-
תגובה: בית קרוואן על גלגלים, מישהו מכיר ?
לדעתי זוג שרוצה לטייל בארץ ובחו"ל יכול לקחת טנדר פולסייז אמריקאי ללא הארגז (ברשיון) ולבנות עליו קרון שיכול לעמוד על הרצפה באופן עצמאי. לטסט אפשר ללכת בלי הקרון . אפשר לבנות כזה לבד דיי בקלות ובהוצאה לא מטורפת.http://pic.en.taojindi.com/PicFolder...0e19f4d28d.jpg
-
ראשית - הסבה כזו אפשרי לעשות באופן מסודר מול משרד התחבורה. קטגוריית הרישוי היא משא אחוד - מגורים. יש דיון מהזמן האחרון בנושא שפתח בוזי.
כל מסחרית עם גג גבוה מתאימה, ואם מתכננים הכל כהלכה אפשר לעשות דברים נהדרים בלא יותר מדי כסף.
יותר מאוחר (מהמחשב ולא מהטלפון) אני אתייחס במפורט לגבי בחירת הרכב. קחו בחשבון שלא תמיד גדול זה טוב. העיקרון הוא גדול ככל שחייבים, קטן ככל האפשר.
הסבה בדכ כוללת את הנגרות ובנוסף מערכות מים וחשמל. על זה צריך להוסיף את כל האבזור הייעודי כמו חלונות ודלתות וחיבורים כאלו ואחרים. לא פשוט אבל כמי שמכיר קמפרים באופן די אינטימי - הכל קיים וזמין בכל הרמות.
אסף.
-
יש לי שכן עם משהו קומפקטי יותר על בסיס פורד טרנזיט 83, החלק המענין זה הבית שהיא סוחבת מאחורי תא הנהג,
הרכב נבנה בגרמניה ונקנה מתייר שעבר פה אז, והתכנון למופת, הגוף בנוי מפאנלים של אלומיניום מבודדים,
יש מיטה עליונה ומיטה זוגית תחתונה שהופכת בפעולה פשוטה לשולחן ו 4 מושבים סטייל דיינר אמריקאי,
מטבח מצויד עם ארונות , תנור, כיריים, מקרר הכל מופעל גז, שירותים ומקלחת.
הוא הוסיף פאנלים סולאריים בגג ,
ניתן להציב צלחת לוין ממונעת המתכוננת לפי GPS ותוכנה מתאימה ולקלוט OTG שידורי טלויזיה.
יותר מאוחר אעלה צילום של הרכב
ואשאל אותו אם הוא מוכן שאעלה צילום מבפנים.
-
קצת להרחיב על בחירת הפלטפורמה המתאימה-
קודם כל יש 3 נדבכים שונים לחיים ברכב. הראשון הוא "חיים ברכב" וזה כולל הכל, שירותים ומקלחת, מטבח וחדר אוכל. השלישי הוא "חיים ליד הרכב" וכאן אפשר לראות את הג'יפים עם המג'ולינה או ואנים עם מיטה, כאשר כל השאר נעשה מחוץ לרכב - בישול, וכן הלאה. הנדבך האמצעי הוא באמצע - קמפרים שבהם ישנים ומבשלים עד לגבול מסויים, אבל חלק מהדברים לא עושים ברכב - שירותים ומקלחת למשל. חשוב בתור התחלה להחליט איפה נמצאים.
אני מטייל, כידוע לכם, בקמפר כמעט הכי קטן שיש. גם כשטיילנו באירופה לא עם הקמפר שלנו בחרנו בפולקסווגן קליפורניה בגלל הקוטן שלו.
לגודל יש הרבה חסרונות - בטיולים בעולם השלישי רכב גדול הוא כמו להסתובב עם שטר של 100$ מודבק על המצח. זה מושך תשומת לב שלילית מהמקומיים.
בטיולים בעולם המתורבת, רכב גדול מציב הרבה מגבלות - חניה בערים, למשל. בזלצבורג החניתי את הקליפורניה במרכז העיר בחניה של מכוניות רגילות. זו חניה שרכבים מסחריים גדולים לא מורשים להיכנס אליה. לקרוואנים בכלל יש חניות יעודיות בשולי העיר... אבל ואן קטן הוא כו מכונית פרטית. גם בכבישי הדולומיטים נתקלנו בקמפרים גדולים שהיו מוגבלים לכבישים הראשיים, וכיוון שמדובר בכבישים הרריים - גם בהם, בחלקם, היה להם קשה לתמרן. אנחנו נסענו בחופשיות בקטנים שבכבישים, ולא משנה לאן נסענו, הרוחב של הכביש או הגובה בו גזומים העצים מעליו לא הפריע. גם אם תעלו מהריביירה האיטלקית לכיוון ההרים תתקלו בהרבה מקומות עם שלטי אזהרה המזהירים כי הכביש לא מתאים לכלי רכב מסחריים וקרוואנים גדולים. כאמור - מסחרית קטנה תתמרן בהם בלי בעיות.
ואם הכבישים או הערים לא מטרידים אתכם - קחו בחשבון שכל גרם של רכב צורך דלק. וכל סמ"ר בשטח החתך צורך דלק. ההבדל בין טרנספורטר ל LT הוא בערך 30%. זה הרבה כאשר מדובר על מסע ארוך.
מצד שני יש נוחות, ויש את מספר הנפשות שמשתמשות בקמפר / קרוואן. אין מה לעשות, הנוחות מכתיבה צורך. ולכן חשוב לשים לב ולבחור את הרכב הקטן ביותר האפשרי, אבל גדול ככל שנדרש. שימו לב שיש הרבה גדלי ביניים גם לואנים ה"גדולים", בסיסי גלגלים שונים ומשקלים שונים.
אחד הדברים שתופסים הכי הרבה מקום ולדעתי הם מיותרים הוא שירותים ומקלחת. שירותים, אפילו כימיים - תופסים מקום מצד אחד, ומצד שני מישהו צריך לרוקן אותם בבוקר... בהקשר הזה - אין כמו חיק הטבע או השירותים של אתר הקמפינג בו אתם ישנים. מקלחת תופסת עוד הרבה יותר מקום, במיוחד כאשר לוקחים בחשבון את מיכל המים הנוסף ויחידת חימום המים. בכל אתר קמפינג(אנחנו לא מדברים על ישראל, כמובן) יש מקלחת עם מים חמים. ההבדל בין אתר קמפינג זול ליקר הוא לא גדול במחיר, אבל רמת המתקנים המשותפים היא יום ולילה - ולכן בחירה נכונה של אתרי קמפינג תבטיח גם שירותים ומקלחות ברמה גבוהה מאוד, יותר מבבית...
דווקא לתנאי הארץ אני חושב שמסחריות בגודל של LT או ספרינטר מתאימות ביותר - בגרסאות בסיס הגלגלים הבינוני. נכון שאלו מסחריות גדולות, אבל אין בעיה לא של חניה ולא של כבישים, ואפשר לדגם בהן את כל הנוחות שרוצים. הואנים הגדולים האלו קיימים בגרסאות של בין 3.5 ל 4 טון - מה שבאירופה מחייב רשיון C1 אבל כאן לרובנו מעל גיל מסויים יש אפשרות לנהוג בהם עם רשיון B.
אם מישהו מתכוון באמת לדגם קמפר או קרוואן, אשמח מאוד לעזור בכל מה שקשור לתכנון הפנימי וגם למערכות.
אסף.
-
[QUOTE=ori abr;495950]אילן מכיוון ששמתי לב שאתה חיפאי, אז הרכב הזה עומד בנשר. הוא באמת בנה משהו יפה על הסייירה שלו.[/אגב, QUOTE]
אגב, הוא למכירה (ה-CK יחד עם הקראוון) ב-75K.
-
לפני חצי שנה טיילנו במשך שבועיים במוטורהום בגרמניה, צרפת ושוויץ.
אנחנו זוג פלוס ילדה בת שנתיים וחצי (אז), בחרנו בקרוואן שכור כמעט בגודל בגדול ביותר שיכולנו למצוא - 3.5 טון וכמעט 7 מטר אורך.
בקרוואן היו שתי מיטות זוגיות, שני ספסלים זוגיים עם שולחן(יכולים להפוך למיטת ילדים), מטבחון, מקלחת ושירותים.
בטיול באירופה לא הייתי מוותר על המטבחון, השירותים והמקלחת מאחר ואתה יכול למצוא את עצמך ערב שלם בגשם שוטף כשבחוץ מעלות בודדות והדבר האחרון שאתה רוצה לעשות זה לצאת החוצה (שלא לדבר על הגברת...)
בקיצור, הכל תלוי ביעד הטיול וברמת הפינוק הנדרשת.
יש בארץ יבואנים של קרוואנים נגררים ברמה גבוהה אך גם המחיר בהתאם - הרבה מעל 100,000 ש״ח. יש גם מוטורהום אבל סביר להניח שהמחיר בשמיים. גם באירופה על מוטורהום ברמה רצו כ60,000 יורו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad
לפני חצי שנה טיילנו במשך שבועיים במוטורהום בגרמניה, צרפת ושוויץ.
אנחנו זוג פלוס ילדה בת שנתיים וחצי (אז), בחרנו בקרוואן שכור כמעט בגודל בגדול ביותר שיכולנו למצוא - 3.5 טון וכמעט 7 מטר אורך.
בקרוואן היו שתי מיטות זוגיות, שני ספסלים זוגיים עם שולחן(יכולים להפוך למיטת ילדים), מטבחון, מקלחת ושירותים.
בטיול באירופה לא הייתי מוותר על המטבחון, השירותים והמקלחת מאחר ואתה יכול למצוא את עצמך ערב שלם בגשם שוטף כשבחוץ מעלות בודדות והדבר האחרון שאתה רוצה לעשות זה לצאת החוצה (שלא לדבר על הגברת...)
בקיצור, הכל תלוי ביעד הטיול וברמת הפינוק הנדרשת.
יש בארץ יבואנים של קרוואנים נגררים ברמה גבוהה אך גם המחיר בהתאם - הרבה מעל 100,000 ש״ח. יש גם מוטורהום אבל סביר להניח שהמחיר בשמיים. גם באירופה על מוטורהום ברמה רצו כ60,000 יורו
האם לקרוון הזה היה צריך רישיון B או C ?
אחרי שהייתי באיטליה עם המשפחה וראינו הרבה כאלה אח שלי אמר שהוא רוצה לבר מצווה טיול בכזה, אמא שלי בחיים לא תסכים לנהוג בדבר כזה ולי יש רישיון B החדש (עד 3.5) האם יתאים ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad
יש בארץ יבואנים של קרוואנים נגררים ברמה גבוהה אך גם המחיר בהתאם - הרבה מעל 100,000 ש״ח.
יש חוקי מיסוי חדשים בארץ לקרוואנים.
ראיתי בחודש האחרון כמה יבואנים חדשים שמביאים קרוואנים נגררים חדשים מאובזרים ברמה גבוהה ל 4-5 נפשות עם מחיר קטלוגי של כ85000 ש"ח.
זה עדיין לא זול כמו באירופה\ארה"ב - אבל זה כבר מתחיל להיות מעניין.
עידן
-
-
1 קבצים מצורפים
לפני שנתיים במזרח אירופה בכזה בדיוק:
קובץ מצורף 70014
4 מבוגרים בגודל מלא
רשיון B
נכנסנו לכל הערים כולל רחובות בודפשט ללא בעיה
מקלחת ושירותים חצי חצי - שניים מאיתנו השתמשו רק בקרוואן והשניים האחרים רק במתקני אתרי הקמפינג
מטבח מבחינתנו היה קריטי בגלל כשרות
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
לפני שנתיים במזרח אירופה בכזה בדיוק:
קובץ מצורף 70014
4 מבוגרים בגודל מלא
רשיון B
נכנסנו לכל הערים כולל רחובות בודפשט ללא בעיה
מקלחת ושירותים חצי חצי - שניים מאיתנו השתמשו רק בקרוואן והשניים האחרים רק במתקני אתרי הקמפינג
מטבח מבחינתנו היה קריטי בגלל כשרות
Sent from my iPhone using Tapatalk
לקחתי תודה. נברר ונעדכן
-
חנן, מה שהראית שניתן לשים על פול סייז אמריקאי זה בדיוק מה שעומד למכירה (לפי אייל) הבחור באמת עשה לפחות חיצונית עבדה ממש יפה. בנוסף ליד ה CK הזה עומד גם קראוון נגרר למכירה. עד כמה שאני יודע הוא מייצר אותם. לגביי להסב בארץ, שי פלג מבולסטר בזמנו בנ משהו לסילבראדו שלו ( מי שמכיר את הבחור כבר מבין כמה הוא פדנט)
לגביי המשאית, כן זו המשאית הייתה עליה כתבה. רמי, ממליץ שתיכנס לאתר של חברת SPORTMOBILE בארה"ב. הם מתמחים בהסבה של וואנם למוטורהום ( כמובן בגרסאות 4X4 של סוואנה ובעיקר פורד) יש שם אפליקציה ( לפחות ממשאי זוכר מזמן לא ביקרתי שם) שמאפשרת לתכנן את הבפנים של הרכב, זה יכול לעזור לך בתכנון.
-
1 קבצים מצורפים
אתם מפספסים פה משהו מאד גדול....
כל הקראוון, מכל סוג שיהיה , לא מתאים לשימוש בארץ , משתיי סיבות :
1) הארץ שלנו קטנה מדיי.
2) אין חניונים עם full hook up , ולכן כלי כזה הופך מכייף ...- לעונש.
בלי תשתית מתאימה לקראוונים, אין לכלי כזה זכות קיום בארץ.
בארה"ב , אני ואשתי היקרה טיילנו שבועיים עם הקראוון שאתם רואים פה בתמונות. חלום שהתגשם...- זו ההגדרה.
התפעול , החיבורים בכל חניון, מציאת החניונים ובכלל כל הממשק של הקראוון עם הסביבה הוא פשוט קל ופרקטי לאין שיעור....- בארץ אני לא רואה את זה קורה....
קובץ מצורף 70030
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השמשוני יחיעם
אף אחד לא שם לב אבל יש שם את האיווקו מאסיף הכי יפה שראיתי!!
-
1 קבצים מצורפים
הכלים של ספורטסמוביל מדהימים (מצ"ב מטה), יקרים רצח, ויש להם עבירות של מפלצת שטח, הכל מחוזק ומשודרג. נדמה לי שבארה"ב זה הסתובב בקרבת 100,000 $, לא לעניין. גם אין מקלחת ושירותים מלאים.
אני מסכים עם מי שכתב שקראוון הוא לא כזו מציאה בארץ. גם מזג האוויר כאן חם מדי, אתה בטח לא רוצה מזגן מטרטר כל הלילה
-
3 קבצים מצורפים
בהמשך לתמונה שהעלה חנן (קמפר בארגז של טנדר אמריקאי), יש גם Truck Camper שנקרא ALASKAN, והוא יורד בגובה על טלסקופים, לצמצום התנגדות אוויר. יש מקלחת חיצונית, בארץ זה לגמרי לא רע.
הדגם המצ"ב נמכר משומש ב-10,000, וזה כבר בא בחשבון להביא לארץ. עבור הטנדר, אגב, עם 8000 ק"מ, הוא רצה 25,000 $.
-
יש לי אחד בקנה בבניה ( משאית MAN 4X4 ) עוד מעט אפשר היה לשחרר תמונות .
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MR BIG
אתם מפספסים פה משהו מאד גדול....
כל הקראוון, מכל סוג שיהיה , לא מתאים לשימוש בארץ , משתיי סיבות :
1) הארץ שלנו קטנה מדיי.
2) אין חניונים עם full hook up , ולכן כלי כזה הופך מכייף ...- לעונש.
בלי תשתית מתאימה לקראוונים, אין לכלי כזה זכות קיום בארץ.
בארה"ב , אני ואשתי היקרה טיילנו שבועיים עם הקראוון שאתם רואים פה בתמונות. חלום שהתגשם...- זו ההגדרה.
התפעול , החיבורים בכל חניון, מציאת החניונים ובכלל כל הממשק של הקראוון עם הסביבה הוא פשוט קל ופרקטי לאין שיעור....- בארץ אני לא רואה את זה קורה....
קובץ מצורף 70030
אני ממש לא מסכים אתך. את סוף השבוע האחרון העברנו בחוף הים עם הTEARDROP והיה ממש כייף. את הצרכים עושים בטבע, מקלחת עשינו על ידי שק שחור יעודי למקלחת שמתחמם מהשמש , חשמל 220 לא צריך כיוון שהנורות כולן לד שצורכות מעט מאד חשמל , הילדה ראתה DVD במחשב הנייד שגם הוא מחובר למצבר דרך שקע מצית והמצבר של הקמפר מספיק לכמה ימים, בישול עושים על גז או על האש ומים לכיור מגיעים ממשאבה ידנית. ישבנו יומיים בחוף הדרומי והרגשנו כמו בימים הטובים בסיני. יש בארץ הקטנה שלנו המון מקומות שבהן ניתן להציב את הקמפר בטבע ואף אחד לא ידבר אתך. למי שרוצה מזגן תמיד אפשר לשים גנרטור במרחק כזה שהרעש לא יפריע , הרבה חברה עושים את זה באילת והיום יש גנרטורים מושתקים ( ויקרים) שממש לא שומעים אותם. ב 96 טיילתי עם אשתי במשך שבועיים בקרוואן באוסטרליה ונכנסנו אולי 3 פעמים לקמפינג. כמובן שכייף להיות בקמפינג אבל כייף לא פחות להיות בטבע לבד.
-
חנן, מזג האויר עכשיו נעים.
עוד מעט קיץ, ובקיץ ישראלי הדברים האלה הופכים לטאבון.