תגובה: רעיון שונה למתקן גלגל ספייר... תחשבו לפני שפוסלים
אני חושד שגלגל שיורד אחורה יקשה על הגישה לתא המטען גם אם יירד 'למטה' ובטח אם יפתח אחורה וגם יפריע בפתיחת הדלת בחניות ובסהכ למרות שהאתגר ההנדסי נחמד, יהיה פחות נוח.
אני התחלתי עם הרעיון ה'אחר' לחבר את הציר לגג וכך ייצרתי את המתקן המקורי שלי באופן שמאוד הוריד עלויות אבל יצא לכל הפחות מגושם (שעבד בסדר גמור)
ובהמשך תפסתי קצת אומץ (או טיפשות, אם תשאל את בועז ;)) וחיברתי לצד הרכב עם מפזר לחץ בפנים וזה הרבה יותר אלגנטי וחזק מאוד לטעמי.
1 קבצים מצורפים
רק כדי לגרות את המחשבה,
רעיון שלא מצאתי לו דוגמא, השתעשעתי איתו קצת בעבר ועדין מסקרן אותי הוא לתלות את הגלגל על הגג כשהוא רק 'יושב' על הדלת האחורית ובעצם יפתח יחד איתה.
המשקל יישב על צירים כחלק מגגון רציני.
כדי לא להישען על הצירים המקוריים של הדלת מבחינת המשקל וכדי שיהיה קל לפתוח אותה ידנית עם המשקל הזה יהיו בוכנות גז,
ומכיוון שהצירים לא באותה נקודה, המפגש בין המתקן לדלת יהיה מסילה.
שרטוט עקרוני בלבד וגס מאוד רק להמחשה...
קובץ מצורף 70059
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JUST DO B
רק כדי לגרות את המחשבה,
רעיון שלא מצאתי לו דוגמא, השתעשעתי איתו קצת בעבר ועדין מסקרן אותי הוא לתלות את הגלגל על הגג כשהוא רק 'יושב' על הדלת האחורית ובעצם יפתח יחד איתה.
המשקל יישב על צירים כחלק מגגון רציני.
כדי לא להישען על הצירים המקוריים של הדלת מבחינת המשקל וכדי שיהיה קל לפתוח אותה ידנית עם המשקל הזה יהיו בוכנות גז,
ומכיוון שהצירים לא באותה נקודה, המפגש בין המתקן לדלת יהיה מסילה.
שרטוט עקרוני בלבד וגס מאוד רק להמחשה...
קובץ מצורף 70059
זה כבר הרבה יותר פרקטי.
אם נתעלם [ או תצליח לפתור את בעיית המשקל עם בוכנות עזר ] מבעיית המשקל בפתיחה, או אז יש פה משהו , שיאפשר "פתיחה אחת " של כל הגישפט ... דלת + גלגל ..
עדיין חוזר לשאלה המקורית, מה כ"כ רע בפתיחה צידית ? כשהפגוש בנוי כהלכה, ומתוכנן נכון , אין בלאי. פשוט קווים נקיים . מה צריך יותר ?
אתה צודק יוסי. השאלה אם אפשר משהו פשוט יותר, בלי לבנות פגוש שלם. ברירת המחדל היא כמובן פגוש ברזל עם מתקן גלגל נפתח הצידה אינטגרלי, זה הסידור הנפוץ ביותר ולא סתם.
לדעתי דילגנו מהר מדי על שלב הפתיחה.
מה מניע אותך - מחיר, יופי, פשטות ביצוע, שמירה על מקוריות?
אין לך וו גרירה ולכן אתה ממילא הולך לבנות את כל התושבות בשביל זה.
ציר גם תהיה חייב.
מה שנשאר לך זה חיפוי פח.
קטן עלי יכולות התכנון שלך.
החומרים הם בעלות שולית ואני מכיר מישהו שישמח לכוון אותך
1. גלגל ספייר לא בתוך הרכב ולא על הגג (וגם לא על מכסה המנוע, ולא בצדדים)
2. גודל גלגל 31 או 33
3. פגיעה מינימלית בזוית נטישה.
4. מינימום שינויים עיצוביים, רצוי שמירה על הפגוש המקורי.
5. מחיר נמוך, פשטות, עד כמה שאפשר בנייה עצמית.
6. תוצאה מתפקדת ברמה גבוהה, לאורך זמן, בנסיעת שטח וכביש בכל מהירות (זה אומר גלגל כמה שיותר קרוב לבודי, נמוך מבלי לפגוע בזווית הנטישה הקיימת)
בין דרישות 5+6 יש סתירה מסויימת. היתרון והחסרון שלי - אני מתכנן טוב הרבה יותר מאשר מרתך...
דווקא יש לי רסיבר גרירה מקורי של ג'יפ.
תקרא שוב מה שהצעתי קודם.
לדעתי יותר נכון לבנות מסגרת שתיפתח עם הדלת. אני רואה שאני לא היחיד שחושב על זה.
אגב, בגלל שהדלת שלך עשויה מפלסטיק או משהו בסגנון, זה דורש בניית מסגרת שלמה. אם תפתור את הבעיה הזו בצורה טובה (בלי משקל מיותר) - פתרת את בעיית הגלגל.
אסף.
אתה גם כן מהנדס, כל מה שצריך זה לבנות את הדלת מחדש, ונפתרה הבעייה...
מתנצל על הפרגמטיות, אבל בשביל מה אתה ממציא את הגלגל?
הרי הרכב הזה נולד עם גלגל ספייר. יש לו מקום מסודר. אני מניח שהגלגל קטן.
אז מה?
אני נוסע משנת 98 עם גלגל ספייר קטן ומעולם לא הצטערתי על כך. בפעם בכמה שנים שנקרע צמיג (כי סתם תקר ניתן לתקן עם תולעת) אז נוסעים עם ספייר קטן. מה הסיפור?
בשביל זה להפוך את הרכב לפחות שימושי? להתחיל לפתוח בריחים ושערים כדי לשלוף שניה את הבקבוק של הקטנה מהבאגאז'? לנסות לטפס על הגלגל ספייר כדי להגיע לחלק הקדמי של תא המטען?
זה לא הגיוני, לטעמי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מתנצל על הפרגמטיות, אבל בשביל מה אתה ממציא את הגלגל?
הרי הרכב הזה נולד עם גלגל ספייר. יש לו מקום מסודר. אני מניח שהגלגל קטן.
אז מה?
אני נוסע משנת 98 עם גלגל ספייר קטן ומעולם לא הצטערתי על כך. בפעם בכמה שנים שנקרע צמיג (כי סתם תקר ניתן לתקן עם תולעת) אז נוסעים עם ספייר קטן. מה הסיפור?
בשביל זה להפוך את הרכב לפחות שימושי? להתחיל לפתוח בריחים ושערים כדי לשלוף שניה את הבקבוק של הקטנה מהבאגאז'? לנסות לטפס על הגלגל ספייר כדי להגיע לחלק הקדמי של תא המטען?
זה לא הגיוני, לטעמי.
נכון שלפעמים להמציא את הגלגל מחדש זה מיותר אבל מה לעשות שיש דברים שמאלצים אותנו
למשל: מיכל הגז למי שיש הסבה לגז...
למשל: ספסל ישיבה למי שיש לו מעל ל3 ילדים ולא מוותר על הגיפ לטובת יפני 7 מקומות אורגינל...
הבעיה היחידה בפיתרון של JUST TO B שמרכז הכובד של הרכב עולה למעלה בגלל משקל הבוכנות, המסילות ומבטלי המשקל.
הגבתי ספציפית לנמרוד כי לא ידוע לי על גורמים שמונעים ממנו לשים ספייר קטן במקומו הייעודי.
אני מודע למצבים שבהם אין ברירה, כמו למשל ברכב שאין בו אופציה להנעה אחורית ואז אתה לא רוצה גלגלים בגודל שונה. נדמה לי שזה לא המצב אצל נמרוד.
חנן,
אני חושב שהבעיה העיקרית עם הגלגל בתוך האוטו היא המקום שהוא גוזל.
באופן אישי, אני מעדיף ספייר בגודל זהה לשאר הגלגלים.
אצלי הגלגל על הגג.
הרעיון של הסבה לדלת שנפתחת הצידה נשמע לי מעניין...
סער
1 קבצים מצורפים
"שיט! הגלגל הרזרבי! שכחנו אותו!" - מישהו דפק על המצח כשג'יפ צ'רוקי הראשון ירד מפס הייצור ב1984. וזה היה מאוחר מדי. קשה לחשוב על פאדיחה גדולה יותר בתהליך תכנון. פשוט שכחו שצריך גלגל ספייר. אם זה היה קורה היום - היו דוחפים פחית של ספריי. מה שעשו אז, זה להדביק את הגלגל על דופן שמאל של תא המטען.
קובץ מצורף 70066
מבחינתי, זה לא בא בחשבון, מה גם שצמיג 31 באמת לא מאפשר לסגור את הדלת (ולך תחפש עכשיו צמיג במידה המקורית). כדי להשתמש בצ'רוקי לטיולי משפחה, צריך כל סמ"ק של נפח, ראיתה איך אני מעמיס את הגגון הרבה פעמים, ואני אפילו רוצה להוריד את הגלגל מהגגון כדי שיהיה לי יותר מקום שם, וכדי לא לסוע עם הגגון ביום-יום (תשובה לסער).
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה צודק יוסי. השאלה אם אפשר משהו פשוט יותר, בלי לבנות פגוש שלם. ברירת המחדל היא כמובן פגוש ברזל עם מתקן גלגל נפתח הצידה אינטגרלי, זה הסידור הנפוץ ביותר ולא סתם.
אני לא ממליץ להחליף את הפגוש. ממש לא. גם בועז ענה משהו בכיוון.
אפשר לבנות את המתקן שנושא את הגלגל ללא הפגוש.
רוב המתקנים [ שאני ראיתי לפחות ] בנויים, עם פגוש או בלעדיו על ציר שנפתח אנכית לכיוון הנסיעה.
ולא בכדי: זה פשוט לבניה, זה חזק מספיק וזה עמיד. כמובן במידה ותקפיד [ ואין לי ספק בכך .. ] על עקרונות חוזק מספיקים. ונתחיל בזה שהציר חייב להיות מורכב מ 2 נקודות עיגון לפחות במרחק של 10-15 ס"מ אחת מהשניה.
מה פשוט יותר לבנות בסיס חזק, מתחת לפגוש המקורי, מעוגן עמוק והיטב לתוך ה"אין שלדה" , ולהוציא החוצה רק את הצירים? באותה מידה לפתוח פתח במרכז הפגוש ולבנות את נקודת העיגון השלישית ?
הלכתי לצלם במיוחד בשבילך...קובץ מצורף 70067
וד"א, קושי הפתיחה של ציר כזה עם גלגל "33 הוא שולי לחלוטין, כל עוד תבנה את הציר עם אפשרויות כיוונון , שים לב לאומים שנראים בתמונה, תפקידם לאפשר כיוון עדין של הזרוע מעלה ומטה ע"מ להקל על התנועה ולמנוע חיכוך.
למען האמת, מאז שהורכב הפגוש לפני כ 3-4 שנים אף פעם לא נגעתי בזה ...
והאמן לי שכשראיתי את תחילת השרשור שלך שמחתי סוףסוף לראות משהו חדש. אבל ... במחשבה שניה, זה לבנות פצצת אטום בשביל להוריד חצי נכה בכסא גלגלים ...
חזרתי לתמיכה בתכנון השמרני / קלאסי ...
ואם כבר פשטות, מה יותר פשוט מזה ?
קובץ מצורף 70068
בהצלחה.
sos4u ,איך נקרא הציר שבתמונה הראשונה? איפה קונים כזה?
זה שני מיסבי קצה (Rod end או Heim Joint באמריקאית), קונים בחנויות מיסבים.
הבעיה היחידה שאני רואה במתקן שנפתח כלפי מטה (ציר אופקי לרוחב הרכב כמו בתגובה שמעלי), היא שהיא הופכת את הגישה לתא המטען למסורבלת מאוד.
אתה רואה את עצמך מוציא ציידנית ששוקלת 30 ק"ג, כשיש לך גלגל ספייר בין הרגליים? או ניגש לתא המטען מהצד וחוטף איזה ברזל בברך?
לדעתי, רק פתיחה צידית או עילית.
במקביל, אני תומך בגישה שהעלה חנן. פנצ'ר הוא תקלה נדירה מאוד ברכב עם צמיגי שטח מלא במצב תקין.
תקר קטן לא צריך לתקן מיד (יש קומפרסור), תקר גדול מתקנים עם תולעת, צמיג קרוע - לוקחים גלגל מחבר...
בחלק מהרכבים החדשים אין בכלל גלגל ספייר - יש טלפון של מוקד שרות שמגיע להחליף.
אישית, אני זוכר רק מקרה אחד שהחלפתי גלגל בשטח, אולי שניים. פעם אחת נקרע לי צמיג שהיה כבר שחוק מאוד, ובפעם השנייה הצמיג נפרק מהג'אנט והתמלא בוץ. בשאר העשרים שנה לא היה צורך בגלגל ספייר.
4 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
אני לא ממליץ להחליף את הפגוש. ממש לא. גם בועז ענה משהו בכיוון.
אפשר לבנות את המתקן שנושא את הגלגל ללא הפגוש. מה פשוט יותר לבנות בסיס חזק, מתחת לפגוש המקורי, מעוגן עמוק והיטב לתוך ה"אין שלדה" , ולהוציא החוצה רק את הצירים?.
אני חיברתי קורת 4מ"מ למתקן הוו ועוד אחת בתוך הפגוש המקורי ולשם ריתכתי את הפיווט שעליו המתקן.
גם אני צילמתי בשבילך, האיכות לא משהו אבל מקווה שמעביר את הרעיון;
קובץ מצורף 70091קובץ מצורף 70092קובץ מצורף 70093קובץ מצורף 70094
http://youtu.be/3fj1ffIHWTk
חיפשתי גם מתקן ונתקלתי בסרטון הזה באחד האתרים.
הגלגל יושב על הדלת מאחורה והדלת מתרוממת כלפי מעלה.
עופר לוי.