תגובה: רכב ראשון - אבל איזה? מרוב עצים...
חבר'ה לא צריך לריב.
לכל אחד יש את היתרונות שלו - לסוזוקי יש את העלויות ויכולות השיפור שכמעט ולא נגמרות
לטרופר בנזין של רענן יש מנוע שלא נגמר ומהלך מתלה שכל סוזוקי יכול רק לחלום עליו, תוסיף לזה צמיגים גדולים ב2 אינץ' וכו'
והטרופר לא פראייר בכלל.
מסכים לקחת את שניכם לטיול שתוכלו להשוות...כל זה כמובן אם תסכימו לחכות לי על הכביש...
נראה לי שאחרי שהסעתי את רענן למשל"ט 21 - הוא לא יחזור לסוזוקים יותר לעולם ;)
אני מצטרף להמלצה על הג'ימני.
מנסיוני על פני טווח הסקאלה של רכבי השטח, זו הבחירה המוצלחת ביותר כסופתח.
למה?
הכל הוזכר בדברים שנאמרו לעיל, לכן אתמצת עניינית:
1. עלויות: זול לקניה ביחס לשנתון - אתה מקבל רכב יותר חדש, עם פחות סיכוי לתקלות, מה גם שמלכתחילה מדובר ברכב אמין מאד.
שאר הרכבים הגדולים יהיו זקנים הרבה יותר, יתקלקלו יותר ובערך מוחלט, כל תקלה וכל חלק חילוף יקרים יותר משמעותית.
למי שכבר מכור לשטח וגם הספיק להכיר ולהבין דבר או שניים ומוכן לקחת על עצמו את ההתעסקויות והעלויות של החזקה ואחזקת רכבים גדולים וישנים
זה נסבל. כסופתח - זה צעד אחד קדימה מדי, לטעמי.
ואם תמצא את עצמך תוך כמה זמן כשבפועל נושא השטח לא ממש תופס אותך, עדיין חווית מכלול החזקת הג'ימני היא כשל פרייבט ולא "תשלם" על מימוש פנטזיה לא אקטואלית. תטעם, תהנה - תרצה גדול יותר/ חזק יותר/ מפנק יותר - תוכל למכור אותו צ'יק צ'אק ולהתקדם.
2. תפקוד בשטח - עבירות טובה מאד, גם במצב סטנדרטי. עם מעט שיפורים וזולים מאד שצויינו, ניתן להגיע ליכולות גבוהות מאד, בוודאי למתחילים.
אני מכיר רבים שהתחילו ונשארו עם הג'ימני או שחזרו אליו.
לסיכום, בנקודת הפתיחה שלך כל מה שניתן זה לברך שיש את האופציה הזו. פחות משנתון 07 לא צריך להפריע לך כלל.
אני מסכים עם דיויד .
לא בגלל שיש לי גם גרנד ויטרה ולא בגלל שהוא יועץ אישי שלי .
הסיבה היא שהוא יועץ אישי שלי ויש לו ולי גרנד ויטרה וזה אומר הכל !
גילוי נאות : יש לי גרנד ויטרה בגלל רענן .
הוא שכנע אותי שזאת תהיה הקנייה הטובה ביותר בשבילי ועכשיו אחרי יותר מחצי שנה מלאת טיולים אני נוסע עם
האוטו בין 50 ל 80 קילומטר ביום למרות שבמקור הרכב היה אמור לעמוד עד הסוף שבוע ואין מאושר ממני שלא קניתי מפלצת זוללת בנזין .
בקיצור תקנה גרנד ויטרה . לך תדע כמה תיסע עם האוטו בעתיד . חוץ מזה תמיד תוכל להגיע לרמת עבירות מאוד מאוד גבוהה עם תרצה .
דרך אגב עשיתי בחצי שנה 15 אלף קילמטר מהנים . הסיבה לכך היא שכאשר אתה צריך לנסוע לא משנה לאן אתה בוחר איזה צרור מפתחות לקחת .
אופציה ראשונה הוא הרכב המשפחתי או ליסינג אפור שייקח אותך לאן שאתה צריך . אופציה שנייה היא לקחת את הג'יפ ועל הדרך להוסיף לו כמה כתמים של בוץ באיזה דרך לא דרך שאתה ממציא על הדרך . ולחזור הביתה או להגיע ליעד עם חיוך והרבה לכלוך ;-) . מבחינתי זה בדיוק מה שהייתי צריך . תוסיף לזה טיול שבת אחת לשבועיים עם קבוצה מדהימה של אנשים שהכרתי באיזה פורום וטיול ליומיים אחת לחודשיים . אז נכון שאני עדיין לא מוגבה ועדיין לא נעול אבל זה לא מפריע לי ליהנות .
זהו תעשה את הבחירה שלך מה שלא יהיה תנהג בZהירות וכשאתה מטייל תשמור על הטבע .
אין "בקיצור" בהחלטה הזאת. עד שהבחור לא ייסע וינהג ברכבים האלה הוא לא יידע מה באמת מתאים -לו-
אפשר גם להתנייד עם היילקס ביום-יום. אומנם קצת יותר קשה למצוא איתה חניה (לא משמעותי כל כך בהשוואה לטרופר ארוך) אבל הוא גם רכב יחסית טיפש עם אמינות מדהימה וצריכת דלק של 1:9-10
בסופו של דבר גם אם החלקי חילוף יעלו לך פי 2 מאשר בסוזוקים,אם אתה אוהב את הרכב אתה לא תראה את זה כ"הוצאה".
נקודה למחשבה - רכב שנוסע הרבה בשטח לא בהכרח שובר,אבל קח בחשבון שהחלפת שמנים ומסננים וכו' מתבצעת בתדירות הרבה יותר גבוהה מאשר רכב שנוסע בכביש בלבד. עונה של טיולי בוץ בדר"כ עולה בהחלפת שמן סרנים,סטרטר\אלטרנטור וברקסים
עוד לא שאלו אותך מה אתה בעצם אוהב : בוץ? סלעים? דיונות? ולדעתי להיות מפקד על האמר ולהיות נהג זה 2 חוויות שונות לגמרי.
שלב א' : תנהג על משהו ותגיד איך היה. רק לאחר מכן הדיון יוכל להתקדם.
חברים - אין לי מה לומר חוץ מזה שהחכמתי מאוד בימים האחרונים ואני מודה לכולכם.
אני מסכים עם רוב מה שנאמר כאן - ואכן כבר ראיתי GV, טרופר קצר ופג'רו קצר (בנזינים). הבעיה היא שבנסיעת "מבחן" קצרה, שברוב המקרים לא היה לי נעים לגרור את בעל הרכב לשטח - לא הצלחתי לבחון לעומק את כל מה שנאמר פה. כנראה צריך לעשות איזה טיול אמיתי עם חבר או משהו בשביל זה..
מה שנאמר כאן לגבי הג'ימני וה GV - וגם דבריו של gruyon לגבי - "למה לנסוע על הכביש לעבודה שאפשר לנסוע דרך השטח" - אלו דברים שאני מזדהה ומסכים לחלוטין. אני באמת אנסה לחפש GV או ג'ימני כ"רכב פתיחה" (כמו שעשיתי עם אופני שטח כשהתחלתי עם זה..), אפשר קצת, ונראה הלאה.
אני אעדכן ואתייעץ בהמשך (ואם מישהו שומע משהו...)
אגב, זה שהייתי מפקד האמר זו סתם הייתה אנקדוטה, ברור שהיא לא מעידה כהוא זה על נסיוני (ובעיקר - חוסר ניסיוני) בכל הקשור לתחום.
שוב, תודה לכולם ושב"ש (בנתיים).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוש
אני מצטרף להמלצה על הג'ימני.
מנסיוני על פני טווח הסקאלה של רכבי השטח, זו הבחירה המוצלחת ביותר כסופתח.
לסיכום, בנקודת הפתיחה שלך כל מה שניתן זה לברך שיש את האופציה הזו. פחות משנתון 07 לא צריך להפריע לך כלל.
מה כוונתך? לקחת רק שנתון נמוך מ-2007 או להיפך??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
HAMM_V
מה כוונתך? לקחת רק שנתון נמוך מ-2007 או להיפך??
ג'ימני אוטומט עדיף משנת 2007 ואילך (גיר מחוזק).
רענן
מה דעתך ודעת רענן על שילוב כלים?
אני מחר יוצא מחדרה לטיולון ביער עירון ומשם ממשיך לחיננית (ישוב שכוח-אל שנמצא אחרי קציר)
רוצה להצטרף? דבר איתי - 052-6151824
יניב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Scrusher
מה דעתך ודעת רענן על שילוב כלים?
אני מחר יוצא מחדרה לטיולון ביער עירון ומשם ממשיך לחיננית (ישוב שכוח-אל שנמצא אחרי קציר)
רוצה להצטרף? דבר איתי - 052-6151824
יניב.
היכן ומתי נפגשים ?
רענן
התקשר
שלח SMS
הוסף ל- Skype
נדרש אשראי Skypeללא תשלום דרך Skype
אחחח! העצבות והחיסרון העצום של לגור בירושלים!
איזה פספוס. בלי שום ספק- בשמחה הייתי מצטרף, תודה על ההזמנה! לו רק היה לי איך להגיע!
אשמח לכל הזמנה בעתיד...
לא נורא :) בסה"כ עשינו טיול שבילים קצר ויפה. לא משהו שבו רואים את ההבדלים בין הרכבים
ירושלים זה לא חסרון לדעתי. יש לך כביש מהיר ישירות למדבר וגם האזור של בן שמן-חדיד לא רחוקים ממך,אבל לקנות SUV ארוך וכל יום לחפש מקום להחנות את הנגמ"ש בצפיפות המדהימה של ירושלים זה רעיון רע
זה מה שאתה צריך כדי להימנע מבעיית החנייה :
Fiat Panda 4x4 1.3 Multijet (05 on)
http://parkers.bauercdn.com/upload/8...0309%20(1).jpgOk, so the stick-on plastic sides make it look even uglier than the regular model, but the Panda 4x4 is still one of the best small 4x4s around. It's capable off-road plus emissions are incredibly low and fuel economy is superb.
איזה מראה קרבי נתנו לה ;-)
1 קבצים מצורפים
טוב,
זה לקח "רק" שלושה חודשים אבל לבסוף הצלחתי:
השלל - ג'ימיני דנדש (2007).
תמונה:
קובץ מצורף 76770
לאחר התייעצות עם חברים הוחלט כי ההשקעה הראשונית תהיה של הגבהה 2.5" (בתקווה שייתר את צורך במגינים למיניהם- שאין ברכב) והחלפת צמיגים.
רק רציתי להודות מקרב לב לכל האנשים הטובים והחכמים פה שסייעו לי לכל אורך הדרך ועל הקהילה החדשה שגיליתי.
כמאמר הפסוק - "נתראה בשטח" (הפעם באמת).
יום טוב לכולם
תתקין מיגון טרנספר בכל מקרה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
תתקין מיגון טרנספר בכל מקרה!
+1
יש מבצע באתר של אספיר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
+1
יש מבצע באתר של אספיר
איזה מבצע בדיוק?? ההנחה של 30 ש"ח (על מוצרים שעולים לפחות 550) או ההנחה על קניה מרוכזת של כל המיגונים - שבעצם לא מביאה שום הנחה???
הם קצת מעליבים את האינטיליגנציה שמה..
אבל קיבלתי את ההמלצה. אני אחפש מיגון.