אם אתה מודד את הקוטר של איפה שהיה הפין שמרחיב את הניט, אז כן, כמובן שהקוטר החיצוני של הניט גדול יותר.
בתמונה שהעלית החור העליון נראה די טוב. מה הקוטר שלו? תעגל מטה למידה עגולה וזה המקדח שאתה צריך.
Printable View
אם אתה מודד את הקוטר של איפה שהיה הפין שמרחיב את הניט, אז כן, כמובן שהקוטר החיצוני של הניט גדול יותר.
בתמונה שהעלית החור העליון נראה די טוב. מה הקוטר שלו? תעגל מטה למידה עגולה וזה המקדח שאתה צריך.
ניט נמדד על פי קוטר האלומיניום, זה שנכנס למתכת.
הוא לא נמדד על פי קוטר המסמר שלו.
לכן, אם החור שנשאר בתוך הניט אחרי הוצאת המסמר הוא 4, הניט הוא גדול יותר.
עוד טיפ קטן -
לפעמים הגישה עם מקדחה מעט בעייתית, ולפעמים אתה חושש לפגוע בחור המקורי ע"ג החלק (לדוגמא אם היית רוצה לשפץ ולהחזיר את החלק, שהוא פלסטי וישן).
במקרים אלו (וגם במקרים מהם יש מסמרות - ללא חור בראש, שימרכז לך את המקדח) אפשר לקחת משחזת וולה או דרמל, ולהוריד בעדינות את הראש של הניט.
החלק אמור להישלף ללא מאמץ, ואת שארית הניט אפשר לדחוף פנימה לאחר קיצוץ עם קאטר.
עוד שאלה קשורה - ואם יסתבר שיש דיון מעניין אז נפצל -
לגבי הפלסטיק שמודבק על החלק הפנימי של הדלת, Waterdam. עד היום פירקתי פה ושם דלת כזאת או אחרת, ומה שעשיתי כדי לאטום את העסק בחזרה היה להשתמש בצלוטייפ שקוף רחב "מלחמת המפרץ". עושה רושם שזה פתרון פשוט שעובד. בFSM מדברים על הדבקה חזרה עם דבק מק"ט XXXX מקורי של היצרן. מה התחליף הזמין לעניין והאם זה שווה השקעה בכלל או להמשיך עם הצלוטייפ?
כבר יש דיון במעמקי הפורום בנושא.
כל דבק שלא אוכל את הפח יעשה את העבודה. סיקהפלקס או "הקץ למסמר" או כל דבר אחר שהוא לא סיליקון חומצי.
אסף.
נמרוד,
אני השתמשתי בסוג של "מסטיק" שקניתי מזגג רכב.
נראה כמו החומר המקורי שהיו שמים לפני שנים...
שכחתי את שמו..
אבל אם תשאל זגגי רכב הם מן הסתם ידעו לומר או למכור לך את זה.
סער
לא מאימים עלי עם Rivnut , או עשרה :p רק שהיה ברור הרכב שלך יתחיל מהפך למילימטרי ;)
לגבי כל השאר קידוח ניט לפי החור שהוא נכנס אליו בפח .
לגבי הדבקה אני ממליץ על דבק של 3M ראה כאן זה דבק חזק מאוד אבל אפשר להוריד עם צריך , לעומת סיקה וחברותיה שלהוריד אותן קשה מאוד .
עידו
[QUOTE=נמרוד;497347]בעזרת קרוב משפחה עם נסיון רב יותר משלי בנושאי ניטים, התחלתי לפרק את הניטים בקדיחה. אחד הלך יפה, שני פחות (אלו שני החורים שבתוך השקע במרכז התמונה). המחיר - שני מקדחים קטנים, מאיכות לא ידועה, שנשברו. צריך מקדחים איכותיים וחדים, מן הסתם.
קובץ מצורף 70152
לגבי החיבור של המנועים החדשים - לא נראה לי הגיוני להשתמש בניטים רגילים במודע, גם ככה חלק מהחורים מוגדלים כבר. חשבתי להשתמש בברגים ואומים רגילים, יש גישה אם כי מוגבלת להכנס עם מפתח ואום. אבל Rivnut נראה פתרון אידיאלי במקרה זה. עידו, צפה ביקור... :D
נמרוד אני נמצא עם הגיפ די קרוב אליך , במידה ותרצה להשתמש באומים עיוורים , אתה מוזמן . יש הכל !
המיקום המדוייק בהודעה פרטית .
סיכומו של עניין - קניתי מקדח 6 מ"מ באיכות סבירה (8 שקלים).
קובץ מצורף 70309
קדיחה במהירות נמוכה ועם קצת WD40, וכל מסמרה נכנעה אחרי כמה דקות.
קובץ מצורף 70310
קפצתי ללוריה עם המנועים החדשים (אכן מנועים, לא סולנוידים כמו שכתבתי בהתחלה בטעות) והפתרון הפשוט ביותר היה אום מסוג Clip-On. תודה לעידו על האומים וברגי M6 קצרים. הפרוק וההרכבה של המנועים בשאר הדלתות הלכו בקלות.
קובץ מצורף 70308
קובץ מצורף 70307