טל,
במצב כזה יש לי פטנט שנקרא ״לדומם מנוע״, פחות רעש, פחות מזהם, ולא צריך לדאוג כ״כ הרבה ...
Printable View
טל,
במצב כזה יש לי פטנט שנקרא ״לדומם מנוע״, פחות רעש, פחות מזהם, ולא צריך לדאוג כ״כ הרבה ...
זיק5,
כן בהחלט. אבל אז מה יקרה בחורף? בימים קרים? המנוע לא יגיע לטמפ עבודה ייסע קר מדי .
מצד שני, הפתרון ״שלך״ שווה בדיקה לסרקולציה מהירה יותר של המים, ובשילוב עם מאוורר חשמלי, יכול להועיל...
ב xj המאוורר יושב על פולי נפרד ממשאבת המים.
מן הסתם אפשר להקטין אותו.
אם ההיסטוריה של האתר לא היתה כל-כך רוויה בדיונים כנ"ל, הייתי מבקש ממך בועז להסביר\להוכיח איך מאוורר חשמלי חוסך בכוח\דלק ביחס למאוורר מכני מונע פאן-קלאץ', אבל באמת אין טעם. הנושא נדוש בטירוף.
+1 לאיציק.
חברה, אם זה לא היה ככה זה לא היה כיף...
לפחות הפעם אין פה געירות הרות אסון על בטיחות וכד'
או כמו שמישהו אמר לי שהסביר לאשתו לאחרונה - זה יותר זול מפסיכולוג ;)
חנן
אתה מדבר בנחרצות רבה אבל לדעתי כנראה רק על סמך תאוריה.
ההפרש כל כך מורגש שזה בכלל לא שאלה.
אם אתה רוצה הוכחה בוא ואתן לך לנהוג עם מאוורר חשמלי ועם פאן קלאץ׳.
זה עשר דקות עבודה להחליף בינהם.
קראתי את הדיונים הישנים בנושא וגם שם הדעות מתחלקות בין אלו שניסו לאלו שמדברים רק על תאוריות.
כמעט כל מי שביצע את המעבר, בין עם בארץ ובין אם בארה״ב, מרוצה מאוד מהתוצאה ולא חזר אחורה.
היה לי חבר שנשבע בכל מה שיקר לו שבכל פעם שהוא שוטף את הפנטיק מוטור שלו האופנוע "סוגר" עוד 10 קמ"ש.
גם לבתי אני ממליץ לא להכניס מזלג לשקע בקיר, רק על סמך תיאוריה.
אתה מעקר את הדיון בצורה מתנשאת.
אם היית צודק ומהנדסי הרכב היו מחזיקים בדעה כשלך קרוב לוודאי שהיינו רואים הרבה יצרנים שמייצרים פאן קלאץ׳ בעוד שהמציאות מראה אחרת. ממש הפוך אפילו.
אפילו גיפ, שמייצרים כיום מנועים עם הספקים גדולים מבעבר עברו כבר מזמן לחשמלי.
איך אתה מסביר את העובדה הזו?
היה לי חבר שכל פעם שלא היה לו מה להגיד היה אומר "היה לי חבר...." וגו'.
חנן, מנסיוני שלי, יש תוספת כח מורגשת עם ההסבה, ומנסיון של זמן רב עם מאוורר חשמלי - החום יציב יותר, החום בזחילה בשטח בסל"ד נמוך נכון יותר, ואין שום צריכת חשמל בנסיעה בין עירונית.
אצלי המצב הוא כזה שגם עם מזגן, בנסיעה בין עירונית - אין ונטה עובדת.
וברצינות - אני לא זוכר רוויה בדיונים בנושא, ואני גם יודע שכל מי שהסב והרבה הסבו, ואיש לא עשה רול באק ולכולם רק שבחים.
אני הכנסתי את הסיבה המרכזית בתגובתי . הכל בגלל הכלכלה
יותר זול ביצור
בעל יכולת השמדה עצמית
פוטציאל גדול לנזק כבד לרכב ... שבעצם ישבית את הרכב ויביא לקניית רכב חדש .
נכון הרכב יותר שקט
חוץ מזה ? יש יותר מקום להכניס ידיים
לדעתי ומנסיוני הדל המאורר שיש לו ויסקו הוא השילוב המנצח
כמה טיפש כמה חכם .
אתם עוד ראיתם את תעלולי המפלצות בפרק מאוררים מבוקרי מחשב
אז במקרה הזה המאורר חשמלי פשוט
שכל מה שהוא עושה עושה הויסקו טוב ממנו ובחצי מחיר
איציק
לחזור לזה זה לחזור לדיונים שכבר היו. לא נראה לי שמשהו השתנה.
לגבי ההתנשאות, אני מצטער שזה נשמע ככה, אבל הנסיון מלמד שאנשים מאמינים במה שבא להם, לא תמיד עם קשר למציאות (במדינה שבה יש ליותר מ85 אחוז מהאוכלוסיה חבר דמיוני לא נראה לי שצריך הוכחה למשפט הזה). כשאראה הסבר רציני ליתרון החשמלי על המכני, עם נוסחאות אנרגטיות שכוללות מספרים אמיתיים, אולי אשתכנע. עד עכשיו לא זכור לי אפילו הסבר בודד כזה. הסברים הפוכים היו גם היו. אפילו תוצאות מספריות אמפיריות, ללא הסבר נלווה, אני לא זוכר שהיו פה.
איציק
מעניין אותי מה דעתך על המכני בהקשר לנקודות הבאות שנחשבות לחסרון גדול בעיניי:
מקצר חיי משאבות מים,
חסר בספיקה בסלד נמוך
רצועת השמירה שלו על טמפרטורה היא גסה ולא מדוייקת.
מסתובב גם כאשר לא צריך וגורם לעבודת מנוע קרה מדי בימים קרים.
מסתובב ללא צורך במהירות שיוט.
בועז, אני לא חושב שהמכני גורם ל״עבודת מנוע קרה מדי בימים קרים״
בדיוק בשביל זה יש טרמוסטט וופאן קלאץ
טרמוסטט הוא הגבול הנמוך של העבודה ולא טמפרטורת העבודה הטובה ביותר.
הטרמוסטט נפתח ב 90 והמנוע אמור לעבוד ב 100
יעיל יותר או פחות, אמין יותר או פחות....
לטעמי כל עוד התחביב מספק עוד הנאה וסיפוק- דייני. לא הכל נמדד במונחי עלות/תועלת/אמינות.
גם מניסיוני ההסבה מקנה שיפור מוחשי.
אשר שלום
אנשים פה מדברים על תוספת חוג נוסף של 30A מהמצבר( במצב עבודה,בהנעת/כיבוי הונטה אני מאמין שיש ספייקים גבוהים פי כמה) ,מדברים גם על החלפת אלטרנטור לגדול יותר,השאלה שלי -מה קורה בסל"ד סרק של האלטרנטור עם כל מפלי המתח/זרם הפתאומיים האלה ?,מה ההשפעה על מערכות הרכב? אין בקר מתח אוטומטי משתנה ייעודי לפרוייקט כזה?
בכל רכב כמעט יש כיום מאוורר חשמלי...
לא החלטתי אם לצחוק או לבכות מכל הדרמה המיותרת.
ספייקים צריכת חשמל מוגדלת.... למה להגזים?!?!
היי, תסתכלו מה יש מתחת למכסה המנוע של האוטו שלכם.