תגובה: נסיעה על ג'ימני ידני עם נעילה אחורית
תודה לעונים.
ההתקנה בוצעה אתמול אצל מורי.
הנה התובנות שלי עד כה:
1. מומלץ לבצע את ההתקנה אצל מתקין מומחה. יש שם לא מעט עבודה. וההשחזה של הקוביה זה לא משהו שהייתי רוצה לעשות לבד...
2. הנהיגה עם נעילה וגיר ידני זה לא סיפור בכלל!!! כל החששות שלי נעלמו אחרי יום אחד של נהיגה. צריך לקבל הדרכה קצרה ולשנות טיפה הרגלי נסיעה כדי לחסוך את הרעשים.
3. החופש בדריישפט גדל. בהילוך ראשון ומהירות איטית זה מורגש. צריך להתרגל ולהסתגל.
4. השיפור בשטח משמעותי. עולים יותר לאט ופחות מאמץ.
הנה התובנות שלי אחרי שנה וחצי עם ג'ימני ידני עם נעילה אחורית:
החופשים הולכים וגדלים.
שכיחות המכות והדפיקות עולה עם הזמן.
לא הייתי נותן לחברה שלי או לאמא שלי לעלות על האוטו.
הרגלי הנסיעה שהנעילה מקנה לך הם לא נכונים ולא ביטוחותיים - קלאצ' בסיבובים פוגע באחיזת הרכב לדג'.
שלא נדבר על מה קורה בכביש רטוב, רק תחשוב על לנסות להתחמק ממכשול בכביש רטוב כי הנעילה לא משתחררת.
לסיכום: שיפור הכרחי לכל טיול שעושה את החיים קלים ושומר על הרכב מכיוון שמאפשר נסיעה איטית ומבוקרת. מצד שני הוא השיפור שהכי משפיע על הנהיגה היומיומית בכביש.
צריך כל הזמן לזכור את זה בכביש. מכאן כל אחד יכול לעשות את השיקולים שלו.
גם חשוב ההשפעה שלה בשטח - יש המון מצבים מאוד מסוכנים שבלי נעילה בכלל לא תצליח להגיע אליהם. כשהסרן הקדמי מאבד אחיזה ורק הסרן האחורי מקדם את האוטו,הוא לא רק מקדם אותו אלא גם זורק אותו קצת הצידה וכו'. כמה זמן יש לך את הרכב?
יש הרבה אנשים שקודם כל מתקינים נעילה והם עושים המון טעויות מסוכנות בגלל זה (אני מכיר כמה כאלה,הבעיה היא שהם גם לא בדיוק מקשיבים כי "בטח שאני אעלה מכאן! יש לי נעילה")
היתרונות ברורים כמובן,אבל לפעמים אנשים שוכחים את החסרונות ומוצאים את הקרקע מימינם\משמאלם במקום מתחתם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
קלאצ' בסיבובים פוגע באחיזת הרכב לדג'..
ושוב - למה ללחוץ על הקלאצ' בסיבובים???
אל תעשו את זה, זה באמת לא טוב.
אסף.
כל הנעילה הזו היא סכנה.
אבל בסיבובים יחסית חדים (בתוך העיר, חניונים ולא בעליה על איילון) הרכב קופץ ולא נוסע חלק או שהנעילה לא תמיד נפתחת.
כל הסיפור לא בטיחותי גם ככה.
וזו בדיוק הסיבה שהבאתי נעילה מארה"ב ומכרתי אותה למישהו אחר...
גם אני התקנתי את הנעילה, יחד עם חליל, אצל מורי.
לי יש ג'ימני אוטומטי שנת 2005.
אז ככה.
ישנם 2 כוחות שמשפיעים על הלוקר. אחד מהמנוע דרך הדרייבשאפט, השני מהגלגלים עקב מהירויות סיבוב שונות. הכוח הראשון גורם ללוקר להינעל ואילו השני גורם לו להשתחרר.
בשטח, המומנט מהמנוע נועל את הלוקר ומבטיח כי מומנט יועבר לגלגל האוחז. טוב נו, ברור, בגלל זה הוא קיים.
על הכביש המצב שונה, במיוחד במהלך סיבוב. סיבוב הגלגלים יגיד ללוקר להשתחרר. עם זאת, אם לוחצים על דוושת הגז בתוך הסיבוב, הדרייבשאפט יגיד ללוקר להינעל, ועכשיו יש מלחמה. המאבק הזה מתורגם לנקישה (ברכב אוטומטי) או לטלטולים אלימים (ברכב ידני).
אגב, תופעה רגילה תוך כדי סיבוב הוא תקתוקים, כאשר הלוקר משתחרר. זהו צליל תקין וצריך לחיות אתו. זה בנוסף לנקישות מהדרייבשאפט עקב מאבקי הכוחות.
עדיין לא נסעתי על כביש רטוב, אך לדעתי צריכים להיות עוד יותר זהירים בסיבובים מכיוון שאין מספיק אחיזת כביש כדי לשחרר את הלוקר, ואז הרכב עלול לזרוק זנב.
שורה תחתונה. מי שיכול לחיות עם החסרונות של הלוקר בנהיגה יומיומית (ויש חסרונות) על מנת לקבל עבירות טובה יותר בשטח שיתקין אותו.
וכפי שנאמר כבר בפורום, ברכב אוטומטי המצב פחות נורא מאשר ברכב ידני.