תגובה: השירות של אורנג'...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מילא השרות לא טוב... אורנג' גונבים כסף מלקוחות. לי גנבו פעמיים. יותר נכון, לפחות פעמיים, בהם תפסתי אותם, כי הסכומים היו גדולים מספיק כדי לתפוס את תשומת ליבי. מי יודע כמה כסף קטן הם גונבים בקטנה?
בוקר טוב אליהו.
מאוד מומלץ לעקוב אחרי החשבוניות שלהם ולחפש כל מיני חריגות, ולוודא שלא הוסיפו לכם את התאריך לחשבון... כאילו זו איזו מסעדה בנאפולי בשנת 1972...
אני נוסע הרבה לחו"ל. נסיעות קצרות של יום-יומיים, להשקות של כלי רכב חדשים.
הכיף בנסיעות הללו נמצא בנהיגות ובתנאי הדה-לוקס שמסביב, לא בתגמול הכספי. השכר שהעיתון משלם עבור כתבה שכזו, מספיק נמוך על מנת לא להצדיק רכישת חבילת חו"ל לכבוד נסיעה של 24-48 שעות. כן, אני יודע שאפשר לרכוש SIM בחו"ל ולדבר חופשי בעלויות זולות ביותר, אבל יום-יומיים בחודש אני בהחלט יכול לחיות בלי לקשקש בטלפון. את הקשר שלי עם הארץ אני מקיים באמצעות לפטופ ודוא"ל (במלונות המאוד-מאוד טובים והמאוד מפוארים וזה באנדרסטייטמנט - שיצרני הרכב מארחים אותנו בהם, יש תמיד חדר עיתונות מצויד היטב ואינטרנט חופשי בחדרים. אין בעיה לקבל ולשלוח דוא"ל במהירות, לשלוח כתבה שעתיים אחרי שנהגתי ברכב. ובסה"כ הכל טוב וממש אין צורך בטלפון.
כמובן שאני לוקח את הטלפון איתי לכל מקרה, אבל מקפיד שיהיה סגור בכל הזמן שאני בחו"ל. זה לא הפריע לחברת אורנג' לחייב 900 שקלים אקסטרא עבור "גלישה בשווייץ"... ולא, לא הגעתי לשווייץ לעשות סקי... ה"גלישה" הזו באינטרנט לא היתה ולא נבראה באותן שעתיים בהן שהיתי בנמל התעופה של ציריך בקונקשן בין שתי טיסות, עם מכשיר כבוי... מי צריך לגלוש שם בטלפון, אם בנמל התעופה של ציריך יש לי (כנוסע במחלקת עסקים) את אחד הביזנס-לאונג'ים היותר טובים ונוחים, עם אינטרנט מהיר ובחינם, ואני גולש שם בכיף מהלפטופ שלי?...
כמובן שאחרי דין ודברים, הסברים מפותלים שלא הניחו את הדעת ועליית טונים, התחילו להעביר אותי מאחד לשני, מנציג שירות למנהל וממנו לעוד מנהל, שניסו להתיש אותי בתלך ותבוא ותתקשר מחר ומחרתיים (ובכל פעם תספר את כל הסיפור מחדש למישהו אחר, ככל הנראה מקליטים אותך ומחפשים שתסתור את עצמך בפרטים קטנים) כמובן שלאחר מו"מ מתיש זיכו אותי... מסתבר שלא משנה אם גלשתם או לא, ואם המכשיר כבוי או דולק, הרשת המקומית מזהה אותו ומיד מתחילים להצמיד לו חיובים על שימושים לכאורה שלא היו ולא נבראו... דברים שאחר כך תצטרכו להתחנן שימחקו לכם אותם.
דרור,
במקרה של חו"ל, אתה נכנס לאתר של אורנג ומבטל את הגלישה בחו"ל. קובע יום ושעת התחלה ויום ושעת סיום.
על הדרך מוסיף גם קוד נעילה שרק המשפחה יודעת אותו.
מאותו רגע אין יותר לך ושוב, אתה מקבל סמס שהנעילה התחילה תשמור אותו והם יכולים ללכת לחפש.
אני יודע טוב מאוד שהמכשיר היה כבוי. כיביתי אותו בנתב"ג כשעליתי למטוס והדלקתי שוב בנתב"ג יומיים אחר כך, כשחזרתי. עובדה.
מאז אני באמת חוסם אותו לגלישה לפני שאני נוסע לחו"ל. ועדיין מעצבן ה"סעיף מצליח" הזה - שמחייבים אותך, ובסכומים אסטרונומיים - על שירות שלא רק שלא קיבלת, בכלל לא ניסית לקבל.
והם עוד מנהלים איתך מו"מ מתיש על זיכוי של הסכום שכבר גבו ובכלל לא מגיע להם - או לפחות חלק ממנו.
דרור
אני חי בשוויץ וכל נסיעה מביא לקרובים פלאפונים מיד 2 במחירים טובים (אייפון 4 ב 1400 ש"ח).
יש אפשרות לרכוש כל מכשיר ביד 2 וכידוע לך השוויצרים שומרים על הציוד שלהם כמו בייבי.
כשתרצה לרכוש צור איתי קשר ובאחד הערבים תן אלי קפיצה הביתה (גר בחולון ונמצא כרגע בארץ).ותכל לראות באינטרנט את המכשירים ואם תרצה אף לבצע רכישה ואני יביא לך את המכשיר לארץ.(שאל את נורי על אפי והוא יספר לך.).
אתה מוזמן להתקשר בכל עת.054-2887454
נב: בפעם הבאה שאתה יוצא לחול כנס לתפריט ובטל את ה ROAMING (נדידה).
כנראה שאפשר לעקוב אחריך גם כשהמכשיר כבוי... כבר דיברנו על זה בשרשור אחר (מס הנסועה, נדמה לי).
אפי עם המגנום.
בכל מקרה אם תחליט אתה מוזמן.
דורון, אל תהיה אידיוט...
המכשיר היה כבוי ובכל זאת חוייב על "גלישה".
רק במקרים מאוד נדירים ודחופים אני מפעיל אותו בחו"ל.
אם לא הייתי צודק לא היו מחזירים לי כסף.
עדכונים:
למי שעוד היו ספקות לגבי מה זה "שירות מחורבן":
המכשיר נמסר לתיקון ביום חמישי. הבעיות שבגינן נמסר לתיקון - סוללה שמתרוקנת תוך שעה בערך, מכשיר כבה פתאום באמצע שיחה ללא קשר למצב הסוללה, אי יכולת לגבות תכנים - הוא לא מצליח להסתנכרן עם המחשב ולא מצליח לשלוח תמונות במייל. כדי לוודא שזה לא אני שטועה היכן שהוא, אז בדקנו ניסינו - אכן יש בעיה במכשיר.
לאור הקשיים בגיבוי התכנים שרובם חשובי םלי - ביקשתי שלא יפרמטו אותו במעבדה אלא אם גיבו את התכנים בעצמם.
המכשיר הלך למעבדה, קיבלתי מכשיר חלופי (מכשיר "פושטי" אבל זה לא נורא) ונמסר שאוכל לאסוף את המכשיר שלי ביום שני ב-13:00, אחרי שאקבל ס.מ.ס שהוא מוכן.
ס.מ.ס לא הגיע אתמול, כי גרוטאת הזונה החלופית עברה בשעה 13:00 בצהריים בדיוק, למצב של "מחפש רשת". לא מוציא ולא מקבל שיחות, לא מוציא ולא מקבל ס.מ.ס... יענו, "זמנך עבר".
הלכתי הבוקר על עיוור למרכז ההתשה. תשלום עבור חנייה כמובן (שהרי כל תושבי חולון מוזמנים לטפל במכשירים שלהם ביד אליהו, ליד היכל נוקיה... איזור שהגישה אליו "קלה ונוחה" ומציע "שפע חנייה") המכשיר הגיע? כן! הגיע!
התקלות תוקנו? לא! ואת זה אומר לי נציג ההתשה במפורש. בלי למצמץ. אפילו לא ניסה לשקר לי...
למה לא? כי לא אישרתי לפרמט!
אבל אם אני לא יכול לגבות תכנים חשובים, למה שאאבד אותם בגלל שאתם לא מוכנים לעשות את זה? שירות שפעם הוצע תמורת תשלום, משמע טכנית הוא אפשרי, אתם לא רוצים כי לא בזין שלכם.
ומה שיותר מעצבן - אם אתם לא מוכנים לתקן בלי לפרמט, למה לא להודיע לי את זה מראש במעמד מסירת המכשיר לתיקון, כדי שבכלל לא אשאיר אצלכם את המכשיר (למרות שזה מגיע לי, חלק מה"חבילה המפתה" במחיר זול עד גיחוך) תחסכו לי ריצות, חנייה, בזבוזי זמן, ארבעה ימים עם מכשיר חלופי נחות שבקושי עובד ועוד חצי יום של ניתוק מהעולם? במעבדה פרטית היו מתקנים כמו שצריך, בלי תירוצים, בלי לאבד אפילו אות אחת או רינגטון אחד, ברבע מהזמן.
זה ה"שירות" של אורנג'.
נכון שכל ספקי הסלולר הם זבלים כאלה בדיוק, גם הגדולים וגם הקטנים, גם היקרים וגם הזולים.
ונכון שזה תחום מטונף ומסריח ולא בגלל עלות המכשירים אצלם, אלא בגלל שהוא קם ונופל על איכות השירות. בארץ הזו זו בעייה אקוטית כי "תודעת שירות" זה מושג שאין לו שום תוכן בשפה העברית וכנראה לא קיים אצל ישראלים. אבל אלה לא תירוצים שאני מוכן לקבל כי כמו שאומרים אצלנו - הפעם מה שקרה היה ב"משמרת שלהם". אז הם אשמים.
מבחינתי הם הצטרפו לסלקום - שרופים לנצח.
אורנג' היא חברת תקשורת שמציעה שירות נחות, מזלזל, שמשתינה עליכם בקשת.אל תעבדו איתם, אל תעשו איתם עסקים. טינופות.
אני מכיר טוב את השיטה. עוד כמה חודשים ייצרו איתי קשר מ"שימור לקוחות" כדי לפתות אותי להישאר. תשכחו מזה. לא לפני שאת המכשיר אתם תתקנו כמו ילדים טובים. עכשיו נעביר הילוך לשלב הבא.
המשך יבוא.
כאן זה שירות רע נטו.
אין טענות על מחירים וכו'. החבילה כוללת שירות תיקונים.
אם הם לא רוצים, לא יכולים או לא מסוגלים - שיודיעו כשאני כבר שם ושלא יטרטרו אותי.
התחשוה שמתקבלת בכל פעם שמגיעים למרכז ההתשה היא שיעשו שם ככל שיוכלו כדי שתצא לא מרוצה, כועס ובתחושה שעובדים עליך, מרמים אותך ומבזבזים את זמנך.
פעם, לפני הרבה שנים ולפני עידן הסמרטפונים, התנסיתי בשירות של יורוקום עם מכשיר של נוקיה.
ריחוק מרכז השירות מהבית (לפחות היתה לי חנייה בעיתון), תורים ארוכים, אי העמידה בזמנים ואיכות התיקונים (תקלות חוזרות ונשנות במכשיר) גרמו לי לוותר.
חברות סלולר לא באות לדפוק רק אותי, אלא את כולנו.
כל הזמן שהמכשירים תקינים, אין בעיה. אבל ברגע שצריך שירות, אשכרה לא בא להם לעבוד.
מה שהיה היום חרג מכל פרופורציה. למה הם בכלל מקבלים מכשיר לתיקון אם אין להם כוונה לתקן אותו?
לא, לא אישרתי להם לפרמט ובטופס קבלת מכשיר לתיקון יש רובריקה בדיקו בשביל זה שחותמים עליה. נציג ההתשה לא יכול להגיד מראש שאם אני לא מאשר מחיקת המכשיר הם לא מתקנים אותו? מלכתחילה לא הייתי משאיר אצלם את המכשיר לחמישה ימים!!!
בגיבויים כבר יש מי שיעזור.
את ביטוח התיקונים של אורנג' אני מבטל כבר מחר. המכשיר יילך למעבדה פרטית ולא אכפת לי שיעלה קצת כסף, לפחות אני יודע שאקבל שירות ושהוא יעבוד טוב עד שאחליט להחליף אותו בדגם חדיש יותר, וזה כבר לא יהיה באורנג'.
אורנג' לא יראו אותי יותר כלקוח שלהם גם אם יחלקו מכשירים וחבילות לא מוגבלות בחינם. הם לא רוצים ולא מסוגלים לעשות את המינימום בהתנהלות מול אנשים. אני מקווה שכל מי שקורא את זה יפנים וירשום לעצמו לא להתקרב אליהם.
דרור ידידי,
1. אתה מתעצבן לחינם. רצית מחיר זול? הכל כלול עם עודף מ 100 ש"ח - קיבלת. יש לכך מחיר.
2. את סלקום פסלת, את אורנג' פסלת, מחר תבוא עם הציפיות המוגזמות שלך (כן, הציפיה לקבל שירות הוגן היום היא מוגזמת) לפלאפון, תאכל את אותו הזובור, תפסול אותה גם כן, בקיצור, תתחיל לברר אם ג'אוול נותנים שירות בארץ...
בברכה ובאהבה - יוני5