במעלות המוזכרים עצמם באמת אין מה לחפש, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לטייל באזור, אם זה באגן נחל צין למרגלות מעלה זיק. או להגיע לציר הנפט מעל מעלה זיק דרך נחל נפחה, לבקר בנחש צמא, בגבי חווה, ולרדת למכתש אפשר בנוחות במעלה נוח במקום מעלה מחמל.
Printable View
תודה על המחמאות... הסמקתי.
לעלות מצד שמאל בזיק - אולי אפשר עם הפראדו בעל הנעילה האחורית. אבל...
.... הרודיאו? לא נעול. שכח מזה.
תיכנסו לציר מכביש 40 ליד כלא נפחא. דרך הלש"ביה, ישר לנחש צמא. מכאן ואילך אתם על ציר הנפט ואין לכם בעיה. חוה בירידה, מחמל בירידה (השיפוע תלול וארוך ואולי מלחיץ קצת את חסרי הנסיון אבל שום בעיה אמיתית).
בטחון/מגבלות צה"ל: אין. ניתן לטייל גם בימי חול.
?
במפה כל האזור הוא שטח אש..
מה נכון?
סיפור טיול קסום, מאחל לדרור ולנו למחזר את הטיול ב 2023
למיטב ידיעתי, הדור של היום לא מודע לקלסיות של המסלול. בעבר, כלומר בתקופה המדוברת בכתבה, היינו עושים המון את המסלול ומאתגרים את הג'יפים שוב ושוב בזיק ומחמל.
לדעתי אחת הסיבות שהמסלול פחות מטוייל היא שאסור לעלות או לרדת את מחמל (האם אכן כך ?) ושהמעלה ייושר מספר פעמים כך שלא היווה אתגר.
אסור לנסוע במחמל?
לא שאני יודע.
אין שילוט או מחסומים. לא למעלה ולא למטה.
אחרי שסיימו לשטח את המעלה כחלק מהעבודות על צינור הנפט, בנו למעלה סוללה ש"חוסמת" אותו. וגם מעליה כבר יש נתיב כמעט מסודר כדי לעלות או לרדת.
למעשה, המעלה ממש לא מסוכן. למעט למי שנכשל בעליה וצריך לרדת אותו ברברס שגם זה לא באמת נורא.
המסלול הזה, ממש כמו כל הנגב, מטויל הרבה פחות פשוט כי הדלק יקר. לרדת לדרום ליומיים זה כבר חתיכת הוצאה. הטיול הספציפי הזה בסופה עלה בערך 450 שקל רק בדלק, לפני בשר ושתייה ובלאי מצטבר. הפעם לא היו נזקים לאף אחד מאיתנו = רווח נקי. לפעמים זה מסתיים פחות טוב.
ואני מקווה מאוד לא לחכות עוד עשר שנים עד לפעם הבאה... השאיפה היא לחזור לשם כבר בעונת הטיולים הבאה, סתיו 2013, כפי שנכתב לפני עשור - לקיים מצוות עליה לרגל שנתית.
מי אוסר על תנועה במעלות האלו?
שטח הציר שייך לקצאא, גם בחלק שעובר בשמורות.
כתיבה משובחת!
פשוט תענוג לקרוא!
איזה כיף לקרוא כתבות כאלה.....
מגזין "הגה" נסגר. מגזין "אוטו" איבד כל כיוון של שטח (עבורי).
היה לי משהו חשוב בעבודה והטעות הייתה ש"רק" התחלתי לקרוא.
כמובן שהעבודה יכולה לחכות,
תמשיך עם זה.
דניאל
מדהים מדהים מדהים.
תמצית הג'יפאות האמיתית.
פשוט עושה חשק להפוך את השולחן במשרד ולצאת החוצה.
(וגם להבין שהג'ימיני זו רק ההתחלה..:rolleyes:)