-
תגובה: אני שוקל למכור את הדיפנדר - יש משהו דומה מבחינת מפרט , אבל חדש ב15 שנים ?
עם רשימת הדרישות האלה (דיזל, פשוט, אמין, בלי אלק', שאפשר לתקן לבד, גדול, חדש יותר ,זול יחסית...), נראה לי שאתה מחפש תירוץ לא להחליף...
יאללה. תחזור אליה ותגיד שאין...
קבלת גושפנקא...:rolleyes:
אתה גם יכול לחפש פטרול ישן ולהחליף לו את כל המערכות "הממוחשבות" (מנוע וגיר) לכאלה של לנד רובר או טויוטה ישנים.. מאוד (פשוט, ישן, מתקנים לבד עם פטיש ומברג..)
-
תגובה: אני שוקל למכור את הדיפנדר - יש משהו דומה מבחינת מפרט , אבל חדש ב15 שנים ?
לדעתי אלו האופציות הריאליות (מנסיון עם דיפנדר 4 שנים, ופראדו עכשיו {ועוד כמה לפני כן}):
1. להמשיך להחזיק את הדיפנדר ולקנות עוד רכב קטן בצד. יש מחסום מנטלי של להחזיק 3 רכבים, אבל הוא עביר.
בסכום שתכננת להוסיף לסכום מכירת הדיפנדר, תוכל לקנות רכב קטן לצרכיך האישיים המנהלתיים (גץ ישנה יותר או אלטו חדשה יותר) וישאר לך עודף לכמה שנים של ביטוח. כמו כן תחסוך לא מעט על הוצאות דלק בנסיעה יומיומית ברכב קטנטן, לעומת הנסיעות המנהלתיות בדיפנדר.
ברור לך שאין תחליף ממשי לדיפנדר בפרמטרים שהזכרת והפיכתו לרכב פנאי שלישי, זו האופציה הריאלית שתאפשר להחזיק רכב עם יכולות כאלו בטווח יד.
2. רכישת טויוטה לנדקרוזר, 90 ישן יותר, אך עביר יותר בנתונים הבסיסיים, וב 100K תוכל לרכוש רכב שיותיר לך מספיק עודף לשיפצורים כאלה ואחרים. תוכל ליסוע איתו ביום יום ולשמור על רמת אמינות סבירה ובוודאות טובה מהדיפנדר (בממוצע).
או, 120, עליו כבר הורחב הדיבור, כששם השיפורים יותר נדרשים מול הפראדו ובסכום הנקוב, יהיה לך קשה לעמוד במשימה.
ומילה אישית, לפני שנה + מכרתי את הדיפנדר בצער מסיבות דומות לשלך. היום עם הפראדו אני סה"כ מרוצה עם סוג זה של פשרה. זה ממש לא דיפנדר, אבל היכולות שלו על פי רוב מפתיעות אותי לטובה מאשר להיפך.
בכל מקרה, אני מתכנן עוד כשנה להשאיר אותו כרכב שלישי ולרכוש רכב קטן ליומיום שההוצאות עליו יהיו קטנות יותר מאלו של הטויוטה.
הפראדו, למרות שתמיד ישאר סוג של פרייבט מגודל, הופך עם הזמן ליותר רכב שטח ופחות פרייבט: צמיגי שטח מלא מוגדלים, הגבהה, פגוש מתכת, גגון שמגביה את כל הרכב ומסרבל חיים בחניונים ואיתם גם עליה בצריכת הדלק. ועם כל האמינות, עדיין מדובר ברכב ישן ומתיישן.
בנוסף, כשאני כמוך, חושב על האופציות האחרות, לבי מתעצב ומתחזקת התחושה שעדיף למצוא את הדרך להשאיר אותו אצלי, בחזקת שריד מוצלח מעידן שנגמר.
בקיצור, ראוי לו שיהפוך לרכב פנאי ואת הריצות היומיומיות יעשה רכב אחר שתפור בדיוק למטלה זו.
ומכאן, אגב הוכשרה הדרך לרכישת רנגלר בבוא העת...
-
הכיוון כרגע זה או טנדר דאבל קבינה כלשהו,
או לחזור לפומה - דיפנדר מעל 2007 , עם מנוע של טרנזיט וגיר משופר.
LC חדשים למיניהם - יותר מידי יקר , יותר מידי פלסטיקים לטעמי , וניראה כמו משהו שאני צריך לשמור שלא ישרט או יקבל מכה..(זו רק הדעה שלי , לא לקחת אישית)
המלצות מבין הטנדרים למיניהם ? מה הכי קרוב לדרישות ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
הכיוון כרגע זה או טנדר דאבל קבינה כלשהו,
או לחזור לפומה - דיפנדר מעל 2007 , עם מנוע של טרנזיט וגיר משופר.
LC חדשים למיניהם - יותר מידי יקר , יותר מידי פלסטיקים לטעמי , וניראה כמו משהו שאני צריך לשמור שלא ישרט או יקבל מכה..(זו רק הדעה שלי , לא לקחת אישית)
המלצות מבין הטנדרים למיניהם ? מה הכי קרוב לדרישות ?
עד כמה שאני לא חסיד של הדיפנדר, נראה לי שכל טנדר שתיקח, מלבד פול סייז אמריקאי, יהיה ירידה ענקית במספר נקודות של איכות חיים ברכב (אני לא מאמין שאני אומר את זה על דיפנדר):
- תנוחת ישיבה נמוכה (יחסית לרצפת הרכב) עם רגליים פשוטות לפנים.
- ספסל אחורי נוח כמו ספסלי טיוליות משנות ה-70, עם זוית ישרה בין המושב למשענת (עוד פחות נוח מזה של הדיפנדר).
- נוחות נסיעה (קפיצים) ... של טנדר.
במקומך, אם זה אכן רלוונטי כמו שכתבת, הייתי הולך על הפומה...
או, שאם התפשרת על מיחשוב (כמו הפומה) הייתי ברצינות שוקל את הפטרול - למרות "השם" הבעיתי של המנוע, לחבר שלי יש כבר פטרול שני והוא מרוצה עד הגג - ללא תקלות בכלל (ניקוי רדיאטור פתר בעייות סחיבה והתחממות שטובי המומחים לא הצליחו לפתור במשך חודשים...).
-
טנדר + דיפנדר = דיפנדר 130 עם ארגז פתוח !
חלום ! לך על זה !
-
אמיר,
הייתי במצבך לפני כמה חודשים, עקב דרישת האופוזיציה ושינויים במצב התעסוקתי, עמדתי בפני החלטה במה להחליף את הדיפנדר?
האפשרות להשאירו כרכב שלישי ירדה מהפרק עקב שיקולים כלכלים. והלכתי על SUV יפני.
בכנות, אני לא בטוח שזו ההחלטה הנכונה. זה פשוט לא אותו דבר, השקט בנסיעה ממכר, הקטע של החנייה היבשה מדהים אותי כל בוקר מחדש , אבל שוב זה לא זה
אם אתה לא 100% בהבנה של שינוי דיסקט, תשפר מה שטעון שיפור ותשאר איתוה כרכב ראשון \ שני \ שלישי
אם אתה מבין מאין אתה בא ולאן אתה הולך אני הייתי ממליץ על פראדו כמה שיותר חדש.
בהצלחה,
אמיר
-
שלום אמיר.
רכשתי לפני כחצי שנה ויגו 08 ממכרז של המדינה.
זה פלוס מינוס בתקציב שלך.
הרכב מגיע עם פגוש מתכת וכננת, ארגז ופגוש אחורי+וו גרירה.
אני הוספתי סט קפיצים בולמים ומיגון תחתון.
הרכב מאוד נוח ויחסית בעל תא נוסעים מאוד מודרני וכיפי (אשתי לקחה אותו יום אחד וממש התלהבה), נעילה אחורית מקורית (גיר ידני).
רכב סופר אמין וסופר פשוט ויעבור בכל מקום שהדיפנדר שלך עבר.
ממליץ ממש בחום, ואם תרצה סיבוב לפני שאתה מחליט, אתה יותר ממוזמן.
דניאל
-
אם אמינות זו תכונה שחשובה לך אל תתקרב לפומה.
בסופו של יום נשמע שהאישה דורשת SUV, אם ככה הייתי הולך על הלנדקרוזר 120, רכב מצויין.
אם לא SUV אתה בבעיה וכבר עדיף להשאר עם המחלה שאתה כבר מכיר.
(הייתי מציע לך ללכת על פטרול, אבל שום גם כאן עניין האמינות מפיל את העניין ובגדול)
-
ארז / ברנרד - פטרול - גם אופציה ... אם כי לא ראיתי למכירה משומש מהשנים האחרונות - יש בכלל ?
אמיר ק - להשאיר אותו זו לא אופציה , זה התחיל מזה שאשתי לאחרונה משתתפת בטיולים עם נסיעות ארוכות ,רק אם זה לא עם דיפנדר...
דניאל - ויגו זו בהחלט אופציה - אני אשמח לסיבוב ...מה לגבי תיקונים ? הבנתי שהחלפים מאוד יקרים / או שזה רק שמועה ?
-
תמיד יש אחד או שתי פטרולים למכירה.
באופן אישי אני מאוד, מאוד אוהב את הפטרול, אני מתאר לעצמי שהייתי יכול למצוא את עצמי עם אחד כזה בסיטואציות מסויימות, אבל עדיין חשוב להבין לאן נכנסים...
לצד יתרונות לא מעטים קח בחשבון שעד 2008 יש בעיות אמינות קשות עם המנועים, אחרי 2008 המצב השתפר מאוד, אבל עדיין יש לרכבים האלו יש עוד בעיות(תחלס כמו לכל רכב אחר על הפלנטה...)
-
לא תמצא פומה בתקציב שלך. לגבי האמינות אני יכול להעיד שאחרי 3 שנים ו 60000 ק"מ הרכב מאוד אמין, זה כמובן גם פונקציה של מי ואיך נוהגים ברכב.
לגבי פטרול, זה היה הרכב הקודם שלי ומשום מה לא יכולתי להנות ממנו כי כל הזמן היה הפחד של תקלות בעלויות מטורפות, ואכן משאבת סולר שאבה לי לא קצת כסף ואחרי זה התחילו גם בעיות בטורבו ואז פשוט העפתי אותו, כמו שאמרו פה - אמינות של יפניות...
המלצתי בהתחשב במסגרת התקציב ובדרישות שהצבת, שאר עם ה 110 שלך.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
היי אמיר,
קטונטי מלייעץ לך בנושא ה-4x4, אך לטעמי תבחן גם את האפשרות של ה-FJ , למרות שהוא גרסת בנזין. או לנסות ולמצוא טויוטה 100 משנתון 2002-2003.
אני מבין שזה לא בתקציב, אבל בהתחשב בזה שאתה מתכוון להחזיק בו לא מעט שנים, שווה להתאמץ.
בהצלחה בבחירתך.
ישראל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
טנדר + דיפנדר = דיפנדר 130 עם ארגז פתוח !
חלום ! לך על זה !
חלום בלהות.
זה אוטו לעבודה לאנשים ולתנאים של העולם השלישי. כזה שאתה נותן מקסימום לפועלים שלך שיוצאים בצוותי עבודה לשטח.
מתלים קשים במקור.
קבינה צפופה עם נוחות והנדסת אנוש בהשראת מרתפי האנוסים. הרבה פחות טוב ונוח מ-110, בסדרי גודל.
תבין תום, אשתו של אמיר עכשיו באנטי דיפנדר רציני. אם הוא מביא דבר כזה, יש לי הרגשה שהוא גם יעבור לישון בארגז שלו (אחלה ארגז. גדול ומרווח).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
חלום בלהות.
זה אוטו לעבודה לאנשים ולתנאים של העולם השלישי. כזה שאתה נותן מקסימום לפועלים שלך שיוצאים בצוותי עבודה לשטח.
מתלים קשים במקור.
קבינה צפופה עם נוחות והנדסת אנוש בהשראת מרתפי האנוסים. הרבה פחות טוב ונוח מ-110, בסדרי גודל.
תבין תום, אשתו של אמיר עכשיו באנטי דיפנדר רציני. אם הוא מביא דבר כזה, יש לי הרגשה שהוא גם יעבור לישון בארגז שלו (אחלה ארגז. גדול ומרווח).
:) ;)
כל התגובות שלי סובבות נקודה אחת - לא נראה לי שהבחור מסוגל להפרד מהדיפנדר.....
אז אני מציע כל מיני דיפנדרים.
דרך אגב, סתם, בלי קשר, הסוג היחיד שעוד לא הוצע, אבל באמת סתם - יש אחד צהוב פתוח שעוד מעט יצא למכירה....
אמיר והדיפנדר זה אייקון פה בשכונה.
-
כמו שכבר הצעתי: שיגיד שאין...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
אמיר ק - להשאיר אותו זו לא אופציה , זה התחיל מזה שאשתי לאחרונה משתתפת בטיולים עם נסיעות ארוכות ,רק אם זה לא עם דיפנדר...
מבין,
אגב מכיוון שכבר הוזכר: אני החלפתי לפטרול.
החלטה סובייקטיבית שלי. יש כאלה למכירה, המחיר בהתאם למוניטין. לא בטוח שהרכב הזה עונה להגדרות שלך, מכיוון שהגדרת אמין, ולרכב הזה יש בעית מנוע ברורה ויקרה.
(אגב מסתובב בארצנו פטרול שעבר הסבה למנוע + גיר של TD5, אני מאמין שאתה מכיר אותו)
-
אמיר,
אני נוסע כבר שש שנים בניסן ווינר.
התלבטתי הרבה לפני שקניתי, אבל היום אני יכול להגיד שזאת אחת ההחלטות היותר טובות שקיבלתי בחיי. אבל חשוב לציין שאני חסיד של טנדרים!
בהשקעה נמוכה מאוד שדרגתי לבולמים של בילשטיין+ קפיצים ספירליים מאחורה, הוספתי קשת וגגון+ ארגזי ציוד בארגז ומיכלי מים. קניתי אותו עם לוקרים ידניים של וורן ופגוש מתכת אחורי (קדמי מקורי) אולי 10,000 ש"ח השקעה מצטברת. כמו כן הרכב נועל צמיגי שטח מלאים (מידה מקורית).
הרכב הזה מוביל אותי ואת משפחתי בשטח (הרבה שטח) כבר כמה שנים טובות, ללא תקלות משמעותיות (אחת, ליתר דיוק, שנבעה מקודן דפוק שהוסר ולא חזר יותר).
הרכב לא נעול מלא (מוגבל החלקה) ועדיין עובר בכל מקום שהחברים בקבוצה שאני מטייל איתה דרך קבע עוברים (גם הפטרול עם המנוע של הTD5 שם...)
הרכב הופך להיות מאוד נוח לנהיגה (תחת המגבלות הברורות) עם קצת השקעה בריפוד של הכיסאות מקדימה. מאחורה אמרת שיש שלושה כיסאות תינוק ככה שזה לא משנה בכל מקרה.
לסיכום:
הרכב משמש אותי לנסיעות יומיומיות כבר שש שנים.
מנוע ומכלולים פשוטים ואמינים. לא מכביד על הכיס (בעיקר אם אתה אחד שיודע לעשות לבד)
מחיר קנייה נמוך (תלוי לשנתון כמובן)
מחיר שדרוג נמוך (תלוי ברמת השדרוגים כמובן)
לא להיט בכביש (בלשון המעטה)
שתיין ממוצע (1/7)
לוקח אותנו לכל מקום וחזרה בלי פאדיחות (גם בעבירות וגם באמינות)
האישה והילדים מאוהבים בו.
מצטרף להצעה לסיבוב אם רק תרצה!
יום טוב,
טל
-
לסכם, מה שאמיר רוצה...לא קיים וישאר לו להתפשר על הראב4
ככה זה נשים, מה יש תמיד לא טוב וזבל חדש ויקר עדיף אפילו אם הוא לא עובד, דרכו של עולם,
-
ג'ו - אם זה RAV 4 , אני מוכן לסוע בתוכו, רק אם זה בשביל להוביל את הארון קבורה שלי .
חוץ מזה תשלח כבר מה שאתה צריך לשלוח - שלפחות יהיה לי במה להתנחם ...
-
פחחח
שאלה יהיו הצרות שלך..
עובד על זה, יש מיתון.