משתמש בזה שנים ולא רואה כול סיכון בזה.
Printable View
משתמש בזה שנים ולא רואה כול סיכון בזה.
שאלה לכל בעלי הבנזיניות... העסק לא מסריח לכם את הרכב?
לי יש את המזוודה הירוקה של קולמן.
נטול ריח ונזילות
וההתעסקות בבנזין עצמו לא בעייתית? מיכל נוסף וכו? ז"א נגיד ואני רוכש לי בנזינייה אני מניח שאשיג גם מיכל קטן עבור עוד דלק ואני חושש שכל העסק הזה יסריח לי את הרכב.
למיטב הבנתי-
בבנזיניה הספציפית שהבאתי פה יש מיכל של כחצי ליטר עם פקק שניתן לסגור. חצי ליטר אמור להחזיק די הרבה זמן.
מעבר לכך, בדיל-אקסטרים ראיתי גם מיכלים זהים לאלה שבערכה למכירה בנפרד.
אישית, מאחר ולערכה יש מתאם גם לבלוני הגז עם השסתום, הייתי מעדיף להשען דווקא על הגז ולשמור את הבנזין למקרה שאני נתקע.
או שמא אני טועה בגישה הזו ?
לטיולים של שנים שלושה לילות זה מספיק עם רזרבה. אני לא ממלא בשטח.
לפני טיול אני ממלא מהגריקן של הטרקטורון.
בכל מקרה, יש בקבוקי אלומיניום יעודיים אטומים של כליטר בכל חנויות הטיולים.
פחות ממאה שקל.
משפך קטן והכול בסדר.
אם נשפך אז נקה עם מגבון לח וסע לשלום.
ריח לדעתי יש רק אם יהיו נזילות.
אני ברכב סגור וטפו טפו, הכול נהדר ומומלץ!
הדיון כאן מאוד ממצה.
אבל האם הלהבה של הבנזיניה הרבה יותר חזקה מהגזיות המקובלות : רוטופליים ו"ועד עובדים"?
לגזיית רוטופליים יש בדרך כלל שימוש מאוד ספצפי של הרתחת נוזל... מוזר קצת להשוות אותה לכל גזייה/בנזינייה רגילה לבישול
הגז כיום לא זמין לרכישה כמו פעם.
מוסיף את עניין הבטיחות של הגזיות.
בנזניה לטעמי היא הפתרון הנכון.
+1
זאת משום שלהבת רוטופליים היא מאוד מאוד מרוכזת, ועל כן מעולה להרתחה של פינג'ן, ולא טובה כשרוצים לבשל משהו על סיר/מחבת רחבים.
התשובה להשוואה בין בנזיניה לגזיה "מה יותר טוב, מה יותר חזק" צריכה להיגזר אך ורק מאופן השימוש, או יותר היעוד של הכלי. הבניזינות האיכותיות, למשל MSR, PRIMUS יפיקו כמעט תמיד להבה חזקה יותר מכל גזיה- אפילו טובה מאוד. השאלה היא האם המחיר הכספי הגבוה וההתעסקות (לא רואה את עצמי מתחיל להתעסק עם בנזיניה בשביל קפה) שווים את זה. יש גזיות מעולות שיעשו לך עבודה טובה מאוד גם בבישולי שטח. שים לב שבהרבה בנזיניות לא ניתן לשלוט בגובה הלהבה כמעט בכלל, מה שיוצר מצב של להבה חזקה שלא מתאימה לדוגמא לבישול של אורז. כמובן שמפתחים שיטות ואחרי 2-3 פעמים שהאורז נשרף מבינים איך לבשל אותו נכון.
בשורה התחתונה, בעיני, אם מדובר על מקום שבו ניתן להשיג בלוני גז בקלות, אין מה להשתמש בבנזיניה. היתרונות המשמעותיים של בנזיניה מגיעים במקומות בהם לא ניתן להשיג גז ובמקומות קרים בהם הלחץ בבלון גז יורד ולא ניתן לעבוד עם גזיה (בבנזיניה אתה בונה את הלחץ, ככה שאין תלות במזג האוויר).
גם אני עדיין לא רואה עצמי עובר לבנזינייה. אולי... אם הרכב שלי היה מונע בנזין זה היה עוזר בשיקול. מה שכן. כנראה אקנה גזייה חדשה עם בסיס סיר גדול יותר
אחרי שניסיתי מיכלים חד פעמיים וראיתי כמה לא כיף להתעסק עם בנזיניות
עברתי למיכל גז של 1.5 ק"ג ולא מסתכל יותר לאחור. זה מחזיק ומחזיק וזול מאד למילוי.
נוח מאד לבשל על זה כי זה מספיק כבד ויציב ולא תופס יותר מדי מקום.
היום מוכרים מיכלים של 2.5 ואין להשיג יותר של 1.5 קילו, זאת השקעה שחוזרת מהר מאד למי שעובד עם מיכלים חד פעמיים.
יש לי אישית עם זה בעיה... אצלי הפקל קפה/בישול נמצא קבוע באוטו כמו אצל רובינו. מה שאומר שבכל רגע נתון אני יכול לבשל/להכין קפה וזה מאוד נוח לטיולים ספונטניים וכו. לא הייתי שם קבוע מיכל גז גדול שכזה ברכב וגם ההיסחבות איתו כל פעם מהבית לרכב נראת לי מעייפת. נכון שנושא החיסכון הוא פאקטור אבל נמאס לי מכמות הציוד שאני מעמיס לטיול... אפילו שיש לי תא מטען גדול.
דיוויד, איזו הברגה יש למיכל של 1.5 ק"ג ? כמו של המיכלים הקטנים ?
לא, זאת הברגה של המיכלים הגדולים 2.5/5.0
היום כבר אין למכירה מיכלים של 1.5 ק"ג. בתכלס 2.5 לא הרבה יותר גדול וזה אחלה גודל לדעתי.
יש לי אלפינית ויש לי 2.5 קילו.
ל 2.5 קילו יש לי שני ראשים: רוטפליים ורגיל.
בפק"ל קפה יש את האלפינית. קטנה, קלה ולא תופסת
מקום ותמיד ברכב.
2.5 קילו נכנסת שנוסעים לטיול שצריך לבשל בו (או מילואים בשטח).
בשביל להרתיח מים לקפה או תה ובשביל הסופנטניות לא הייתי מסתבך
עם כזה מיכל גדול (מה גם שמנסיוני עם כל החום ברכב הוא מתחיל לדלוף
בסופו של דבר).
בכל מקרה, קניתי ראש שאינו רוטפליים ל 2.5 ק"ג כי פשוט אי אפשר לבשל איתו
(גם לא פסטה כי המים פשוט נגמרים מאוד מהר) האש פשוט חזקה מדי.
לגבי הבנזניה, מאחר והרכב הוא דיזל זה דורש ממני התעסקות מיוחדת, ומנסיון
עבר, תמיד ברגע האמת הדיזה סתומה וצריך להתחיל לנקות אותה. לכן, החלטתי
לנטוש את הנושא. אם נוסעים לטיול בחו"ל עם טיסות וכדומה אין לה תחליף.
אני אמליץ שוב על אלו של קולמן. הלהבה רחבה וניתן לשלוט בה באופן די מדוייק, הרבה יותר משל שאר הבנזיניות. אפשר לבשל אורז בלי בעייה.
הבעיה היחידה היום זה שאם אני לא טועה אין להם סוכן בארץ- וחלקים כשצריך יש להביא רק מEBAY.
אני משתמש כבר שנים במודל ישן של קולמן 442- כזה http://www.amazon.com/Coleman-Expone...776401-8810160
אין להן גם כמעט בעיה של סתימות- יש חוט שרץ מהברז בתוך צינור האידוי עד לדיזה, וכל פתיחה של הברז החוט מנקה אותה.
לגבי מסריח את הרכב- הבנזיניה והבקבוק ספייר שוכבים בתוך ארגז כלים ממתכת, כזה של פעם. כיום אני עם טנדר והכל גם ככה נמצא בארגז כלים גדול מאחורה, אבל גם בימי הפרייבט לא הייתה בעיה כשהכל היה בפנים. עם זאת, את הקפה והסוכר צריך להקפיד לשים בכלים אטומים שלא יתפסו ארומה של דלק.
בקבוק ספייר צריך לשים לב טוב מה קונים- לא כזה של שתייה (צבעוני לרוב) אלא כזה של בנזיניה שהוא עם אטם מתאים, ואי אפשר להתבלבל ולחשוב שיש בו משהו לשתייה. כזה של MSR מצויין, ויש בגדלים שונים.
אני מתחיל להשתכנע...
לקפה- גזיה ב-15$ ומשלוח חינם מדיל-אקסטרים. בלוני גז להזמין בארץ.
לבישול- קולמן 425 ומשלוח דרך חברת שילוח בכ-90$.