תגובה: לחברי הפורום שלום רב
אלדד פלד
ברוך בואכה לפורום
אני תקווה שהצתרפותך בערב שבועות תניב שת"פ למשך אין ספור שבועות בעתיד
זה מחמם את הלב לראות נציג של הרשות כחבר אצלנו בפורום
כהרגלם של פורומים לפעמים הרוחות מתלהטות אך הן נרגעות
אחד המאפיינים של הפורום שלנו הינו החברותא והעזרה לזולת
יש לך כאן כמות מאוד נכבדה של חברים שישמחו לתת כתף בעזרה לשמירה על ערכי הטבע וחאכיפת חוקי שמירת הטבע
רבים מתנדבים במשטרה,מד"א ועוד-ישנם שנגד המתנדבים במשטרה ובצדק אך לא זה המקום
לדעתי ולבקשתי
שקול נא בבקשה נושא של הקמת מטה מתנדבים שיעזרו הן לשמור על הטבע,הן לסייע בעת אסון אקולוגי והן לסייע בפינוי רכב מהשטח
אני בטוח שאף אחד לא ינצל זאת לרעה (אל תתייחס לקריצה השובבה שברחה לי מזוית העין)
הרי אני סמוך ובטוח שחלק מאיתנו יגיעו למקומות לא מסומנים על מנת לוודא שאין שם עבריינים וכל מיני שכן הורסים את הטבע(אני אשמח להיות אחד מהם)
חג שבועות שמח
אלדד שלום
טוב לראותך ביננו. כבר דיברנו בעבר, לפני כ-5 שנים על שת"פ עם ג'יפאים. על איתור ספרות טיולי שטח שגורמת לבילבול המטיילים ושולחת אותם לצירים אסורים בתוך שמורות וסימון האיסורים באופן ברור יותר.(קורה בספרים של סיימון ושל ברקאי).
דיברנו גם על מועדוני ג'יפאים שכמו בארה"ב יאמצו גזרות של שמורות טבע ויסייעו לפקחים בפעילות התחזוקה והשמירה על שבילי השמורה. חוויתי זאת בארה"ב וחלמתי שזה יקרה גם כאן.
אז כשהיו המון ג'יפאים ומידי יום נמכרו ג'יפים בסוכנויות לא הצלחנו להרים את הפרוייקט. היום כבר לא מוכרים רכבי שטח של ממש. הרוב המכריע הם ג'יפונים רכים שאינם מיועדים לנוע בשבילי 4X4. נותרו בין הג'יפאים עיקרו של גרעין קשה של רוכבי שטח, אוהבי טבע ואוהבי "מוטוריקה שאינה עדינה". נכון שפה ושם נרכשים כלי שטח ע"י אנשים מסוג פחות חיובי, אבל כיום הם מיעוט נידח ודחוי על ידינו. אופנת הג'יפים חלפה לה, וטוב שכך.
אני מקווה שנוכחותך כאן איתנו תצליח להוליד פרוייקטים חשובים ושת"פ פורא אשר יסייע לשמירת הטבע, בד בבד עם פתיחת דרכים חדשות ויפות.
אבקש להלין על סגירת שבילים קיימים "לצורך שיקום". לצערי הניסיון מראה ש"שבילים סגורים לא מוחזרים!" מדוע? האם זה חוק טבע? האם חשבתם פעם שיש עוד דרכים לסייע לטבע להישתקם. למשל כניסה מתואמת בלבד? או אולי מגבלת שעות? האם ראיתם פעם בג'פאים כוח עזר שיכול להכפיל את כוחכם ולשלשו.
לא אחת אני וחברי מגיעים לשטח בשבילים המותרים ומוצאים פסולת מגעילה בטבע. אנחנו אוספים ומוציאים את הפסולת תוך הבעת דעה ברורה על סוג האנשים שהותירוה מאחור. בטיולים הרגליים שאנו עורכים אנו מזהים את אותן תופעות, רואים לצידנו את שביל הרכב השמור לפקחים (ולצבא) בלבד וחושבים בליבנו: "אילו רק יכולנו להיכנס עם טנדר כדי לסייע בניקוי השטח...". יש מקום לסיוע ושת"פ פוריים.
אספר שכיום עת שאני עוסק בתחביב חדש, טייס, אני רואה שניתן לאשר נתיב לתנועה בסופ"ש בלבד באויר הצפוף והביטחוני-בעייתי של מדינתנו. ובלבד שכולם יוכלו להנות מאהבתם. כך צריך להיות גם לגבי צירי שבילים שבשימוש הצבא במשך ימות השבוע. כולנו יודעים ומבינים שאנשי המילואים שאינם בקיאים ברכיבת שטח הורסים את הטבע עשרות מונים יותר מאיתנו. הניסיונות החוזרים ונשנים תוך שבירת חלקי רכב ושפיכת מוצרי נפט על הקרקע, פתיחת צירי ניסיונות נוספים וכו'.ראה את הר חוטם בדרום. צירים כאלו חייבים להיפתח בסופי שבוע ובחגים ואולי פתיחתם תוכל לאפשר לנו לסייע לכם בשמירה על הטבע? כן כן, קוראים לזה בישיבות ההנהלה - "לחשוב מחוץ לקופסה".
לסיכום דברי: המבקשים להגיע אל הטבע ברכב ולשמור עליו יכולים לסייע לכם ובעיקר לטבע. אם תנסו תיווכחו.
אשמח לסייע ולרכז שת"פ מכל סוג.
ערן CJ (ערן סדן)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אלדד,
ברוך הבא לפורום. שמחתי לראות אותך בין האורחים במפגש בתל חדיד, ואני שמח שאתה איתנו כאן.
חשוב מראש שתדע שרוב הגולשים כאן הם אוהבי טבע אמיתיים, ויש לנו ערכים משותפים רבים - גם כאשר שמירת טבע לא מתיישבת בקנה אחד עם אהבת הטבע.. ולכן לפעמים הדברים צורמים - אבל באמת, מתוך כוונה טובה בסך הכל, לצאת ולטייל, להנות מהארץ ומנופיה.
ולגולשים, מהיכרותי עם אלדד ועם אנשים אחרים ברשות - מדובר באנשים שעובדים קשה בתפקיד שאנחנו הטלנו עליהם - לשמור על הטבע. פשוט וקל. הם "הטובים", וגם כשהמעשים שלהם לא נראים לנו מוצדקים (ולי, אישית, יש הרבה השגות על הרבה מהפעולות של הרשות) - הכל נעשה בכוונה חיובית. אז בבקשה - שמרו על דיון חיובי ופורה, ובעיקר ענייני. חישבו לפני שאתם כותבים - המטרה היא ליצור דו-שיח, ולא לנגח.
אסף.
אסף,,,חשבתי,,,(: ,,,,,,,,,,,
חג שמח
אלדד שלום
רציתי לדעת האם אתם מסכימים עם כך שגורמים פרטיים חוסמים שבילים מסומנים , כאילו שאלו שבילים פרטיים של "אבא" שלהם.
במידה ואתם לא מסכימים - מה אתם עושים למגר תופעה זאת ?
בתודה וחג שמח
דוד
בוקר טוב וחג שמח ג'יפאים , ישנם הרבה מקומות שהרט"ג רוצה להגדיר אותם כשמורות אבל בינתיים אין להם אישור ובכל זאת הם מסומנים במפה כשמורת טבע. לכן בפירסומים הרשמיים לא מופיעים כשמורה. לגבי פעילות פקחים באזורים אלו אין לי ידיעה או תשובה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דידין
אלדד שלום
רציתי לדעת האם אתם מסכימים עם כך שגורמים פרטיים חוסמים שבילים מסומנים , כאילו שאלו שבילים פרטיים של "אבא" שלהם.
במידה ואתם לא מסכימים - מה אתם עושים למגר תופעה זאת ?
בתודה וחג שמח
דוד
דוד,
אתה שוכח (או לא יודע) שמי שמסמן שבילים בארץ היא לא הרשות אלא עמותה לסימון שבילים, שמסמנת שבילים גם באזורים שאינם שמורות טבע.
מיפוי שבילים בארץ, וברוב העולם מבוצע ע"ב תצלומי אויר, וזה שפענח לא בהכרח יודע אם זה שביל שמוביל לברז בשדה או שביל בין א' ל-ב', הוא ממפה ומסמן על המפה.
חלקם עוברים בשטחים חקלאיים של אנשים, ללא תיאם מראש, מה שגורר עימותים עם החקלאים, לעיתים בצדק ולעיתים לא בצדק.
יפה,
שרשור תוד"א,
גם טוב.
חלקם עוברים בשטחים חקלאיים של אנשים, ללא תיאם מראש, מה שגורר עימותים עם החקלאים, לעיתים בצדק ולעיתים לא בצדק.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +
תודה על ההבהרה, אם כך שאלתי נוגעת יותר לרשויות האכיפה (או יותר נכון רשויות למניעת לקיחת החוק לידים).
עובדה היא שאנו נתקלים לעיתים מזומנות בשערים/מחסומים גם על דרכים ראשיות ולא רק על שבילים חקלאים.
לדוגמא - המחסום מכביש גונן צ' ואסט על השביל המוביל לכיוון נחל עורבים/ אגם ורדינון או המחסומים בין חורשים לבין כיסרא.
סתם לידיעה, בזמנו שאלתי חקלאי שהקים מחסום פרטי שכזה על חוקיות הדבר ותשובתו הייתה שהדבר החוקי היחידי הוא , האישור של מינהל מקרקעי ישראל שמותר לו לעבד את האדמות/לרעות את הפרות , בשטחים קבועים/מוגדרים מראש שאחרי המחסום.
אלדד שלום.
אשמח להתייחסותך בנוגע לפרסום אודות האישור המיוחד שמקבלים טרקטורוני דישון לנסוע בחלק הסגור של נחל דישון.
ראה את השרשור הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...214#post514256
דוד שלום,
אשמח באם תחדד את שאלתך , האם בתחומי גנים ושמורות? שם יש לנו סמכות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הייתי שמח לשמוע הסבר למה מעלה שגיא ובאר כרכום סגורים למטיילים.
זה התוואי היחידי בתא השטח שמאפשר מעבר שלא על כביש 12 או צמוד אליו.
שמעתי כמה הסברים מיותר מפקח אחד, ואף אחד מהם לא היה זהה לחברו.
התייחסות כלשהי?
ערן שלום ,
נושא שיקום השבילים הוא נושא שנלמד , נחקר ונבדק במשך שנים רבות והטכניקה משתנה מאזור לאזור. כך למשל שיטת השיקום בחוף שונה מזו במדבר וכך הלאה. ברור שמגבלת שעות או כניסה מתואמת יסייעו בשיקום אבל לצערי אין באפשרותנו להעמיד פקח או מתאם על כל שביל.
באשר למתנדבים - סוגיה חשובה מאד , כיום משולבים מתנדבים בתחומי קהל וקהילה , מדע , אכיפה ועוד.
אני פתוח לרעיונות בנושא.
אלדד
בבדיקה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
התייחסות כלשהי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדד פלד
אבדוק היכן ניתן למצוא ברשת את המיפוי המעודכן ביותר.
אשמח לדעת אם כבר יש תשובות לגבי מיפוי ומידע אחיד לגבי גבולותיהם המעודכנים של שמורות טבע.
בועז
למה זה כל כך חשוב גבולות שמורות טבע, בכל כניסה לשטח מתנהגים כאילו אתה בשמורת טבע, ובזה נפתרה הבעיה.
נמרוד
למשל-
לפעמים רוצים לישון לא בחניון לילה ולא לסבול את כל עם ישראל על נשותיו וילדיו....
קרה לי כבר שלפי שתי מפות שבדקתי הייתי מחוץ לשמורה אבל בבוקר עטו עלי
בועז, דווקא במקרה הזה אם יש לך מפה, שלפיה אתה מחוץ לשמורה, אז על מה המחלוקת?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
בועז
למה זה כל כך חשוב גבולות שמורות טבע, בכל כניסה לשטח מתנהגים כאילו אתה בשמורת טבע, ובזה נפתרה הבעיה.
נמרוד
כי בסוף השבוע הקרוב הירח מלא ומה יותר יפה ורומנטי מטיול לילה במדבר כשהירח מלא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
בועז
נמרוד
כדי לחסוך את הויכוח הראשוני עם עיד. :)
ורק לציין - עיד הוא גבר שבגברים, הרבה יותר מבסדר!