העתק נוסף של המפה עולה בשעה זו לגוגל דרייב, ואיתו גם המפה לאורוקס.
אני מקווה שהגוגל יהיה אמין יותר מהדרופבוקס...
חג עצמאות שמח,
זאב
Printable View
העתק נוסף של המפה עולה בשעה זו לגוגל דרייב, ואיתו גם המפה לאורוקס.
אני מקווה שהגוגל יהיה אמין יותר מהדרופבוקס...
חג עצמאות שמח,
זאב
למשתמשי אוזי אקספלורר (Ozi, OziExplorer) המעוניינים במפה זו המותאמת לאוזי, ראו בשרשור - http://www.jeepolog.com/forums/showt...74909&p=508197
ארז גור
הורדתי שני קבצים
Israel Hiking.otrk2.xml
OruxMapsImages.db
לתוך ספרייה בשם Israel Hiking שנמצאת בספריית המפות ועדיין ORUX לא מזהה אותם ואני לא מצליח לפתוח את המפה.
מה עשיתי לא נכון?
נסה לשנות את המפה בתוכנה ובחר במפות לא-מקוונות (OffLine) - האם כעת אתה רואה באפשרויות את המפה החדשה?
ארז גור
צריך גם לרענן את רשימת המפות:
תפריט מפות ->
switch map ->
offline ->
refresh - החץ העגול בפינה הימנית העליונה של המסך
יש תוכניות לאייפד / אייפון?
התוכנית צריכה להיות תוכנת ניווט שרצה על אייפד, את המפות אפשר להתאים.
היוזמה מבורכת, ואין ספק שמפות כאלו יהיו מצויינות כדי לנווט לפי קובץ מסלול נתון.
אבל - מה לגבי ניתוח שטח, ומה לגבי טיול "חופשי" כשכלי הניווט משמש בסך הכל כמפה נעה? ניסיתי להשתמש במהלך תרגיל צבאי פעם אחת במכשיר גרמין עם מפות כאלו. המכשיר עצמו היה פצצה, אבל הטופוגרפיה עצמה, המידע במפות האלו כל כך הרבה יותר דל לעומת המפה "הלבנה" שאליה אנחנו רגילים ושמשמשת כבסיס למפות סמנ"ש, למפות הצבאיות, ולכל שאר העזרים. עד כדי כך שהמכשיר כמכשיר ניווט עם מפה היה לא שמיש, וחזרתי לשיטה הישנה של טושים ומד קואורדינטות. במפה הלבנה יש עושר של תכסית ורמת פרוט של תבליט שפשוט חסרות בבסיס.
הנה דוגמא - אותו אזור, בערך אותו קנה מידה, מפה לבנה (מתוך עמוד ענן) מול המפה הווקטורית החינמית - על מה אפשר לנתח שטח? והאם שכבות מידע שיבנו על ידינו כמו שבילים ונקודות עניין יכולות להשלים את הפער?
קובץ מצורף 73446
קובץ מצורף 73445
נמרוד, אתה צודק.
אם המטרה היא כיבוש שטח חדש, במיוחד ברגל, למפה הוקטורית רשימת מגרעות ארוכה.
אם המטרה היא טיול ג'יפים באזור של שמורות טבע שם הנסיעה המותרת היא רק בשבילים המסומנים דווקא המיעוט בפרטים של המפה הוקטורית הופך אותה לאטרקטיבית יותר בכך שהיא מסננת הרבה "רעשים" שלא מעניינים את המטייל הממוצע.
נמרוד,
זה בדיוק המקום שבו הקהילה יכולה לשפר את המפה ואולי גם להתעלות על המפות הלבנות.
אני מאמין שאת רוב רובו של המידע החסר במפה החופשית אפשר להוסיף ל-openstreetmaps ולהציג במפה.
במיוחד ככל שהדבר נוגע לשבילים ונחלים, עורך המפה מאפשר את יצירתם בהתבסס על רקע מפת bing שהוא מציג.
ניתן גם להוסיף פסגות (natural=peak במונחי OSM) עם או בלי נתוני גובה, עם או בלי שמות.
כמו שכתבו לפני, באיזור המרכז, ובפרוזדור ירושלים בפרט, אפשר לראות פרטים נוספים - מעייניות, בורות, בארות, שמות לנחלים, והתחלה של הבחנה בין נחל איתן לנחל אכזב.
OSM נותן את האפשרות לכל אחד להוסיף למפה את מה שקרוב לליבו.
מה לדעתך יהיו השיפורים החשובים ביותר בשלב זה?
זאב
מצרף מפת שבילנט החדשה של אותו תא שטח (פחות או יותר).
גם פה מדובר במיפוי חדש בסגנון שונה.
קובץ מצורף 73466
זאב - שיפור משמעותי יכול להיות שכבה נוספת לסימון השבילים.
לפי מה שהספקתי לראות המפות כוללות את סימון השבילים, אם סימון השבילים יהיה שכבה נוספת אפשר יהיה "להלביש" אותו על מפות לבנות או תצ"אות מגוגל ואז כל אחד יוכל לקבל את המפה שהכי נוח לו לעבוד איתה.
משלושת המפות שראיתי למעלה המפה הלבנה הכי נראית לי, אבל כנראה שזה הרגל.
בשעה טובה המפה עברה לאתר של קהילת Openstreetmap הישראלית:
מפת הטיולים הפתוחה של ישראל
אנא המנעו מעומס יתר על השרת.
באורוקס אפשר לשלב מספר מפות online:
- בחר מפות -> online
- הקש על סדרת הריבועים בפינה הינית העליונה
- בחר את שכבת הבסיס מתוך מפות המקוונות שברשימה ולחץ "Add"
- בחר שכבות שקופות להציג מעלייה ולחץ "Add" לכל שכבה.
תוכל לנסות למשל עם השכבה השקופה של קווי הגובה של TopoOSM USA
ברגע שיצרת מפה כזו, ניתן גם להוריד קטעים שלה למכשיר עם Map Creator
משהו מוזר... (או שלא..)
ניסיתי לייבא את המפה לתוכנת אדמה.
זה עובד יפה, פרט לעובדה שיש דיסוננס של בדיוק קילומטר אחד צפונה מהמיקום האמיתי שלי.
כלומר, הסמן נמתא קילומטר צפונית למיקום האמיתי שלי.
ראיתי שבקובץ ה- Israel Hiking.otrk2 יש פרמטרים לכיול קורדינטות במפה, אבל מוזר לי שזה ישתנה בין ORUX לאדמה..
איל
??? כלום ???