תגובה: טעות בבניית הבית. מהן האפשרויות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ע"פ מה שהוסבר לי ע"י הקבלן המשקוף שקיים כרגע הוא כבר עם הצירים, חורים לבריחים וכו'. הוא חייב לעקור אותו כדי להפוך את הדלת.
מה שנכון נכון
הכל (כמעט) אפשר לשנות, להרוס ולבנות מחדש, אצלי בבניה התגלתה סטיה מהתקן בחוזק הבטון של ריצפת הממ"ד, לקחו קונגו, חצבו, יצקו, בדקו שוב, אישרו
אתה צריך להגיש בגרמושקה את המצב הקיים וכרגע אתה לא תואם לתכנון
אולי זה מתאים לתקן אך לא מתאים לתוכניות שהג"א אישרו
אני לא זוכר אם בית פרטי עובר ביקורת או לא, אם כן תתיעץ עם המתכנן לפני שאתה עושה צעד נוסף
בועז
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dice2
אתה צריך להגיש בגרמושקה את המצב הקיים וכרגע אתה לא תואם לתכנון
אולי זה מתאים לתקן אך לא מתאים לתוכניות שהג"א אישרו
אני לא זוכר אם בית פרטי עובר ביקורת או לא, אם כן תתיעץ עם המתכנן לפני שאתה עושה צעד נוסף
בועז
ודאי שעובר ביקורת אבל לא ברמה של מדידה אל מול התוכנית, את הבודק מעניין בדיקות חוזק בטון, אטימות ותקינות אביזרים
הקבלן הודיע לנו שאחרי התייעצות עם הגורמים הרלוונטיים הוא מפרק ומרכיב מחדש כך שיתאים לתוכנית המקורית.
תודה לכם.
חנן
תוודא שהקונסטרוקטור של הבית מעורב בהנחיות לעבודת ההריסה ועוד יותר מעורב ונתן פרטי חיבור ליציקות החדשות .
ממ"ד באופן עקרוני חייב להיות יצוק במקשה אחת כיחידה מונוליטית ,אסור לבצע הפסקות יציקה ואסור שיהיה נתק בזיון מה שנקרא ריתום קשיח מלא.
ישנה אפשרות לבצע תיקון מקומי אבל זה דורש לא מעט עבודה והיצמדות לפרטים קצת יותר אינטילגנטים מפרטי בנין סטנדרטים.
אני רוצה להאמין שהקונסטרוקטור שלך נתן פרטים שכאלה, ודרש להיות נוכח בשטח כדי לראות את המצב החדש לפני היציקה !!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר 9
חנן
תוודא שהקונסטרוקטור של הבית מעורב בהנחיות לעבודת ההריסה ועוד יותר מעורב ונתן פרטי חיבור ליציקות החדשות .
ממ"ד באופן עקרוני חייב להיות יצוק במקשה אחת כיחידה מונוליטית ,אסור לבצע הפסקות יציקה ואסור שיהיה נתק בזיון מה שנקרא ריתום קשיח מלא.
ישנה אפשרות לבצע תיקון מקומי אבל זה דורש לא מעט עבודה והיצמדות לפרטים קצת יותר אינטילגנטים מפרטי בנין סטנדרטים.
אני רוצה להאמין שהקונסטרוקטור שלך נתן פרטים שכאלה, ודרש להיות נוכח בשטח כדי לראות את המצב החדש לפני היציקה !!
+5000 !
מנסיון של טיפול בתביעות מאוחרות....
לידע כללי, איך יוצקים תקרת ממ"ד אם צריך לצקת את הרצפה והתקרה באותו שלב? על מה עומדים העמודי ברזל לתמיכה והתפסנות עץ?
נחשפתי לצורה אחרת של יחס קבלנים לטעויות בבניה. מענין אותי מי זה הקבלן שגם מגלה ללקוח וגם בוחר בעצמו { גם אם מדובר אחרי התיעצות } באפשרות היקרה יותר מבחינתו. וכל זאת בלי רדיפות ובלי שכנועים וללא תקופת המתנה מיותרת.
זה לא ממש קריטי. רק מענין ואולי יעזור לי בעתיד.
רק לידע הכללי, ניתן להפוך דלת ממ"ד מימין לשמאל, לא באופן אלמנטרי ולא כל מתקין, אבל עשיתי דברים כאלה (באישור כמובן) בעבר
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
נחשפתי לצורה אחרת של יחס קבלנים לטעויות בבניה. מענין אותי מי זה הקבלן שגם מגלה ללקוח וגם בוחר בעצמו { גם אם מדובר אחרי התיעצות } באפשרות היקרה יותר מבחינתו. וכל זאת בלי רדיפות ובלי שכנועים וללא תקופת המתנה מיותרת.
זה לא ממש קריטי. רק מענין ואולי יעזור לי בעתיד.
http://www.nofit-home.co.il/bet-govrin/
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר 9
חנן
חנן....
יש רק דרך אחת.... הדרך הנכונה.... והקבלן בחר בה.... בשבילך...
עכשיו אתה תדאג לאיכות ביצוע התיקון....בדיוק כמו שכתב שחר...
אחלה ערב ובהצלחה
שאול
קודם כל למי שאל קודם דלת ממ"ד היא ללא משקוף עיוור אלה יצוקה ביחד עם הקיר לכן צריך לחצוב את הבטון
ואני לא מכיר בשום מקום שהפכו דלת בלי להפוך משקוף במיוחד עכשיו שהממ"ד אטום גם לגזים
בממד יצקים בחלקים ולא בפעם אחת אבל כן מחוייבים לצקת כל אלמנט בפעם אחת - ריצפה - קירות - תקרה
נכון גם שינוי במידות מחייב היתר אבל הבעייה בד"כ בהקטנה ולא בהגדלה
פיתרון של הזזת הקיר - לפני ביצוע תבקש את הפרטים מהקונסטרוטור תיגש לפיקוד העורף ותציג בפניהם את הפיתרון (תגיד לקונסטרוקטור שזה מה שאתה עושה)
ותראה את התגובה שלהם
יש לי הרגשה שיש להם טעות בתוכניות תבדוק את התיכנון רצפה ומשם יש את הטעות בקירות ועכשיו הם ממצאים פיתרונות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
לידע כללי, איך יוצקים תקרת ממ"ד אם צריך לצקת את הרצפה והתקרה באותו שלב? על מה עומדים העמודי ברזל לתמיכה והתפסנות עץ?
יוצקים רצפה לחוד , קירות לחוד,ותקרה , בגלל צורת הברזל המיוחדת נשמר ריתום מלא בין האלמנטים מה שגורם לדבר הזה להיות מסגרת מלאה .