-
תגובה: הרכב הבא, לבטים לבטים לבטים.
פאג'רו/טראנו קצרים עדיין מרווחים ונוחים מג'ימני בסדרי גודל, אבל הם ישנים יותר ואחזקתם תהיה יקרה יותר. בסופו של דבר, גם אם לא תרגיש שעם ג'ימני "התקדמת" במשהו, גם אני חושב שג'ימני זה הפתרון הנכון למי שמחושב כלכלית וצריך אוטו שיהיה גם רכב שטח אמיתי וגם עם פוטנציאל שיפורים אינסופי ועדיין מתאים גם לאשה כרכב עירוני ויומיומי.
-
צחי דבר איתי יש משהו שיכול להתאים לך 0526711151
-
חברים - ג'ימני לא כזה הרבה יותר זול מהSUV במכלולים הגדולים
יילך גיר אוטומט?
יעלה 7 אלף שקל, וזה אם תצליח למצוא במזל.
זה בדיוק מחיר של איסוזו טרופר בנזין - רק שלטרופר אפשר למצוא יותר בקלות וגם לשפץ ביותר זול.
מנוע לג'ימני?
זה לא 5000 שקל כמו בסמוראי....
לדעתי זה גם מגיע לחמש ספרות כולל עבודה והכל במוסך.
ובניגוד לשאר הSUV לג'ימני לא קל למצוא חלקים, מה שלא במוסך מורשה נמצא לרוב אצל המוסכים המתמחים ברכבים האלו, שהם לא כאלו זולים...
-
טוב, נתתם לי חומר לגלגל בראש.
-
צחי, אל תשכח את בעיית הגיר האוטומטי בג׳מיני בשנתונים האלו.
-
מה לגבי סאניונג? מוסו\קוראנדו נותנים רושם של רכבים טובים
-
צחי אתה צריך טראנו קצר/פאג'רו קצר וכו'.
פאג'רו קצר עם הנעילה האחורית יהיה הכי טוב בשבילך.
האחזקה שלהם לא כזו גבוהה אצל האנשים הנכונים.
ברמת עבירות זה יותר ממספיק לך, לזוג+קליפו יש שם יותר ממספיק מקום..
ויהיה לכם הרבה יותר נוח מהסמוראי
-
אני מסכים עם שגיא ומוני אורבך.
יש לנו, אנשי סוזוקי, נטייה לקיבעון מחשבתי.
הכלים שהוצעו לך נותנים, לדעתי, הרבה יותר value for money לכל מה שאינו רכב עבירות ספרטני (ומלא נשמה, כמובן).
רמת הטיולים שלך מאפשרת לך לנסוע בכלי מבוית יותר, אז למה לא?
הג'ימני נשמע לי כמו פשרה ביותר מדיי תחומים. אין כח, לא תענוג גדול לנהיגה, אין מקום וכו'.
-
-
טוב, קצת מחשבה וויטרה ארוכה אחת שראיתי מסקנות:
אני מנסה בכל הכוח לצאת מקיבעון הסוזוקי. כן, ג'ימני הוא כנראה הבחירה הכי פרקטית אבל קשה לי כרגע לחזור לגמד כל כך קצר.
אני מתחיל לפזול לכיוון ה-SUV היפנים, התקציב והרצון לא לרדת מתחת לשנת 2000 משאיר אותי עם ניסאן טראנו קצר או גראנד ויטרה ארוכה ידנית (נדיר אבל קיים). מעבר לכך לא מצאתי אופציה טובה יותר. מישהו יכול לתת לי נתוני צריכת דלק, ביטוח וטסט של הטראנו. מה הסיכוי לנעול את הציר האחורי באחד כזה? מה האופציות הנוספות בכלל כי בינתיים אני קצת הולך לאיבוד.
טנדר זו אופציה נהדרת ברמת השימושיות אבל התקציב שלי יאפשר לקנות כנראה רק כלי שנטחן דק ע"י בעל מקצוע כזה או אחר.
-
טראנו דיזל 2.7 ידני מנוע ממוחשב (97 ומעלה) צריכה משולבת 10.5
טסט 1200 ביטוח לא יודע אבל משמועות סביבות ה 4 אלף
ניתן לנעול למאחור אבל דורש החלפת קיס. מעטים עשו זאת.
לא נראה לי שתצא בפחות מ 5 אלף
פאגרו 2000 ומטה דיזל ידני. צריכת דלק סביבות ה 10
נעילה במקור.
טסט וביטוח זהים
2500 די עצל אבל סביר 2800 כבר יותר טוב.
מבחינת חלפים עדיף 2500.
סך הכול תמורה לכסף עדיף פגרו (לדעתי כמובן)
-
אני דווקא דיברתי על טראנו בנזין. יש לי הסתייגות מדיזל, חלקים יקרים ומנועים שנסעו הרבה יותר קילומטרים או שהחשיבה שלי מוטעית?
-
צחי לך על פאג'רו 2000.
לטראנו יש פרונט בעייתי וחלש משהו כך שמעתי
נעילה דטרויט לטראנו עולה 5000 שקל ככה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
התקציב עומד עומד על 35K פלוס מינוס מה שאומר ג׳ימני עד 2004. הג׳מני הוא רכב מעולה עם פלטפורמה מצויינת אבל הוא קטן בדיוק כמו סמוראי קצר והיום זו יכולה להיות קצת בעיה.
ה׳-SUV הגדולים לא באים בחשבון, בתקציב הנ״ל אפשר לרכוש רק הרכבים עד איזור שנת 2000, אלו רכבים עם המון חשמל ומערכות ופוטנציאל תקלות גדול וכרב יומיומי שאמור להגיע לא מעט לת״א הגודל מהווה בעיה ולקצרים אין יתרון משמעותי על הג׳ימני.
גראנד ויטרה ארוכה תגמור את התקציב סביב שנת 2000 לעומת זאת ויטרה ארוכה תשאיר עודף נאה שאני אוכל לנצל לשיפורים/יישור קו. הטיולים שלי לא כאלו קשים, מטייל איתי חבר עם ויטרה קצרה מוגבהת 2 אינץ ונעולה אחורה ועובר בדיוק את אותם מסלולים. החיסרון שוב הוא בשנתון, הכי חדש זה 98 וזה כבר בן 15.
אני לא יודע למה אתה חושב שsuv יפני כמו טרופר דיזל יהיה יותר עמוס בטכנולוגיה (חשמל) מאשר ג'ימני ,ויטרה וכו'
בכל הנ"ל יש נעילה מרכזית /ח"ח ועוד אביזרי פינוק
בכל הנ"ל יש גיר מפוקד מחשב אוטומטי - הגירים אגב קרובי משפחה ....
לכולם יש מערכות ניהול מנוע ממוחשבות
אז אני לא רואה איפה ההבדל
צא מהחשיבה של הסמוראי , היום אין אוטו לא ממוחשב וזה נכון אפילו לסופה שנת 92 או לסמוראי מוזרק
אגב בטרופר דיזל קצר/טרנו דיזל /פג'רו דיזל יש לך מספיק מקום ל4 מבוגרים וגם ציוד
אמנם לא כמו בארוך אבל בטח יותר מאשר ג'ימני עם ספסל מקופל
על כולם ניתן לעבוד בעבודה עצמית והיום ניתן למצוא מערכות איבחון מקוריות ב400 דולר באליבבא מה שנותן לך יכולת איבחון פנטסטית
אגב אותו מחשב איבחון משותף גם לסוזוקי והשונה זה רק הכרטיס שנכנס לסלוט...
כמו שראית לפי הכתבה בעמוד השער אפילו טורבו ניתן לשיפוץ עצמי מה שהופך את תחזוקת הרכב למאד זולה
על הנוחות אין מה לדבר וגם תצרוכת דלק סבירה
המכניקה פשוטה ואמינה וקשה לשבור מכללים (אם כי לכל אחד יש את נקודות התורפה שלו - מוטות שפור בטרופר תיבת משנה בטרנו וכו')וגם אז בגלל שהרכבים מאד נפוצים החלקים זולים
סרן לטרופר עולה פחות מסרן לסמוראי - הרבה פחות (והאחורי בלתי שביר )
תפוחי הגה -35 ש"ח (4
תפוחי פרונט תחתון 110 (2) עליון 40 2(
גומיות משולש 40 ש"ח לאחת (יש 4 )
פעמון ציריה 120 ש"ח
סט מיסבים נאבה קדמי יפני 200 ש"ח לצד
כמו שאתה רואה לא פשיטת רגל כלכלית ,לא יקר יותר מסוזוקי - ויש לי פינה מאד חמה בלב לסוזוקי (הסמוראי עוד אצלי ....)
ותזכור תמיד שיש מחיר גם לסגפנות (אני זה שנסע בסמוראי לטייל עם כל המשפחה וחמותי ל3 ימים בדרום ....:))
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
ותזכור תמיד שיש מחיר גם לסגפנות (אני זה שנסע בסמוראי לטייל עם כל המשפחה וחמותי ל3 ימים בדרום ....:))
וזה מוביל אותי לשאלה, האם לפני אכילת תבשיל של חמותך, אתה מחכה חצי שעה לאחר שאישתך אכלה קודם ? :)
רענן
-
טוב...
אני חושב שככל שעובר הזמן אני מבולבל יותר. כן צריכת דלק זה נושא כאוב אבל חשוב מצד שני אני לא רוצה לחזור לג'ימני או כל רכב קצר אחר.
גראנד ויטרות ארוכות קשה למצוא ואלו שראיתי בינתיים (ידניות בנזין בלבד) נסעו ק"מ די מכובד, סביב ה-250 אלף. זה לא סוף חייו של המנוע של הזוקון הקטן?
העיניים מתחילות לפזול לכיוונו של הטרופר 3.2/3.5 מוסב לגז. יש כמה כאלו בלוחות, גם שם הרכבים עברו 250-300 אלף ק"מ. למישהו יש ניסיון אמיתי עם מערכות גז ברכבים האלו ולא סיפורי אלף לילה ולילה? מחפירה קלילה בפורומים אחרים הבנתי שה-3.5 פחות זורם עם הגז וגם הסיכון גבוה מכיוון שהמנוע יקר, לעומת זאת מנוע ה-3.2 זול יחסית ואז הריזיקה פחותה. מצד שני אני מרגיש שאני מכניס ראש בריא למיטה חולה, לא באמת יודע להגיד למה, בעיקר תחושת בטן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
טוב...
מצד שני אני מרגיש שאני מכניס ראש בריא למיטה חולה, לא באמת יודע להגיד למה, בעיקר תחושת בטן.
צר לי אבל, למרות שאתה חבר וותיק, אתה "מעורבל" בלבטים שלך כמו טירון !
מצחיק אבל, כדאי שתחזור לפרמטרים הראשוניים שמבקשים מכול דורש ייעוץ למלא, אח"כ יהיה קל והגיוני גם לך לבחור
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=28546
רענן
-
חוזר למקורות:
1. כמה אתם רוצים להשקיע? 35K
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? יומיומי משמש את זוגתי
3. מי נוהג בו? ביומיום זוגתי ואני בעיקר בסופ"ש
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? בדר"כ זוג + כלב אבל רוצה את האופציה לקחת גם עוד שני אנשים
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? בערך 10,000
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. צריך להיות מסוגל לטייל, לא רכב עבירות אבל לא רכב שבילים
ואחרי החזרה למקורות...?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
חוזר למקורות:
1. כמה אתם רוצים להשקיע? 35K
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? יומיומי משמש את זוגתי
3. מי נוהג בו? ביומיום זוגתי ואני בעיקר בסופ"ש
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? בדר"כ זוג + כלב אבל רוצה את האופציה לקחת גם עוד שני אנשים
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? בערך 10,000
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. צריך להיות מסוגל לטייל, לא רכב עבירות אבל לא רכב שבילים
ואחרי החזרה למקורות...?
באדום מודגש מה שהיה (לי בכול אופן) חסר .
אני מבין שאין בעיה עם ידני .
אז כך, הקמ' השנתי החזוי יחסית נמוך כך שלדעתי עדיף לך בנזין.
איך שהוא יש לי הרגשה שאתה רוצה SUV גדול אבל אתה זקוק לתמיכה לצעד הזה ... בקיצור, לעבור שלב ולעזוב את הג'יפונים (משפחת סוזוקי).
עכשיו מה נשאר בבנזין,
טרופר בנזין 3.2
טראנו 2.5 בנזין
פוראנר 3.0
דיזל,
פאג'רו 2.5 או 2.8
טראנו 2.7 או 3.0
טרופר 3.1 או 3.0 (אם אתה אמיץ)
אני מניח שתוכל בקלות לחפש יתרונות/חסרונות של כול אחד מהם.
אם אני הייתי צריך להחליט, פאג'רו 98-2000 מנוע 2.8 הדגם המנופח.
בהצלחה בבחירה
רענן
-
לא עניין של תמיכה, איך שלא תסובב את זה ה-SUV הגדולים עושים 1 ל-6 עד 1 ל-8 זה קצת יותר מדי, אני שואך לכיוון ה 1 ל-10 ולכן עדיין מכוון לכיוון גראנד ויטרה ידנית. אם הייתי הולך עם הלב בחנייה הייתה עומדת סופה פתוחה ולעזאל כולם.