו שאסף כתב - המכוניות האלה זוכרות הכל ונוקמות חזק וכואב. חבל רק שברוב המקרים מי שחוטף בכיס זה לא מי שהתעלל/הזניח, אלא דווקא התמים שקנה ממנו. זה משהו שאתה צריך לדעת מראש ולהתכונן אליו - נפשית ופיננסית. השאלה היא רק עד כמה אתה מוכן לחיות עם נבלה.
ובעוד אנחנו מתפלספסים של מי יותר גדול ופחות מתקלקל, הנה ידידנו כבר רוצה המלצה ל" מוסך טוב באיזור השרון הצפוני"... וזה הזכיר לי את אחת מאמרות השפר של סבתא שלי ז"ל שכבר 15 שנים לא איתנו - היא אולי לא הבינה כלום במכוניות, אבל ראתה וחוותה ולמדה כמה דברים בחיים - "אתה לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול". מה שאני אומר לך, זה שבתקציב שלך יש כמעט אך ורק נבלות. הנבלות הם כלים שחוטים עם הסטוריה מפוקפקת, ובמכוניות כאלה משתדלים לטפל לבד, לא במוסך - אלא אם כבר הפנמת שאתה הולך לקחת עוד משכנתא.
כפי שרשמתי, אני צריך מוסך דבר ראשון לצורך ביצוע בדיקה. את הטיפולים אני מתכוון לרוב לעשות בעצמי, ככל שיתאפשר לי.
לגבי הבעיה בתקציב - מכל מה שקראתי כאן, גם אם אוסיף ואולי גם אכפיל את הסכום, עדיין נכונות לי הוצאות שוטפות גבוהות.
התחלתי את השרשור הזה על מנת לנסות להבין האם הרעיון של רכב שלישי לשטח בלבד הוא בכלל הגיוני.
הרי בקלות אני יכול להחליף את אחד מהרכבים שלי ברכב שטח חדש הרבה ביותר אבל אני לא מרגיש שזה נכון. בעיקר כי רכב מושבת לאחר סופשבוע טיול זה ממש לא מתאים לי.