תגובה: הוספת חום למערכת חימום תת רצפתית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
כמה טיפים למי שמתכנן להתקין מערכת חימום התזת פולאריטאן היא הדרך הטובה לבידוד הבית,
עם מתיזים שווה להתיז פולאריטאן גם על הפנלים לפחות בקירות החיצוניים.
דרך נוספת שמומלצת היא שימוש בלוחות רנדופאן.
התפרצת לדלת פתוחה...בדיוק השאלה הבאה...
היות ומדובר בבית משנות השבעים יכולות הבידוד שלו דומות לקופסת קרטון קרועה. מדובר על תקרת רביץ. סדר גודל של כ-110 מ"ר.
איך לבודד? האם לוחות רנדופאן זה מין מזרונים כמו צמר סלעים? איפה קונים וכמה בערך אמור לעלות?
פוליאריטן: האם הוא בר ישום לבד? אם לא, מי עושה וגם כאן, כמה בערך אמור לעלות? האם אין פחד מדליקות החומר?
עוד אופציה שהציעו לי נקראת ורמיקולייט, חומר שמייצרים במושב הבונים. מדובר על חומר דומה לקלקר (על קצה קצהו של המזלג, אבן מפוררת שמחממים בכבשן והיא תופחת). האם מישהו מכיר ויודע להגיד שזה אכן שווה משהו?
ואם נחזור לנושא המקורי, ממה שאני מבין הארובה בגובה 2.5 מ' לא תפיק מספיק חום כדי לחמם את המערכת. אני שוקל אולי להכניס רדיאטור מאחורי או על הקמין כדי לקבל את האפקט הרצוי, יש דברים כאלו מוכנים או שצריך לייצר?
תודה רבה לכולם על התשובות המועילות.
שיטה מענינת לחימום תת רצפתי של חברה מקבוצת בוש.
http://www.youtube.com/watch?v=1BBqXQEIMNM
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
שיטה מענינת לחימום תת רצפתי של חברה מקבוצת בוש.
האמת חשבתי שאתה מתכוון לאמצעי חימום המים (זה המחיר הכואב לפינוק בכול עונת חורף) .
לגבי אמצעי האיטום וקיבוע הצנרת, סה"כ פטנט נחמד אבל אין בו איזה חידוש מהפכני.
מה שכן, כול הזמן חכיתי למה שמעניין אותי (אמצעי חימום המים) ולבסוף הוצג ברז פיקוד + רגש.
מכיוון שלא התייחסו כלל לאמצעי החימום, אני מניח שהמים החמים מגיעים ממרכז שכונתי .
רענן
איל אם הנתי נכון אתה רוצה לבודד את התקרת רביץ?
גרים בבית או שהוא בשיפוץ? כי בשיפוץ אופצית התזת הפולאריטן לא ממש ישומית,
לכלוך ובעת התזת הפולריטאן מומלץ לא לשהות בסביב, וצריך בעל מקצוע בשביל עבודה כזו.
לוחות הראנדופאן הן כמו קלקר רק דחוס יותר ובעובי של 2 ס"מ.
לגבי השיטות שהזכירו למעלה הן טובות לבתים שהמשטח ישר, לא ממש כמו בארץ.
דבר נוסף שחשוב הוא כיסוי המערכת חשוב מאוד שהחול יהיה מעורבב טוב ביחס של לפחות 35% מלטת .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
האמת חשבתי שאתה מתכוון לאמצעי חימום המים (זה המחיר הכואב לפינוק בכול עונת חורף) .
מה שכן, כול הזמן חכיתי למה שמעניין אותי (אמצעי חימום המים) ולבסוף הוצג ברז פיקוד + רגש.
מכיוון שלא התייחסו כלל לאמצעי החימום, אני מניח שהמים החמים מגיעים ממרכז שכונתי .
רענן
אני חושב שהתייחסו, בכל מקרה ממה שהספקתי לקרוא פה ושם מומלץ להשתמש במשאבת חום לחסכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
איל אם הנתי נכון אתה רוצה לבודד את התקרת רביץ?
גרים בבית או שהוא בשיפוץ? כי בשיפוץ אופצית התזת הפולאריטן לא ממש ישומית,
לכלוך ובעת התזת הפולריטאן מומלץ לא לשהות בסביב, וצריך בעל מקצוע בשביל עבודה כזו.
לוחות הראנדופאן הן כמו קלקר רק דחוס יותר ובעובי של 2 ס"מ.
לגבי השיטות שהזכירו למעלה הן טובות לבתים שהמשטח ישר, לא ממש כמו בארץ.
דבר נוסף שחשוב הוא כיסוי המערכת חשוב מאוד שהחול יהיה מעורבב טוב ביחס של לפחות 35% מלטת .
לא הבנתי, כל המשטחים בבתים בישראל עקומים ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
בכל מקרה ממה שהספקתי לקרוא פה ושם מומלץ להשתמש במשאבת חום לחסכון.
אני גם התחלתי להתעניין במשאבת חום (החלפת מבער הנפט שקורע את הכיס). אבל, אלדר "הנחית" אותי לאחר שהבנתי את העלות שלה
(בלי להיכנס לבחינת צריכת החשמל בתפעול).
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
רענן
בדוק עלות ייבוא עצמי, כמה KW צריך לבית ?
"The heat pump itself will be £400 to £600 per kW, with trenches £300 per kW or boreholes £500 per kW."
עדיין יקר ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
כן !
אני זקוק לבערך 7KW .
לפי זה יוצא 17000 ש"ח לפני מיסים .
האמת, לא מצליח להבין מה מיוחד בטכנולוגיה הזאת, לעומת מזגנים שמצדיק מחיר אסטרונומי כזה.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
האמת, לא מצליח להבין מה מיוחד בטכנולוגיה הזאת, לעומת מזגנים שמצדיק מחיר אסטרונומי כזה.
לא הרבה לדעתי, רק ההערכה של היצרן עד כמה ניתן לחלוב לקוחות עשירים מספיק להרשות לעצמם מערכת מסוג זה.
או שעלות המשאבה ביחס ל- KW לא לינארית.
לא כל הבתים בישראל עקומים.
אבל כמעט בכל הבתים יש צנרת שעוברת בריצפה(לא רק צנרת איסטלציה).
ומעטים הבתים שעושים מדה מתפלסת או בטון כדי ליצור משטח ישר, שהרבה יותר נוח לעבוד עליו.