תגובה: משחק ב"נדמה לי" - בית על גלגלים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
הדילמה היא למצוא פשרה טובה בין מרחב פנים ( = אורך מירבי), לבין ניידות וקלילות נהיגה ( = לא ארוך מדי). זה מאוד תלול מה יהיה סגנון החיים שלך, כמה תירצה לנסוע, ולהיכן.
החלק החשוב מבחינתי הוא מרחב המיחיה,
זה לא דבר שיסע הרבה ואני יכול לבחור מתי אני נוסע, אין לי חובה להכנס למרכז העיר בשעות העומס ואני יכול להחליט שאני "עובר" באמצע הלילה.
מעבר לזה שאני אוהב שטחים פתוחים וכנראה ששם אבלה את רוב הזמן.
ארגז של 8 מטר נראה לי פשרה טובה או מיניבוס של 8-9 מטר נראה ל יפשרה טובה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
לדעתי. הכלי לדבר כזה הוא משאית. המשאית היא איסוזו סומו , שנותנת הכי הרבה גודל ארגז וכושר העמסה פר משקל עצמי וגודל עצמי. נמוכה יחסית. זריזה יחסית. אתה לא הולך לעבוד איתה, ולפי הקטע של הג'ימני כמעט לא תיסע איתה. ולכן לא מענין אותך שהיא ממש ממש לא נוחה לנהיגה. לגבי אמינות תשאל מישהו שגם שילם על התיקונים
ארגז - דוקא כן היתי הולך על ארגז שנפתח מאחור עם דלת הדראולית עם איזו דלת שנפתחת בלי קשר לדופן { נניח 3/4 1/4 לטובת הדופן } בנוסף לפתח שנפתח לתא הנהג { למרות שזה קצת טריקי באיסוזו אבל אפשרי } אם אתה מתכנן להסתובב איתה בשטח עירוני לא היתי בונה יותר מדי ארגזים מתחת לארגז - זה ממש מגביל את התנועה בסיבובים חדים ויש לדברים האלה נטיה להידפק מכל מני דברים. בין הקורות דוקא כן { לא יודע כמה מקום יש שם באיסוזו }.
אם אתה הולך לגור שם - אין מנוס מבנית ארגז עם הרחבות במצב עמידה . אולי אפילו לעשות הרחבה שבעצם מזיזה בשלמותן את שתי הדפנות.
דבר נוסף - לדעתי צריך לשמור על המשאית שתראה כמה שיותר כמו "סתם" משאית ולא תמשוך יותר מדי תשומת לב.
חייבים תומכים נורמאלים למשאית { מכאנים/הדראולים/פניאומטים }}, מאד מוזר בכתבה ב XNET שהכל טיפ טופ והוא עומד על בלוקים....
סולארי - נשמע נחמד מאד אבל מיקר את הפרויקט, נראה פגיע, מוסיף משקל. { ועוד על הגג } היתי חושב על פתרון אחר, שימוש במנוע, במצברים , בשבשבת......
אתה מדבר על הוספת נגרר לעסק הזה - אם זה באמת מה שתעשה - אז תעשה נגרר גדול יותר מהג'מיני שישמש גם בתור מחסן .
ואם אפשר שאלה קטנה - שאלת קיטבג אולי - מאיפה באמת מביאים מים לדבר הזה?
האמת היא שהסתכלתי על סומו.
המשאית שמתאימה שם היא גירסת ה 10 טון הארוכה כי רק עליה אפשר להרכיב ארגז של 8 מטר, ביד 2 אין אף אחת של 10 טון רק 7.5 ו 6.2.
לא הבנתי את המגבלה של ארגזים מתחת לארגז, זה המקום היחידי שאני יכול לחשוב עליו למצברים, מיכלי מים ומקום איחסון.
לעשות למשאית הרחבות ולשמור אותה שתראה כסתם משאית זה מנוגד :-)
מצד אחד אני לא רוצה למשוך עם זה תשומת לב של "מתעניינים" ולא רוצה יותר מידי תיסבוכות ומצד שני אני רוצה מקסימום מקום.
סולארי מייקר את הפרוייקט אבל אם אני לא רוצה להיות תלוי בתשתיות ולא רוצה להפעיל גנרטור אני לא רואה מנוס ממשהו סולארי, אני לא בטוח ששבשבת רוח היא יותר זולה ואני כן בטוח שבארץ יש יותר שמש מרוח.
הנגרר הוא עדיין בתחום הממש נדמה לי אבל להוסיף עליו מחסן זה רעיון שלא חשבתי עליו ולגבי המים כבר ענו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונימוג אדום
בתור אחד שמטייל עם קרוואן לפחות שבוע בשנה , ואפילו שבועיים יחד עם בני וזוג הוריי בני 80+ ( כן כן ארבע נפשות ) .
באפריל האחרון טיילתי ( פעם שמינית ) עם בניי באוסטריה , הפעם קיבלתי קרוואן חדש לגמרי אשר הייתרון שלו ( לדברי המשכיר ) הוא יותר ארוך ( 7.5 מ לעומת 6.9 מ ) ויןתר נמוך ( 300 מ לעומת 3.3 מ ) .
התוספת הקטנה הזאת לכאורה התגלתה כהרעה ניכרת !!! בכושר התמרון של הרכב - לתשומת ליבך .
כמו כן החיים בקרוואן מתנהלים גם מחוצה לו .
כמו שציינתי חיינו ארבעה מבוגרים במשך שבועיים במרחב הזה - זאת לא דירת ארבעה חדרים אך יש פה הכל לחיים נורמליים .
מכיוון שאני איש טכני ומכיר היטב את מבנה המערכות - אתה מוזמן להרים צלצול ולשמוע רעיונות .
אילן - 050-5249686
אילן תודה על העזרה,
כרגע אני עדיין בשלב החלום אבל אם זה יתגשם אני בהחלט אשמח לדבר איתך,
לגבי האורך, כמו שכבר כתבתי הדבר הזה יהיה רוב הזמן בחניה וההעדפה שלי היא מרחב פנימי על נוחות תימרון, 70 ס"מ במיטת סדום כזאת נראה לי די הרבה ואם צריך לשלם על זה בקצת חוסר נוחות פה ושם זה נראה לי שווה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יגאל81
אני משער שזה חלק מ"נדמה לי" אבל לא התייחסת בכלל לתקציב.
עוד נקודה שלא התייחסת אליה, זה איפה חונים עם המשאית?
אז תרשה לי להמשיך עם הקו הנדמה לי.
הייתי שוקל לקנות אדמה חקלאית. כל הזמן יש פרסומות שלך "אדמה חקלאית בטאבו", בשביל תקווה מעורפלת שיום אחד יפשירו שם את הקרקעות ואנשים יהיו מליונרים.
אבל עד אז, אתה יכול שיהיה לך ממש שטח משלך, בזול יחסית לדירה, רשום בטאבו, ולהחנות עליו כל מה שתרצה. ואם זה כבר חקלאי, אז תוכל לגדל שם איזה גן ירק.
שירותים - שווה לבדוק סוג של שירותים אקולוגים, לא כימיים, אבל גם לא צורכים מים. אם יש לך את השטח הקבוע משלך אז תוכל לבנות משהו קטן מחוץ למשאית, עם אופצית גיבוי כלשהי בפנים.
לגבי הגדלת השטח - מכיוון שאתה גם ככה הולך להרגיש מאוד את ה"בחוץ", זה לא שונה מלגור ביחידת דיור בחצר משק. אז הייתי אומר ללכת על פלטות הרמה של משאיות שמורכבת מאחור בכל מקרה, מעבר שתעזור לך באמת להעלות ציוד אם צריך, היא יכולה לשמש בתור מרפסת נפתחת. אתה פותח אותה, מוציא כיסא מתקפל וזהו. מארגן קצת צל לקיץ ויש לך שלושה כיווני אוויר.
חונים בחניה ליד המרינה בהרצליה או בחוף הצוק בתל אביב או ברידינג אן בחניון ליד העבודה או בכל מקום שמותר למשאית לחנות.
זאת משאית לכל דבר ועניין ואני לא חושב שמישהו יכול למנוע ממני להחנות משאית במקום חוקי ולגור בתוכה - שמישהו יתתקן אותי אם אני טועה.
אין לי מושג איך רושמים קרקע חקלאית בטאבו, עד כמה שידוע לי קרקע חקלאית רשומה במינהל ולא בטאבו ואי אפשר לחלק אותה לחלקות כל זמן שלא אישרו שינוי יעוד.
אין לי מושג איך זה עובד אבל לא נראה לי שכל קונה מקבל שטח מוגדר שהוא יודע מה הגבולות שלו - אבל זה שווה בדיקה.
אני חושב שבארץ מפשירים קרקע לבניה בעקבות לחץ של מקורבים ולוביסטים, לדעתי האישית הסיכוי שקרקע שפשוטי העם השקיעו בה תופשר הוא קלוש יותר מהסיכוי לזכות בלוטו.
<אני שייך לאסכולה שטוענת שההון והשלטון בארץ קשורים בצורה בילתי ניתנת להפרדה>
2 קבצים מצורפים
אז שיחקתי לי עוד קצת, הורדתי תוכנת תיכנון אריטקטורה חינמית וניסיתי להכניס לארגז את מה שאני רוצה,
השתמשתי במודולים מוכנים של בתים ולא של יאכטות או קרוואנים שעלו לי בעוד קצת מקום.
הכנתי שני דגמים, 2.5X6 מטר ו 2.5X7.5 מטר,
נראה לי ש 8 מטר זה די מינימום וגם אם אשתמש במודולים של קרוואנים או יאכטות ואחסוך 20-30% מהמקום 6 מטר זה עדיין קטן.
בינתיים עברתי לאקסל של צריכות זרם.
איך ממזגים דבר כזה בלי להפעיל גנרטור?
קובץ מצורף 76764קובץ מצורף 76763
איך עובדת משאית קירור?
חלקן עם יחידה עצמאית שכוללת מנוע דיזל קטן שגם מטעין את המצבר וגם מפעיל את מדחס הקירור. אותה יחידת קירור יודעת גם לעבוד על מתח חשמלי תלת פאזי אם יש בסביבה. בשני המקרים יש יחידת טרמוסטט שמפעילה את המנוע החשמלי או את מנוע הבנזין ע"פ הצורך. יש הרבה יחידות משומשות כאלה בשוק.
יש גם כאלה שעובדות על מדחס נוסף שהותקן במנוע. בשביל שזה יעבוד המנוע של הרכב צריך לעבוד.
יתכן שזה אוברקיל פרוע למי שצריך לקרר את החלל ל20 מעלות ולא למינוס 18 מעלות. יש גם יחידות כאלה לטנדרים קטנים אז אולי הן יתאימו טוב יותר לקירור עדין של משאית גדולה.
הרבה מקום אפשר לחסוך על ידי זה שלא תציב קירות פנימיים. חלל המחייה אמור לכלול גם את המיטה. והיא יכולה להיות גלריה שתחתיה חלל איכסון גדול. תחשוב על ניצול של נפח, לא של שטח.
אסף.
לפי התכנון הראשוני שהעלת , רואים שאין לך שמץ מושג מה זה קרוואן .
במחשבה נכונה ניתן להגיע לניצול מירבי של השטח - למשל השרותים יכולים להיות מחצית הגודל ועדיין לא להיות צפופים יתר על המידה .
קרוואנים זאת תעשיה שלמה והתכנון שונה לגמרי מדירת מגורים .
למשל שטחי איכסון משולבים מתחת ומעל לכל דבר .
כנס לגוגל - קרוואנים ותראה סידור פנימי , אני מניח שתתחיל להבין על מה אני מדבר .
אילן
הענין עם המקום מתחת לארגז בדפנות - נכון שזה המקום האידיאלי - אבל נניח שמת שם איזה דבר יקר - כמו נניח את תא המצברים של המערכת הסולארית שלך. ולקחת סיבוב בעיר קצת לא בזהירות ומשהו פינצ'ר לך את המצבר - חבל. במשאיות רגילות יש במקומות האלה מדרגות לארגז , מיכל דלק -שהרבה פעמים קטן בגלל מכות - וזהו.
לגבי איך לעשות שהארגז יראה רגיל יחסית אבל יפתח לגמרי - אתה פשוט עושה ארגז כמו של המובילי שתיה/משטחים - שיש לו דופן קדמית ודופן אחורית וגג. ובתוכו אתה בונה "ארגז" נוסף שבנוי משני חצאי ארגזים. ובעמידה אתה מפריד את שני חצאי הארגזים . לצדדים ובמקום תא של 7X2.5 יש לך 7X5.5 נניח. מבחוץ כל מה שאמורים לראות זה שהדופן כאילו כפולה. אבל מי מתעמק כל כך? הבעיה העיקרית ברעיון זה היא עלות של המערכת שתזיז את הדפנות ותשמור עליהן במקום בעמידה. וגם שלא תוכל לעמוד "פתוח" בכל מקום ולכן אולי אם עושים דבר כזה צריך לתכנן את הפנים כך שניתן יהיה להשתמש בו גם אם לא פותחים.
חלומות של אתמול הם קראוון עם מזגן.....
זה של חבר שלי בספסופה. בכל שנה הם מגיעים איתו לכמה שבועות לאילת.
http://www.zimmer.co.il/premium.asp?Site_ID=1162&page_id=26262
עניין הקירור הוא די בעיה; רוב זמננו בטיול לא היה בו צורך, הפעלנו אותו כמה פעמים בדרום קליפורניה ובמקסיקו. גם כאשר יש חשמל 110 וולט, לא נעים להיות בחלל הקטן הזה עם טרטור המזגן. במוטורהום האמריקני יש גנרטור בנזין, המאפשר להפעיל את המזגן, התנור והמיקרו. משך שנה הפעלתי אותו 3-4 פעמים, לא אהבתי.
מצד שני, בארץ הנושא כאוב. לדעתי, אתה חייב פתרון טכנולוגי (קטונתי מלייעץ) , אבל הקפד גם על קירור עצמי - אופציה לפתיחת חלונות גדולים מכל צד, צילייות על הדפנות, אולי איזו צילייה עילית, והכי טוב - לחנות בתוך פרדס מוצל.
בשנות החמישים היה במושבים בעמק בית שאן desert cooler - התקינו בחלונות הבית שתי רשתות של לול, ביניהן חציר או קש. טפטפת מלמעלה שמרה את הקש רטוב כל הזמן, והרוח ציננה היטב. 2 בעיות - לא תמיד יש לך מים זורמים, זה חוסם את האור מהחלון
תרשו לי לסבך את הדיון לעוד מישור... למה בכלל ללכת על משאית מרכב אחוד? אנחנו בחרנו בתצורה כזו כי היינו לפני מסע של 30,000 קילומטרים. אבל אם אתה מתכוון לחנות פרקי זמן ארוכים במקום קבוע, עשה מה שעושים האמריקנים - קנה לך ג'יפ רגיל או טנדר, גרור מאחורה קראוון. זה נותן לך אפשרות לטייל עם האוטו ה'קטן', ולחיות בלילה במירב הנוחות. זה גם חוסך את הצורך לארגן את כל הבית לפני שאתה נוסע להביא משהו מהחנות הסמוכה. במקום משאית-בית ועוד ג'יפ נגרר, לך על 4X4 עם קראוון. האמריקים, אגב, גוררים גם ג'יפ מאחורי הקראוון...
אתה לא חייב Fifth Wheel או אוטובוס כמו בתמונה...
1 קבצים מצורפים
ועכשיו גם התמונה...
לנגרר הזה, אגב, יש שתי הרחבות הנראות כאן בבירור, ועוד אחת (גדולה יותר) בצד השני. על הגג, 2 או 3 יחידות מיזוג אוויר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונימוג אדום
לפי התכנון הראשוני שהעלת , רואים שאין לך שמץ מושג מה זה קרוואן .
במחשבה נכונה ניתן להגיע לניצול מירבי של השטח - למשל השרותים יכולים להיות מחצית הגודל ועדיין לא להיות צפופים יתר על המידה .
קרוואנים זאת תעשיה שלמה והתכנון שונה לגמרי מדירת מגורים .
למשל שטחי איכסון משולבים מתחת ומעל לכל דבר .
כנס לגוגל - קרוואנים ותראה סידור פנימי , אני מניח שתתחיל להבין על מה אני מדבר .
אילן
אילן,
זה לא רק שאין לי מושג בעיצוב קרוואנים - אין לי שום מושג בעיצוב.
כתבתי שאני משתמש במודולים שיש בתוכנה כי אני לא יודע להגדיר חדשים ועדיין נראה לי ששמונה מטר זה פחות או יותר המינימום.
אם וכאשר העסק יכרום עור וגידים אני אתייעץ עם כאלה שיודעים לעצב ואם יהיה צורך אני גם אשכור את שירותיו של בעל מיקצוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
זה נראה טוב, הוא מתחבר לתשתיות או שהוא עצמאי?
שוב תודה לכולם, התחלתי לרכז את מה שנדון כאן ועוד כמה רעיונות בבלוג שלי
http://zuler.net/blog/2013/%D7%91%D7...C%D7%99%D7%9D/
לגבי מערכת הקירור - מנוע דיזל נראה לי בעייתי מהבחינה שאם אני חונה בעיר זה יטריד את השכנים וימשוך צרות, נראה לי שעדיף לשים מזגן רגיל ולחשוב על פתרון של גנרטור בנזין מוחרש.
אסף - אכן ראיתי שברוב הקרוואנים אין קירות פנימיים אלה מחיצות ווילון למיטה, בהחלט דבר שכדאי לאמץ.
רמי - לגבי החציר והמים, אני זוכר ממטרות על גגות הלולים כדי שהתרנגולות לא ימותו מחום, את המים שירדו מהגג סבא שלי מיחזר והישקה את הירקות.
לגבי נגרר - חשבתי על זה אבל, בארץ, טנדר מהסוג של DMAX משנת 2008 ומעלה רשאי לגרור עד 2 טון ונידמה לי שיש מגבלת גודל, ראיתי באתרים בחו"ל קרוואנים נגררים כאלה והם קטנים מידי.
חשבתי על משהו יותר גדול שאפשר לגרור עם טרקטור (לזה יש לי רישיון ומגבלת המשקל היא 10 טון) אבל תנועת טרקטור אסורה על הרבה כבישים וטרקטור גורר שנוסע לאיטו על הכביש הוא מגנט לשוטרים.
הדוגמא לניגרר שהעלית נגרר ע"י רכב שנראה כמו F350 וגם אז אני לא בטוח שהוא חוקי בארץ.
אם יש משהו בגודל סביר שאפשר לגרור עם טנדר זה יהיה פתרון עדיף על משאית.
1 קבצים מצורפים
הנגרר שהעליתי מקודם הוא מסוג 'גלגל חמישי', זה באמת מפלצת, גדולה וגם יקרה. אבל עם טנדר אמריקאי אתה יכול לגרור טריילר 'רגיל' באורך 8 מטרים (כמו בתמונה המצורפת, נגרר על ידי סבאורבן, נדמה לי. זה שבתמונה הקודמת הוא 11 - 12 מטרים). מחירי הטנדרים האמריקנים המשומשים נמוכים מאוד, שמעתי שקשה להיפטר מפורדים, אז אולי זה הפתרון שלך?
אתה יכול לחפש נגרר משומש למכירה בארץ, או להביא מאמריקה (לא יודע אם אפשר לייבא כזה משומש). אבל אם אתה מדבר על בנייה עצמית, אז קדימה - קנה נגרר עם שני סרנים ותתחיל לרתך...
אפשר לייבא קרוואנים משומשים עד שנה מיום היצור.
כושר הגרירה של רכבים מלפני 2008 בארץ הוא משקלם הכולל לחלק ל 1.92 וזה אומר שגם הטנדרים האמריקאים הגדולים בקטגוריה של רישיון ב לא יכולים לגרור 2 טון ובכל מקרה גרירה של מעל 1.5 טון דורשת רישיון ג (C1)
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/39784911.pdf
ברכבים שנרשמו בארץ אחרי אפריל 2008 הכלל שונה וכושר הגרירה הוא כפי שיבואן הרכב אישר, ל DMAX וטויטה ויגו מותר לגרור 2 טון, כך שבמדינת ישראל של 2013 לאיסוזו DMAX משנת יצור 2008 ומעלה מותר לגרור יותר מאשר סבאורבן.
אבל רעיון של נגרר מוצא חן בעיני, חשבתי פעם להחליף את הג'ימני בטנדר ואולי זאת ההזדמנות.
פתרון למיזוג שיעבוד טוב במקומות יבשים - מצנן אוויר שצורך 110W.
http://www.hameir.co.il/Product.asp?...ff=Zap&lang=he
טנדר זה בכלל קונפיגורציה מעולה לאורח החיים שאתה מדבר עליו