אז עשיתי את זה באמת, הפיוז בסדר וכנראה שזה בכל זאת שתי הנורות. פשוט לפתוח את הבקאלית של הנורות בכוח או שיש טריק?
Printable View
אתה דוחף את כל הפלסטיק קדימה או אחורה, 1-2 מ"מ.
מהצד השני אתה מכניס מברג שטוח ושלוף את הכיסוי.
תותח תודה!
שלום רב מאוד לכולם.
כן, זו הקפצה ישנה, מקווה שתסלחו ואולי אפילו יעניין אתכם עדכון לאורך שנים יחסית רבות.
אז חלפו למעלה מחמש שנים מאז שרכשתי את הגמל הצמא והנאמן שלי מראשית השרשור הזה. וואלה- לא רוצה לפתוח עין, אז רק אומר שאני מאושר ממנו כל יום מחדש, וכן אספר לכם מה קרה מאז:החלפתי צמיגים (היה 100%) למקסיס 50%.שיפצתי מסרק הגה.שיפצתי אלטרנטור.החלפתי מצבר לפני שלוש וחצי שנים, ועוד אחד לפני חודש.תדלקתי אותו הרבה, בתצרוכת ממוצעת של 1 ל- 6.5, בשטח יורד אפילו ל 1 ל- 5.8, ובנסיעות בין עירוניות של מיכל שלם אפילו גירדתי את ה- 7.5 (עם 520 ק"מ למיכל).הרכב כיום עם 220,000 ק"מ, ז"א צברתי בחמש שנים פחות מ- 60K שזה יותר ממה שחשבתי, אבל עדיין נמוך מאוד.לאורך השנים התבגרתי והורדתי את הסולם ואת הגגון (אני נכנס לחניון בת"א וזה גבוה מדי), הם מאוכסנים אחר כבוד בקיבוץ.עברתי לתל אביב לפני שלוש שנים, והופתעתי לגלות כמה הרכב המופלא הזה נוח לחנייה בזכות שני דברים- היגוי פסיכי (כמעט שלושה סיבובים של ההגה) ומימדים קטנים ממש.
ועכשיו לסוגיה שבעטייה אני מטריד אתכם:
אני רוצה ללכת לטיפול גדול- נראה לי שאני צריך להחליף נוזל בלמים (נורת בלם יד נדלקת לי בעליות או תאוצות- רעיון אחר למישהו?), אני רוצה למתוח את הרצועה של המזגן שמצווחת מדי פעם, ונראה לי שהגיעה העת להחליף את רצועת הטיימינג.
נראה לי שמדובר בהוצאה כספית גדולה ולכן חשוב לי מטבע הדברים ללכת למישהו שאני יכול לסמוך עליו, שיעבוד בתל אביב ושמכיר היטב את הפראדו שלי. אני אפילו שקלתי ללכת למורשה יבואן, אבל ברור לי שיקרעו אותי סתם.
אשמח לכל רעיון שיש לכם ביחס למוסך אמין וטוב ובתל אביב כאמור.
תבוא על ראשכם הברכה, ועל משפחותיכם ורכביכם בריאות ואריכות ימים.
נירק'ה.
בהמשך לצה שרשם עידן זה יכול לקרות כתוצאה מרפידות שחוקות.
הבוכנות יותר פתוחות ומפלס השמן יורד.
לא מכיר את האכב בכדי לדעת אם יש התראה על רפידות שחוקות
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
למיטב זכרוני טיימינג במנוע 5VZ עושים כל 150 אלף קמ או 6 שנים.
מכיוון שלא הגעת לקיומטראז הייתי מושך את הזמן עוד שנה שנתיים לפחות.
החלפת טיימינג במנוע 5VZ זה סיפור יקר, ארוך ומורכב, יחסית למנועים אחרים.
הרצועה ארוכה ורחבה, והמחיר גבוה בהתאם.
ניתן להשיג קיט חליפי איכותי ב 1000 שח. מקורי בערך כפול.
חשוב להזמין מראש בורג לפולי קראנק מטויוטה, לא מחזיקים את הבורג במלאי בארץ באופן שוטף.
העבודה ארוכה ודורשת הרבה פירוקים מישניים .
כדי לפתוח בורג פולי קראנק צריך נועל מיוחד, וכדי לסגור אותו צריך ידית מומנט מפלצת.
בקיצור, לדעתי, תמתין...
לגבי הבלמים, תבדוק רפידות בדחיפות, לפני שתאכל את הדיסק.
בברכה,טושי
נוזל בלמים מחליפים כל שנתיים. צריך או לא. (וצריך. באמת. )
טיימינג מציע לך לא לחסוך ולא לקנות תחליפי, ההימור גדול מדי. לגבי מועד ההחלפה - אני קודם כל סומך על מה שטושי אומר אבל גם מזכיר שמותר להחליף על פי הוראות היצרן לפי זמן ולא קילומטרים ותחת קריטריון מחמיר.
אסף.
נוזל הבלמים סופח מים עם הזמן. ומתחמצן עם הזמן. ומתלכלך (סופח זיהומים אורגניים) עם הזמן. כתוצאה מכך תכונותיו משתנות. כיוון שמדובר במערכת הידראולית שהנוזל בה קובע את ההתנהגות שלה לרבות זמן תגובה - חשוב שהנוזל יהיה תמיד בעל התכונות שאליהן המערכת מתוכננת.
תסתכל על נוזל בלמים ישן - שחור ועכור, מי יודע אם יבלום כראוי?
אסף.
יש כל מיני קיטים של טיימינג מיצרנים שונים ברמות שונות.
מכיוון שטויוטה לא מייצרים בעצמם את חלקי הטיימינג אני מרשה לעצמיי קנות קיט שמכיל רצועה של CONTINNENTAL או גוד GOOD YEAR, ומיסבים של KOYO או SKF.
לעיתים אפשר למצא בקיט "חליפי" גם חלקים "מקוריים", תלוי בספק.
מקיטים עלומי שם או סינים/ טיאוונים אני משתדל להמנע.
לגבי נוזל הבלם, בנוסף לירידה בביצועי נוזל הבלם עקב ספיחת לחות, הבעיה העיקרית היא חלודה שנוצרת בתוך מערכת הבלמים וגורמת בסוף לנעילה של מכלולים כמו משאבה מרכזית, קליפרים ,משאבות אופן או ווסת עומס.
בברכה, טושי
תודה על ההעשרה.
איזה נוזל קירור מתאים ללנד קרוזר 2004?
לדעתי לא הוחלף מעולם, לפחות לא לפי ההיסטוריה שבחברה.
קנה את המקורי.
הוא לא באמת יקר ביחס למותגים איכותיים במפרט של הרכב שלך, ואתה בטוח מה אתה מקבל.
תמיד תהיתי,
מה ההבדלים בפראדו/ל״ק בין הבנזין לדיזל? לא מדבר על צריכת דלק, אלא על חווית נהיגה, מכלולים ובאופן כללי?
בדיזל נסעתי בבנזין אף פעם לא יצא לי.
תודה.