וכיוון שבסופה המדוברת הוחלף בולגוינט על ידי מוסך שאינו מומחה לג'יפים ולא מזהה בבטחון מה נכון ומה לא...
אולי יש סיבה שהוא שלח את הג'יפ לכיוון פרונט.
אסף.
Printable View
וכיוון שבסופה המדוברת הוחלף בולגוינט על ידי מוסך שאינו מומחה לג'יפים ולא מזהה בבטחון מה נכון ומה לא...
אולי יש סיבה שהוא שלח את הג'יפ לכיוון פרונט.
אסף.
סתם השערה פראית..
יש סיכוי שהדיפ' הקדמי מרותך? יש לוקרים בגלגלים? . .
פעם ראיתי בן דוד שריתך את הסרן הקדמי ושכח לשחרר לוקרים ביציאה מהשטח וקצת התלהב מהכוח שיש לסופה ואז..קררקחחחקעעעשררר ... סלט צלבים על הכביש...
בשביל הנוסטלגיה - יגעתי ומצאתי...
(ומתברר שכבר אז היה קשה לחלק מהחברים להעלות תמונות)
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=1199
אסף.
ליאור, בסופה אין לוקרים. סרן קדמי מרותך ללא לוקרים כנראה שהיה נשבר מהר מאוד על הכביש ובדרך היתה לו התנהגות מזעזעת, כי גם אם הוא לא משולב ל-4X4, עדיין אין דיפרנציאל שייפצה על הפרשי המהירויות בין הגלגלים הקדמיים.
אסף, אם הבנתי נכון, הבחור החליף תפוחי שפור ולא בולג'ויינטים, אבל אי אפשר לדעת...
קובי
אני יודע שאין בסופה לוקרים, אבל לך תדע קובי, אצל אותו בן דוד דווקא היו לוקרים.. איך למה כמה?.. זה כבר הפסקתי לשאול מזמן...
איפה פותח השרשור?
לא רוצה לחדש ולעדכן אותנו מה נמצא?
היי, קודם כל אני אגיד סליחה גדולה על שלא עדכנתי בימים האחרונים, אני מודה שזה היה מתוך ייאוש מסויים וחוסר אור בקצה המנהרה.
נתחיל ככה, רובכם ככולכם צדקתם. מכונאי רכב הוא לא מכונאי ג'יפים נקודה. אבל אם כבר עשיתה את הטעות הזו כדאי שתעשה את זה עם מכונאי רכב סימפטי ואכפתי כמו זה שהגעתי אליו מלכתחילה. כן, החלפנו שני תפוחים צד שמאל (אחד שמחובר לזרוע פיטמן (הקטן) ואחד תחתיו הגדול יותר) וכמובן בולם הגה, כל זה לא עזר אבל ביטל חופשים גדולים בהגה ככה ולמי שטעה התפוחים הקודמים היו גמורים וזה היה משהו שצריך לעשות ככה או ככה. לאחר מכן הלכנו לפרונט וכפי שהוסבר זה לא עזר, באנו וחזרנו מהפרונט שלוש פעמים ללא שינוי (הפרונט שולם פעם אחד למי שדאג).
הבעייה לא נפתרהההה!
בימים האחרונים המוסכניק החל להתייאש אבל מהכירות שלו איתי הוא לא יכל להראות כנראה שהוא לא מבין עניין, הרים טלפון לחבר זה שלח אותו לחבר אחר שמתמחה בסופות (כנראה הוא מסתובב פה איפשהו), בכל מקרה התחילו תזוזות לכיוון הבקקס (דיפרנציאל) פתחו את הבקקס חיפשו חופש וגם מצאו, אני לא יודע להגדיר האם זה חופש טבעי או לא. (כל זה נכון לאתמול).
היום היו אמורים לטפל בחופש אך המוסכניק לא רצה להזמין חלקים בלי ליהיות בטוח שזה העניין אז בדק עם החבר הטלפוני בשנית וזה אמר לו לפרק את הדייבשאפט ולראות מה קורה.
המוסכניק פירק את הדרייבשאפט ויצאתי לסיבוב, הבעייה נעלמה כאילו לא הייתה מעולם הרכב לקח סיבובים כמו שד טזמני.
ועכשיו אלייכם חברים בגלל שאני בור ולא מבין גדול בתחום אני רוצה להבין איך הדרייבשאפט קשור לבקקס ואיך החופש בבקקס משפיע על הנסיעה ואיך הכל קשור להכל (אני מבין שזה אומר שהייתה בעייה עם ה-4X4 ) העניין הוא שהמוסכניק אחרי הכל מתכוון לפרק את הבקקס ולתקן את החופש שבו.
תודה רבה לכולם על ההתעניינות ההשתתפות ועל העזרה!
התגובה הזו רלוונטית עוד יותר לאור מה שגילית עם ניתוק גל ההינע הקדמי, ואם הרמז לא ברור אז אני חושב שאתה נוסע בהנעה כפולה, גם אם מיקום הידית והחיווי מראים לך אחרת. יתכן שכל הבעיה אצלך זה כיוון לא נכון של שטנגת ידית הטרנספר, אם זה רלוונטי. אני לא בטוח שאני זוכר טוב את המבנה של האיזור הזה בסופה.
אהלן חנן, ברוורס זה עושה את אותה הבעייה. התחושה היא כאילו אתה נוסע על הנעה כפולה כן. אבל הידית גם שמכניסים וגם כשמוציאים מהנעה ככפולה לא משנה כלום המצב נשאר כשהיה. ברגע שניתתקו את הדרייבשאפט כלומר אין אופציה לארבע על ארבע הרכב נסע נפלא בסיבובים.
אתה מחזק את מה שאני אומר. גש לרכב, נסה לסובב ביד את הפלאנג' שיוצא מהטרנספר קדימה לכיוון גל ההינע (שלא נמצא כרגע). כנראה שלא תצליח וזה יוכיח את מה שאני משער.
במצב תקין, כשהטרנספר משולב 2X4, כשאין גל הינע קדמי, הפלאנג' הזה אמור להסתובב חופשי.
קרא שנית את שכתב חנן,הרכב שלך משולב 4X4 ,כנראה
תקלה בטרנספר,ידית השילוב/שיחרור לא מתפקדת.
ברגע שניתקת את גל ההינע הקדמי הטרנספר נשאר
משולב אבל אין עליו את ההתנגדות של הסרן הקדמי
ולכן הנסיעה חופשית וההיגוי תקין.
חנן תנסה לתאר לי בדיוק במה אני אמור לגעת כי אני באמת לא יודע מה זה הפלאנג' ואיך הוא נראה.
תודה!
אגב מה עושים במצב שכזה..?
123
ואת זה מכוונים:
אוקי חנן, אני יעשה את זה מחר בבוקר ויעדכן, אם זה תפוס כמו שאתה אומר אני צריך לכוון את השטנגה על ידי הבורג שהראתה, איך אני יודע שאני מכוון נכון?
לנסות לסובב כל הזמן את הצלב עד שישתחרר?
יש כאן מומחים גדולים ממני בהרבה בסופות שיוכלו לדייק יותר בתהליך הכיוון, אבל בתור התחלה הייתי משחרר את הבורג שמהדק את השטנגה ומסובב את המנוף שיוצא מהטרנספר עד הסוף קדימה. אם בשלב הזה הפלאנג' מסתובב חופשי, זכית. כעת נשאר לך רק להגיע לכיוון מושלם של השטנגה כך שתוכל להעביר את ידית הטרנספר ברכב לכל ארבעת המצבים.
חנן,
עד כמה שזכור לי, בסופה, עם הנעה קדמית משולבת, גם על משטח קשה, הרכב אמנם מוחה בתוקף, אבל לא נכבה ולא מתנהג כמו שמתואר כאן.
כי אתה מנוסה ויש לך רגש ואתה מיד תקלוט את המצב הזה ותתקן אותו, ולא תנסה להמשיך לנסוע כשההגה מסובב עד הסוף וכל מערכת ההינע נעולה עם עצמה.
דורון חנן צודק במקרה הזה שכן זה קורה במקרה קיצוני מאוד רק שממש לוקחים אותו לקצה ואדישים לקיראות הזעקה שלו.
אני די בטוח שזה המקרה כאן ועובדה שברגע שהוצאנו את גל ההיניע כל החוויה הזו נעלמה כלא הייתה.
מחר אעדכן, תודה רבה חנן וכולם לבינתיים.