אני לא מבין בכלל באיזה יקום מתקיימת בכלל ההשוואה בין פראדו לפאג'רו קינג.. הזוי לגמרי.
גם הטרופר נחות מהפראדו.
Printable View
אני לא מבין בכלל באיזה יקום מתקיימת בכלל ההשוואה בין פראדו לפאג'רו קינג.. הזוי לגמרי.
גם הטרופר נחות מהפראדו.
אני מוכן להגיע כדי לראות את ההשוואה . (אני מקווה שדובר פה על תצוגת תכלית ולא על נתונים טכניים ) .
אכן נראה שזו תהיה משימה קשה למצוא לאנדקרוזר 2003-2004 כמעט ואין רכבים כאלה בשוק (יד 2) מ 2005 ומעלה נראה כי האופציות גדלות (אבל גם התקציב)
שמישהו יעשה לי טובה ויגיד לי להתרחק מהגראנד ויטרה :p כי כרגע זה מתחיל להראות קוסם.. אבל זו רק הזדמנות לחזור על אותה טעות של ה rav4
רענן אני מביא את עצמי ואתה אחראי להביא בעל פרדו . והכן אם יהיה מצב שאני עובר את המסלול אחריכם בלי לשבור כלום אז כולם צריכים להכריז שגרנד ויטרה זה הכי טוב ואתם מתבאסים שאין לכם .
בנוגע לעניין הייעוץ רכישת רכב , אני חושב שהשאלה הגדולה פה היא האם הכיוון הוא טיולים מדבריים מאתגרים (וצריך להבין מה זה מאתגר )
ואז אני תומך לא לקנות גרנד ויטרה . לא בגלל שהיא לא תהיה מסוגלת , אני דווקא חושב שיש לרכב הזה הרבה יכולות עם שיפורים מתאימים .
השאלה היא כמה אתה תזיע בדרך .
אני אישית נהנה מהאתגר ולהוכיח שגם אני יכול אבל אכן הייתי שמח להתפנק על פרדו עם חיוך זחוח
כמובן שאצלי היו מעורבים עלות האחזקה ועלות רכישה אז לא יכלתי אפילו לפזול לכיוון הזה .
מה שתעשה אני בטוח שכך או כך אתה תהנה .
איך אפשר בכלל להשוות בין ראב4 לגרנד ויטארה, זה כמו לעשות השוואה בין פרה לסוס!! יכולות השטח של גרנד ויטרה מול ראב 4 הן שמיים וארץ ולו רק בגלל הילוך הכוח של הגרנד והעבירות המדהימה שלו בשטח. גוריון טוען ובצדק כי גרנד משופר עובר היכן שכל הגדולים עוברים , מנסיון אישי זו האמת. תקרא טוב בפורומים תעשה חושבים ותחליט מה שאתה צריך לקנות באמת.
רגב אני אציין שיתכן שמדובר בגרנד ויטרות מדור החדש ואני לא כל כך יודע לגבי היכולות שלהם .
אולי יש מישהו עם ג.וטרה משופרת מדור החדש שיכול להעיד .
רענן, אתה בהחלט אחד ההזויים שצא לי לפגוש :)
צריך חתיכת אומץ להמליץ על טרופר ועוד יותר אומץ להשוות אותו לג.ויטארה ארוכה (שילדת סולם) שנבנתה כהלכה או חלילה לפרדו.
וכנראה שצריך להיות עוד יותר הזוי בכדי להשוות פרדו לקינג....
שברת שיא בשרשור הזה, תן לבחור לקנות טויוטה ועזוב אותו בשקט. כנראה שזו תהיה הבחירה המוטורית הכי מוצלחת שהוא יעשה בעשור הקרוב :)
אתה יודע מה יותר הזוי ?
לרכוש פראדו מעל 100 אלף ש"ח עם קמ' שהגיע לירח ולקבל :
דשבורד מקרקש
טרנספר דופק
פרונטאקס עם סטליטים שבריריים
ובונוס, אופציה לקריסת מתלה קידמי עקב בולג'וינט
אבל מה, "עם ישראל" נהנה לשמר את מחירון "ההשקעה".
הרי אף אחד לא יצא פראייר, הוא מחפש את הפראייר הבא שירכוש ממנו את "ההשקעה" .
רענן
הלוואי והיה הרכב המושלם שחסין מכל ונטול תקלות. אין כאלו אבל יש קרובים לזה וטויטה, לצערך ולשמחת רבים, זה אחד מהם.
שיטת העדר בשוק הישראלי חלפה מזמן ומאפיינת בעיקר את שנות ה-90, הצרכן של היום לא מטומטם, חשוף לכמויות עצומות של מידע בביצה המקומית ומחוצה לה, עושה לא מעט שיעורי בית וברגע האמת אף מתקשה להוציא כסף לצורך קניה עד שלא בדק מכל כיוון אפשרי.
כנראה שיש דברים בגו ואולי ביום מן הימים אפילו אתה תלמד להפנימם.
אף אחד מבעלי הטויטות לא משקיע חלקיק מן המאמץ שאתה משקיע בכל הזדמנות ללעוג "לעדר הכבשים" בלשמר את מחירון רכבו.
מסתבר שצריך להיות ממש אדיוט ולשלם יותר מכפול על מנת לקבל מוצר נחות יותר...
מודה, נראה שגם אני נפלתי בפח :p
בוא לא נלכלך את התרד שלשמו הוא נפתח, אם בא לך להתפלש בבוץ אפשר לעושות זאת תחת הכותרת "גם אני אדיוט וקניתי טויוטה".
עד כאן מסכים איתך.
לצערי למה ?
אני יבואן או בעל מניות של מוצר מתחרה ? - לא
אני בעל טויוטה ? - לא (מתוך בחירה)
אני מוכר או מתכוון למכור את הטרופר ? - לא
איך ילמד ? אם אתה מגן בחירוף נפש על "ההשקעה" שלך ?
על איזה דברים אתה רומז ? אני אשמח לדעת !
רצוי שתבדוק (יש מנגנון חיפוש) לפני שאתה זורק רפש
זה אתה אמרת ...
על זה נאמר, "יצא המרצע מן השק" ...
השרשור היה נקי עד שמישהו החליט שפראדו הוא בפיסגת האולימפוס והזוי להשוות מול מתחרים שנמכרו בכמויות יפות בארץ ובעולם.
אגב, מבחני השוואה כאלה נערכו ע"י טובי בוחנים בארץ ובעולם.
גם כשהפרדו ניצח, זה היה בפער דחוק של נקודות .
בקיצור לשיטתך (וכנראה עוד כמה), כשמישהו שואל על המלצה ל SUV , כולם צריכים להשיב בהכנעה, "פראדו/לנדקרוזר " ואין בלתו שום אופציה.
רע בשביל השואל, מצויין בשבילך ושאר בעלי המזל שברשותם יצירת המופת המוטורית הזאת ...
רענן
בקלות.
רכ. קצר נכנס לזויות קיצון הרבה יותר בקלות ביחס לרכב ארוך יותר בעת עליה/ירידה, כולל בהצלבות.
זה עניין של שיפוע ביחס לבסיס הגלגלים.
במקום שרכב קצר יכול להתהפך קדימה/אחורה, רכב עם בסיס גלגלים יהיה בזוית מתונה יותר.
אמנם רכב ארוך יותר יהיה מוגבל יותר בתמרון, אבל בשכלול הכולל, יהיה בטוח ועביר יותר.
את ענין הזויות כבר הבנתי, השאלה אם בשקלול הכולל לא הזנחת עוד חסרונות, ולמה בפועל בתחרויות העבירות לא רואים רכבים ארוכים ?
זה לא איך שהרכב נראה בעין קצר/ארוך.
זה הנתון של הבסיס גלגלים ואיך הסרנים ממוקמים ביחס למרכב הם שמכתיבים זוויות גישה/נטישה.
מקרה פרטי - JK ארוך, בסיס גלגלים 2950 מ"מ. רכבת .. אבל הגלגלים בקצוות המרכב , בשילוב גלגלים גדולים מקבלים זוויות גישה/נטישה טובות.
המרחק בין הסרנים ומרווח המכלולים מהקרקע ( מתחת לקו השילדה - לא כולל הסרנים) , נותנים את "זוית הבטן".
זהו החסרון העקרי של רכב ארוך לעומת קצר (בד"כ מתבטא לרעה במעבר תלולית עפר שהונחה ע"י טרקטור).
ביתר הפרמטרים יש יתרון לארוך :
יציבות כיוונית בנסיעת שבילים מהירה
עבירות טובה יותר בתיקול שטח עם הצלבות
סיכויי התהפכות נמוכים יותר בעליית מדרגה כשנמצאים כבר בשיפוע חזק
סלחני בשיפוע צד ובכניסת גלגל בכיוון הנטייה לשפ"צ
בכלל בסרטי עבירות וטיפוס טכני בשטח סלעי, אפשר לראות את ההבדל והסיכון בהתהפכות של רכבים קצרים
(פאג'רו Q קצר בכלל מבהיל בגלל מהלכי המתלה הזעומים שלו).
רענן
גלגלים בקצה המרכב זה לא בהכרח הדבר המהותי בהבדל בין קצר וארוך, זה נכון לכל רכב שטח. דוגמא טובה מאד להבדל בין קצר לארוך רואים בהשוואה בין דיפנדר 90 מול 110, היכן שה-90 עוד רגע עושה היפוך לאחור, או לא מסוגל לרדת/לטפס מדרגה באלכסון, הארוך לא מרגיש שיש בעיה. רכב עם בסיס גלגלים ארוך יותר יהיה גם יותר נוח בנסיעה וגם יותר יציב כיוונית בנסיעה.
גלגלים בקצה הם לא בהכרח הדבר המהותי בהבדלים אך לרכב ארוך עם סרחי עודף לא יעזור בסיס הגלגלים אם בכל הזדמנות הוא ימצא את עצמו מתיישב בחלק הקידמי/אחורי ולכן זה נתון חשוב שצריך לתת עליו את הדעת.
הדיפנדר 90 זו דוגמא קיצונית לרכב עם בסיס גלגלים מאוד קצר (זהה לג'ימני) והוא לא מייצג, בטח ובטח בהשוואה לאחיו הארוך.
אני חושב שכל מקרה צריך להבדק באופן פרטני וההצהרה של ארוך עביר יותר לא מייצגת את הכלל.
היי. לא הייתי כאן כמה ימים וראיתי את התגובות, אני מקוה שאף אחד לא יתלהם כאן... לגביי מה שכתבתי על דגם ארוך וקצר, לטעמי הארוך עביר יותר מניסיון עם פראדו ארוך וחברים בקבוצה עם קצר ( אני מסכים עם מה שרן כתב ועד כמה שאני זוכר הוא עם פראדו קצר). ההשוואה בין קינג לפראדו לטעמי לא נכונה. הפראדו נבנה בבסיסו כרכב עם נטיה גדולה יותר לשטח ואילו הקינג עם כל הכבוד נבנה בעקבות דרישות של אנשי מחלקת שיווק לרכב שיהיה יותר בכביש ( מה לעשות רוב האנשים לא יורדים על פי חברות הרכב. ) גרנד ויטרה להשוות לפראדו או קינג נראה לי לא לענין בכלל.
רענן לגבי האמינות של הטויוטה אני עכשיו מסיים לשפץ את הפראדו שלי ( הוחלפו כל התפוחי פרונט והגה והבושינגים) כל זה נעשה אחרי 350 אלף קמ ועד השיפוץ לא קרה לא הרבה, היה לי גרנד דגם ZJ ונאלצתי למכור כי פשוט לא יכולתי לעמוד בהוצאות אחזקה של הרכב הזה...לכל רכב יש בעיות, מי שיגיד לך אחרת פשוט משקר לעצמו אבל מניסיוני הטויטה פשוט מתקלקלת פחות. לגבי פראדו מול טרופר, לאיסוזו יש את אחת השלדות הגמישות שאני מכיר ולא הייתי מבטל אותו מול הפראדו, החסרון שלו שאין נעילה אחורית לטרופרים משנת 2000 והלאה ( אלא אם כן עושים הסבה וחריטות ונכנסים להשקעה גבוהה מאוד ורוב הסיכויים שלא הכי אמינה...) הפראדו משנת 2001 עד 2003 הפרונט רגיש יותר פשוט כי שמו יותר כח מנוע אבל לא חיזקו את שאר המכלולים מלפנים.. לפותח שרשור זה, כמו שכתבתי בהתחלה תקבל כאן המון דעות לכאן ולכאן. בסופו של דבר אני חושב שאתה צריך לשבת עם עצמך ולהחליט.