תגובה: Article: דעה אישית: ברלי עצבני – קבלו את מס הנסועה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הרכבת החיג'אזית היא הדבר העיקרי שהיה אז ולא קיים היום. מהמסילות מטולכרם לשכם ומסבסטיה לג'נין ולעפולה יש רק שרידים. את קו רכבת העמק שהמשיך לפעול עד שנות ה50 אנחנו רואים קם לתחייה מול העיניים. בסך הכל יש קילומטראז' וכמות תחנות גדולה יותר היום משמעותית. נכון שהרוב זה מהשנים האחרונות, וזה הרבה פחות ממה שהיה אפשר לצפות אחרי 60 שנות מדינה עצמאית. וזה בעיקר הרבה פחות ממה שצריך בפועל - מערך הרכבות והמסילות קטן בהרבה מההיצע המודרני כי 45 שנה הוא רק התנוון במקום לגדול, ולכן העומס המוגזם, והשרות בהתאם (ב15 שנה אחרונות הרכבת צומחת, וגם אם הוכפלה כמות התחנות וקילומטר המסילות מאז, הרי שיש כמעט פי 10 נוסעים!).
תוספת למען הדיוק - כיום ברכבת ישראל 1,100 קילומטר מסילות, בימי המנדט כולל הרכבת החיג'אזית משהו כמו 500 קילומטר בשטחי ישראל של היום. הכל בוויקיפדיה...
אז היו ק"מ500
היום יש 1100 ק"מ כאשר הם סופרים כנראה את הנתיב הנגדי שסללו בשנים האחרונות - אין יותר קווים משהיו פעם.
למי שלא הבין מה שניסיתי לומר - פעם היה בין תל אביב לחיפה רק מסילה אחת ובאזור בנימינה היתה הכפלת המסילה והיינו צריכים להמתין עד שתגיע הרכבת ממול (בדרך כלל היא לא היתה באה בזמן...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דידין
-יש לי הרגשה שמי שכותב נגד מדיניות הממשלה , כותב ממניעים פוליטים (שונאים את ביבי בצורה לא רציונאלית) ולא מנקודת מבט אובייקטיבית.
-אני חושב שהמדיניות הכלכלית שנהוגה בארץ (עד היום) היא מדיניות אחראית שמנעה אבטלה (במחיר של עליית הדיור).
-הפיתוח המסיבי של התחבורה הוא חלק די גדול מהגרעון הממשלתי , אבל בטוחני שעם סיום העבודות במחלפים הגדולים , כולנו נהנה מנתיבי נסיעה משופרים ( אפשר כבר לראות תוצאות כאלה בחיפה למשל כשהתנועה באזור הרבה יותר חלקה ומהירה מאשר לפני כשנתיים ונוחות הנהיגה תגדל עם סיום כביש 22 =עוקף קריות)
-מחירי הדלק בארץ הם די זהים ובמקרים רבים אפילו נמוכים מאשר באירופה.(תמיד אפשר לזרוק סיסמאות לאויר)
-כניסת חרדים וערבים לשוק העבודה,(לא מיליון איש בבת אחת כפי שמתארים הדמגוגים כאן) תגדיל הן את הכנסתם הפנויה ואיתה תעלה הצריכה שתבסס יותר את שוק העבודה והן תזרים יותר כסף לממשלה(מיסים והורדת קיצבאות) דבר שיקטין גירעון.
ואני חושב שאתה נופל ברשת התעמולתית של ביבי ולא מסתכל על העובדות, ולמען הסר ספק - אני מאלו שחושבים שביבי הוא אשף תקשורת שבפועל לא ראוי לנהל חנות רהיטים, ולעובדה שהוא נבחר קוראים נצחון הבינוניות.
המצב הכלכלי של מרבית אזרחי המדינה רחוק מאוד מלהיות טוב, אחוז העוני בקרב האנשים העובדים הוא גבוה כמו גם הפערים החברתיים ואם מראים לך נתוני אבטלה נמוכים זה גם קישקוש כי נתוני האבטלה במדינת ישראל נמדדים ע"פ דורשי העבודה דרך לשכת העבודה - ורוב דורשי העבודה לא שם.
גם בתחבורה הציבורית נעשה מעט מידי ורוב הכסף הושקע באינטרסים של "השותפים הטיבעיים" שהם אחוז די קטן מהאוכלוסיה.
אין שום קשר בין עליית מחירי הדיור לבין שמירה על היציבות הכלכלית, מי שגוזר את הקופון מעליית מחירי הדיור הם בעיקר טייקונים ששולטים בחברות נדלן, אם המדינה הייתה מפשירה קרקעות ומחייבת קבלנים לבנות אחוז מסויים מהדירות לדיור בר השגה המצב היה אחר לגמרי ורק להזכירך שטייקון שמרוויח פחות לא משלם פחות מס כי גם ככה יש להם כל מיני הטבות ופטורים מוזרים.
הדלק באירופה יותר יקר מאשר בארץ אבל זה מדד מוטעה, המדד שמקובל בעולם הכלכלה הוא להשוות מחירי מוצרים יחסית לשכר הממוצע במשק ובמדד הזה הכל כאן יקר בטירוף, כולל הדלק.
למעשה בארץ אי אפשר לנהל חיי משפחה סבירים עם משכורת ממוצעת מה שכן אפשרי ברוב אירופה (ושלא יפחידו אותי עם יוון וספרד כי המצב שם שונה לגמרי).
אז איך סותמים את החור?
פשוט מאוד - מתחילים בצימצום ביזבוזים וממשיכים בגביית מס אמת וביטול כל מיני הטבות מס לכל מיני טייקונים ועשירים ורק אח"כ באים אל מעמד הביניים.
תקציב המדינה יעמוד בזה ?????
[
ברור שהכוונה האמיתית הינה חליבת כסף
אם היו רוצים להקל על העומסים כמו בכל המדינות היה צריך לעודד כלים דו גלגליים והיה צריך לבטל את המס עליהם (כי הביטוח ממילא יקר).
אבל !!!
הכי מרגיז הוא שגם הכלכלנים באוצר יודעים שהרוב יעדיף בלית אלטרנטיבה אחרת לשלם את המס ולא לעבור לתחבורה ציבורית (כי לא קיימת)
כי אם כולם יעברו לתחבורה ציבורית תקציב המדינה לא יעמוד בהפסד כל כך גדול של הכנסות ממס על הדלק.
תגובה: תקציב המדינה יעמוד בזה ?????
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirz
[
ברור שהכוונה האמיתית הינה חליבת כסף
אם היו רוצים להקל על העומסים כמו בכל המדינות היה צריך לעודד כלים דו גלגליים והיה צריך לבטל את המס עליהם (כי הביטוח ממילא יקר).
אבל !!!
הכי מרגיז הוא שגם הכלכלנים באוצר יודעים שהרוב יעדיף בלית אלטרנטיבה אחרת לשלם את המס ולא לעבור לתחבורה ציבורית (כי לא קיימת)
כי אם כולם יעברו לתחבורה ציבורית תקציב המדינה לא יעמוד בהפסד כל כך גדול של הכנסות ממס על הדלק.
מאחר ואנו חלוקים בדעה מה נכון ומה לא נכון לעשות , האם נתניהו מנהיג טוב או רע למדינת ישראל וכו..אני אין לי חשק ורצון להתעמת איתך (צדיק באמונתו יחיה).
אני רק לא מקבל את הקביעה ההחלטתית שלך של מי ראוי לעשות מה (ולחילופין "אלטרנטיבה" שאתה מציע).
לכן בוא נסיים כאן את הויכוח .
אם אתה יכול להתייחס לנושא התחבורה הציבורית בארץ והזנחתה ע"י הממשלות ה"סוציאליסטיות" אז בבקשה .
דוד
אני, ממעמד הביינים, דואג כל יום איך אני עובר את החודש בלי להכנס לחובות לבנק בסופו של החודש...חולם על קניית בית ראשון...ללא כוחות לנסות ולשנות את הגזרות שהממשלה מענישה אותי!!!
אז יום אחד אזרתי כח וניסיתי לעשות משהו בנדון, משהו... אבל באותו ערב (אחרי העבודה, כמובן) קיבלתי טלפון - תגיע למילואים בצו 8 !!! וכמו ישראלי ממוצע ממעמד הביינים התייצבתי למספר שבועות והכח שאזרתי נגמר במילואים והבנתי שאין ברירה, צריך לחזור לשגרה.....
"ממשהו שכן ניסה לעשות שינוי קטן - לא בחרתי ברה"מ הקודם".
* יכול להיות שאם דרור היה פותח מפלגה - ממני בטוח היה מקבל קול :)
אני החלטתי לשמוע לעצתו של מיודעינו "דרור ברלי" וחזרתי לחיות בשוויץ ששם רכבת שמאחרת 2 דקות מייד מתנצלים בכריזה של התחנה :D.
וכל ערב אני יושב וצופה בלינקים של "ברלי עצבני" ומודה לו על העיצה לברוח.
"יש אנשים שלומדים מטעויות של אחרים ויש אנשים שלומדים מטעויות של עצמם ו...... מטומטמים שלא לומדים בכלל."
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
נו.. אז אלדד יניב עם מפלגת ארץ חדשה דיבר על אותם הדברים לפני הבחירות.
עשה הרבה רוח וגלים ומי שראה את 13 הפרקים של "השיטה" ביוטיוב או בפייסבוק הזדעזע, וקיבל לראשונה פרספקטיבה נכונה על הממשלה ועל העומדים בראשה, וגם על אלו שמנהלים מלמעלה את אותם ברנשים בממשלה.
( מי שטרם ראה - חייב!! לראות את אותם פרקים).
אז מה? הוא לא עבר את אחוז החסימה, כי בסופו של יום הציבור העדיף להצביע למשהו בטוח ומוחשי.
.
לא עברו את אחוז החסימה בדיוק בגלל הקשר בין הון לשלטון.
אף אחד לא סיקר אותם והם לא נחשפו לציבור.
אגב, יש כבר פרק 14.
ואגב, מה לא מוחשי?
מה יותר מוחשי ממושחת שמכיר את כל המשחקים והחליט שהוא רוצה לשנות, ובמאי שעשה דבר או שניים מתחילים להיתנהג כמו השוטרים שלנו בכנסת,
שני פשפשים שהיו יושבים בכנסת ובימי הלוביסטים, היו דואגים ליחס כוחות שווה, על 200 לוביסטים היו מזמינים 1000 אזרחים כדי להשמיע את קולנו.
היו קצת משמיעים אתקולם של האזרחים ומזכירים לח"כים מי משלם להם את המשכורת.
אני הימרתי עליהם ועדיין מוכן לשלם להם משכורת מאשר לליברמן , או אריה דרעי, עבריין מורשע שישב בפנים.. ולא ברור לי איך מצא את דרכו בחזרה בכיסא!
קודם כל יש בזה פלוס
מי שיגנב לו הרכב יוכל לדעת איפה הוא... (או שאולי עדיין ייסעו עליו ברמאאלה ואתה תשלם חחח)
דבר שני לא הבנתי כלכך לכל הרכבים בארץ יהיה את הגלאי הזה? לא משנה באיזה אזור נוסעים?
בכל הארץ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
קודם כל יש בזה פלוס
מי שיגנב לו הרכב יוכל לדעת איפה הוא... (או שאולי עדיין ייסעו עליו ברמאאלה ואתה תשלם חחח)
משטרה צ'לום..
הלו משטרה,גנבו לי את הרכב.את יכולה בבקשה לאתר לי אותו ?
לא,צ'טערת,אנו לא שייכים למאגר מידע הזה,פנה ל"תשובה את עופר" הם מחזיקים בזכיון,מילוי של כמה טפסים בתשלום כמובן, ביי נשמה.
וברצינות ,מה זו תחבורה ציבורית מספקת שתצדיק מס גודש ? מה המדד שלה ?
יש למישהו באמת כוונה לייצר אחת כזו ?
וגם אם תהיה כוונה ,עם הבירוקרטיה הישראלית זה ייקח עשרות שנים.
מס גודש ? דברו איתי עוד עשרים שנה בבקשה,חמסנים.
תגובה: תקציב המדינה יעמוד בזה ?????
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דידין
מאחר ואנו חלוקים בדעה מה נכון ומה לא נכון לעשות , האם נתניהו מנהיג טוב או רע למדינת ישראל וכו..אני אין לי חשק ורצון להתעמת איתך (צדיק באמונתו יחיה).
.
דוד
אנחנו חלוקים אם הוא ראוי להקרא מנהיג,
לפי כל תורות הניהול שאני מכיר אין לו אף אחת מהתכונות שהופכות אותו למנהיג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
וברצינות ,מה זו תחבורה ציבורית מספקת שתצדיק מס גודש ? מה המדד שלה ?
יש למישהו באמת כוונה לייצר אחת כזו ?
וגם אם תהיה כוונה ,עם הבירוקרטיה הישראלית זה ייקח עשרות שנים.
מס גודש ? דברו איתי עוד עשרים שנה בבקשה,חמסנים.
ברצינות? תחבורה ציבורית שתגרום לי להשתמש בה במקום להזיז את האוטו. מדובר בחלום רחוק, אם להיות ריאלים. אבל יש דוגמה אחת (ויחידה!! ) של שירות כזה - הנתיב המהיר בין ירושלים לתל אביב. הזמן בפקק יקר מספיק והשאטלים יעילים מספיק כדי שהחניות יהיה תמיד מלא בשעות העומס. זה אומר שלנהגים זה משתלם.
אבל כאמור - אנחנו מדברים על אגרת גודש בגלל שהפקידים מסיטים את הדיון לשם - המס המוצע הוא ממש לא אגרת גודש - הוא יחול על כולם בלי קשר לאם הם כן או לא נכנסים למרכזי הערים.
אסף.
פורסם בדף האוהדים של יאיר לפיד
http://www.facebook.com/YairLapid?fref=ts
אתם מוזמנים לתמוך להגיב ולחזק