למה אתה חושב שהשלדה תתעוות?
הקרטינג הזה מיועד לשטחי עפר.
הרעיון הוא שהוא יסע אך ורק במסלול עפר מאורגן.
Printable View
למה אתה חושב שהשלדה תתעוות?
הקרטינג הזה מיועד לשטחי עפר.
הרעיון הוא שהוא יסע אך ורק במסלול עפר מאורגן.
האם מדובר במסלול עפר ישר או בעל מהמורות אשר ייצרו את הצורך בהרמת גלגל
עם כן וללא מבנה נוסף לשתי הצינורות התחתונים או מתלה שיספוג את עליית הגלגל אזי השלדה תתצטרך לספוג את המקסימום שלהיא מסוגלת עד לרמה שאחד משני הדברים יקרה או שבר להערכתי אחד הריתוכים או חזרה למצב הרגיל במידה וכל הריתוכים בסדר גמור והמשקל של הרכב לא גדול.
הדיון הזה מעניין (שיטות בנייה של הגה עם יחס העברה), אבל מיותר, לדעתי, כל עוד מדברים על קארט. הסיבה- בנהיגה בקארט, אתה לא יכול ולא רוצה לסובב את ההגה יותר מחצי סיבוב לכל צד, להפניה מלאה של ההגה. מדובר באוטו קטן מאוד, קל מאוד, וזריז מאוד. הגה ארוך מדי הוא חסר תועלת, כי ההיגוי האמיתי מתבצע בעזרת הגז, לא בעזרת ההגה.
ברכב כבד יותר, שנדרש לתמרונים במהירות נמוכה (נגיד- ג'יפ או אפילו באגי שנוסע בשטח, או הדוגמה הטריוויאלית של אוטו שצריך לחנות בעיר)- חייבים הגה ארוך. בקארט ממש לא. ברכב ספורטיבי, אתה רוצה הגה מאוד מאוד קצר.
לגבי הרעיון עצמו- גג"שים עם שרשרת יהיו פתרון טוב, ואם אני לא טועה, כבר ראיתי כאלה בבאגים קטנים (אולי אפילו בטומקאר כלשהו). החוזק של כל הרכיבים חשוב- כי הכוחות על המוטות גדולים יותר מאשר בהיגוי ישיר.
אסף.
עוד דבר לגבי הגה קורס- פתרון פשוט יהיה על ידי שני צינורות שמרכיבים את מוט ההגה, כאשר האחד קטן בקטרו מהשני, ונכנס בתוכו, לאורך של מספר סנטימטרים, והחיבור ביניהם מרותך בפיק קטן- כזה שמספיק להעביר את הכוחות (הקטנים) של ההיגוי, אבל יישבר במכה.
אסף.
תודה בקשר להגה קורס.
אני אחשוב על משהו.
האם לדעתך אני צריך חגורות בקרטינג שלי?
והכי חשוב, ברוך השב. מאיפה שלא היית :-)
שלום קוראים לי גלעד ואני בונה קארטינג התכנון שלי הוא לקחת מערכת היגוי של אוטו ישן או משהו כזה העיקר שהמערכת היגוי תיהיה יחסית קטנה. השאלה שלי מאיפה אני משיג מערכת היגוי? עדיף לבנות? בקיצור מה עלי לעשות.. המנוע שחשבתי לשים הוא מנוע של ווספה חצי כוח סוס או 1. מה אתה חושב על זה ומאיפה אני משיג הכל...