תגובה: אחרי יישור קו בצ'ירוקי נותרה רק בעיה ב- ABS
תבדוק עם הרכב מוגבה
אם הוא מוגבה ויש בו שסתום חלוקת עומס בלימה שלא כוון מחדש אחרי ההגבה אזי המערת מזהה נעילה של הציר האחורי בכל בלימה קלה ולכן נכנסת לעבודה מוקדם מהצפוי !!
שסתום חלוקת עומס בלימה מחלק את העומס בין הקדימה לאחור כשהרכב עמוס או ריק
כשהוא ריק מן הסתם אין אחיזה טובה לסרן האחורי ועל מנת למנוע נעילת גלגלים בכל נגיעה קלה השסתום הזה מעביר את מרבית הבלימה לציר הקדמי שעקב העברת משקל בבלימה מספק את מרבית האחיזה ויכול להתמודד עם בלימה חזקה יותר
כשהרכב מועמס חלוקת המשקל משתנה , האחיזה מאחור משתפרת וניתן שוב לנצל זוג גלגלים זה לבלימה יותר יעילה
כשמגביהים רכב ללא שינוי הכיוון הרכב מעביר יותר בלימה לאחור (רכב עמוס) אך מכיוון שאין באמת עומס על הסרן , בגלל עודף כח בלימה הסרן ננעל כמעט מיידית , מערכת הabs (שבעצם עושה את תפקידה כהלכה) מזהה נעילה ומשחררת את הסרן האחורי , אך שסתום חלוקת הבלימה לא מעביר יותר כח בלימה קדימה וכך נוצר מצב של תחושה שכאילו המערכת לא תקינה , בעוד היא תקינה לחלוטין
1) בדוק אם קיים שסתום עומס כזה
2)נתק את פיוז ה abs גש למגרש ריק ובצע בלימה בינונית
אני מהמר שרק הגלגלים האחוריים יינעלו וזה מצב מאד מסוכן שכן זה שקול להרמת הנדברקס......או בקיצור תאם אתה אוהב חראקות זה נפלא......
אם זה המצב כוון את שסתום מחדש עד שתגיע למצב בו הקדמיים ננעלים מעט לפני האחוריים , חבר את הפיוז ובצע שוב את הנסוי...
בהצלחה
תשמע חביבי,
אחת התשובות המרשימות...
אני אבדוק את הנושא אבל אני חייב לציין שמהשבוע שנסעתי בלי ה- ABS לא הבחנתי בנעילה אחורית של הגלגלים... אלא דווקא של הקדמיים.
יש לך מושג איך השסתום הזה האנגלית אני אבדוק אצל האמריקאיים אם אכן יש כזה דבר אצלי?
תודה
ארז,
אני לא זוכר איזה מודל הרכב שלך, אבל עם אתה עד 1995 אז הוא לא ניתן לכיוונון והוא נקרא כך:
Proportioning valve
אבל.. :) אם יש לך מעל 1995, אז הרווחת כי הם ניתנים לכיוונון. השם הטכני שלו הוא:
Adjustable Proportioning Valve Distribution Block
לא נראה לי שיש אצלך את השסתום הזה.
זה מקובל בטנדרים בעיקר.
כל התקלה מצביעה לדעתי לכיוון חשמל.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השועל
ארז,
אני לא זוכר איזה מודל הרכב שלך, אבל עם אתה עד 1995 אז הוא לא ניתן לכיוונון והוא נקרא כך:
Proportioning valve
אבל.. :) אם יש לך מעל 1995, אז הרווחת כי הם ניתנים לכיוונון. השם הטכני שלו הוא:
Adjustable Proportioning Valve Distribution Block
דני,
אתה מתכוון לשסתום חלוקת הלחץ שנמצא על המשאבה עצמה ושמוליק מתכוון למנגנון אחר מכני שנמצא כשהוא קיים באזור הסרן האחורי.
אני ממליץ לא לגעת בזה!
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אני לא הבנתי את זה ככה. אבל טוב שאתה מציין את זה.
בכל אופן לבד לא עושים את זה אלא ע"י מישהו שמוסמך, כי בברקסים לא מתעסקים ובטח שלא ביחידה הזו.
המנגנון שנמצא על הסרן, לא ניתן לכיוון ולכן אני לא רואה איך הוא יכול לבצע איזשהוא כיוון שם..
אני באופן אישי, לא הצלחתי להבין את הקשר בין ההגבהה לכיוון הברקסים ברכב. קטונתי.
מעולם לא שמעתי או נתקלתי במישהו שכיוון את הברקסים בגלל דבר כזה.
אם שמוליק יודע משהו שאנחנו לא יודעים, אני חושב ששווה לפרט על זה ועל הקשר בין שני הדברים כי זה משהו חדש שעוד לא נתקלתי בו.
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שאחד החוטים של החיישנים נמתח או נקרע בפנים ולא משדר את הנתונים מהגלגל כמו שצריך.
אופציה נוספת זה אוויר במערכת, שלא אמור להיות קשור לשינוי הזה אבל יכול להגרם כתוצאה ממתיחת צנור ברקס, כיפוף וכיוצא בזה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השועל
אני לא הבנתי את זה ככה. אבל טוב שאתה מציין את זה.
בכל אופן לבד לא עושים את זה אלא ע"י מישהו שמוסמך, כי בברקסים לא מתעסקים ובטח שלא ביחידה הזו.
המנגנון שנמצא על הסרן, לא ניתן לכיוון ולכן אני לא רואה איך הוא יכול לבצע איזשהוא כיוון שם..
אני באופן אישי, לא הצלחתי להבין את הקשר בין ההגבהה לכיוון הברקסים ברכב. קטונתי.
מעולם לא שמעתי או נתקלתי במישהו שכיוון את הברקסים בגלל דבר כזה.
אם שמוליק יודע משהו שאנחנו לא יודעים, אני חושב ששווה לפרט על זה ועל הקשר בין שני הדברים כי זה משהו חדש שעוד לא נתקלתי בו.
יש מנגנון כמו ששמוליק מצאר בעיקר בטנדרים.
בהתאם לגובה הרכב מעל הסרן האחורי ( משקל מועמס) משתנה באופן מכני יחס הבלימה בין סרן קדמי לאחורי.
לדעתי לא שיך לתקלה שארז מתאר...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex