תגובה: מבקש עצות ממנוסים לפני רכישת ריינג' רובר מודל 86
ציפיות והרגלים... :)
ממה שאני רואה בפורום הזה, רוב הגולשים באמת מבקשים עצה מה לקנות, ויש להם את הדאגות ה"רגילות" של מי שרוכש רכב ואין לו ממש מושג מה הולך.
אני לא באתי לשאול מה לקנות או האם לקנות. את זה כבר החלטתי.
אני רק ביקשתי לדעת מה לבדוק כשאני הולך לראות את האוטו? זה אתם התנדבתם לייעץ לי אם זה באמת מה שאני צריך או אם אולי אני צריך בעצם משהו אחר, ואני בכלל לא צריך את האוטו - אני רק רוצה אותו...
אז כן, אתם מבזבזים את הזמן כשאתם מנסים לייעץ לי לקנות משהו אחר או לא לקנות בכלל. לא את זה באתי לשאול.
אבל בכל אופן, תודה על כל התגובות ותשומת הלב (והדאגה :cool:) - תמיד טוב לפתוח את הראש לכיוונים אחרים ולשמוע דעות אחרות (בשביל זה יש פורום, לא?), ואני מתכוון מחר ללכת לראות ריינג' למכירה שנמצא קרוב למקום העבודה שלי. מי יודע - אולי הסיבוב הזה יוריד אותי מהעניין...
ורק על דבר אחד אף אחד עוד לא ענה - צמיגי מישלין Latitude Cross - אף אחד לא התנסה?
תודה,
ג'רמי
1 קבצים מצורפים
היי ג'רמי.
אני מחזיק מזה שנתיים ריינג' קלאסיק מודל 88 מהדגם המדובר,ואין לי אלא לחזק אותך ברצון לרכוש אחד כזה...
הרכב נוח מאוד,בעל מרחב פנימי בלתי נגמר,ויכולת השטח שלו מספקת לרוב מסלולי הטיולים שתצטרך לעבור.
מנוע ה-3.5 ליטר נחשב אמין מאוד והוא אכן כך,המכלולים המכניים חסונים ושורדים היטב (שלי ידני דרך אגב ).
מערכת החשמל ובמיוחד ההזרקה (CU14) די קטסטרופה תודות ל-LUCAS היצרנית שלה.
אני בדיוק מסיים להמיר את הרכב לקרבורטור וסעפת יניקה של EDELBROCK,מה שאמור לפתור את כל הבעיות הנ"ל ואף לשפר את צריכת הדלק....:confused: והביצועים.
קח בחשבון שרכב מוזנח יצטרך ישור קו יקר וארוך,לכן שווה לקנות אחד שטופל ונשמר באהבה.
אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי....
מורי
בועז תודה, גם אני קראתי באינטרנט בעיקר דברים טובים שמתאימים לסגנון השימוש שיהיה לי.
בדקתי מחירים שאני יכול להשיג באירופה, והפער במחיר בהשוואה לצמיגים עלומי שם זולים הוא בסה"כ כ 130 יורו יותר לרביעייה (כ- 600 ש"ח). באמת מפתיע לטובה כי בצמיגים במידות של רכבי נוסעים, המישלין יקרים יותר משמעותית בהשוואה ליצרנים "נחותים".
תודה ניר!
משאבת דלק, קויל ודברים כאלה באמת לא מדאיגים אותי. בכל מכונית משומשת הדברים האלה מתקלקלים. לא הייתי קורא לזה "מחלה אופיינית" של לנדרובר.
אסף תודה!
המוכר מבטיח שאין חלודה אבל אני בהחלט מתכוון לבדוק בציציות, וכמובן שכל מה שחשמלי ייבדק על ידי.
תודה מורי!
טוב לשמוע ממישהו שיש לו בדיוק כזה.
גם התברר לי בינתיים שהרכב המיועד הוא קרבורטור ולא הזרקה, אם כי במודעה כתוב ההספק של דגם ההזרקה... כנראה שרק בשווקים מסויימים ה-Vogue היה עם הזרקה בשנים האלה (ארה"ב?)
קרבורטור ישפר גם את ההספק וגם את צריכת הדלק בהשוואה להזרקה? נשמע קצת כמו אלכימיה, לא? סעפת יניקה לבד יכולה לעשות כזה הבדל?
במקור שני קרבורטורים SU.
מורי מדבר על הסבה לקרבורטור אמריקאי אחד גדול, על סעפת יניקה תואמת (לא לשכוח שזה מנוע עם DNA אמריקאי, ביואיק לשעבר). אמור להיות שיפור.
לגבי מערכת החשמל.... את היצרן הבריטי של חלקי החשמל - LUCAS - מכנים גם "THE PRINCE OF DARKNESS" תבין לבד...
הנסיון שלי עם הזבל של לוקאס הוא לא מלנדרוברים, אלא מארבעה מיני מיינורים... יצרן ששם את האיכות הנמוכה לנגד עיניו כאידיאל לשימור. מסורת בריטית מקודשת שלא שוברים. ממש כמו התה והביסקוויטים של אחר הצהרים.
אצל לוקאס, העובדה שמשהו עובד ותקין ברגע זה ממש, בספרד נניח, לא רלוונטית בעוד עשר דקות בהולנד.
טוב. אני בדר"כ מחזיק אוטו לפחות שנה לפני שאני מחליט לשפר אותו, כדי לדעת טוב טוב בדיוק מה אני רוצה, אז כרגע אני לא מתעמק בשיפורים.
בינתיים המוכר עושה לי קצת קשיים בגלל הליך המכירה. מי שאינו תושב ספרד לא יכול להעביר אליו בעלות על רכב ספרדי, אז אני צריך לבקש מהמוכר שיתיר לי לנסוע חזרה להולנד כשהרכב עדיין רשום על שמו ומבוטח על ידו. רק אחרי שאני בהולנד אני יכול לייבא ולרשום את האוטו על שמי, ואז מבצעים ביטול רשיונות בספרד.
הוא לא רוצה שאני אסע על האוטו בזמן שזה עדיין שלו חוקית.
אני מנסה להבין ממנו את הסיבות מדוע הוא לא רוצה בכך, ומציע לו לעגן בחוזה בינינו כל דבר שעשוי להוריד ממנו את הדאגות.
כמוצא אחרון יש לי תכנית גיבוי לבקש מקולגה שגר בספרד להעביר את הרכב על שמו ולאפשר לי לנהוג אמ הרכב חזרה כשזה בבעלותו.
הובלה לא באה בחשבון כי זה יעלה לי כמעט כמו ערך האוטו...
מצאתי גם סקירה של טופ גיר מ 1991 על רכישת ריינג' רובר קלאסיק משומשת. בסה"כ חיובי ביותר:
http://www.youtube.com/watch?v=8dtKRtt574M
מ-1991. בטח חיובי.
עברו מאז 22 שנה. מה נשאר מהחיובי?................................
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מ-1991. בטח חיובי.
עברו מאז 22 שנה. מה נשאר מהחיובי?................................
כבר אז היו ריינג׳ים בני 20...
ג'רמי, מהסתובבות קלה עם לנדרובר בהולנד, יש להם מכונאים איכותיים ורציניים, כך שלטפל ברכב אני לא רואה בעיה, לא אנגליה, אבל לא פחות.
אני מעריך כי יותר מידע תוכל לקבל מסאמבו(SAMBO) הוא כל שני וחמישי שם וכנראה מכיר את האנשים הנכונים.
תודה פסטר,
כבר הספקתי לראות שיש פעילות עניפה של מועדונים בהולנד. אפילו הצטרפתי פעם אל חבר עם דיסקברי בתור הנווט במסע ניווט בשטח של מועדון לנדרובר מקומי (ב"שטח" עם קריצה :p כי 95% ממה שעברנו שם הייתי יכול לעבור גם עם הפרייבט שלי - ולא ליסינג).
ודיווח מהריינג' ההולנדי שהלכתי לראות - מודל 84 עם קילומטראז' לא ידוע (כי המונה רק 5 ספרות לפני 86): מבחינה מכאנית האוטו היה במצב טוב מאוד למעט השתנקות קלה בהאצה מסל"ד נמוך, אבל הבודי היה מלא בחורי חלודה, והפנים היה בשלבי התפרקות שונים עם הרבה קרקושים. במודל 86 היתה כבר סדרה של שיפורים בפנים שאמורים לפתור חלק מהעניינים האלה. את האוטו הספציפי הזה לא הייתי קונה, והמחיר המבוקש היה 5500 יורו - כמעט פי 3 מהמחיר המבוקש על האוטו הספרדי שבמצב טוב בהרבה (כנראה).
ובינתיים אני קצת תקוע עם המוכר הספרדי. הוא לא רוצה שאני אנהג את האוטו להולנד כשזה עדיין רשום על שמו - דבר שאני חייב לעשות כי מי שאינו תושב ספרד לא יכול להעביר בעלות של רכב ספרדי לידיו, ומהבירורים שלי עולה כי בספרד אין לוחיות זמניות לייצוא כפי שיש בהולנד וגרמניה.
אני לא אשלח את האוטו על מוביל כי זה עולה כמעט כמו מחיר הרכב כולו.
הצעתי לו לנסח חוזה שיבהיר את האחריות שלי מהרגע שהעברתי לו את הכסף וכל עוד האוטו רשום עדיין חוקית על שמו, אבל הוא לא ממש התלהב.
עכשיו אני בודק כיוון חדש עם קולגה בעבודה שהוא תושב ספרד. אני מתכוון לבקש ממנו שיעביר את האוטו בעלות על שמו כדי לאפשר לי לנהוג אותו הביתה. אני מקווה שזה יעבוד...
תאחלו לי בהצלחה!
קראתי את השרשור .
לפותח השירשור, קשה לי להייחס אליך לפי שם המשתמם, עוד לא פגשתי אדם בשם ג'רמי שמסוגל לכתוב ככה בשפת הקודש ואני יודע, היפורקטי מצידי לגמרה
אני לא מבין גדול בארופאים ולמעשה, אפשר אפילו להגיד שיש לי סלידה אליהם, מה שכן, יש לי יש לי נסיון עשיר בעגלות אנגליות מהעבר והעצה היחידה שאני יכול לתת לך...ד'ר טושי נתן לך את העצה הכי טובה בשרשור הזה, קבל או לא, זה "בעיה" שלך
רק אל תבוא ותגיד "למה לא אמרתם לי?"
חפש בספרד מישהו אמין שישמש כיד ביניים, שיקנה את האוטו וימכור לך על הנייר אח"כ את האוטו.
אם מצאת מישהו שמתעתד לנסוע להולנד מספרד, מה טוב.