יחיעם, אם זה לא עבירות בנייה , זה בסדר.
רק על זה העיריות רודפות.
Printable View
יחיעם, אם זה לא עבירות בנייה , זה בסדר.
רק על זה העיריות רודפות.
תשמרו את התמונות שיש לכם מהנגב ומדבר יהודה , כי בעוד פחות מ 50 שנה יהיה להם אותו ערך הסטורי ומורשתי כמו לאלו מסיני.
על התקופה שהסתיימה בסוף שנות ה 90 בקירוב , בה יכולנו להסיע רכבי ימ"ח /שלל ולפרק תותחי 30מ"מ מסקיהוקים במטווחי הנגב והערבה , אפשר לספר צ'יזבאטים כבר עכשיו.
בצילומים שבקיבוץ, רואים לרגע את הנוף, נראה לי שזה קיבוץ עין גדי.
סופסוף אני גם רואה את הסרט ( לא יכול מהעבודה) ...
מעבר המיתלה ושיירת האספקה המצרית שנלכדה והושמדה ע״י חה״א בששת הימים , משאיות רובן ככולן זיל סובייטי (150 עם שני הסרנים והגריל האופקי, 151/157 עם הגריל האנכי ושלושה סרנים ג׳אנט בודד וכפול, 130 עם הפרצוף מיקי-מאוס) הג׳יפים , המשאיות הקלות וחלק מהמשוריינים (BTR) הם גאז סובייטי לג׳יפ קוראים 69 למשאיות כמו של השמשוני 63 . יש שם זחל מעניין שנראה כמו טנדר - נקרא ATL שימש אותם לגרירת תותחים והובלת תחמושת , הקיבוצניקים מעין - גדי (אבא שלי זיהה את הקיבוצניקיות ...) אימצו נגמ״ש אופני מתוצרת מצריים שנקרא אל-וואליד, יש להם שם גם די400 וגלדיאטור , בשטח האיסוף רואים הרבה T-54 וגם T-55 עם זרקאורי א״א , החיילים המצרים שישנים עמוק הם קרוב לוודאי אחמד, מוחמד ומחמוד.
למי שתוהה לאן נעלם כל השפע הזה חוץ מהאחד שהגיע לשלולית בבור - הרומנים קנו כמעט את הכל ( גנבו אותנו) .*
זה כי הם היו אדיוטים , אם היו מחכים עוד ארבע שנים היו מקבלים הכל בלי להילחם . אנחנו מצטיינים בהלקאה עצמית .*
בשנות השמונים, לפני בהלת הברזל, עוד היו די הרבה רכבים כאלו בשטחי האש, כמטרות, ובהרבה מקרים די שלמים, ולפעמים במצב נסיעה אם מצאת אחד לפני שירו עליו.
מידי פעם גם מצאנו נשקים שרופים ועקומים בתוך הרק״מ, יחד עם הרבה אפר, חלקי ציוד אישי ותחמושת שהתפוצצה בתוך הרכב, ואדמה וסלעים שנתנו רמז מאיזו גזרה הרכב הגיע (חול, בזלת).
מחפש קפצים ובולמים לגיפ סיקס 89
לא נראה לי שנשאר שם משהו.
הסתובבו בזמנו על הכבישים לא מעט משאיות וגיפים רוסיים שאומצו על ידי יחידות שונות
שלא לדבר על אלפי קלצניקובים ש"אומצו" על ידי סדירים ומילואימניקים ממצבורי התחמושת שנמצאו בסיני
קלצניקוב עם כת פלסטיק מתקפלת היה סמל ל קוליות"
רק בשנים שאחר כך החלו במבצעי איסוף נשק שלל מבתי האנשים
אני מכיר כמה שיש עדיין ברשותם קלצ'ניקובים עד היום ...
ומי שלא יודע היו גדודים צהליים של טנקי שלל T55 ו T54 שנלקחו שלל .( לא זוכר אם גם היו T 62 )
T62 עם שינויים קלים שימש בצה"ל תחת השם טירן 6.
לאחר מלחמת 6 הימים צה"ל תפס שלל טנקי T-54 ו-T-55 שנקראו טירן 5 ו-6 בהתאמה. כמו כן, נתפסו גם טנקים אמפיביים PT-76 ונגמ"שי BTR-50 ו"טופז".
הם היו הבסיס להקמת גדוד "דב לבן" ששיא פעילותו היה מבצע רביב בספטמבר 69 בו הונחת כח משוריין ישראלי שהוסווה כמצרי בחוף המערבי של מפרץ סואץ.
לאחר מלחמת יוה"כ נתפסו גם טנקי T-62 (טירן 6).
ב-1974 פורקה המסגרת של "דב לבן".
במשך השנים חלק ניכר מהטנקים נמכרו/נמסרו למדינות זרות וגורמים שונים כגון צבא דרום לבנון וכיוצ"ב.
צודק בהחלט, טעות שלי: טירן 4 וטירן 5 בהתאמה.
T-62 לאחר מלחמת יוה"כ היה הטירן 6.
על יחידת האמל"ח המיוחד "דב לבן" גדוד 88:
http://www.hativa14.com/category/%D7...9C%D7%91%D7%9F
וחלקם הפכו ל״אכזריות״