לפני חודש הפעלתי רתכת ענקית ישנה ( היא בת לפחות 60 ) שמחוברת רק ל 2 פאזות ( במוזיאון הטרקטור )
היה קשה להסביר את צורת החיבור הזו .
גם לאלה שמתעסקים בזה יום יום ...
איציק
Printable View
לפני חודש הפעלתי רתכת ענקית ישנה ( היא בת לפחות 60 ) שמחוברת רק ל 2 פאזות ( במוזיאון הטרקטור )
היה קשה להסביר את צורת החיבור הזו .
גם לאלה שמתעסקים בזה יום יום ...
איציק
לגבי המנוע - קאיה פרייד שנת 2000, לא משהו לכתוב עליו הביתה. לגבי פתרונות חימום אחרים - כרגע אין לי מקום לזה. וגם כשיהיה, נחמד שיש לך איך לתמוך את הבית בזמנים קשים.
המידע שיש פה לגבי הגנרטור עצמו מענין ואולי גם חשוב, אבל כדי להתקדם ברמת הרעיון אני צריך הפניה לאיזשהו מוצר מדף תאורטי. נניח - כמה עולה גנרטור כמו שיש בסרטון?
אלי, אתה יכול לתת שם לאלטרנטור הזה שאתה מדבר עליו? האם באמת יוכל לעבוד בהספק גבוה למשך זמן ארוך? באלקטרוניקה עצמה אני לא מבין, יש מישהו שיעשה את זה בשבילי.
הסיפור הזה שהסלד משפיע על התדר של החשמל נכון גם לגבי גנרטור יעודי כמו שיש בסרטון?
תודה.
בשביל חימום, מקם את המצנן של המנוע בבית. בשביל שאר החשמל מספיק ממיר סטנדרטי.
עוד אופציה היא שימוש במנוע תלת פאזי אסינכרוני , אמנם התדר לא יהיה יציב אבל זה יעבוד על רכיבים שאינם רגישים לתדר חשמלי כמו מכשירים אלק׳.
לגבי הגנראטור שבסרטון קשה לי להגיד כי אין מספיק פרטים על ה setup... אני מניח שזה יח אלטרנטור עצמאית עם בקרת תדר ומתח....
הכוונה היא שעם מנוע תלת פאזי בשימוש כגנראטור זה יעבוד על מכשירים לא רגישים שהם תנור חימום וכו׳ ולא מכשירי אלק׳.