נדב שלום.
הייתי שמח לשוחח טלפונית.
אם מתאים לך.שלח בבקשה מס טלפון למייל [email protected]
תודה
יורם
Printable View
נדב שלום.
הייתי שמח לשוחח טלפונית.
אם מתאים לך.שלח בבקשה מס טלפון למייל [email protected]
תודה
יורם
שלום לכולם,
עדיין אין אבחון חד משמעי של הבעיה.
לאחר שהוחלפו שסתום לחץ שמן מסילה החדש ומשאבת שמן/סולר הרכב עדיין לא הניע. (המשאבה המקורית הוחזרה לאחר מכן).
בתצפית על ראש המזרקים בזמן הנעה (מכסה פתוח) ניתן לראות שהמזרקים לא מוציאים שמן . כלומר, או תפוסים או פיקוד קלוקל.
לאחר החלפה של המזרקים עם המסילה פעמיים (לא חדשים ) המזרקים כן הוציאו שמן והרכב הניע. .....(בהחלפה הראשונה הרכב הניע ונעצר על ידי לאחר 2 ק"מ לאור עשן וצלצול שלדברי המוסך נובעים מעודף הזרקה, ולכן הוחלפו שוב סט המזרקים עם המסילה).
ההמלצה כרגע להחליף מזרקים. החשש עדיין נובעמאי ידיעת הסיבה מדוע כל המזרקים הישנים נתקעו ומי מבטיח שהתופעה לא תחזור לאחר זמן.
גם אם אחליף מנוע מיבוא אין הבטחה שהתקלה לא תחזור אם היא אולי נובעת מבעית חשמל/אלקטרוניקה???
נשאר אוי לבדוק את אות הפיקוד למזרקים טרם החלטה להחליפם ?
האם יש למישהו מזרק לא תקין שאפשר לקבל ולנסות לפרק לצורך תרגול לפני שאנסה לבדוק מה לא תקין במזרקים שלי?
לגבי מנועים 4JX1 ליטר מיבוא- בנפח 3000 - הם מגיעים בתצורה קצת שונה ללא אינטרקולר והמוסכים מתאימים את המערכות מהרכב הישן בהתאם. האם יש למישהו ניסיון עם מנוע יבוא?
על פי השרטוט והתמונות ברשת, כל המזרק מכני לחלוטין למעט הסולנואיד שמבצע פעולה אחת שממנה מוזרק השמן בלחץ לתוך המזרק, נפתחת ונסגרת ההזרקה לצילינדר ומשתחרר השמן בלחץ הגבוה מהמזרק החוצה.
.
יורם,
תרשה לי לנסות לעזור במשהו -
בעבר היתה לי סיטרואן קסרה טורבו דיזל - מנוע מסילה משותפת בעקרון דומה לשלך.
בשלב כלשהו צצה בעיה זהה לשלך - בבוקר כשקר לא מניע, או שמניע לאחר סטרטרים ארוכים. לאחר שמניע וכשמתחמם - נוסע נהדר ומניע גם.
עברתי בזמנו מספר מוסכים מורשים, באחד השארתי את האוטו ללילה (והוא המליץ להחליף מנוע בלי למצמץ...) ואף אחד לא עלה על הבעיה.
בסופו של דבר - הגעתי לבחור בנצרת שהמומחיות שלו היא מרססי סולר. הוא חיבר צינורות גומי קצרים ושקופים למרססים ונתן סטרטר - אחד המרססים השתין, ז"א דלף.
דרכו ירד הלחץ בכל המערכת והאוטו לא הניע.
נסה לדבר איתו בטלפון. רע לא יצא מזה יש שם הרבה ניסיון - אבל לא בטוח שעם מנועים כמו שלך.
מספר טלפון 04-6555208 מוסך אליאס מרג'יה נצרת.
בהצלחה
עופר
עפר תודה, דברתי איתו והם לא נוגעים בטרופר 3000.
אבל הפנה אותי למישהו באזור שנשמע בטלפון שמבין ומכיר את הטרופר (באסם באזור הכפר עילוט) אתיעץ איתו ונראה לאן הנושא יתפתח.
שלחתי לך טלפון במייל.
עופר
מה שהבחור המומחה מנצרת (והוא באמת מומחה קוראים לו אליאס מרג'יה)עשה נקרא בדיקת עודפים
מערכת ההזרקה בטרופר שונה
כל מזרק מהווה משאבת הזרקה נפרדת שבונה בעצמה את הלחץ הגבוה מתוך סולר שמגיע ממסילה הלחץ נמוך את הלחץ הגבוה בונה מערכת של לחץ שמן
ניתן לבדוק מזרק משתין על ידי בדיקה שאינני יודע אם אפשרית בטרופר אך אני מבצע אותה בכלים אחרים בעלי מסילות בלחץ גבוה - בדיקת עודפים שזה בגדול מה שעשה מרג'יה אליאס אצלך
הרעיון הוא שיודעים את נפח ההחזרה בסל"ד נתון - נתון יצרן או שלוקחים מרכב תקין
אחר כך מדמים את אותה בדיקה ברכב החולה כאשר צינור העודפים אינו חוזר למיכל אלא לכלי מדידה (הבדיקה תלויית זמן וסל"ד כמובן)
באמצעות מחשב איבחון מנתקים מזרק אחד כל פעם
רושמים את הכמויות שמתקבלות ומשווים
בגדול זה שמחזיר הכי פחות לעודפים - דולף