כמובן שאתה צודק, לא חשבתי על סליל עם ציפוי ...
יוסי, קרא את זה ואתה מוזמן להמשיך גם - חוות דעת על רתכת Jasic.
כאמור הרתכת הזאת נקנתה עקב המלצה ישירה של עידו לוריה ואחרי הנסיון של יואב לפני כמה חודשים גם אני התחדשתי בכזאת. זה בדיוק הרתכת מהדור החדש שמדברים עליה - היא חד פאזית, קומפקטית יחסית, משתמשת בסליל קטן (5 קילו), ומאפשרת גמישות - אתה יכול לנתק אותה מהבלון ולקחת אותה לשטח, לחבר אליה מחזיק אלקטרודות (מסופק כחלק מהחבילה) ולרתך כרגיל לגמרי. וכאמור, יש אפשרות להשתמש בסליל ממולא ללא גז בשטח.
אני במצב דומה לשלך - הרבה שנים של ריתוך חובבני, ברתכת AC ישנה ואחרי זה ברתכת אלקטרונית סטנדרטית קטנה (זיקה 160 אמפר), וכל מיני פרויקטים מחוץ ובתוך הג'יפים במהלך השנים, שולחנות, שער גדול לחצר, וכדומה. כיום יש לי את התנאים (גראז' סגור) לבצע את הפרויקטים בנוחות, יש מקום לעגלה של רתכת עם בלון גדול ולשולחן ריתוך ועוד, אז החלטתי להתפנק.
בפועל, מדובר על הבדל תהומי - עד היום נגעתי פה ושם באקדח מיג אבל תמיד בזהירות ומעט, כי אני איך אומרים, לא אוהב לשחק עם ציוד יקר של אחרים. אבל ברגע שהרתכת הזאת נחתה אצלי, אחרי קצת הדרכה של נציג המכירות של מ.ב. ואחרי הסברים וטיפים של עידו, התחלתי פשוט לרתך בקצב שלא יאומן ביחס לאלקטרודה. ההבדלים פשוטים וברורים:
1. אין פאקינג שלקה! וזה כבר מספיק בפני עצמו.
2. הדיוק הוא בסדר גודל יותר ממה שאתה מכיר - החוט דק הרבה יותר מאלקטרודה, החום מרוכז, והיד שלך קרובה מאד לנקודת הריתוך - אתה פשוט מרגיש שאתה סוף סוף שולט בריתוך.
3. אין הדבקות. המושג לא קיים. אתה מחזיק שני חלקים באצבעות, "יורה" פיק - ויש פיק, קטן, חזק מושלם, ושום דבר לא נדבק, לא זז. אתה רוצה להכין מסגרת זוויתנים - מסדר אותם על השולחן, מחזיק בידיים, תק-תק-תק יורה פיקים, הכל מושלם, תופר, הופך, תופר צד שני - זהו. לא צריך להשחיז.
4. אתה יכול להשלים חורים וחריצים בקלי קלות, ושוב, אין שלאקה! כלומר, באותה רמה של הכנת חומר, לא הכי מדויק כי מה שיש לך זה דיסק או משור שורף, איכות העבודה שלך עולה בכמה רמות.
5. אין בעייה לעבוד על חומר דק הרבה יותר. כאמור, אתה שולט באופן מוחלט, אתה יכול בקלות לעבוד גם בפיקים בלי לחשוש לחורר. ואם אתה מחורר - אתה יכול להשלים בקלות.
6. מהירות... פרויקט שפעם היה לי לוקח לי שעות, ערבים אחרי ערבים, עכשיו אני גומר בערב אחד של עבודה - מנקה את הפרופילים, חותך, מרתך. אין צורך להשחיז ולמלא תפרים ולהשחיז שוב. אין כמובן צורך להחליף אלקטרודות, זה ברור מאליו. ההספק שלך יעלה בכפולות, וזה חשוב לנו החובבים לא פחות מאשר למקצוען - שעות הפנאי שלנו ספורות.
בקיצור, מומלץ בחום, ואני בטוח שיותר ויותר מאיתנו יעברו למיג עכשיו שהרתכות הפכו להיות קטנות וחד פאזיות, והתמורה למחיר מצויינת.
בטח עכשיו סביון יפנה ל מב כדי לקבל הצעה לטובות חברי הפורום...?
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
JASIC זה בעצם RILAND.
למה ההפרדה ?
נראית לי יקרה מידי.
נשמע לי רעיון מצוין להתאחד.
מה עם הנחות לגולשי גיפולוג (וותיקים - שלא לומר זקנים)
אני הראשון להירשם בקבוצת הקניה עם הנחה של 20% (-:
נמרוד סיפק תשובה ותיאור מפורט של נפלאות רתכת ה MIG, אבל יש בעיה אחת בתשובה כזו,
היא מבוססת על חוויית משתמש חובב, ללא בסיס השוואה רוחבי בנישה.
בסיס ההשוואה שלו היא רתכת הסטיק הקודמת שלו, לא רתכות מיג אחרות.
זה לא פוסל את רתכת ה JASIC מלהיות טובה גם בקנה מידה אבסולוטי, אבל לא בהכרח אומר שאין רתכת מיג טובה יותר באותו סכום כסף או
באיכות דומה בפחות כסף.
מוני, הנחה של 20 אחוז היא מכובדת לכל הדיעות, השאלה המרכזית היא מה מחיר הבסיס ממנו ניתנת ההנחה.
היש למישהו מחיר מטרה?
מי היצרן שעונה לשם JASIS (או אולי זה שם הדגם?) איך מגיעים אליו?
האם לא שווה להזמין את הרתכת (או כמה רתכות) באינטרנט?, אני מניח שהמחיר יהיה נמוך בעשרות אחוזים מהמחיר אליו נדרש בארץ גם אחרי 20 אחוז הנחה וגם אם נידרש לשלם מיסים והובלה.
יש לי ניסיון ברתכות מיג תלת פאזיות בתעשיה.
אבל אני אסביר ממה נובעת ההסתייגות שלי,
יש לי שכן סימפטי שהשאיל לי רתכת הקמפי מיג, חד-פאזית שלו.
חברה פינית ידועה ומכובדת, השכן רתך חובב המשתמש בה לריתוך במרצדס וינטג' שלו ועבודות כמו גדר חיצונית וכו',
הוא סיפר לי עד כמה הרתכת מוצלחת באותה רמת התלהבות של נמרוד, התרשמתי עד שניגשתי לרתך בה,
זה ממש לא קרוב לקלות והנוחות שברתכות המקצועיות שעבדתי איתן בתעשיה,
תכל'ס גם הריתוכים של השכן לא נמצאים בסטנדרט מקצועי, אפילו לא קרוב,
אבל מאחר ואין לו רפרנס הוא חושב שיש לו מוצר עילית.
לגבי ה JASIC כמו שאמרתי, זה חברה סינית שנקראת RILAND ויתכן מאוד שהרתכת מוצלחת.
[QUOTE=BackDoorMan;507017]זה ממש לא קרוב לקלות והנוחות שברתכות המקצועיות שעבדתי איתן בתעשיה,
QUOTE]
אני מניח שבתעשיה יש מכונות ריתוך העולות פי כמה אפילו על זו תלת הפאזית שלך.
ביקרתי מזמן במספנה בגרמניה, ראיתי שם מפלצות ריתוך שבונות אוניות, הרתכות של כולנו נראות שם כמו צעצועים לגיל הרך....
נדמה לי שמשתתפי הפורום הזה, רובם המכריע לפחות, נזקקים לרתכת "פה ושם". אין זה עיסוקם המרכזי והם לא מתכוונים ל"שדרג עצמם לדעת: ע"מ להוציא ריתוך שיעבור את מחמירי מכון התקנים.
ואולי הרתכת שהציע נמרוד היא הרע במיעוטו , ועדיין מהווה שידרוג למכשירי האלקטרודה הבסיסיים שרובנו עובדים איתם ועדיין בלי לפתוח תוכניות חסכון ומבלי להשתעבד לתשלומים עתידיים.
תקנו אותי אם חושבים אחרת.
יוסי
הי יוסי,
אם יורשה לי -
אתה מעיד על עצמך שבמשך שנתיים שלוש שרפת חצי חבילת אלקטרודות וגם זה כנראה כי אתה פשוט לא יודע לרתך נכון ,
אז לא נראה לי שאתה זקוק לציוד כבד מדי ואני בטוח ששיעור קצר ביסודות הריתוך + רתכת אלקטרונית פשוטה יעשו בשבילך את העבודה .
אני מציע לך לבצע כרגע חיפוש ברשת של סרטוני הדגמה , כדי שתבין איפה הטעות שלך ומה הדרך לרתך נכון. רתכת אלקטרונית קטנה היא ניידת מאד , לא נדרשת לתחזוקה, היא רב תכליתית וניתנת לשליטה בקלות בעזרת פוטנציומטר קטן , כמו כן ישנו הבדל גדול בין ריתוך בזרם ישר (אלקט') לעומת ריתוך בזרם חילופין (מה שיש לך היום) - תוכל להוציא מהר מאד ריתוכים טובים וחזקים די בקלות.
גם רתכת מיג דורשת הבנה והשימוש בה איננו טריוויאלי, ריתוך שנראה טוב לעין לא מקצועית עלול להיות גרוע ומסוכן, על ריתוך מעל הראש אין בכלל מה לדבר ...
הסרת שלאקה איננה מייגעת אם הריתוך הוא טוב - השלאקה יורדת מעצמה. וברזלים מגלוונים צריך להשחיז כי הכנת החומר לריתוך חשובה אף יותר ממיומנות הריתוך עצמו.
כמובן כל מה שכתבתי והדגשתי את זה - זה מזוית הראיה והנסיון המוגבל מאד שלי כחובב, ומתייחס אני חושב באופן כללי להבדל בין ריתוך מיג לאלקטרודה, לא לרתכת הספציפית.
אין לי נסיון משמעותי עם ריתוך מיג שלא ברתכת שיש לרשותי, אבל מבחינתי ה"דלתה", השיפור לעומת האלקטרודה, עצום ורב עד כדי כך שאני לא יכול שלא לתהות האם רתכת מיג כלשהי היא לא הדבר הנכון עבור רבים יותר מאיתנו? בגראז'ים אמריקאים אגב רתרת מיג חד-פאזית היא הסטנדרט כבר מזמן כך נדמה לי מהשיטוטים שלי בפורומים זרים, ואני מניח שאנחנו גם נגיע או מגיעים לשם בפיגור של כמה שנים, כמו כל דבר אחר. כל מי שמוצא את עצמו בונה דברים מברזל, ויש לו את התנאים המינמליים לאחסון ולעבודה (ברור שזה לא פרקטי למי שגר בקומה שלישית בלי מעלית ומתקן את הג'יפ על המדרכה), צריך לשקול ברצינות ריתוך מיג. אני בטוח שיש בשוק עוד רתכות בעלות יכולות דומות ובמחירים דומים, לי בטח אין יכולת להשוות, בקטע הזה אני לגמרי סומך על המלצות, והכי טובות נמצאות כאן בקרב החברים שאני מכיר מהפורום. ומבחינתי גם יואב הוא אוטוריטה ואם הוא קנה ועוד לפי המלצה של עידו, אז מבחינתי אין שאלה (מכיר את שניהם כמובן גם היכרות לא וירטואלית :D).
מי שיש לו בית פרטי ונטייה לתחביב הזה, רתכת מצדיקה את עצמה מהר מאד - השער שבניתי לבית, גם אם הוא לא באיכות גימור עילאית, היה עולה לי 10K שקלים לפחות אצל בעל מקצוע, הסכום הזה לבדו כיסה את הרתכת הזאת ואת הקודמת ועוד לא מעט כלי עבודה... (טוב זה לפחות הסיפור שכולנו מוכרים לנשים, לא צריך להרחיב יותר :)).
ודאי שיורשה לך ניר.
פתחתי את השרשור הנוכחי בשאלה אם ריתוך ברתכת מתקדמת יפצה על חוסר ידע ומיומנות בריתוך ומכלול התשובות עד כה מאשש את שחשדתי.
שדרוג הרתכת AC שיש לי כרגע לרתכת CO בודאי יפצה על חוסר הידע מבלי להשקיע זמן נוסף בלימוד הריתוך.
האמת? חוסר הצורך להסיר שלאקה, זה כשלעצמו שווה לי את הקניה.
ניסיתי לימודי ריתוך בדרכים רבות.
יוסי שושני היה בביתי פעמיים ולימד אותי טכניקות ריתוך.
נעזרתי בסרטוני יו טיוב,
קניתי ספר בנושא ריתוך (בזבוז כסף)
וכמובן שלמדתי ותרגלתי בכוחות עצמי, עשרות הברזלים בג'נקיידה שלי הם עדות דוממת.
ולכל הלימוד הזה ישנן תוצאות.
שולחן מתכת מקסים מחופה עץ בוק בחצר הבית, שערי הכדורגל המתוקנים בשכונה, שולחן עבודה ליד המחסן, גג מעל שולחן העובדה ועוד כהנה וכהנה.
רמת הביצוע שלי לא היתה עוברת מכון תקנים. בוודאות.
חשבתי - ועודני חושב- שאם אני יכול לקנות בכסף נוחיות ובאותה הזדמנות לשדרג את הקיים, אז למה לא?
מכל ההיצע אני בוחר את המכשיר שקנה נמרוד. נשמע לי מכשיר בסיסי ואמין במיוחד על רקעי הצרכים הדומים שלנו ונסיונו במכשיר מקרוב.
אמתין לראות אם מתקבצת כאן חבורה קטנה שגם היא תבחר לממש קניה בהזדמנות הזאת ושבאמצעותה אפשר יהיה להוזיל עלויות, נבחן ייבוא מהיצרן בסין, נקבל החלטה ונצא לדרך.
תודה על ההתייחסות וההצעות שהעלת.
יוסי
זה שאתה קונה רתכת CO לא אומר שאתה לא צריך ללמוד לרתך.
הCO הרבה יותר מסובכת לתפעול מרתכת אלקטרודות פשוטה. בטח אם אתה הולך לקנות משהו משומש שלא ברור מצבו.
יש הרבה מה ללמוד בתפעול ותחזוקה של רתכת CO2. נכון שהרוב משתמש בברירת מחדל אבל שתדע שCO זה עולם ומלואו (למעשה הריתוכים המקצועיים ביותר משתמשים בתערובת CO2 וארגון ולא CO2 נקי, לאלומיניום זה רק ארגון)
אתה צריך ללמוד איך למתוח את החוט של הסליל. אם תמתח חלש מידי, הוא לא יתקדם, תמתח חזק מידי הוא יסתובב ויסתבך לך בתוך הידית. תאמין לי שזה חתיכת סיפור.
בנוסף, חסרון מובהק של הCO זה שבמקרים רבים אתה לא רואה את הריתוך כי הידית מסתירה לך. גם בCO אתה בקלות עושה חורים ואם אתה לא מבין למה עשית את החור אז אתה לא תצליח לתקן אותו. דוגמא מהעכשיו - ריתכתי פרופיל 40X40 עובי 1.5 מ"מ למישהו ונעשה לי חור. רק אחרי כמה נסיונות סתימה שגרמו לחור לגדול עוד יותר הבנתי שלא שמתי לב שהאמפרז גבוה מאוד יחסית לעובי החומר. הורדה של האמפרז סדרה את זה מידית (כולל כמובן הורדה של מהירות הסליל)
בכל מקרה, אתה מוזמן לבוא אלי לקבל שיעור קצר על ריתוך בCO2.
בקשר לרתכת, הJASIC לדעתי פשוט מעולה לצרכים שלך. יש לי עליה כמה קילומטארז של סליל והיא סבבה לגמרי. הדבר היחידי שצריך לברר זה אם אפשר להתקין לה ידית ג'נרית בידית שלה קטנה יחסית וזה מצד אחד סבבה אבל מצד שני יותר קטנה=יותר שבירה.
תדאג שיצפרו אותך בחלקים לידית (אם תבוא אז אסביר לך בדיוק למה אני מתכוון). החלקים האלה מתבלים מהר (בייחוד למתחיל שלא יודע איך להשתמש נכון ברתכת) ומעצבן להתקע בלי באמצע פרוייקט. מוצרים נלווים חשובים זה פלייר מתאים לCO2 (שוב,ף אם תבוא תקבל הסבר) וחשוב מאוד ספריי או משחת סיליקון למניעת הדבקות של האלקטרודה והגיצים לפיית הידית.
עריכה: מצאתי תמונה להמחשה
http://image.made-in-china.com/2f0j0...ding-Torch.jpg
אז ככה: תדאג שיהיו לך חלפים לפיה (NOZZLE) ולCONTACT TIP. אלו החלקים שנהרסים הכי מהר. מה שקורה זה שהריתוך מתיז גיצים שנדבקים לחלקים האלה. הNOZZLE בנוי מ2 צילינדרים עם בידוד בניהם, עם הזמן זה נהרס ונסתם מה שפוגע בזרימת גז ובריתוך עצמו. מה שקורה זה שאם הבידוד בניהם נהרס אז אתה עלול לקצר בין הידית למתכת אם אתה נוגע (וכולם לפעמים נוגעים) בין הפיה לברזל.
הקצה שממנו יוצא הסליל נהרס כשאתה מחזיק את הידית קרוב מידי לברזל והסליל פשוט נמס ומתחבר אליה. החומר ממנו בנויים החלקים זה אמנם ארד או נחושת ולכן לא מתחבר אבל לפעמים הנזק הוא כזה שאתה לא יכול להפריד בניהם.
בכל מקרה, אם תבוא תקבל שיעור והסברים למה אני מתכוון.
אני מוכן לבדוק את הנושא .
יש לי קשר טוב עם חברת מם בית היבואן של חברת JASIC ולכן אני מקבל מחיר עם הנחה משמעותית , המחיר לצרכן של הרתכת הוא 3900 ש"ח לפני מע"מ , אני יכול כבר לומר בבטחה לאחר הנחה שלי תקבלו אותה ב - 3200 ש"ח לפני מע"מ במחיר הזה הרתכת מגיעה עם סט מושלם כולל הכול ומסכה אלקטרונית + סליל 5 ק"ג ( רק בלון CO2 לא כלול ) וחלקי חילוף לידית , אני כבר בודק לגבי הנחה יותר משמעותית במידה ותהיה מחירה מרוכזת של 3 יחידות וצפונה .
הנתונים הטכניים שלה :
מתח הזנה : 220V 16A
MIG ; 200A - 45%
MAG ;160A
גילוי נאות : אין לי שום רווח מהעסקה , אני רק לקוח מרוצה של חברת מם בית .
עידו
הספרי למניעת הדבקת גיצים מסרטן, ונאסר לשימוש במספר מדינות.
עדיף את המשחה
http://www.faz-arc.co.il/ProductPages.aspx?Id=178
שימי אין הבדל בין החומר במשחה לבין הארוסול , אני אישית לא משתמש באף אחד מהם , למעט במקרה שצריך להגן על החלק המרותך ואז אני מתיז עליו , מניסיון פיה יבשה יותר קל לנקות .
עידו