אממ....קצת ...כן....
Printable View
אממ....קצת ...כן....
יש לי גלדיאטור
השירשור שלך דומה לבעיה שיש ברכב שלי 2 טיפות מים.
לפני יומיים גם החלפתי את 2 המשאבות אופן (המשאבות של התופים מאחורה)
התסמינים זהים
אם תגלה מה הבעיה אבוא לחבק אותך
זה להתעסק עם בלמים בהתכתבות. היה לי פעם מקרה דומה אבל עם פורד פיסטה. בסופו של דבר הכנסתי אויר בלחץ מקומפרסור בכוסית המילוי תוך כדי פתיחת הניפל בגלגל. בנינו מכסה עם יציאה לצינור. לא יודע אם אפשרי במקרה שלך. יש לסגור את הניפל בגלגל לפני שהלחץ יורד. תנסה עם עוד מישהו. תוודא שהכוסית מלאה ולא בלחץ גבוה מדי.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
היום בבוקר עשיתי מה שאמיר מ אמר (היה לי את המכסה של המשאבה הישנה ועשיתי בו חור)
אמנם הגיע שמן באמת למשאבה, אך הדוושה עדיין הייתה נמוכה
קראתי את השרשור הזה, את כולו. אפילו הצלחתי להתאפק משך כמה ימים שאני עוקב אחריו, אבל ...
איך לומר בעדינות, מבלי לדרוך על גאוותו של אף אחד מה"מומחים " שמשרשרים פה, משהו בכל זאת מפריע לי בזה שאנשים ללא הכשרה מקצועית [ ואל "תדלקו" אני כותב את הדברים על פי השאלות שאתם מעלים פה ואפילו אני יודע את התשובות, ואני בהחלט לא מחשיב את עצמי כמכונאי מוסמך, מנוסה או אפילו קרוב לזה ] מתעסקים בברקסים של רכבים משנות ה 80 של המאה הקודמת ואוליי לפני כן, ונוסעים איתו ככה על הכביש.
ושלא נגיד שזה איזה סמוראי קטן וחסר משקל.. מדובר פה על בהמה כבדה, עם פוטנציאל לנזק משמעותי, אם תפגוש ברכב ממול כשיכולות הבלימה שלה לוקות בחסר.
אז תעשו טובה, תמצאו פתרון לבעיה, או תגשו למוסך שמסוגל לתת מענה לעניין. ואם אתם צריכים המלצות על בעלי מקצוע רציניים, רק תגידו.
אבל לנסוע ככה על כבישי ישראל, זו הזמנה לצרות, ולקטל מיותר.
האם שבלם היד מופעל הפדל נמוך? תנסה לתפו אותו בשן הראשונה של בלם היד, כשהרכב עדיין יכול לנוע יחסית בחופשיות ולנסות האם גם אז הדוושה נמוכה. אם הדוושה גבוהה יותר ישנה בעיה של כיוון. אם לא, לא הייתי שולל בעיה באחת המשאבות. האם אין שמן בתוך מגני האבק במשאבות האחוריות?
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
תודה לכם חברים על התגובות...ועל מנת להרגיע את כולם, מאז התקלה בבלמים, הרכב לא מסתובב לו על כבישי ישראל....למרות שכפי שציינתי, הרכב בולם בצורה טובה, גם בבלימה רגילה וגם בבלימת חרום...אלה מה... נמאס שהדוושה נמוכה...תופעה שאני רוצה לפתור.
לגבי מוסכים, אני בהחלט מוכן לקבל המלצות על מוסך שיודע לטפל ברכב הזה...פניתי למספר מוסכים, כולל מוסך של UMI וקיבלתי תשובות שליליות לגבי טיפול ברכב....
אני מאזור המרכז ואם יש לכם המלצה...היא תתקבל בברכה...
בכל מקרה, לאחר התייעצויות , כנראה הבעיה במשאבת אופן אחורית, ששואבת אוויר בכל פעם שעוזבים את דוושת הבלמים...ולמרות שהבנתי שגלדיאטור כבר ניסה את הפתרון הזה...אני רוצה גם לנסות...
מחר כנראה ארכוש 2 משאבות חדשות ואדווח לאחר התקנה....
שוב תודה לכל המגיבים...
חמי
בוקר טוב חברים..
אתמול נפגשתי בתל אביב עם איש יקר שמלווה אותי בכל שלבי פתרון התקלה במערכת הבלמים, שמו אהרון שולמן מהבלם בתל אביב. ( גילוי נאות - הכרתי את האיש במסגרת שיפוץ מערכת הבלמים...ולא מעבר לכך, אין לי כל קשר אישי או חברי עימו..).
עברנו אתמול שוב על כל סדר הפעולות שבוצעו ברכב, החל משיפוץ הקליפרים הקדמיים, ועד להחלפת נעלי הבלם האחוריים...עברנו פרט..פרט...על מנת לנסות ולזהות האם בשלב כלשהו פיספסנו או טעינו..קיבלתי הסבר מפורט ומקצועי לסיבות שעלולות לגרום לדוושת בלמים להיות נמוכה..החל מאוויר במערכת ועד לחופש בגלגלים קדמיים...קיבלתי הסבר מפורט איך אפילו כל עשירית המילימטר של חופש בגלגלים הקדמיים, או בקליפרים, מתורגם לכמה מילימטרים בדוושת הבלם...אינפורמציה שאשמח לשתף בה כל מי שזקוק לעזרה בבעיה דומה...
נכון לעכשיו, הגענו למסקנה, ששווה להחליף את משאבות האופן האחוריות, שהוחלפו לפני כשלוש שנים, למרות שהן לא רטובות, על מנת לשלול אפשרות של שאיבת אוויר למערכת מאחת המשאבות דרך הגומיות הפנימיות. נרכשו אתמול 2 משאבות חדשות שיורכבו בשבת הקרובה...בתקווה שאכן זה יפתור את הבעיה.
עדכון כמובן בהמשך.
יום נפלא
חמי
תמשיך לעדכן כי אני ממשיך לעקוב
חמי יש חדש?
בוקר טוב....הקדמת אותי במקצת...
ובכן...הוחלפה המשאבת אופן האחורית, זו שדרכה לא הצלחתי לנקז אוויר...נכון לעכשיו...אין יותר אוויר במערכת...הדוושא טיפה יותר גבוהה..אבל זה עדין לא בגובה האופטימלי. מאחר וכל המערכת בבלמים האחוריים חדשה...מכוונת ובולמת כראוי, החלטנו לחזור לבלמים הקדמיים, ולבדוק שוב את הכל מהתחלה.
ואלו המסקנות והממצאים: ( אני לא בטוח שאכן אלו הסיבות...)
1. במבט מלמעלה ללא לחיצה על דוושת הבלם, ראינו שהרפידות אינן נוגעות בצלחת באופן שווה, כלומר, הרפידה נוגעת בצלחת רק בחלק אחד שלה, ובזמן לחיצה על דוושת הבלם, קודם יש מגע עם החלק הקרוב יותר, ורק אז יש מגע נוסף עם יתר שטח הרפידה...מצב שבהחלט אינו תקין, ומביא למהלך דוושא ארוך ומיותר...מצב המצביע כנראה על צלחת לא ישרה שמחייבת חריטה. מה שלא בוצע בהחלפת הרפידות האחרונה.
2. כרגע בהתלבטות האם לרכוש שתי צלחות חדשות, כולל רפידות...( סיפור של כ - 1000 ש"ח..) או לתת לחריטה...ההחלטה תתקבל במהלך השבוע לאחר התתיעצות עם שולמן..( הבלם.).
אני כמובן אמשיך לעדכן...
שבוע נפלא
חמי
אכן זה נכון...חלק אחד של הרפידה קרוב יותר לצלחת...והחלק השני מרוחק יותר..( הכוונה למרווח קטן ביותר..) וידוע שכל מרווח בבלמים, מתורגם למהלך דוושה ארוך יותר..
דורון..
הקליפרים עברו שיפוץ יסודי לפני זמן לא רב...הם תקינים.
המרווח בין הרפידה לצלחת נובע כנראה מצלחת לא ישרה..אמנם בזמן בלימה אני לא מרגיש את הדוושה רועדת..אבל כנראה שיש לה מדרגה שגורמת לרפידה לא להיצמד באופן שווה.
חמי,
אם יש מדרגה, אתה אמור להרגיש אותה באצבע.
מנגנון ה"ציפה" של הקאליפרים חופשי?
היי שמיל.
אכן יש מדרגה..ואני אכן מרגיש אותה באצבע..
ההתלבטות היא האם לרכוש סט צלחות חדשות ורפידות, או לחרוט...האמת אני נוטה יותר לכיוון של רכישה...כל המערכת חדשה..למה לקפח את החלק הקידמי..??
לא ראיתי בשירשור את דעתך בנושא, מדוע הדוושה נמוכה...אשמח לדעתך המקצועית..
יום נפלא
חמי
משהו מכני לא מסתדר לי.
גם אם הדיסק בלוי עם מדרגה עדיין המישורים אמורים להישאר מקבילים.
אז או שהבוכנות בכל זאת לא תקינות, לפחות אחת מהן, או שהעסק לא מורכב כמו שצריך/עקום.
דורון.
שלא תהיה אי הבנה...זה לא שיש מרווח גדול בין הרפידות לצלחת...הם כן מקבילים..במצב אופטימלי, כשלא לוחצים על הדוושה, הרפידה מתחככת בצלחת..מקבילה לכל אורכה ורוחבה...במקרה אצלי, יש מרווח קטן של כמה עשיריות בחלק הפנימי של הרפידה...כלומר היא איננה מקבילה לגמרי...
וכן..המערכת הותקנה כראוי...