נחל דרגה ? לא ערוגות? כי אם זה באמת דרגה אני לא מאופס בכלל לגבי ההצעה של אבירם למסלול החלופי :oops:ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
דני
Printable View
נחל דרגה ? לא ערוגות? כי אם זה באמת דרגה אני לא מאופס בכלל לגבי ההצעה של אבירם למסלול החלופי :oops:ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
דני
אופס שכחתי לציין :shock:
פשוט במפה שלי העץ שיזף מסומן ליד נחל ערוגות.אסף יש לך נ.צ. למסלול הרגלי?
דני
טעות, טעינו, טועים. אני מתכוון לאותו עץ שיזף שנמרוד כתב עליו- זה בנחל ערוגות.
אסף.
אף אחד לא מושלם :wink:
מלבד ספר סקר נחל קדרון ומרסבא, שהשתתפתי בהכנתו בתחילת שנות השמונים,לאחר שעזבתי את סקר החירום של הנגב וסיני . (שם גם התעוררה אהבתי לג'יפים) וחלק גדול מהתוכניות והשרטוטים הם פרי ידי, ישנו דוח נוסף של איזור ההרודיון ודרומה הנקרא - סקר אריכאולוגי של ישראל-מפת הרודיון, מאת פרופ' יזהר הירשפלד ובהוצאת רשות העתיקות והאגודה לסקר ארכיאולוגי. (באופן כללי דוחות הסקר הם מקור טוב למידע ארכיאולוגי) הסקר מכסה את כל סוגי האתרים אבל מתמקד במנזרים ביזנטיים שהוו את התמחותו של הירשפלד. במסגרת הזו סקרנו וחפרנו מספר רב של אתרים כולל חירבת -א דיר המוזכר וכן את מנזר חריטון שבנחל תקוע (ואדי חריטון) בסמוך לישוב תקוע. אתר מדהים נוסף הוא תא התבודדות הנמצא בנקודת מפגש הנחלים תקוע ועמוס שאיש כמעט אינו מכיר.בזמנו לא היתה לשם גישה לרכב אבל אז אי אפשר היה לנסוע להרבה מקומות.
על חירבת א דיר שאותו גילינו בעצמינו וחפרנו במשך מספר שנים (היינו מגיעים לשם עם רנו 4) התפרסם דוח מקיף באנגלית ע"י המכון לארכיאולוגיה של האוניברסיטה העברית בהוצאת קדם kedem. מבחינה בטחונית אין לי מושג מה מותר ומה אסור כי לא הייתי שם שנים ואני חושש לחזור לשם.
ארז
עירא, שובב קטן!
תן עוד תמונות. ביקרתם במנזר? ראיתם את סבאס?
ביקרנו במנזר, אבל לצערי לא יכולנו להיכנס לראות את סאבס עקב ביקור שנערך במנזר(אני לא יודע בדיוק של מי אבל הם לא רצו להכניס את שתי הקבוצות ביחד).
הנה עוד קצת תמונות:
המנזר עצמו:
http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0...p-P4220048.jpg
המטיילים בדרך למנזר:
http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0...p-P4220038.jpg
חצייה של נחל קידרון (שמפנה את הביוב של מזרח ירושליים... :cry: ):
http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0...p-P4220052.jpg
באותו הטיול ביקרנו גם בהורקנייה:
http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0...p-P4220056.jpg
וקצת הנוף שרואים מלמעלה:
http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0...p-P4220055.jpg
כל מי שראה את ההזמנה לטיול וויתר, הפסיד אחלה של טיול.
עירא
הנזירים דרשו בזמנו מכנסיים ארוכים בכניסה למנזר. למי שמעוניין.
שלום ארז,
האם השתתפת בסקר החרום בסיני במסגרת סקר הנוף של מ.מרקוס?
האם חזרת למסלולי הטיול הללו לאחר החזרת השטח?
מסקרן מאד
כל טוב
יואב אלון
יואב,
השתתפתי בסקר חירום ארכיאולוגי של רשות העתיקות לאורך קו הגבול, לפני סלילת כביש הגבול ,לקראת פינוי סיני. בנוסף, סקרנו אזורים שונים בסיני לפני פינויים ובנגב, לקראת חזרת הצבא לשטחי האש. אתרים מענינים גם חפרנו (המצודה בעין קדיס למשל). נהגנו לצאת בשני ג'יפים (שנת 79-80, שלושה הילוכים, סגורים) לשבועות רצופים,כיסינו קמ"ר אחר קמ"ר בנסיעה או ברגל. הדרכים היו הרבה פחות עבירות מאשר כיום, וכמובן לא היה כביש הגבול.לדוגמה, היה לוקח לנו יום שלם ממצפה לאזור הר חריף. לא היה לנו שום ציוד חילוץ, לא כננות ולא בטיח רק מפה ומכשיר קשר צבאי. נסענו היכן שרצינו וישנו בכל מקום שהתאים בלי לחשוש מפקחים כי לא היו כאלה אז. כשהתחלתי ללמוד עברתי לעבוד במדבר יהודה, גב ההר והשומרון.
לאזורי הסקר בסיני לא חזרתי מאז, במדבר יהודה ובשומרון הסתובבתי קצת לאחר מכן אבל מאז האינתיפדה הראשונה הייתי שם רק במילואים ודי הזדעזעתי מהחורבן הסביבתי שנגרם מההתנחלויות, הדרכים העוקפות שנפרצו בכל מקום ומהמחצבות הפראיות של הפלסטינים שאוכלות כל חלקה בריאה. שוד העתיקות החמיר מאוד גם כן ואתרים שלמים שסקרנו נהרסו עד עפר.
נשאר רק הנגב, שחלק ממנו סגור בגלל הצבא ובשאר בקושי אפשר לזוז, אבל זה מה יש. פעם בשנה אני יוצא עם חבר מאז ל3-4 ימים רצופים לזכר הימים ההם.
ארז
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אבירם ברקאי
Aviram shalom,
Is it safe to travel in that area now? I am planning a trip next weekend with my kids and wondered if that ok.
Thanks
Ram
רם,
אני לא הייתי לוקח לשם ילדים קטנים.
אם אתה מחליט לנסוע לשם, ודא שאתם מספר רכבים, יש מישהו שמכיר את האזור ויש מספר נשקים.
בהצלחה,
יוני5
בח'רבת א דיר היינו לאחרונה לפני חודשיים. לא משהו לטיול משפחות. זה טיול של "עקיצה" - להגיע ולצאת. בלי לבזבז הרבה זמן על כלום חוץ מתנועה מהירה לשם, סיור רגלי ויציאה.
דורש תכנון מדוקדק, הכרת השטח ובעיקר האוכלוסייה על כל קבוצותיה לפרטי פרטים, הכרת המצב העכשווי בגזרה, תיאום עם הצבא ושני כלי רכב תקינים עם אנשים שאתה סומך עליהם עם קשר אמין ונסיון. לא תמיד בטוח להגיע לשם, צריך להפעיל שיקול דעת ובעיקר לדעת לוותר כשזה לא מתאים. לקח לא מעט זמן עד שהבשילו התנאים כדי שנחליט לבקר שם. אבל, למרות כל האמור לעיל, ניתן לביצוע בבטחון סביר.
המקום (כמובן) חזר למצבו הקודם לפני החפירה של הירשפלד. הכנסייה חזרה לשימושה הקודם כמכלאת צאן. המקום עצמו למי שמבין ומכיר את דו"ח החפירה ובעיקר מסוגל להפעיל את הדמיון - מדהים ומסעיר כתמיד. ניתן להגיע עם כלי הרכב למקום מוסתר המאפשר סיור רגלי במקום עם קשר עין סביר לכלי הרכב. - כאמור: תכנון מדוקדק זה שם המשחק.
גם איזור רוג'ום א נקה לא משופע בחובבי ציון. אבל בניגוד למרסבא למשל, שהוא איזור מועד ונצפה ומוקש יחסית - ולכן מסוכן יותר, הגעה נכונה למשטרה ובעיקר יציאה מושכלת ממנה הופכים את הביקור במקום לאפשרות סבירה עם סיכון סביר. בעיני, גם זה לא לטיול משפחות.
רצ"ב תמונת בור המים ומראה כללי של המנזר.
יקירי:ציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
הנה כמה מראות מהמנזר התלוי, מבט מהמערה העליונה לכיוון ערוץ הנחל והמבנה הדו קומתי שנשמר - אבל כמו שציינת, זה לא משהו בשבילך - צריך ללכת (הרבה) ברגל.
תיקח בריסטול גדול,ציטוט:
נכתב במקור על ידי PW
תכתוב עליו באותיות קידוש לבנה: "חלאה"
תקפיד להסתובב עם השלט הנ"ל במשך שבועיים תמימים
יוני5
PW - מבלי שהכרזת על כך רשמית, אני מתייחס ל"מנזר התלוי" כחידה. חקרתי ואני שואל - האם מדובר בשרידי המנזר הממוקמים בנחל סככה, קרוב לביר-אל-קטר המופיע במפת סמנ"ש?
יקירי:
ממש לא התכוונתי לחידה אבל התשובה היא לא.
מידע מסייע היית יכול למצוא בתשובתי לנבלה הסרוחה מעליי, שזכרונו הסלקטיבי "בוגד בו" והוא איננו מסוגל לזכור או להודות בסיפור מעורר הרחמים שמכר לי על גבו התפוס וברכיו הפקות כשהצעתי לו את האפשרות הנלוזה בעיניו ללכת מעט ברגל.
ירדו לי דמעות.
כדי להגיע למנזר התלוי (המופלא יש לומר) צריך באמת ללכת הרבה הרבה ברגל, מה שאי אפשר להגיד על ביר אל קטר, אתרי נחל סככה והורקניה וסביבותיה. גם השיפועים שם - איך לומר - לא משהו שמחייב כזו "רמת תלייה" של מבני המנזר.
אבל אתה קרוב.
הערה כללית שכתבתי כבר איפה שהוא: האזור הנהדר הזה לטיולים לא סימפטי בהיבט הבטחוני כידוע לך. אני מוצא שהנושא החשוב ביותר (אחרי הכרת הקרקע ל פ ר ט י ה ) הוא הכרת המצב הדמוגרפי העכשוי (במיוחד יחסי הגומלין בדואים - פלשתינאים שזה נושא מורכב ביותר) והמצב הבטחוני נכון לרגע הטיול. אין לך מושג כמה צרות זה יכול לחסוך. חוץ מזה, אני מוצא שהליכה ברגל (בנתיב הנכון) בטוחה יותר מהנסיעה ברכב בצפון ספר מדבר יהודה.
אני מודע למצב הבטחוני העדין שם. את רוב השרות הצבאי שלי העברתי בצפון מדבר יהודה, בעיקר בנבי-מוסא, ובשנים אחרי השחרור טיילתי הרבה באזור, אבל הפעם האחרונה שעברתי מערבית לשביל של מרכז מדבר יהודה היתה אולי בשנת אלפיים, למעט חודש מילואים בגזרת תקוע. רק המודיעין האיכותי שלי איפשר ליוני לבחור לעצמו את הגזרה הפלוגתית הטובה. אבל לשמוע ממנו את המילה תודה? - בגהנום.