תגובה: סרטון על נהגי ישראל מנק' הראייה בתוך קסדה
בארה"ב אופנועים עומדים בתור עם כולם, גם באירופה., אין להקה של אופנועים בראש כל רמזור. מי שעוקף באותו הנתיב או בין נתיבים מקבל דלת לפרצוף. או תגובות אלימות של נהגים אחרים. ואיכשהו רוכבים שם לא מרשים לעצמם מה שרוב האופנועים בארץ מרשים לעצמם. עאלק אדיבים בחו"ל.. שם בכביש- הרוכבים בארץ במקום לא רע בכלל מבחינת הטולרנטיות של הנהגים לרוכבים בשכלול הכולל של איך מתנהגים רוכבים ואיך מתנהגים נהגים של רכבים.
הכל בסדר. הנהגים במכוניות לא שמים לב. לא מסתכלים. לא רואים.
אבל גם הרבה מדי אופנוענים עושים יותר מדי שטויות. ההבדל הוא שנהג במכונית ששולח SMS תוך כדי נהיגה (ואני לא מדבר רק על רמזור) הוא דביל אבל ישרוד את זה כנראה. רוכב שמסמס תוך כדי רכיבה... נו, מה יש לומר (ורק צריך להסתכל כדי לראות גם כאלה).
מי שפגיע - צריך להיזהר ולא ליילל.
כשאני רוכב על אופניים בעיר אני לא מצלם את הרוכבים על דו"גים שכמעט הורגים אותי. אני עסוק בלהיזהר מהם.
אסף.
נושא כל כך חשוב! באמת הסרטון נראה מוסט, הצלם באמת עבריין בעצמו - במיוחד בכיכר שחוזרת על עצמה שוב ושוב..
נכון שהוא בימין והרכב חותך מסלול ואתו בשביל לפנות ימנה .. אבל יותר נכון זה שהוא נוסע בשטח המת של הרכב..
כמו שכבר נאמר פה. החזרה על הכיכר עם רכבים שונים וזמנים שונים רק מראה שהרוכב נוסע שם הרבה ..
אז או שהוא בכוונה נוסע כך. כדי שיהיה לו מה לצלם..
או שהוא לא לומד\יודע לנסוע נכון.
בקשר לנהגים העברינים ברכבים.. הסכנה שהם יוצרים נכונה לכולם לא רק לאופנועים.
כמה פעמיים חתכו אותנו בשביל להיות ראשונים ברמזור.. ? ואז כשהופך לירוק הם "שכחו" שצריך לנסוע..
או אוטבוס שנוסע מאחורי ולא שומר מרחק - ממש צמוד - ואין עדין אפשרות לעבור לימין.. מה הלחץ?
אנחנו על כביש מהיר במהירות של מאה ..אתה רוצה להגיע ל-140 ? אתה אוטובוס ציבורי ..
כולם רוצים להגיע ראשונים .. לקצר את זמן הנסיעה ולעקוף כמה שיותר בדרך..
זה לא קשור לתרבות נהיגה או חינוך. זה קשור לתודעה.
אנשים פה מרגישים שהם נמצאים בתחרות מתמדת. וזה הופך אותם לתזזתים.
כמו אלקטרונים שרצים כשעולה הטמפטורה . רק פה גם הנפח עולה.
ובכביש הנפח נשאר קבוע וגם לא כולם הם כאלה.
סעו בזהירות וברוגע. בהקשב מירבי ומוכנות מלאה לכל מצב.
על החתום: המטיף החוטא.
דרך צלחה לכולנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בארה"ב אופנועים עומדים בתור עם כולם, גם באירופה., אין להקה של אופנועים בראש כל רמזור. מי שעוקף באותו הנתיב או בין נתיבים מקבל דלת לפרצוף. או תגובות אלימות של נהגים אחרים. ואיכשהו רוכבים שם לא מרשים לעצמם מה שרוב האופנועים בארץ מרשים לעצמם. עאלק אדיבים בחו"ל.. שם בכביש- הרוכבים בארץ במקום לא רע בכלל מבחינת הטולרנטיות של הנהגים לרוכבים בשכלול הכולל של איך מתנהגים רוכבים ואיך מתנהגים נהגים של רכבים.
באלפים גם אין מצב שמשהו יכנס לך לנתיב בקן הפרדה לבן, .
אין מצב בארץ שאופנוע יכול לתפוס נתיב , אם אתה בצדדים יתעלמו ממך , ואם אתה במרכז הנתיב ישבו לך על הזנב.
תרבות הנהיגה בארץ מפחידה , וכרוכב אופנוע שחזר לרכב אחרי 10 שנים המצב היום הרבה יותר גרוע מבעבר.
הפנמתי מהר מאד שאם אתה רוצה להמשיך לרכב תפעל לפי חוק הג'ונגל שם החזק שורד, והחלש ( אופנוע) חייב לדעת לברוח.