תודה עידו.
Printable View
תודה עידו.
סער היי
יש לי מיכל אלומיניום עם משאבה כמו שעידו הראה עובד מעולה.
נמרוד
זה לגמרי תלוי בלחץ שהמכל יכול לעמד בו , למרות שבשביל להוציא מים מהמכל צריך לחץ נמוך מאוד אלה עם כן אתה רוצה לעלות אותם לגובה .
עידו
flojet, אפשר ליקנות גם בארץ פה :http://www.gousman.co.il/
חיפש משאבה, לא משכנתא
אצלי יש מיכל של בערך 30 ליטר על הכנף האחורית בסופה
יש לו כניסת אויר עם ווסת שמכוון על 1 באר(יש קומפרסור מובנה)
דרך הדלת האחורית יוצא צינור של 8מ'מ עם ברז ומחבר מהיר
אם מישהו \ או אני נתקע בשטח וצריך לחץ מים למשל לשטוף בין הצמיג לגאנט
אני מחבר צינור עם ''ברז אויר'' עם פייה דקה בסוף מעלה לחץ ל3-4 באר בערך ונותן אחלה שטיפה :)
היה לי פעם מיכל בבאגי אליו חיברתי משאבת שפריצרים, אם זה מספיק לך זה די שימושי בעלות אפסית והכנה ל-12V
בוקר טוב.... לאחר שראיתי את מה שהאומן עידו בנה לבועז מאחורה ...
גם אני בניתי משו דומה.... ואת מיכל המים הכנסתי למתחת לרצפה המדומה אצלי...
מיכל של 52 ליטר ... כולל משאבת מים כמו שעידו המליץ...
הפתרון הכי טוב שמצאתי...
לא מצליח להכניס תמונה... אבל בגדול המיכל יושב בחלק הפנימי של יחידת האיחסון ומאחורי המגירות
אחלה יום לכולם
הכמה אגורות שלי...
ספיקה
משאבה לשטיפה של ידיים / כלים הכי כדאי משאבת שפריצרים, הספיקה נמוכה ואז המיכל מספיק להמון זמן.
בשטיפה עם משאבה עם ספיקה גבוהה רוב המים סתם נשפכים לרצפה.
עבור מקלחת הכי כדאי משאבה של 8 ליטר דקה.
ברזלים / מחיצות
מיכל מנירוסטה חייב בזמן הריתוך גיבוי, אחרת יחלידו הריתוכים והמים יהיו חומים
מיכל מגלוון, יחלידו הריתוכים ברגע שרק יריחו את המים
ממש, אבל ממש אין צורך במחיצות במיכלים בנפחים של עד 50 ליטר
כל זה כאמור מנסיון של לא מעט מיכלים בייצור עצמי.
למה אתה מתכוון בגיבוי למכלי נירוסטה? למה יחליד אם משתמשים בחוט נירוסטה?
בזמן הריתוך המתכת משנה מצב צבירה ממוצק לנוזל, בזמן הזה היא חשופה לשינוי כימי של הרכבה.
אם נרתך ללא גז (בכלל) בזמן הריתוך יחדור חמצן למתכת וכאשר היא תתקשה היא תהיה שחורה ולא נירוסטה כי אם הרכב כימי אחר אשר מכיל בתוכו גם נירוסטה.
בזמן הריתוך הרתכת מוציאה גז (ארגון) אשר מרחיק את החמצן ומאפשר למתכת לחזור למצב הצבירה המוצק שלה מבלי להזדהם.
אבל
בזמן שאנו מרתכים צד אחד של הפח, גם הצד השני משנה מצב צבירה וגם שם צריך להרחיק את החמצן על מנת שלא תשתנה המתכת.
בגלל זה, אם לא נדאג לגז (ארגון) בצד השני המתכת תחליד בקלות.
rod עם כל הכבוד לניסיון שלך ובלי לפגוע אתה מבלבל דברים נכונים עם דברים לא נכונים .
גם עם גז גיבוי נירוסטה נחלדת באזור הריתוך וגם בלי גז גיבוי ( גז גיבוי = לתוך המיכל ) הטיפול היחידי שימנע את הקורוזיה למיכל זה פסיבציה/אלקטרופוליש .
הסיבה נעוצה בעובדה שסגסוגת הנירוסטה מורכבת מניקל וברזל (בעיקר ברזל ) ולכן כאשר מרתכים את הסגסוגת בזמן הריתוך היה הופכת לנוזל ולאחר מכן היא מתקשה אין שליטה איפה נמצא הברזל ואיפה נמצא הניקל לאחר ההתקשות ולכן כל שטח חיצוני שנמצא בו ברזל יחליד , תהליך פסיבציה/אלקטרופוליש נוצר ע"י חומצה שתוקפת את הברזל ומסירה אותו ברמת המולקולה וע"י כך חושפת את הניקל שעמיד בפני התחמצנות .
וכל זה נכון גם לריתוך בחוץ ,וגם לריתוך עם אלקטרודה וכו' .
עידו
ערב טוב....
עכשיו סיבכתם אותי...
לא מנירוסטה להכין מיכל מים???
אז מאיזה חומר???
קובץ מצורף 70842
זה המיקום של המיכל מיל... שהנירוסטה הוזמנה כבר... ומוכנה לאיסוף מחר...
ערב טוב
שאול
מי אמר לא נירוסטה ?
כן נירוסטה רק תעשה למיכל פסיבציה בסוף תהליך הבניה .
עידו
עידו, אין ספק שיש צורך בפאסיבציה אבל אם מראש לא ירתכו עם גז נגדי שום פאסיבציה לא תעזור.
יש כאלו בארץ או משהו דומה?
http://www.frontrunner.co.za/water-s...k-tapered.html
לא שנתקלתי בכאלו מפלסטיק אבל כבר יצא לי לייצר כאלו מנירוסטה .
עידו
גדג׳יפ הנציגים של פרונט ראנר בארץ.
האמת, נראה מעניין ובמחיר מעניין ועוד יותר מעניין מה יהיה המחיר בארץ בהתחשב בנפח המשלוח והמיסים...