דווקא הרעיון של מכשיר קבוע מפוצל מתאים לי,
גם אפשר להינות מהטווח שיש לו להציע, וגם לא צריך לראות אותו בתא הנוסעים..
אבל המחירים שלו גבוהים עד לא הגיוניים - לפחות לצרכים שלי.
Printable View
דווקא הרעיון של מכשיר קבוע מפוצל מתאים לי,
גם אפשר להינות מהטווח שיש לו להציע, וגם לא צריך לראות אותו בתא הנוסעים..
אבל המחירים שלו גבוהים עד לא הגיוניים - לפחות לצרכים שלי.
5W הם חיסרון כי זה פחות מ 45W , כי הם עובדים על סוללה שמתכלה ברגע שבדיוק צריך את המכשיר, כי בדיוק כשתצטרך מישהו, תגלה שהוא מאחורי רכס ש 5W לא עובר אבל 45W היה עובר בקלות.
"בכל פעם שאתה לוחץ PTT במכשיר 45W אתה צורך מהמצבר פיקים של כ 7A" -
למיטב זכרוני, אני לא משלם חשבון חשמל על צריכת הזרם ברכב. ועד כה טרם נעצר רכבי כי בשל שימוש יתר במכשיר קשר, נגמר לי המצבר ...
" ואם האנטנה שלך לא מותקנת על הגג אתה גם חוטף 45W קרינה בפרצוף"
אם ואם ואם ואם תלחץ על המע"ד ב 5W כשהאנטנה שלו אצלך בלשון, יגרם נזק רב יותר ...
כמי שקנה, ועדיין משתמש במכשירים מכל הסוגים, אני יכול לומר שאין תחליף למכשיר קבוע ברכב. וללא ספק ניתן למצוא פתרון לכל גחמה ושגעון חולף, כמות האבזרים עצומה ורבה, אנטנה מגנטית שמסתירים בתא המנוע עד לשימוש, מכשיר אפשר להסליק בתא הכפפות, או מתחת לכסא או בחלק האחורי של הרכב, ולמשוך רמקול בעת הצורך. לכל בעיה ניתן וקיים בנמצא פתרון, או לפחות שניים.
אני יכול לומר שכל שקל שהשקעתי במכשירים שלא היו קבועים ברכב היו בגדר של בזבוז גמור.
כיום אני מחזיק מכשירים ידניים, אך ורק למטיילים מזדמנים, כיוון שאצלי בקבוצה הקבועה כולם עם מכשירים קבועים.
גם ה"פטנט" של הרכבה זמנית, לא רע בכלל, למרות שאישית לא הייתי סומך על שקע המצית, אלא מושך קו ישיר ממצבר או מקופסת פיוזים ייעודית. כשמנתקים, נשאר זנב שאפשר להסליק מתחת לשטיח בכל ימות השבוע.
למרות מחירם הגבוה, כמות התקלות נמוכה יותר, ההשקעה היא חד פעמית ובסך הכל חסכונית יותר מכל מכשיר נייד שהחזקתי.
אבל, זו רק דעתי. וייבחר כל אחד מה שנוח לו ...
יש אופציות למכשירים קבועים חדשים ומודרניים או שרק למקסטרקים ישנים שפורקו?
ובועז, איזה מכשיר התקנת שהפנל שלו נפרד? אני יודע שאפשר לעשות את זה במקסטרק, זה מה שיש לך או משהו אחר?
איתי,
אתה יכול להסתכן ולהביא במזוודה חדש מחול.
מדי פעם יש חדשים או כמעט חדשים ביד 2.
בנוסף למוטורולה יש גם ליונידן ולקנווד מכשירים מעניינים ואפילו יותר קטנים מהמוטורולה.
לי יש מוטורולה 1250 cdm עם קיט פיצול מקורי של מוטורולה.
המכשיר קטן מעט ביחס למקסטרק וקצת יותר דיגיטלי עם יותר ערוצים.
אני דווקא רוצה לחדד את עניין ההספק. 45W שידור זה המון !!! לא הייתי ממליץ לאף אחד להתקין מכשיר כזה בגלל הקרינה (גם אם האנטנה על הגג). בכלל - לא מבין את כל החגיגה בלחנטרש כל הטיול בקשר. טיול זה להנות מהנוף בשקט. לא? לחינטרושים יש סדנאות להעצמה אישית וכל החרטא הזה.
אחרי שהפחד, החיל, והרעדה, אחזו בי וכל זאת מהמחשבה על שידור של 45W פעם בשבוע לפרקי זמן קצרים עם מכשיר מכוייל ועם אנטנה מדוגמת במרכז הגג של האוטו ולאור ההערות המלומדות שהיו פה, הלכתי להתיעץ עם מומחים שעוסקים בתחום.
והתוצאה, חד משמעית. הסיכון , אם בכלל קיים משימוש יום יומי במכשיר סלולרי הרבה יותר גדולה מהנזק בשידור של RF [ גם 45W ] כאשר מותקן כהלכה.
אז אפשר לחזור ולישון רגוע כתמיד.
ליל מנוחה ...
מנושא הקרינה בשידור של המכשירים הללו לא הטריד אותי ממש,
במיוחד לאור העובדה שלכולנו יש דיבורית BT ברכב, ראוטר WiFi בבית, סמארטפון בכיס ואנטנה סלולארית בטווח ראיה, לא משנה איפה אנחנו.
חוצמזה, הקרינה הלא בריאה היא בעיקר בשידור,
ואני לא דברן גדול - אני מהמאזינים :)