מהתגובות הבנתי שזה רק עלול לסבך אותי ושכדאי שאלך לחתום, כנראה שהרכב רשום אצלם עוד מהבעלים הקודם ולכן נמצא ברשימת מעקב שלהם.
הבאסה שכאזרח שומר חוק ומשלם מיסים אני צריך לנסוע 100 ק"מ בשבוע עבודה להרשם, ולא מקבל על זה שום פיצוי!!!
Printable View
מהתגובות הבנתי שזה רק עלול לסבך אותי ושכדאי שאלך לחתום, כנראה שהרכב רשום אצלם עוד מהבעלים הקודם ולכן נמצא ברשימת מעקב שלהם.
הבאסה שכאזרח שומר חוק ומשלם מיסים אני צריך לנסוע 100 ק"מ בשבוע עבודה להרשם, ולא מקבל על זה שום פיצוי!!!
תגיד לי, זה הדבר היחידי שבו המדינה מז...נת אותך ואתה לא מקבל שום פיצוי?... משום מה לי נדמה שמס הכנסה, ביטוח לאומי, המשטרע, משרד התחבורע, משרד הרישוי ועוד רבים אחרים עם סמל המדינה ופקידונים רעים ואדישים שמייצגים אותם - הרבה יותר גרועים מהתייצבות ורישום ליר"מ...
כמו שהזכירו, תגיד תודה שכבר לא מחוררים את האוטו כמו גבינה שוויצרית לכבוד כל מיני מכשירי קשר... תתנחם בעובדה שבזמן מלחמה חו"ח, הוא לא באמת ישמש את הכוחות בחזית אלא יקחו אותו ממך כדי שיסיע כל מיני קצינים הביתה.
כמו שציינו מעל, אתה מקבל על זה יום מילואים, ויש גם
החזר דלק.
אמנם, זה הכל בתיאוריה, אבל זה עובד לפעמים.
דרור
.. מי אמר שזה לא לכוחות בחזית..??
בשבצ"ק שלי מופיע בשיירה עם ההאמרים הריאו והאבירים גם טנדר יר"מ... ואנחנו בחזית הכי קשה (מבחינת נסיעת שטח).
אסף.
רגע...
למה לגייס טנדרים 4x4 אם כל חייל מילואים ממוצע מגיע עם הפוקוס\ i30 סטיישן שלו (שלו= של חברת הליסינג)?
סטיישן + דלקן של החברה= טנדר, לא?
לצערנו, זה היה הפתרון בלבנון 2...
בתקווה שלא נגיע לבחון את הנושא הזה אף פעם....
סופ"ש נעים לכולם, מוטי.
דרור
צודק היה לי רכב מגויס בן 12 ביקשתי לראות את החוק, וקצין הגיוס לא רצה להראות לי, הבהרתי לו שזה לא יעבור בשקט ויצאתי ממשרדו, אחרי יומיים קיבלתי שחרור.
נמרוד
היום זה כבר לא יום כיפור.
כבר לא קודחים במכוניות.
הם ממש לא מעוניינים לשלם תועפות על הנזקים.
בזמנו הוסבר לי במפורש שרכב בגיל מעל 10 שנים לא מגויס.
נדמה לי שמאיר רוטברג היה פעם מפקד יר"מ או משהו דומה ויודע יותר טוב מכולנו איך זה מתנהל - מה מגייסים ומה לא. אולי כדאי שהוא ירחיב.
נמאסתם אם "הפולטיקלי קורקט" המזוין שלכם יש פה תגובות שגורמות להקיא,אף אחד מהמתחמקים לא עושה טובה,אז מה אם היתה לוחם 250 שנה במילואים?ממתי זה חשבון חיסכון אם דיבידנדים?יש לך מדינה אחרת? יקחו לך את חתיכת הפח המפוארת שלך ביום פקודה כי זאת אחת הדרכים לשרוד פה,רוצה לשנות? רוץ לכנסת,תפגין ברחובות,לך לישון על הדשא של שר הביטחון עד שישמע מה יש לך להגיד,פה זאת בנתיים עוד דמוקרטיה (די מפליא אה דרור)צולעת, לא מתאימה לך,איש עוד לא סגר את בן גוריון. חוק זה חוק כבד אותו,משום שאתה תהיה הראשון לצעוק איך לא התכוננו ליום פקודה. מענין מה האיתה אומר אם אותה חילת בשער היתה הבת שלך.
מלכי,
תרשה לי לשחק את תפקיד הסנגור לשטן
פלוני קונה רכב במיטב כספו (על הדרך משלם %120 מערכו למדינה) ואז באה המדינה שלא בדיוק "עניה" (ישראל נחשבת למדינה מלוה ולא מלויאה) ודורשת את ריכבו.
די, ימי הצנע עברו ממזמן, לכולם יש רכב, אין כול סיבה (נגיד שאולי חוץ ממלחמה) שלמדינה יש צורך באיסוזו בן 12, (כספי המיסים שלי דואגים ומוודאים זאת)
זה סתם עוד מינהג מהעבר שזמנו עבר., מבין למה זה היה קיים, היום אין לזה מקום במדינה מודרנית.
אני קורא וקורא
בטוח שגם מאיר קורא
יש לי המון ... הרבה מאד מה להגיב / להסביר / לנמק
אני לא חושב שזה המקום לדיון כזה
לרוב המגיבים אין שמץ מושג על מה מדובר
אני חוזר על המלצתי למי שקיבל צו כזה
לא לזלזל
איציק
חברים.....
אני לא מבין על מה כל ההמולה ???
זה כולה רישום רק למקרה שאם וקרה ויש מצב של מלחמה שמאגרי הרכב של צה"ל מנהל הרכב הממשלתי ומשטרת ישראל אזלו...
אז יבוא אלייך לאסוף את הטנדר היחיד והבודד שלך...
כמי שמשרת במיל' מס' ובין היתר גם הטנדרים שלי היו רשומים וגם הג'יפ שלי כרגע רשום במאגרי צה"ל ....
וכמי שחלק מתפקידו במילואים הוא למשוך רכבים מגוייסים אני יכול להגיד לך שישנו סדר בגיוס ...
ראשית פונים למאגרי הצבא אח"כ למאגרי המדינה וכשהם אוזלים פונים אל הגופים הגדולים ... ליסינג ...השכרה וכו..
תאמין לי שבמקרה שבאמת צריך יותר נח לגשת למגרש ליסינג להעמיס 20 רכבים וללכת....
ולא לחפש את הטנדר שלך...
לא צריך לעשות טררם מכל דבר ..
אחרי הכל זה בשבילנו...
בהצלחה...
ד"א הליך הרישום לא מצריך יותר מעשר דקות...
ראם
ראם, אני אסביר לך מה מכעיס ועל מה ההמולה:
מכעיס שאיזה קמר"ש החליט לקדר את הבחור ליום ההרשמה, על רכב שבטוח לא יגוייס, ובשביל מה???
בשביל לראות את הרשיון שלו?
שצה"ל המהולל יפעיל את יחידת הסייבר המהוללת של ראש ממשלתנו הנפלא, יפרוץ למאגר משרד הרישוי ויבדוק למי יש טנדר. יארגן רשימת אקסל עם בעל הטנדר, הטל' שלו, סוג הטנדר ומס' הרישוי שלו.
רק כשנגיע למצב מלחמתי בו כבר יגמרו כל הרכבים בצה"ל, כולל הרכבים של קציני צה"ל, וכל הרכבים בחברות הליסינג, רק אז, יואילו חיילי היר"מ לגייס את נשק יום הדין, טנדר איסוזו צ'וקומוקו בן 12.
עד אז, שישבו ויכינו תוכניות.
מכעיס אותי שכל מה שצה"ל אומר קדוש, גם אם אלה שטויות מוחלטות. זו אחת הסיבות העיקריות להתדלדלות הקצינים האיכותיים בגדוד בו אני משרת ולדעתי מעיד על השומן האבסורדי במערכת.
אני לא מבין למה הנ"ל צריך לנסוע עד פיזדייצ ....
אני עשיתי את זה בפקס...
החוויה שעברה עלי לפני שנה הייתה קצת יותר מעשר דקות...
התבקשתי להגיע לחניון בהרצליה בשעה 1700
ביום התרגיל התקשרו וביקשו שאקדים לארבע על מנת לזרז את התהליך
הגעתי ב 1600 כדי למצוא מגרש סגור וטור ארוך של רכבים ממתינים להיכנס,
בשעה 1730 כאשר פתחו סוף סוף את השערים, התחלנו תהליך גיוס די זריז של הרכב, בסופו התבקשתי להפקיד את מפתחות הרכב ולהמתין עד 2130 באוהל הנהגים
חשוב לציין שבמקום היו לא מעט נהגים שכירים שהגיעו עם משאיות בסוף יום העבודה, לא ממש היה עם מי לדבר
ההחזר שקיבלתי היה על הדלק בלבד ולא יום מילואים כמו שמישהו כתב פה
בקיצור, הטיפ שלי הוא להתחמק באלגנטיות אם הזמן שלכם חשוב לכם
קטן וקטנוני.
מרבית גולשי הפורום הזה היו נותנים את חייהם למען המדינה. משרתים במילואים, ביחידות קרביות ותורמים.
מרבית גולשי הפורום הזה אכפתיים ודואגים לעתיד המדינה, אפילו, ובפרט, כאלו שקוראים מדי פעם לסוג כזה או אחר של מרד.
לצערי, רק מרבית הגולשים ולא כולם.
אז קצת קשה לי להבין. את החיים למדינה כן, ואת הטנדר המצ'וקמק לא?
ללכת למילואים כן, אבל למסור את האוטו בזמן מלחמה - לא?
אני לא רוצה לפרט יותר מדי, בטח לא יותר ממה שכבר פורט, אבל כדי שיגייסו לכם את הרכב (גיוס אמיתי, לא תרגיל גיוס), צריך שיקרה משהו דרסטי.
אז מה קרה?
מה זו רוח ההשתמטות הזו?
יופי לך, ג'ו, שבאמריקה לא מגייסים. אני מכיר את המשמעויות הכספיות הנדרשות כדי שלא יגייסו גם בארץ ואתם הרי לא רוצים לשלם עוד מיסים (גם אני לא).
כל מיני תרגילי התחמקות והתנהגויות זולות מומצאות פה.
תרשו לי להיות לרגע פלאטו: "ואתה, מה עשית היום למען מדינה?"
או שאולי כדאי שנפתח כאן פורום "איך מקבלים פטור משירות מילואים עוד לפני גיל הפטור"......
זה לא כזה פשוט
לא מגייסים (רכוש) כי בחוקה רשום שלאדם יש זכות לרכוש פרטי-כלומר אין מצב שהממשלה יכולה להחרימו(או להלוות אותו)
מדוע דאגו להכניס זאת בחוקה עוד ב1776? כי לא התאים לאזרחים כשהחיילים האנגלים יעשו מה בא להם ויקחו מהם מה בא להם (ועוד כשהם היו נתיני בריטניה)
מעניין איך זה שלפני 237 שנה מקימי המדינה דאגו יותר לאוכלוסיה מהממשלה עצמה, מוזר לא?
עם כול זאת אפשר להגיד שלא מגייסים כי לא צריך, ראה מה קרה בWWII, כול העם גוייס מרצון, כולם עבדו ביחד למען המלחמה, היום זה אולי שונה אבל במקרה חרום כול אזרח ינדב לא רק את ריכבו אבל גם את עצמו ונישקו למען המאמץ,
היום שולחים חבילות לחיילים בעירק ואפגניסטן ברמות מטורפות (כן אזרחים פרטיים ומרצון) החבילות כוללות מכול טוב, אוכל, מחשבים ניידים טלפוניס סליולריים ומה לא
הUSO יצא בהכרזה שאפשר להפסיק לשלוח כי פשוט כבר אין להם מקום וכוח אדם לחלק את כול מה שנשלח עד היום.
אז למה אני מברבר?
לא צריך להכריח אף אחד לעשות את הדבר הנכון, כשיגיע הזמן האדם יעשה את הדבר הנכון ואת מה שצריך מרצונו החופשי ויעלב אם לא יקבלו אותו ואת עזרתו.
מר שמיל הנכבד,
התקפה אישית שכזו על מגיבים בפורום נראית לי ממש נגד "כללי האתר" ולדעתי פשוט מגעילה. בטח כשהיא מגיעה מ"מנהל פורום".
אתה אינך מכיר אותי וגם לא את מרבית חברי הפורום ואינך יכול למדוד את תרומתי לצה"ל ולמדינה.
תשובתך מכעיסה במיוחד, כי אם היית טורח לקרוא את תגובתי שנית, היית מבין שהבעיה היא לא בגיוס הרכבים עצמו אלא בהליך הזימון להחתמה.