תגובה: מה הלאה (מעבר ושינוי בגיל 30)
צחי חשבתי מה לכתוב לך. וכרגע העיצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לא להלחץ. אני בטוח שיש המון דברים שאתה יכול לעשות ושיעניינו אותך. הבעיה (גם שלי) היא שלפעמים אנחנו מקובעים על דברים מסויימים ולא מצליחים לראות אפשרויות אחרות או בכלל מודעים לאפשרויות אחרות.
היי
עצה שלי אם אתה אוהב לעבוד עם הידיים אבל לא מסתדר עם מתימטיקה כי לא בא לך ללמוד את זה..
יש הרבה מקומות שדורשים אנשי תפעול ואינטגרציה, נגיד חברות שמקימות תשתיות של מערכות הקלטה/חיישנים.. זה עבודה לדעתי מאוד מספקת, מרוויחים בה יפה, יש לי חבר שהתחיל לעבוד בחברה שעושה מערכות הקלטות ובקרה ושולחים אותו בתור אינטגרטור להרבה מקומות בעולם, אולי זה לא מתאים בגלל הנסיעות אבל גם בארץ עושים פרוייקטים, זה חיבורים של כבלים, הגדרות במחשבים, וכו... זה סוג אחד של משרה שיכול לעבוד בשבילך.
אני לא אומר לך תהיה מתקין מערכות סולאריות כי כולנו יודעים כמה זה קריעת תחת, אבל יש דברים טיפה יותר אלגנטיים בעולם האינטגרציה והתקנות שמשלמים כסף לא רע ונהנים ולומדים מהעבודה.
טוב... עברה יותר מחצי שנה מאז שפתחתי את השירשור ואוטוטו שנתיים מאז שניסיתי לחולל איזה מהפך בחיים שלי. קשה לעמוד מול המראה להבין ולהפנים שנכשלת בניסיון אבל זו המציאות. בלימודים כשלתי ובתחום שלי כרגע אני לא מעוניין להמשיך משתי סיבות.
1. הוא רווי תחרות הרבה מעבר לכמות הלקוחות ובמצב הכלכלי הנוכחי של המדינה שלנו אנשים חושבים שבע פעמים אם להוציא X כסף.
2. גם לי נמאס. אין פה כמעט פרוייקטים מעניינים, רוב העבודות הן בנאליות לחלוטין והספיק לי לגמרי. נראה לי שגם שנים בתור שכיר והניסיון הזה לצאת לדרך בתור עצמאי די המאיסו עלי את המקצוע שלי.
אז לפני כמה ימים התחלתי לחפש עבודה. אין לי המון ניסיון בכלום חוץ מכלי נגינה אבל ברגע שמסתכלים על התמונה קצת אחרת אפשר לפרק את זה לגרומים קצת יותר רלוונטים למקצועות אחרים. עיבוד עץ - בכל זאת אחרי עשור בתחום שכולו עץ, בניית שלוש גיטרות מאפס ואין ספור תיקונים, שיחזורים, גימורים אני חושב שאני יודע מה אני עושה.
אלק' - ברמה די בסיסית אבל גם גיטרות יש מוגרברות וגם בהן יש מעגלים וסכמות שצריך לקרוא אז יש קצת ידע באלק'.
חומרים שונים - גם בכלי נגינה (במיוחד חשמליות) יש חלקי מתכת ופלסטיק. לפעמים מגיעים כלים ישנים מאוד שלא ניתן להשיג להם חלקים וכבר יצא לי לייצר בעצמי או לגשת לבעל מקצוע ולייצר חלק לפי שירטוט.
מעבר לזה קצת יש קצת יכולות במכניקה, בכל כמה שנים טובות עם סמוראי עשו לי בית ספר לא רע וקצת ידע בחרטות, כירסום ומסגרות (לאבא שלי היה עסק בתחום שנים ויצא לי לעבוד איתו לא פעם).
אין תעודה בשום דבר (חוץ מבגרות ובניית כלי נגינה) דבר שהוא מאוד לרעתי אבל יש מוסר עובדה גבוה, יחסי אנוש טובים, אנגלית מצויינת, ויכולת למידה טובה וזריזה בתחומים מעשיים. בקיצוראחרי כל ההקדמה הארוכה הזו, אני מחפש עבודה במקום שאפשר להתפתח "ולגדול" בו לאורך שנים.
הצעות ורעויונות יתקבלו בברכה, גר בכפר סבא ונייד. אני אשמח להעביר קו"ח במייל אם למישהו יש לאן להעביר.
תודה לכל העוזרים, התומכים והמייעצים :)
שוב מפגין את האומץ הכל כך לא מובן מאליו.
המון בהצלחה.
צחי, חשבת על האפשרות לעבוד בשחזור רהיטים או בניה של רהיטים איכותיים?
אם תרצה - אני מכיר מישהי שעושה את זה למחייתה ומתקיימת בכבוד רב מזה. אולי ייצא מזה משהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
צחי, חשבת על האפשרות לעבוד בשחזור רהיטים או בניה של רהיטים איכותיים?
אם תרצה - אני מכיר מישהי שעושה את זה למחייתה ומתקיימת בכבוד רב מזה. אולי ייצא מזה משהו.
בשלב הנוכחי של חיי אני זקוק למשהו קצת יותר יציב
צחי - דבר ראשון כל הכבוד על האומץ! עצם ההכרה והניסוי והטעיה כבר הרווחת משהו להמשך הדרך.
בקשר לעבודה- אני אתחיל לגשש בשבילך...בסוף נמצא משהו!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
בשלב הנוכחי של חיי אני זקוק למשהו קצת יותר יציב
2 הסנט שלי - חבל שאתה שולל מראש מבלי לברר אפילו במה מדובר, ניחא.
לוו רק היית יודע בכמה כסף נמכרים הרהיטים הללו וכמה פוטנציאל יש בזה היום כשבעלי מקצוע ״של פעם״ נכחדים באופן טבעי.
רוצה יציבות תעסוקתית? לך תהיה אינסטלטור. אין לך מושג כמה כסף הם עושים בת״א.
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
זה בחינם : http://kivunim.huji.ac.il/
ואם לא עזר ,
אולי תשים קצת כסף ולך לייעוץ תעסוקתי .
להכוונה תעסוקתית שתעזור לך למקד כיוון והתאמה של עצמאית מול שכירה, תחום עיסוק וכו'. להכוונה ניתן לפנות למכונים כמו: אדם-מילא, מכון הדס, JobCoach, שנהר, Decide ומאמנים אישיים עסקיים (האחרונים יכולים גם לאמן בכיוון של הקמת עסק - צהרון, הדרכת חיות???).
מי נותן את הייעוץ התעסוקתי?
פסיכולוג תעסוקתי הוא אדם בעל תואר מוסמך בפסיכולוגיה. תנאי מוקדם: לימודים לתואר בוגר בפסיכולוגיה כמקצוע ראשי או מורחב במחלקה לפסיכולוגיה במוסד אקדמי מוכר בארץ או ברמת לימודים שוות ערך, בחו"ל. על הבוגר ללמוד לתואר מוסמך בתחומי פסיכולוגיה תעסוקתית, ייעוצית, חברתית, תעשייתית או ארגונית,
30 זה עדיין צעיר והכל פתוח .
אם עדיין אין לך ילדים ואפילו לא בת זוג - קבל את עצתו של ברלי וטוס מכאן למדינה אמיתית . תגיע לסדנת שיפוץ גיטרות שמתעסקת בדברים שמאתגרים אותך, תציע את עצמך לעבודה בחינם.
תלמד שם כמה אתה עדיין לא יודע כלום ותתמחה . בניגוד לכאן - שם תוכל להתפרנס בכבוד אם אתה חרוץ ומוכשר . תכיר בחורה מקומית ותקבל אזרחות.
אני לא טוען שכאן אי אפשר ״לעשות כסף״ ולחיות טוב, אלא שזה לא משהו שלומדים באוניברסיטה ואם היה לך את זה כנראה שכבר היית יודע. *
אני חושב שכבר הבנת שעליך להתפרנס מעבודות שישתמשו בכישרון שלך וזה עבודת שחזור / עיבוד חומר. אחרת אתה בשכר מינימום.
אם אתה מבין את ההשלכות של להיות שכיר במדינתנו - אומר חיים בלחץ כלכלי מתמיד, לך על זה, מאחל לך שתגיע לשכר הממוצע בישראל - כ 9,600 ש"ח. אני מעריך שגם להגיע לזה יהיה לא קל.
אין דרך קלה להגיד את זה, כמו רוב הישראלים, אקדמאיים או לא, בעלי מקצוע או לא, החיים די קשים כאן (ניסוח עדין משהו). יש לך מזל שיש לך ידיים טובות רק מזה תתפרנס.
צחי יש משהו שמטריד אותי, שאחרים כאן לוקחים כמובן מאליו - העניין הזה של תיקון גיטרות/עבודה עם הידיים/נגרות/שיפוץ - האם זה מה שאתה באמת רוצה לעבוד בו, או מה שיצא שעשית בעשר שנים האחרונות במקרה? יכול להיות שנמאס לך? בעולם אידיאלי, אחרי שזכית בלוטו ואין קשיי פרנסה, מה היית רוצה לעשות?
לפי מה שהוא רשם, וסליחה שאני מדבר בשמו, הוא מאס במקצוע הנוכחי כי אין אתגרים בארץ (לדבריו הרוב די בנאלי) ואין שוק מספיק גדול בארץ.
ואם אני זוכר נכון מהכתבות שלו על טיוליו עם הGV והכרותי עימו, יש לו בת זוג נפלאה, ולדעתי זה לא משהו שמונע מאדם לעזוב את הארץ לרילוקיישן, נהפוכו זה יכול רק לעזור אבל כל מקרה לגופו.
אגב צחי, האם בדקת את תחום הטריילרים בארץ ? בניה, שיפוץ ושידרוג של כלים כאלה מצריכה כישורים כמו שאתה מתאר שיש לך ואולי גם שם תמצא את המאה.
לשמחתי וגם לא לשמחתי בחרתי אחרי הצבא ללמוד מקצוע שאני אוהב ומאוד מתחבר אליו (בניית כלי נגינה) גם התגלגלתי ועבדתי בכך בתור שכיר רוב שנותיי מאז הצבא. התגלגלתי כך שרכשתי דירה בשלב מוקדם יחסית של חיי ופסחתי על שלב הטיול ולימודים אקדמיים (לטוב או לרע זה לא משנה כרגע).
הגעתי לתקרה לדעתי מבחינת רמת העבודות שמבוצעות בארץ ושניתן לנסות להתפרנס מהם. כרגע הבנתי שהרבה מהסיפוק שלי בחיים יכול להגיע מהתחביבים שלי (נגינה, טיולים ואולי גם לחזור לבנות כלים). אבל תחביבים עולים כסף ותחביבים של מבוגרים עולים לא מעט. אז כן... שטחי ככל שיהיה כרגע מעניין אותי למצוא כיוון שיכניס משכורת יפה או שיש לו פוטנציאל להתפתח לכזו. הכיוון חייב להיות עם איזה שהוא קשר אלי אבל באמת שאין לי הרבה מושג.
אם הייתם שואלים אם הייתי מוכן לבנות ולשחזר כלי נגינה למחייתי בידיעה שאני יכול להתפרנס מכך בכבוד תשובה הייתה כן בדיוק כמו שהייתי שמח לבחון מכוניות למחייתי אבל בעולמנו כרגע זה לא קורה.
ירידה מהארץ נשקלת כל הזמן למרות שכרגע שה לא נראה לנו כאופציה שאנחנו באמת רוצים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לפי מה שהוא רשם, וסליחה שאני מדבר בשמו, הוא מאס במקצוע הנוכחי כי אין אתגרים בארץ (לדבריו הרוב די בנאלי) ואין שוק מספיק גדול בארץ.
ואם אני זוכר נכון מהכתבות שלו על טיוליו עם הGV והכרותי עימו, יש לו בת זוג נפלאה, ולדעתי זה לא משהו שמונע מאדם לעזוב את הארץ לרילוקיישן, נהפוכו זה יכול רק לעזור אבל כל מקרה לגופו.
אגב צחי, האם בדקת את תחום הטריילרים בארץ ? בניה, שיפוץ ושידרוג של כלים כאלה מצריכה כישורים כמו שאתה מתאר שיש לך ואולי גם שם תמצא את המאה.
אמיר אין לי מושג איפה להתחיל לבדוק כזה דבר.
צחי, אני לא מכיר אותך אישית, ועד כה לא התערבתי כי ידעתי שמה שאני אכתוב לא ינעם לך.
אבל נראה לי שאתה מתחיל להתברבר, ומשהו צריך להיות המבוגר האחראי כאן.
אז לפחות אני אכתוב את השני סנטים שלי, ואני מקווה שבאיזה שהוא מקום זה יחלחל.
אז כולם כתבו על ענין בעבודה, על קידום מקצועי ועל מסלול לעתיד כאילו שזה כל מה שחשוב בעולם.,
תתעורר בן אדם, אתה בן שלושים, בלי עבודה או מקצוע או תואר.
בעולם התעסוקתי היום, גיל 30 הוא גיל מבוגר שבו תופסים כבר כיוון.
בעולם ההי טק אתה אפילו נחשב מבוגר, כי בגיל 40 אתה כבר שרוף (אלא אם כן בנית לעצמך שם ומומחיות).
עד כה עסקת במה שנהנית (אני מקווה בשבילך) אבל די ברור שמה שעסקת בו אין לו עתיד בישראל (ואני חושד שגם במקומות אחרים בעולם).
הגיע הזמן להתבגר ולהבין שהעבודה שאתה עוסק בה לא בהכרח מענינת ומלאת סיפוקים.
אתה צריך לעבוד בשביל לאכול, ואם העבודה הזו בחלקה מענינת, אתה בר מזל.
מצטער על הבוטות, אבל חשוב שמשהו לפחות יציג לך את התמונה כמו שהיא.
אני אביא לדוגמא את מצבי אני.
אני אוהב את העבודה שלי, פשוט כך. היא מלאה אתגר ענין טכנולוגיה מתקדמת ועבודה עם אנשים סופר מוכשרים.
בכל יום יש משהו חדש תרתי משמע.
ובכל זאת לפחות 50% מהעבודה שלי מעצבנת ומשעממת (בממוצע)
ישיבות אין סופיות שבהם או שאני מציג סטטוס או שאחרים מצגים לי.
ישיבות "נו נו נו" שאני צריך לערוך עם סטודנטים והעובדים תחתי.
טיפול באנשים בעיתיים שצריך להעיף אותם מהעבודה (ולי זה לא פחות קשה מלהם)
טיפול בתקציב זה הנושא הכי מעצבן וקשה שאני צריך לעשות (לא מדובר על מספרים סתם אלא על פרנסה של אנשים)
אני חושב שהבנת את הרעיון...
רבאק תמצא עבודה שאתה יכול להתפרנס ממנה בכבוד, ותתחיל לעבוד!
תתפלל שלפחות 50% מהעבודה שלך תענין אותך.
לי נראה שאתה צריך להיות עצמאי, ומוסכניק או אינסטלטור יכולים להיות הכיוון בשבילך.
מצטער על הבוטות, אבל משהו צריך להיות המבוגר האחראי כאן.
אני עם מוני .
מאתגר ומבלבל אבל אתה מחפש תשובות אבסולוטיות ואין כאלה.
מה שברור שצריך לשים לחם על השולחן ולא - העצה שקיבלת על לעזוב את הארץ היא לא התשובה -
כי אם אתה מבולבל בארץ ,במקום מוכר- מה יקרה לאחד כמוך שם ?
זה אולי ישמע לך פשוט
אבל פשוט תרגיע.
אל תעשה מזה סרטים.
תמצא משהו לעשות שמדבר אליך ועוף על זה.
אני עבדתי 12 שנה במקום של מדדים ,חליפות וישיבות מנהלים, זונות שמנהלות את "משאבי האנוש" ואין לך אפילו חלון לחפש שמיים...
ועכשיו אני קמה בבוקר ,
נועלת את הבלנסטון המאובקות שלי, עובדת עם גופיה וכובע בשמש חמש שעות עם התאילנדים
לא ממש מקבלת משכורת
אבל יש לי אוויר ושמיים כמה שאני רוצה וזה מה שאני רוצה !
אי אפשר לאכול את העוגה ולצפות שיגיעו גם עוגיות....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
לשמחתי וגם לא לשמחתי בחרתי אחרי הצבא ללמוד מקצוע שאני אוהב ומאוד מתחבר אליו (בניית כלי נגינה) גם התגלגלתי ועבדתי בכך בתור שכיר רוב שנותיי מאז הצבא. התגלגלתי כך שרכשתי דירה בשלב מוקדם יחסית של חיי ופסחתי על שלב הטיול ולימודים אקדמיים (לטוב או לרע זה לא משנה כרגע).
אם הייתם שואלים אם הייתי מוכן לבנות ולשחזר כלי נגינה למחייתי בידיעה שאני יכול להתפרנס מכך בכבוד תשובה הייתה כן בדיוק כמו שהייתי שמח לבחון מכוניות למחייתי אבל בעולמנו כרגע זה לא קורה.
ירידה מהארץ נשקלת כל הזמן למרות שכרגע שה לא נראה לנו כאופציה שאנחנו באמת רוצים.
לימודים אקדמאים זה חרטא , לא הפסדת כלום . מחפש עניין באקדמיה ? תצטרף להרצאות שמעניינות אותך בתור שומע חפשי .
אני נמצא דור מעליך בערך ובגילך כבר הייתי נשוי + 3 עם שני תארים אקדמאים , וותק בשוק העבודה ושכר חלומי במונחים ישראלים - אז מה . זה לא מעמיד אותי היום במקום שונה משלך .
אנחנו (אם)נזכה להגיע לגיל פנסיה בערך בגיל 73 ולא נוכל להתקיים ממנה בכבוד , אני לא אפרט, אבל תאמינו לי - אני מבין בזה.
הסיכוי לשרוד בשוק העבודה עד גיל כזה הוא אפסי .
תחשבו על מחזורי הגיוס שלכם ותבינו כמה אנשים משתחררים לשוק בכל שנה ועל כמה משרות חדשות הם מתחרים (אנשים הרי לא פורשים משוק העבודה מרצונם ותקנים של פנסיונרים שפורשים ממקומות עבודה עם קביעות - פשוט מצטמצמים ) .
אקדמיה זה דרך להוציא ממך כסף (מההורים שלך) כדי שלאנשים שמתפרנסים מהאקדמיה תהיה עבודה , כנ"ל מכללות שונות שמתיימרות ללמד אותך מקצוע לחיים שאתה יכול להתעשר ממנו. אתה לא יכול להתעשר ממקצוע .
אתה בהחלט יכול להתפרנס בכבוד מבנייה ושחזור כלי נגינה או מכל נישה אחרת , אבל לא במדינה של 8 מליון נפש שמתוכם 4000 נגני גיטרה , 40 ירצו לבנות או לשחזר אחת ול 4 יהיה כסף לשלם על כך...
יש לך דירה ?!? ברכותיי ! אתה עשיר !!! טוס לאמריקה , תקנה בכסף הזה שני בתים (לא דירות) צמודים , תשכיר אחד מהם , תהיה לך אפשרות להתמחות במקום שמשחזר / בונה 10 גיטרות ביום חלש.
אל תשקלו - תסעו ! גם שם חלון ההזדמנויות הזה לא יהיה קיים זמן רב מדי , לא מחכים לכם שם.