נשמע כמו רדיאטור סתום?
הצלחת לאתר מאיפה הנזילה? מאיזור הרדיאטור או מצינורות?
Printable View
נשמע כמו רדיאטור סתום?
הצלחת לאתר מאיפה הנזילה? מאיזור הרדיאטור או מצינורות?
מים... נקיים?
וכשהמנוע עובד - משפריצים מהמיכל עיבוי או רגועים?
אם נוזלים מים אבל המערכת מלאה, זה אומר שנכנס משהו אחר במקומם.
ונחזור לאיבחון של הדף הקודם - כתבת שיש דלק בקרבורטור, אז למה כל ההתעסקות איתו?
מנוע בשביל להניע צריך דלק, ניצוץ, אוויר, ותזמון. כשהמנוע לא מניע זה מה שבודקים ובדרך כלל לפי הסדר הזה. בפעם האחרונה שהמנוע בגרוטאה שלי לא הניע התברר שהמפלג מסובב. קפיצה בטיימינג וכשלים מכניים מסתוריים כמו שסתומים תפוסים (כולם ביחד! ) די נדירים באוטו שיום אחד מניע ויום אחד לא.
אסף.
צר לי.....
אחרי הסימנים שציינתי בהודעה האחרונה, הסימן שהגיע היה....... נוזל קירור (ירוק) נוזל ממיכל העיבוי ומשפריץ על כל תא המנוע..... הסיבה היא שיש לך בעיה באטם הראש, שהקומפרסיה עוברת למערכת הקירור וזורקת את הנוזל החוצה.....
גם ריקודים לא יעזרו כאן. אני מציע לך להחליט מה לעשות במקום להמשיך ולבזבז זמן (ופוטנציאל לגרום נזק).
איתי.
אז מה אומרים קדיש ??
לא. אבל מפאת חוסר הזמן שלי כנראה שהולכים למוסך ):
שלום רב !
שרשור אחד, 25 תגובות, שתים מהם תשובות עיניניות ומקצועיות (אסף ואיתי) והשאר עצות אחיתופל !
ברשותכם אתחיל מהסוף להתחלה:
כל הסימנים מורים על תרמוסטט תפוס, שגורם לרתיחה, ולשחרור מים דרך מכסה הרדיאטור לעבר מיכל העודפים, שעולה על גדותיו, ומים גולשים החוצה מחוץ לרכב ישירות לכביש.
ההמשך לתגובתי הקודמת, עקב אי אפשרות לערוך את הודעתי הקודמת:
אפשרות נוספת וסבירה לא פחות, רמז עליה איתי, קומפרסיה חודרת למים, בגלל אטם ראש שרוף, המים חודרים גם למצתים, ומקשים על התנעה ..
בקיצור המנוע שופץ לפני חודש וחצי , אך החולה גוסס ואמור לחזור לרופא , ששיפץ אותו לאחרונה, לבדוק תפקוד טרמוסטט , בדיקת קומפרסיה, ובדיקת לחץ הפוך.
בהצלחה
צביקה
אל תשכח ש20 התגובות הראשונות באו במטרה לעודד את הסמוראי להניע
בוקר טוב צביקה וכל שאר התומכים.
נמצאה הבעיה, חבר בעל מוסך חשד שהבעיה הא בריחת קומפרסיה מהראש מנוע או הבלוק והציע בדיקה מאוד פשוטה: למלא את הרדיאטור עד הסוף מים, לנתק את הכויל ולתת סטרטר, אם רואים מים קופצים מהרדיאטור סימן שיש בריחת קומפרסיה, בנוסף עם הרדיאטור סגור והמנוע עוד קר תוך פחות מדקה נבנה לחץ בצינור כניסה (חזרה) של הרדיאטור. מה שהוביל גם לכניסת מים דרך הצינור עודפי שמן מהמכסה שסתומים לקרבורטור.
בסופו של דבר הבעיה נפתרה בחיזוק ברגי הראש מנוע ונכון לעכשיו הכל תקין אבל עוד במעקב. אז צביקה העצה שלך היתה חצי נכונה, אכן חזרה של מים דרך הרדיאטור לצינור עודפים אבל לא עקב רתיחה אלא בריחת קומפרסיה ואני לא יודע להגיד אם תרמוסטט תפוס היה גורם לקשיים בהנעה ואז היעלמות הבעיה למחרת
בכל מקרה הבדיקה שעשיתי נותנת אינדקציה חד משמעית ומומלצת בכל מקרה של חשד לבריחת קומפרסיה וחדירת מים במנוע
שוב תודה לכל העוזרים. אני השכלתי הרבה, מקווה שכולנו קצת
שלום רב ! עצה חצי נכונה, טובה בהרבה בעצת אחיתופל לא מועילה כלל, הלא כך הדבר?
השאלה הנשאלת , מדוע ראש מנוע לא חוזק לפי כל הכללים במידה הנכונה, עם ידית מומנט, לפני שהרכב שוחרר מהמוסך, ולא לאחריו.
אנא עדכן האם חל שיפור משמעותי בהתנעת הרכב, האם מי הקירור, פסקו מלגלוש דרך מיכל העודפים/עבוי, מחוץ לרכב, והאם אין חוסר של מי קירור בתקופה הקרובה, והאם אין חדירת מי קירור לשמן, ועקב כך מצטבר"טחינה", בשמן המנוע בהוצאת מדיד שמן, או בפתח מלוי השמן, או בצינור נשם המוביל ממכסה שסתומים לבית מסנן אוויר.
בברכה
צביקה
אני אכה על חטא.
את ההחלפת בוכנות עשיתי בעצמי והברגים חוזקו כנדרש אבל לא נעשה חיזוק נוסף לאחר זמן מה.
(חבר במוסך אמר חיזוק ברגים לאחר +-1000 ק״מ)
שלום רב !
עברה התקופה, שהיו מחזקים ראש מנוע פעם אחת, וחוזרים על כך שוב לאחר 1000 קילומטר, היום מחזקים ראש פעמים, לפני ההתנעה ולאחר ההתנעה, לאחר שהמנוע התחמם.
לא פחות חשוב סדר החיזוק ובמומנט המומלץ על ידי היצרן , עם ידית מומנט, ויש העושים זאת פעמים.
במקום להכות על חטא\, תכה את החבר עם עצת האחיתופל(סתאאם...)
עדיין לא השבת האם יש שיפור בהצנעת מנוע חם ו/או קר גם יחד.
בברכה
צביקה
בעיית ההנעה נעלמה כמו גם נזילת המים.
נראה שנמצאה ונפתרה הבעיה.
לפעמים גם עצת אחיתופל (שדרך אגב היא למעשה עצה טובה- http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%...95.D7.A4.D7.9C)
יכולה לעזור לעלות על הכיוון הנכון או כמו שביקשתי מהתחלה- לפסול אפשרויות לא נכונות.
סה"כ כולם פה רצו לעזור, כולנו החכמנו והבעיה נפתרה
הבדיקה באופן יותר יעיל ותמציתי הוא לפתוח מכסה מיכל עודפים כשהמנוע מונע ובמידה ורואים בועות אוויר, יש בריחת קומפרסיה. אפילו מספיק להרגיש את הלחץ בצינור העליון של הרדיאטור שהמנוע מונע והטרמוסטט פתוח.
במקרים שהבריחה מאוד קטנה ניתן לבדוק באמצעות אינדיקטור CO2 במיכל העיבוי.
טל.
נשמע כמו ראש מנוע.
בדומה למה שאיתי כתב