אסף השכלתי, תודה.
חברים אתם ממליצים להתקין את הבורר מצברים בתוך ההיילקס או בתא המנוע.
אני נוטה להתקינו ליד רגלי הנוסע...
המלצותיכם יתקבלו בברכה.
שבת שלום
Printable View
אסף השכלתי, תודה.
חברים אתם ממליצים להתקין את הבורר מצברים בתוך ההיילקס או בתא המנוע.
אני נוטה להתקינו ליד רגלי הנוסע...
המלצותיכם יתקבלו בברכה.
שבת שלום
ככל הנראה אני ממתג את המינוס, נוח יותר מבחינת כמות כבלים.
גלעד
שלום רב,
קראתי בעיון רב את השרשור, אל לא הצלחתי להבין אך טוענים את המצבר אביזרים ?
אני הייתי מתקין בקר חכם שמנהל את הטעינות והצריכות בין המצברים השונים. חשוב גם לתת את הדעת על מתח סף שבו תובטח התנעת הרכב. ישראל
בשביל מה? אתה נוסע ביומיום עם שני מצברים מחוברים, נטענים ביחד ומניעים ביחד. במקרים מיוחדים, כמו למשל חניון לילה שבו מופעל מקרר\תאורה וכו' אתה עובר למצבר בודד. מניע בבוקר עם המצבר השני וחוזר מיד לעבוד עם שניהם במקביל. אצלי סידור דומה עובד כבר שנים.
שבת שלום,
סיימתי את עבודת המסגרות עבור המצבר החדש (95 אמפר/שעה).
ככה זה נראה:
קובץ מצורף 76590
חנן האם כאשר הבורר נמצא במצב both (משמע שני המצברים מחוברים במקביל), בזמן שהרכב כבוי אין אפשרות שהמצבר החלש יטען מהמצבר החזק?
אם אין בעייה אז אני יחבר את הבורר בתא המנוע וכך אמנע מלהעביר 3 כבלי ריתוך עבים לתוך הקבינה.
תודה.
מה שיורד עם הזדקנות מצבר זה הקיבול וזרם ההתנעה שלו.
המתח שלו נשאר זהה, אז אני לא רואה מצב שבו יש פריקה הדדית. אני מוציא מהכלל מקרה שבו יש מצבר במצב סופני ממש, עם פריקה עצמית גבוהה או תא מקוצר. מצבר כזה ממילא לא אמור לשמש ברכב.
תכננתי פעם מערכת מצברים בניידת שירות של משאיות שכללה שני מצברים 180 א"ש כל אחד ועוד המצבר המקורי של הניידת 95 א"ש שהיו מחוברים במקביל בד"כ, ובשעת הצורך היו מחוברים בטור בשביל לתת מתח התנעה של 24 וולט למשאיות. לא היתה כל בעיה עם חיבור במקביל של המצברים המאוד שונים (בכל פרמטר אפשרי) האלה.
אחלה, שיהיה שבוע טוב.
תודה רבה
גלעד