מה מקור הפוביה מפחחות שייש לכם? (אצל אחמד היא תיהיה הרבה יותר זולה מהסט צמיגים...)ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
Printable View
מה מקור הפוביה מפחחות שייש לכם? (אצל אחמד היא תיהיה הרבה יותר זולה מהסט צמיגים...)ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
תסתכל על היילקס ותבין.ציטוט:
נכתב במקור על ידי עירא
וארז, בגדול אתה צודק, אבל זה כנראה תלוי בסוג המשתמש.
קח היילקס חדש, אין לו שום בעיה לנעול 31. נעילה אחורית קיימת, קידמית בטח שלא קשה לשים ואתה מקבל רכב הרבה יותר חזק, הרבה יותר חדש, יחסי העברה קצת איטיים יותר, אבל זאת בטח לא הבעיה של ההיילקס, אבל מה לעשות - הרבה יותר יקר.
בגדול כפי שכתבתי לך בהתחלה, מבחינתי אתה צודק. אני בהחלט הייתי הולך על זה.
(אתה יודע, סיפור המחיר די דומה לאלה שקונים EDC ומשפרים אינטרקולר ו... ובעצם היו יכולים לקנות TD5.. )
יוני5
לדעתי יש כאן פחד לא מוצדק מסרנים מסוג ifs
בטח ברכב שיבלה 98% מחייו בכביש
היילקס עם ifs ונעילה קדמית יהיה עביר יותר במרבית המכשולים (לא הכל זה מדרגות וגם שם אני לא בטוח)מאשר היילקס סרן חי (אני יודע - האמת כואבת אבל זו עובדה)
מעבר לכך היילקס 98 ייצא בסופו של דבר זול יותר ובלי דבגינג מאשר היילקס 97 שישתלו לו מנוע טורבו
הוא גם יהיה אמין הרבה יותר והסיכוי שהוא ישבור את הקורונה הקדמית קטן בהרבה מהסיכוי של רכב עם טורבו שתול להתחמם
שלא לדבר על הבונוס הנוסף של נוחות נסיעה וביצועי כביש (שומו שמיים)
כל הרכבים בשרשור הזה למעט 2-3 מיועדים על ידי בעליהם להיות רכבי טיולים עם יכולת עבירות גבוהה (אבל לא אולטימטיבית)ורוב כפולי הנעילות יספקו עבירות הרבה יותר גבוהה מאשרהיכולת/אומץ של הנהג שלהם ולכן:
היילקס ifs לוקח בנוקאאוט מבחינתי כי כל שאר האופציות של הישן קיימות רק יותר טוב ויותר נח
אין צורך לסבול 98% מהזמן רק בשביל האשלייה של 2% שאולי הישן באמת טוב יותר מהחדש
זו יותר אופנה מאשר אמת מוחלטת ואתם תיראו שזה רק עניין של זמן שיתחילו להשקיע בשיפור היילקס חדש
הכל תלוי במכרז חברת חשמל - תחשבו על זה :wink:
אין בעיות של מנוע ממוחשב ומסובך ב 98 פלוס ?
רק בדיונות, מהלך מתלה קשור מאד ליציבות במכשולים ולרמה שאפשר להגיע בקלות עם הסרן היח הIFS לא מתקרב בלי שינויי מבנה רציניים ששוב יעמידו בספק כדאיות של פרוייקט כזה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
זה לא רק בשביל הפוזה שיפורי מהלך המתלה, היכן ש98 מצליב ונדרש לנעול או לבוא עם תנופה הרכב שלי שיושב על קפיצים תוצרת ישראל מהמתלם ולא איזה מותג בינלאומי עובר בנסיעה בלי להרים גרגר חול ובלי להתנדנד בשפ"צ בין נקודות מתות ברכב.
סרן קידמי-ביצה של 98 וצפונה היא 7.5, ביצה קטנה וחלשה יותר מהסרן הקידמי של 97, תוסיף מנוע חזק יותר ונעילה והגדלת את הסיכון לשלום הציריות והדיפ'.ציטוט:
תתקין קפיצים נורמליים בדגמי 97 ותראה שזה ממש לא נכון,אפשר להגיע לתוצאות זהות עד משככות טוב יותר בצורה פשוטה, נכון, זה עולה כסף להגיע לתוצאה שכבר יש בדגמי 98 אבל הבונוס הוא מהלך ויציבות שלא תמצא ב98 בשטח קשה.ציטוט:
שלא תבין אחרת, אני חושב שגם דגמי 98 נהדרים, אבל לשטח קשה הם לא באותה הרמה כמו הישנים יותר שהשקיעו בהם מעט כדי לקבל את מה שהרכב מסוגל לתת.
אגב 98 וצפונה,
אולי ב97 צריך קפיצים נורמליים כהתחלה, ב98 צריך מיגון גחון ומפלט כמינימום לפני שיורדים מהאספלט, הגחון שלהם נחבט ומגרד דברים ש97 לא יודע שם שם וגם עם מיגון זה עדיין לא נעים לשמוע את הנגיחות האלו.
דורון
כבר ראיתי היילקס ישן עם שתי נעילות מחרבן קוביות בדרדרת ארוכה רק בגלל המנוע המת שלו כשאיפון ללא שום נעילה עלה רק בעזרת המנוע החזק בהרבה (נחל דימונה )
כך שזה לא רק בחולות זה גם בבוץ ודרדרות וכל מקום שצריך מעט תנופה (אפילו מדרגות גבוהות שאין עליהן אחיזה ) מה שאומר שבעצם יש רק מקום אחד בלבד שבו יש לישן יתרון
מכיוון שגם בנסיעת שטח עצמה 99.9 % מהזמן אתה לא זוחל סלעים וטוחן מדרגות אז אני טוען שהכדאיות ומה שמפסידים זניח לעומת הרווח שבifs
לגבי חוסנו של הסרן בדגם הישן אין ויכוח מה שכן יש ויכוח הוא לגבי חוסנו של הדיפרנציאל בחדש ואני טוען שהבעייה זניחה עד לא קיימת ברכב עם שתי נעילות
לחבר שלי יש פוררנר שלצורך העניין זהה מבחינת מערכת ההנעה ל98
הרכב עביר בטירוף ועובר בקלות את כל המעלות הקשים ביותר בנגב או בכלל בארץ ולהזכירך יש לו מנוע יותר חזק מל98
הוא לא שבר שום ציריה והקורונה היחידה ששבר הייתה כתוצאה מכיוון לקוי בעת הרכבת הנעילה הקדמית
אני מכיר יותר לנד קרוזרים ששברו 8 " אחורי (שזהה בחוסנו לקדמי שלך) מאשר פוררנרים /היילקסים ששברו קדמי גם ללא נועל
שבירות כמעט תמיד תלויות בנהג (אותו נהג גם היה בעלים של דיפנדר שלא שבר כלום ועבר הכל )
בקיצור אם רק יהיה לי כסף "הפרייבט"הבא שלי יהיה עם ifs קדימה ואת סוזי נשמור לעבירות אמיתית :twisted:
מכיר את המקום בדימונה, נכון,ציטוט:
צריך שם תנופה ואורך נשימה שאין למנוע האטמוספרי של ההיילקס,אני עליתי בדימונה באחת הסכינים רק אחרי נסיון שני עם רגל כבדה,לעומת זאת 95 עם מנוע 99 עלה שם בלי להרגיש את המעלה ועדיין ככלל זה רכב שהעלות שלו גם לאחר ההסבה פחותה מקניית 99 משומש.
את ההסבה צריך לעשות בלי קיצורי דרך, אני מכיר כאלו שסובלים מחום וכאלו שלא מכירים את הבעיה,כשנוכל נעשה את ההסבה כמו שצריך, עד אז נהייה סבלניים.. 8)
גם במדרגות תלולות וארוכות בלהב וגם בזיק שדורש מעט כוח לא ראיתי שום יתרון במנוע טורבו, גם ככה נוסעים בשלב הזה בראשון LOW אז או שהטורבו כלל לא עובד בטורים האלו ואז אין בעיה של כוח.
דורון
כנראה שלא נשכנע אחד את השני אבל העתיד טמון בifs ולא יירחק היום שגם טנדרים יהיו עם irs
מצד שני תראה לי מקום אחד שבו היילקס ישן כפול נעילות יעבור וחדש כפול נעילות לא יעבור ואני אשתכנע
אני לא מנסה לשכנע אותך, חלילה, אם כולנו נחשוב אותו דבר זה ממש לא יהיה מעניין..
רק דוגמא למכשול שלא יעזרו בו נעילות ק+א להיילקס IFS :
לפני כחצי שנה סידרתי את הקפיצים מחדש ברכב והותקנו מאחור קפיצים חדשים עם 8 עלים, דבר שהיה קשה מאד ובעל מהלך קצרצר עד לא קיים ללא טון משקל בערך, רק בשביל הנסיון העלתי את הרכב ליד הבית על רמפה בשיפוע של 30~ , עליתי עליה כמו שאני רגיל לעשות, רמפה מוכרת שעולים כדי להצליב עליה.
עקב חוסר מהלך מאחור הרכב עלה ומעבר לנק' מסויימת פשוט נפל הצידה, המזל היה שמיד כשהרגשתי שהרכב מתחיל להתגלגל לחצתי על המצמד והרכב מיד התדרדר אחורה הספקתי לשלב הילוך אחורי ולנסוע אחורה והרכב התייצב ולא התהפך.
מרכז הכובד שביום רגיל עם מהלך המתלה הגדול ומשקל הסרן בפתיחה מלאה ק+א שלפני ההחלפה היה בנק' X בשפ"צ כתוצ' מעלייה על רמפה היה כעת בנק' אחרת שאני לא הכרתי והעליה לגובה שאני רגיל שהרכב מסוגל להגיע אליו לפני הצלבה היתה בנסיעה במה שאפשר רק להגיד קלות ראש עקב ההכרות עם הרכב לפני החלפת הקפיצים האחוריים.
אחרי סידור מחדש של העלים מאחור הרכב חזר לעצמו וכיום ניתן לעבור את הנק' שהרכב כמעט התהפך ללא מהלך המתלה עם הקפיצים הקשים.
עכשיו תגיד שגם ברכב IFS ניתן לשפר מהלך מאחור,נכון, אבל התרומה הלא מבוטלת לאיזון הרכב במצב כזה מגיעה גם מהמהלך הגדול מקדימה, אותו מהלך שרכב IFS שאינו איזו באגי סלעים לא יתקרב אליה.
דגמי IFS שלא יעברו מקצה שיפורים נרחב ויכנסו בעקבות שיפור כזה בקלות לנישה האפורה-שחורה של שינוי מבני ברור לכל מתנדב עיוור לא יהיה מסוגל להתחרות עם יציבות של רכב עם מהלך טוב יותר באותו המכשול ורכבי IFS סטנדרטיים=הטנדרים שנוסעים על הכביש לא יוכלו להגיע למהלכים כאלו ויציבות וכאן זה בפרוש מקום שרכב נעול ק+א פשוט יתהפך בלי קשר לאחיזה.
דורון ושמוליק- אתם מדברים על שני דברים שונים. שמוליק מדבר על "רכב טיולים". דורון מדבר על "רכב עבירות". בראשון- משלמים במעט קטעי העבירות שיש בטיול, הרכב פחות יציב על המכשול, אבל בסוף עובר, גם אם יש דרמה. בשני, משלמים בכוח ובנוחות, אבל מרוויחים עוד קצת בעבירות הקשה. מה שהופך את העניין למגוחך, כי רכב עבירות על 31"??? נו, באמת...
אסף.
לא בהכרח, אם זה היה רכב עבירות אז מזמן היתה לי נעילה קידמית שעדיין אין בהיילקס..
היה 33 עם כל מה שכרוך, היו קפיצים אחרים מקדימה והרשימה רק מתארכת.
אני עדיין מדבר על רכב טיולים, אבל כזה שאם ורדית או עשוש או קינה וכו' נמצא במסלול אז לרכב אין בעיה לעבור בקלות יחסית גם עם 300+ ק"ג של ציוד טיולים לשבוע בחוץ בלי שאני אצתרך לעקוף מכשול ולשנות מסלול בגלל בעיות עבירות, בשביל זה 31 עדיין מספיק בנגב.
שלום לכולם
סרן קדמי זה לא רק קורונה! ב IFS ישנם המון חלקים נעים שמתבלים מהר מאד במיוחד עם גלגלים גדולים.יש לי היילקס SURF שזה פורראנר עם מנוע 2LT.(דגם שמיועד ליפן בלבד ומגיע לאפריקה כיד שניה).צמיגים 235.85.16.
נוסע בכבישים עם בורות(אפריקה)ודרכי עפר.לא עבירויות.בערך 20K קמ בשנה-שווה ערך לכפול מזה על כביש נורמלי(ישראל?).
בערך פעם בשנה צריך להחליף-בולמים,גומיות לציריות,תפוחי הגה,זרועה מקבילה לתיבת הגה,קינג פין ,כיוון מיסבי גלגל ועוד גומיות ובושים פה ושם.וכיוון פרונט.
ובישראל יש טסט כל שנה כך שאי אפשר לחפף.
מהלך המתלה מוגבל ולהגביה לא פשוט ולא זול.
ראיתי גם סרנים חיים מתפרקים לחתיכות,אבל בטח לא בקצב של מתלים נפרדים.
ובסופו של דבר,סרן חי עם קפיצים ובולמים משובחים ומתאימים יתן נוחות נסיעה בכביש לא פחות,ואפילו יותר, מIFS,ועל עבירות בשטח ואמינות-אין מה לדבר.
בברכה, טושי