תגובה: טרופר בנזין V6 3.5 - פרוייקט (אחרון וסופי) לקירור הגיר 4L30E
רענן- אני שמח שמצאת את עמק השווה והתוצאות מספקות בהחלט.
התיבה הנ"ל קטנה ולא מתאימה למנוע ולרכב,היצרן בחר להיתעלם מהתיבה ולא לשדרג אותה, בנוסף שינה גם את יחסי העברה לרעה.
מנוע 6VD1 SOHC טרופרים עד 98', שעבורו נבחרה תיבת הילוכים מלכתחילה מפיק על הנייר כ 26 קג"מ.
מנוע 6VE1 מפיק כ 32 קג"מ טרופר מודל "חדש" ,יחס העברה הוא לטובת טרופר ה"ישן" , ומכאן יש הקלה לתיבת הילוכים.
הדבר האידיאלי הוא לשנות יחס העברה בחזרה לדגם הישן, אבל זה דורש הרבה השקעה, יותר מהוספת קולר וכו'.
פתרון לבעיית ההיתחממות הוא הוספת קולר גדול מספיק, או כמו שביצע כאן רענן, וכל הכבוד לו על ההשקעה ונתונים, זה ישמש גם לדורות הבאים.
או בנוסף הוספת מיכל של ליטר/ הגדלת קרטר גיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
רענן- אני שמח שמצאת את עמק השווה והתוצאות מספקות בהחלט.
התיבה הנ"ל קטנה ולא מתאימה למנוע ולרכב,היצרן בחר להיתעלם מהתיבה ולא לשדרג אותה, בנוסף שינה גם את יחסי העברה לרעה.
מנוע 6VD1 SOHC טרופרים עד 98', שעבורו נבחרה תיבת הילוכים מלכתחילה מפיק על הנייר כ 26 קג"מ.
מנוע 6VE1 מפיק כ 32 קג"מ טרופר מודל "חדש" ,יחס העברה הוא לטובת טרופר ה"ישן" , ומכאן יש הקלה לתיבת הילוכים.
הדבר האידיאלי הוא לשנות יחס העברה בחזרה לדגם הישן, אבל זה דורש הרבה השקעה, יותר מהוספת קולר וכו'.
פתרון לבעיית ההיתחממות הוא הוספת קולר גדול מספיק, או כמו שביצע כאן רענן, וכל הכבוד לו על ההשקעה ונתונים, זה ישמש גם לדורות הבאים.
או בנוסף הוספת מיכל של ליטר/ הגדלת קרטר גיר.
נדב
אתה קשקשן וזה לא משנה באיזה אתר תכתוב את השטויות שלך .....
אין לך מושג ירוק איך הגיר הזה נראה מבפנים , מה קוטר הדיסקיות שלו , או נתוני הלחצים שבו הוא עובד
גם לא עשית בחיים שלך דיאגנוסטיקה לגיר כזה (או כל גיר אחר לצורך העניין) אבל אתה מבין גדול..... בלהעתיק מאחרים
רענן ייאמר לזכותו לפחות מנסה גם אם הוא צודק או לא והוא לפחות לומד עם הזמן
אתה תמשיך להטעות אנשים ולשלוח אותם למוסך התורן שמטפל בך , עד הפעם הבאה שתחליף מוסך ואז תמליץ עליו
המבחן של טוב או לא טוב זה בשטח.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
נדב
אתה קשקשן וזה לא משנה באיזה אתר תכתוב את השטויות שלך .....
אין לך מושג ירוק איך הגיר הזה נראה מבפנים , מה קוטר הדיסקיות שלו , או נתוני הלחצים שבו הוא עובד
גם לא עשית בחיים שלך דיאגנוסטיקה לגיר כזה (או כל גיר אחר לצורך העניין) אבל אתה מבין גדול..... בלהעתיק מאחרים
רענן ייאמר לזכותו לפחות מנסה גם אם הוא צודק או לא והוא לפחות לומד עם הזמן
אתה תמשיך להטעות אנשים ולשלוח אותם למוסך התורן שמטפל בך , עד הפעם הבאה שתחליף מוסך ואז תמליץ עליו
המבחן של טוב או לא טוב זה בשטח.....
מאיפה אתה יודע? ראית פעם מה ואיך אני עובד?
איפה ראית שהמלצתי למשהו על מוסך מסויים??? אין לי מוסך תורן כי אני המוסך, כן יש לי המון חברים חלקם בעלי עסקים מכובדים.:)
זה אתה שמפנה את החברים שלך למוסכים שכוחי אל בכפרים נידחים להחליף מנוע לפני שבכלל הרמת מכסה שסתומים או ביצעת דיאגנוסטיקה.
אתה זה שמטעה אנשים ומספר להם סיפור שאין להם שום בעיה עד שהולך להם הגיר.
אני עד לרכבים תקינים ושמנים הכי טובים ועדיין הגיר מתחמם לטמפ' לא סימפטיות בכלל!
ואתה? בכלל נוסע עם טק 1 מחובר איתך ברכב, אז זה יותר טוב לשחק איתו בנסיעה? תתקין שעון חום כבר.
לא כולם נהגים מיומנים ומומחים לגירים כמוך, וכמו שכתבו כבר- לא בא לנו לנהוג בפחד ולהתאים את הנהיגה לגיר, ההפך צריך להיות הנכון, זה אוטומט!
תחזור לתחום שלך- טלויזיה.:cool:
*** חברים - נא לעצור כאן, לא להמשיך לגלוש לפסים אישיים. - תודה, המערכת ***
רענן,
יש לי תהיה...
ראשית, אתה חוסם הרבה משטח הרדיאטור המקורי. יש דרכים שבהם אפשר לשים מחליף חום לפני מחליף חום, אבל אז צריך להיות ביניהם מרחק מסויים שהוא תלוי במבנה של מחליפי החום וגם צריכה להיות התאמה בין הצורות של שניהם. לקחת זאת בחשבון? לפי התמונות לא, ולפי התמונות הקטנת את השטח שעליו זורם אוויר באופן משמעותי מאוד.
שנית, מערכת הקירור של המנוע מתוכננת סביב טווח מסויים של טמפרטורת כניסה, ואתה מעלה את הטמפרטורה הזו בלי בעיה בעוד 15 - 20 מעלות.
כיוון שכך, אני מניח שהפאן-קלאץ' משולב יותר מהרגיל, זה מעמיס על המנוע וצורך דלק.
ושתי המניפות החשמליות, צורכות בנוסף לזה עוד כוח סוס אחד או שניים אם לא יותר, דרך האלטרנטור, וגם זה מתורגם לעומס על המנוע ולצריכת דלק.
אז מה אתה אומר? עלתה או לא עלתה טמפרטורת נוזל הקירור? עלתה או לא עלתה צריכת הדלק?
אסף.
לי בכלל זה נראה התחכמות/אובר קיל מיותר לגמרי, לפתרון הבעייה.
עם כבר, ביצעת פתרון כ"כ קיצוני וכ"כ יקר וכ"כ הרבה התאמות (ועדיין נשארת עם אזיקוני פלסטיק פה ושם... כאילו, למה?!?!) לדחוף שני רדיאטורים ושתי ונטות, כבר יכולת למקם אותן במקום/מקומות אחרים ולא לגרום למה שאסף מציין (אפילו אם אתה לא "מרגיש" את זה..) - מי אמר שרדיאטור שמן עם מאווררים צמודים, חייב להיות מלפנים, לפני כל שאר רכיבי הקירור, שעכשיו חוטפים עוד 100 מעלות בכניסה...
ובכלל, כ"כ הרבה השקעה (או שהכל בחינם, אז זה משהו אחר) - לא עדיף באמת להחליף יחסי העברה/גיר/רכב/צורת נהיגה - לא נראה לי כ"כ הקטע של "העצלנות" שלך - כבר עדיף לשלם למישהו שיוריד לך אויר לפני כל כניסה לשטח.. אולי אחד הגמדים שלך או של החברים לטיול. וואללה! סטרטאפ!! שירותי הוצאת אויר לפני שטח...(-:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
רענן,
יש לי תהיה...
ראשית, אתה חוסם הרבה משטח הרדיאטור המקורי. יש דרכים שבהם אפשר לשים מחליף חום לפני מחליף חום, אבל אז צריך להיות ביניהם מרחק מסויים שהוא תלוי במבנה של מחליפי החום וגם צריכה להיות התאמה בין הצורות של שניהם. לקחת זאת בחשבון? לפי התמונות לא, ולפי התמונות הקטנת את השטח שעליו זורם אוויר באופן משמעותי מאוד.
שנית, מערכת הקירור של המנוע מתוכננת סביב טווח מסויים של טמפרטורת כניסה, ואתה מעלה את הטמפרטורה הזו בלי בעיה בעוד 15 - 20 מעלות.
כיוון שכך, אני מניח שהפאן-קלאץ' משולב יותר מהרגיל, זה מעמיס על המנוע וצורך דלק.
ושתי המניפות החשמליות, צורכות בנוסף לזה עוד כוח סוס אחד או שניים אם לא יותר, דרך האלטרנטור, וגם זה מתורגם לעומס על המנוע ולצריכת דלק.
אז מה אתה אומר? עלתה או לא עלתה טמפרטורת נוזל הקירור? עלתה או לא עלתה צריכת הדלק?
אסף.
אסף,
אני חושב שפספסת את תגובה מס' 19 בשרשור.
בקצרה, אני לא ראיתי (גם ע"י מדידה במכשיר הדאגנוסטיקה) שינוי לרעה בטמפ' המנוע. הערכה שלי שדווקא יש שיפור.
סה"כ אנרגיית החום מהגיר צריכה להתנדף לאיזה שהוא מקום. אם לפני כן היה הולכה לנוזל הקירור, עכשיו צימוד זה בוטל.
לגבי צריכת דלק, זאת נקודה כאובה ! להערכתי זניח ביחס לתצרוכת הכוללת.
ברנד,
אני לא מכיר מיקום מעשי ואפקטיבי יותר לקולרים (אני בטוח שעל הגג זה מאוד אפקטיבי אבל יקר למימוש ).
ניתן להחליף לסרנים בעלי יחסי העברה מופחתים מהדגמים הישנים . אבל הם חלשים יותר ואת זה לא מספרים אלו שגזרו ציריות ...
בשטח הגיר של טרופר בנזין (99 ומעלה) לא מתחמם באופן חריג. הבעיה בעיקר בכביש (עליות ארוכות ) . על כן,
הוצאת האוויר אינה רלוונטית לנושא ההתחממות (כמובן שלחול ים אני מוריד אוויר).
ושוב חוזר, כול הטרופרים בנזין 99 ומעלה שלא החליפו סרנים ועברו למידת צמיג 31" ,
הגיר לוהט בקיץ !!!
רענן
ושוב חוזר, כול הטרופרים בנזין 99 ומעלה שלא החליפו סרנים ועברו למידת צמיג 31" ,
הגיר לוהט בקיץ !!!
רענן לא !!!!!! (גם עם צמיגים 32 ומשקל כולל ציוד ונוסעים קרוב ל 3 טון בדוק כולל בטק 2 ) .....
שלא תבין אותי לא נכון - אני לא מזלזל בעבודה ובהשקעה ואני כן, תמיד, בעד תוספות ליכולת קירור ה-גיר/מנוע/הגה וכל מה שרק אפשר ולתת לטרמוסטטים לווסת את הטמפ' ולא למגבלות הקירור של המצננים - הלואי והייתי יכול...
ובתוך זאת, אני גם מסכים שאם ניתן, צריך לעזור לקירור הגיר האוטומטי.
אבל אם אתה עושה כ"כ הרבה ניסויים (שבכל כלי אחר כבר היו עוזרים ומספקים ומספיקים), נראה לי שיכול להיות (ואני אומר זאת בזהירות) שאתה "מחפש את המטבע מתחת לפנס"...
אם יש לך (לי, ל-V8 של לנד רובר) בעיות ייצור במנוע/ראשים, שגורמים להתחממות לא מומלצת בחלק מהמנועים והתרע מזלך (מזלי...) לקבל מנוע כזה, ברור שאם אני אשים 3 רדיאטורים (אלומיניום/נחושת/כל שילוב... בקשר לשירשור מקביל..) אני אצליח להוריד את טמפ' העבודה של המנוע אבל זה לא יפתור את הבעייה, שתחזור בכל מקרה קיצון, כמו... עלייה ארוכה בדרך הביתה (בהילוך גבוה וסל"ד נמוך, עם גלגלים גדולים וגיר מ-1999.
אבל איך שאתה רוצה. זה אוטו שלך , כסף שלך וזמן שלך וכמו שאני יודע טוב מאוד, הרבה פעמים הדרך לפתרון (נחוץ או לא..) כ"כ מעניינת וסוחפת, שדי מאבדים קנ"מ להשקעה שמכניסים בפרוייקט
לעניין מיקום הרדיאטורים.
אני לא בחנתי לעומק את מבנה הטרופר אבל לפני שהייתי מתקין על הגג הייתי בוחן כמה אפשרויות אחרות כמו:
- משני צידי הפגוש הקדמי - בחלק הפנימי. ראיתי שיש לך פגוש מקורי, שניתן לפתוח בו פתחי איוורור באופן אלגנטי, כולל גרילים קטנים ואם כבר, אפשר בכלל להחליף לפגוש "קרבי" יותר עם מקום מובנה.
- בחלק התחתון של הרדיאטור העיקרי, כך שאלה של הגיר יהיו למטה יותר (יש להם מאווררים, לא?) והחלק העליון של הרדיאטור של המנוע .
- לקחת מכסה מנוע של דיזל, ולתקין את מצנן השמן בפתח האינטרקולר (עם מאוורר דוחף, במקום מושך, בגלל המקום).
- עוד מקומות, אם הייתי נשכב מתחת לטרופר וחושב על מקומות אפשריים ולפי זה קונה את הרדיאטורים המתאימים 0כמו למשל "לשרשר" לאורך, כמה מהסוג הראשון שהתקנת ולהצניע אותם לכל אורך הפגוש הקדמי..
אני לא מבין מה הרעש בעיניין הגיר, מוסיפים קולר גיר ומוסיפים וונטה ופותרים את כל הבעיות, אצלי טרופר 99 נפח 3.5 נכון יחסי העברה שונים 4.56 וחום הגיר בקיץ לא עובר את ה-80 מעלות גם במעלות קשים עם מזגן פועל והשעון תקין .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דודי והטרופר
אני לא מבין מה הרעש בעיניין הגיר, מוסיפים קולר גיר ומוסיפים וונטה ופותרים את כל הבעיות, אצלי טרופר 99 נפח 3.5 נכון יחסי העברה שונים 4.56 וחום הגיר בקיץ לא עובר את ה-80 מעלות גם במעלות קשים עם מזגן פועל והשעון תקין .
לזה בדיוק התכוונתי - אם שמים 3-4 סוגי קולרים, בקומבינציות שונות + 2-3 מאווררים + כל מיני סוגי "חיווט" (לפני/אחרי/במקביל למקור), כנראה שמשהו בסיסי לא תקין...
עדכון לנושא לאחר יומיים במדבר יהודה,
נסיעה מנהלתית 100-110 קמ"ש (קציר - ערד), טמפ' של 60 עד 70 מעלות (בהאצה).
מעלה אפריים בחזור, בקטע האחרון לכיוון צומת תפוח והיתקעות אחרי משאית, טמפ' 95 מעלות.
בשטח (ללא מעלות אתגריים), טמפ' 70 עד 80 מעלות.
הערה - רכב עמוס ומזגן במלוא העוצמה קבוע.
רענן
רענן,
היה לי טרופר בנזין (96) וגם אני שיחקתי קצת עם קירור לגיר.
1- אין מצב שכל "הגשטל" לא משפיע על המנוע. אתה גם חוסם זרימת אוויר וגם מחמם את האוויר שמגיע לרדיאטור של המנוע. לפי דעתי המצב רע ממה שאתה חושב \ רוצה להכיר. תנסה להתייחס לכל ההערות של אסף (מהפן ועד תצרוכת הדלק).
2- (ואני מתייחס גם להערה של סוזי על צינור דפוק \לחוץ שהוחלף רק בסיבוב האחרון) הבעיה עם כל הפרוייקט שלך, שאתה משנה הרבה פרמטרים ואז קשה יותר להבין מה הביא את הברכה.
אני לא יכול להגיד אם זה הצינור הדפוק, הקטרים שהגדלת, היוניטים שהוחלפו, אבל אני יצבתי את הטמ' של הגיר עם קולר אחד וונטה אחת (בנזין ישן, ללא שינוי יחסי העברה).
היה מענין, עם עכשיו, אחרי שהגיר התייצב לסיפוקך, הייתה מנסה לסגור קולר אחד. בתור התחלה, רק קרטון (או כל כיסוי אחר), איך שהוא, יש לי תחושה שתופתע לגלות שהגיר ימשיך להתנהג תקין.
בכל מקרה, על תחכה עם קירור המנוע, זה מרמה, נראה שהכול טוב , עד שיום אחד , מסתבכים עם איזה מעלה קשה ב 40 מעלות .......
לי זה קרה בנחל אל-על וזה ממש לא נעים :-(
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
רענן,
היה לי טרופר בנזין (96) וגם אני שיחקתי קצת עם קירור לגיר.
1- אין מצב שכל "הגשטל" לא משפיע על המנוע. אתה גם חוסם זרימת אוויר וגם מחמם את האוויר שמגיע לרדיאטור של המנוע. לפי דעתי המצב רע ממה שאתה חושב \ רוצה להכיר. תנסה להתייחס לכל ההערות של אסף (מהפן ועד תצרוכת הדלק).
2- (ואני מתייחס גם להערה של סוזי על צינור דפוק \לחוץ שהוחלף רק בסיבוב האחרון) הבעיה עם כל הפרוייקט שלך, שאתה משנה הרבה פרמטרים ואז קשה יותר להבין מה הביא את הברכה.
אני לא יכול להגיד אם זה הצינור הדפוק, הקטרים שהגדלת, היוניטים שהוחלפו, אבל אני יצבתי את הטמ' של הגיר עם קולר אחד וונטה אחת (בנזין ישן, ללא שינוי יחסי העברה).
היה מענין, עם עכשיו, אחרי שהגיר התייצב לסיפוקך, הייתה מנסה לסגור קולר אחד. בתור התחלה, רק קרטון (או כל כיסוי אחר), איך שהוא, יש לי תחושה שתופתע לגלות שהגיר ימשיך להתנהג תקין.
בכל מקרה, על תחכה עם קירור המנוע, זה מרמה, נראה שהכול טוב , עד שיום אחד , מסתבכים עם איזה מעלה קשה ב 40 מעלות .......
לי זה קרה בנחל אל-על וזה ממש לא נעים :-(
בטרופר בנזין 96 אין צורך לשנות יחסי העברה, הם כבר נמוכים, בגלל זה הגיר שורד יותר בטרופרים הישנים, אבל אותו הגיר עם יחס העברה של טרופר בנזין מ 99' ומעלה כבר לא שורד הרבה בכלל במיוחד אחרי הגדלת צמיגים ושיפורים נוספים, לכן הרבה מהבנזינים מחליפים ליחסי העברה של הדיזל או של בנזין ישן ששם כבר העסק יותר מסובך קצת בגלל התאמת הסרן האחורי(יותר קצר).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
בטרופר בנזין 96 אין צורך לשנות יחסי העברה, הם כבר נמוכים, בגלל זה הגיר שורד יותר בטרופרים הישנים, אבל אותו הגיר עם יחס העברה של טרופר בנזין מ 99' ומעלה כבר לא שורד הרבה בכלל במיוחד אחרי הגדלת צמיגים ושיפורים נוספים, לכן הרבה מהבנזינים מחליפים ליחסי העברה של הדיזל או של בנזין ישן ששם כבר העסק יותר מסובך קצת בגלל התאמת הסרן האחורי(יותר קצר).
וגם המומנט וההספק עד 98 נמוכים לעומת 99+
הכול ביחד (צמיגים מוגדלים, תוספת משקל של הרכב, יחסי העברה גבוהים, מומנט והספק גדולים יותר) באותו גיר ללא כול שינוי/חיזוק, מביא הגיר למגבלת הקצה שלו.
(תכף שמוליק ידידי יסביר שהכול תקין ....)
רענן
שמוליק לא יסביר .....
הוא כבר התייאש.......
אבל הוא עדיין ידיד שלך למרות השטויות שאתה עושה כותב וכו'.......
חג שמיייח וטיולים בכיף
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
רענן אהלן
ממה היתה הנזילה, והאם לא היה ניתן לפתור את זה בשטח, בלי לעשות נזק כמובן.
נמרוד
הנזילה הייתה כפי שהערכתי מאזור יוניט הפעלת הוונטה במחבר "הצלב"
קובץ מצורף 82358
הערה- בתמונה הוא נראה ללא בעיית גישה. בפועל כשהרדיאטור מנוע וצינור נוזל הקירור מחובר, הגישה מאוד מאוד מוגבלת.
למזלי הגדול, שמיל נתן עצת זהב, צא קודם מהשטח ואח"כ נחשוב....
החשיבה בסיום המסלול להמשיך הביתה (לקציר ) בלי לגעת
(סה"כ לא נדלקה נורית אזהרה של הגיר, החלפות ההילוכים היו תקינות, וטמפ' שמן הגיר על הכביש הייתה נמוכה ).
מכיוון שבדיקת מפלס והשלמת שמן גיר זה תהליך מעצבן ומלכלך כשאין לך ליפט, החלטתי לבצע הידוק היוניט וההשלמה
אצל ארנון מלאכי (מוסך אנדרו) .
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post503779
עכשיו לשאלתך, לאחר ניתוק צינור נוזל קרור והידוק היוניט התקבלה התוצאה הבאה
קובץ מצורף 82359
מה מסתבר,
אותה חנות אביזרי הידראוליקה מפורסמת בת"א, התעצלה לבצע הברזה לכול אורך התותב המתאם (בין היוניט לצלב) שהכינו לי במיוחד,
למעשה ההידוק בעבר היה עד למגרעת (סיום ההברזה הפנימית) ולא מעיכה איכותית לשייבת האטימה מנחושת.
ההידוק הנדרש הנוסף (לאטימה) כבר לא היה אפשרי ועל כן נגזרה היוניט .
היוניט לא סטנדרטית (על כן היה צריך חריטת מתאם עם הברגה מקוטר 1/2 צול ל 14 ממ' של היוניט ) ומיובאת בהזמנה מיוחדת.
למזלי לחבר אפי יש ספייר כזאת, מחר נרכיבה ונקווה שהסאגה תסתיים.
רענן
2 קבצים מצורפים
זקוק לעצה בדחיפות,
מכיוון שמערכת קרור הגיר שוב פתוחה (גזירת היוניט), האם כדאי להתקין את ההיידן 163 ( BYPASS תרמוסטט ) ?
פשוט בנסיעה במהירות קבועה (100 קמ"ש ) הטמפ' שמן גיר לא עוברת את ה 50 מעלות צלזיוס.
החורף בפתח "ואנה הגיר בא " ....
הערה -
בעבר התקנתי את התרמוסטט כמזרים מעל 80 מעלות לקולר הראשי ומתחת כסחרור "לחליל" המקורי
קובץ מצורף 82360
היום אם אתקין התרמוסט יהיה בחיבור הקלאסי כמו שיצרני הקולרים ממליצים להתקין :
קובץ מצורף 82361
אשמח לתובנות והמלצות מקצועיות .
רענן
רענן היקר חוזר לעצתי במקור , סלק קולר מס' 2 ולא צריך כלום , קולר יחיד כמו שלך הספיק עם עודף ולרכב כבד משלך ב500 ק''ג קבוע ועם צמיגים 32 ויחס העברה שערוריתי כשלך !!! ועם מנוע משופר והספק גבוהה בהרבה ועבר את כל המיבחנים וההתעללויות האפשריות בשיא הקיץ ומעולם לא הגיע ללהפעלת הונטה עם אתו יוניט כמו שלך , לצערי האובר קייל שלך עלול להיות הקילר ......זה לא F16
1 קבצים מצורפים
התקנת התרמוסטט ירדה מהפרק עקב חוסר מקום להתקנה הגיוני בלי לקרוע הידיים.
מה שכן, מצאתי המסמך המצורף שמדבר על השפעת טמפרטורה נמוכה על הגיר .
ממנו מובן שמאוד רצוי שטמפ' השמן תהיה בטווח העבודה הנכון על מנת שלא תהיה צמיגות המגבירה התנגדות בגיר
המשפיעה על התאמצות המנוע וכפועל יוצא הגדלת צריכת הדלק.
בנוסף מצאתי הגדרות לטמפ' שמן הגיר ומשמעותן עבור ממסרות אוטומטיות שנות ה-90 עם שמן דקסטרון 3 :
מינימום – 65 מעלות צלזיוס
אופטימלי – 80 עד 93 מעלות צלזיוס
מכסימלי – 135 מעלות צלזיוס (לשיא מאמץ לא ממושך)
נזק לתיבה – 145 מעלות צלזיוס ומעלה
רענן
נ.ב - כמובן תודה לאפי שטרח, חיפש, ומצא לי את היוניט היחודית.
נתוני היוניט - הפעלה ב 87 מעלות, כיבוי ב 82 מעלות צלזיוס. קוטר תבריג 14 ממ', מרווח פסיעה בתבריג 1.5 ממ'. אורך תבריג כ 12 ממ'.