מושיק ,אתה נכנס לאסטרטגיה של קבלת האדם את החיים,ועל זה אני מוריד בפניך את הכובע,אם יש לזה קשר למציאות או לא זה בכלל לא משנה ,אין רוע בעולם -יש אנשים שרע להם,נקודה.
Printable View
מושיק ,אתה נכנס לאסטרטגיה של קבלת האדם את החיים,ועל זה אני מוריד בפניך את הכובע,אם יש לזה קשר למציאות או לא זה בכלל לא משנה ,אין רוע בעולם -יש אנשים שרע להם,נקודה.
תגיד מושיק,
מה לא חוקי בלהוריד את שני המושבים האחוריים ברכב?
זה שני ברגים בכל צד. זה בטיחותי? לא אמרתי להוסיף.
להוריד זמנית כי הם תופסים מקום.
מה לא בטיחותי בריפוד קרוע? הרי אם נשים כיסויים לא יראו
אותם ואז הרכב יעבור טסט.
למה כל שנה אני מחליף פסים זוהרים? פעם זה לבן, פעם זה אדום
פעם זה אדום לבן אלכסוני ופעם זה צהוב אדום? זה גם בטיחותי
או שמישהו גוזר קופון?
למה צריך להיות על רכב שטח מדבקה עם משקולות? זה לא רכב
משא. ואם זה נמחק לא יותר פשוט לקחת טוש ולכתוב במקום להכשיל
בטסט ולקחת על זה טסט חוזר?
למה בולמים בצבע צהוב זה שינוי מבנה? לא הוגבה הרכב רק הוחלפו
מה KYB לבילשטיין. הרכב יותר יציב, מגלגל פחות ומתנהג הרבה יותר
בטיחותי. אבל זה לא מקורי של היצרן אז זה דורש הורדה מהכביש.
כל זה זה דברים אמיתיים. למה אם הרכב הוא וולוו שמגיע עם כל החלונות
שחורים זה תקין. אבל להשחים חלונות אחוריים אצל עסק מתמחה (עם
רשיון עסק) זה לא חוקי? ווילונות זה יותר טוב (אבל חוקי)? או אולי בובות
על הדשבורד ותלויות מהמראה יחד עם סט קוביות ודיסק של בית"ר.
לא דיברתי על זה שכננת צריכה להיות ברשיון וו גרירה גם. לא דיברתי
על הגבהות של "2 וגם לא על זה שהבדל בין 265/70R16 זה הבדל של
1.7 מ"מ ברוחב ו 10 מ"מ בקוטר מ 31/10.5R15 ובגלל זה יש בעיה למצוא
צמיגי שטח לרכב.
זה שלא חווית זה לא אומר שמתקטננים אתנו. זה שלא חווית לא אומר שאחרים
לא מתזזים אותם. זה שלך טוב לא אומר שיש פה אנשים שמרוויחים יפה מאוד
אבל כסף לדירה אין להם כי לאבא שלהם אין איך לעזור.
סבא שלי היה אומר: "אם 3 אנשים אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון"
מושיק
כשיפרצו לך לבית (חו"ח) תזמין משטרה.
אחרי החוויה הזאת , אני מציע שתקרא את מה שכתבת על הרגשה טובה עם שירות מעולה שקיבלת מהמשטרה.
אגב שנים במשטרה הכחישו שיש לשוטרי התנועה מכסה של דוחות בכל משמרת ..אגב ידעתי את זה ממתנדב במתנ"ע ששרת כמה שנים ופרש לאחר שהבין את הנושא . כשהתמנה דנינו למפכ"ל הוא הודה בזה בפעם הראשונה .
אז אל תהייה כול כך נאיבי
בידידיות דורון
עדיין לא הסברת לי מה קשר "סגור" ו"פתוח" ברשיון של ג'יפ דוגמת סיקס או סופה לבטיחות. אני נדבק לדוגמה הזה דווקא כי הם נדבקים אליה באדיקות. גג פיבר על רכב "פתוח" הוא עילה להורדה מהכביש. גג ברזנט ברכב שמוגדר "סגור" - כנ"ל.
אז שיעשו את עבודתם. אנחנו נעשה את עבודתנו - ליידע את הקהילה כאן איפה השודדים האלה נמצאים כדי להימנע ממגע איתם - לדעתי כל דיווח איפה הם נמצאים זו עבודת קודש.
ואת כותב לך מי שהחליף באופן יזום ממיר קטליטי יקר בג'יפ ולא רק לכבוד הטסט או ניידות הבדיקה של המשרד לאיכות הסביבה, ושמתחזק בקנאות ובנדיבות את הג'יפ ולא לכבוד הטסט שעבר בהצלחה לפני שבוע (אמנם עם מוסכניק שלקח אותו, אבל לפי הספר ובלי קומבינות) אלא למען הילדים שלי שנוסעים בו לטייל, ולמרות כל זה, רק אלוהים יעזור לג'יפ הזה ולי אם השודדים האלה יעצרו אותנו לבדיקה... אז אל תספר לי על חוקים ושמירתם, אלא תסתכל איך אלה שאמונים על אכיפת החוק הפכו אותו לקרדום לחצוב בו ומנצלים אותו בציניות לגביית "מיסי דרכים".
ולהבדיל מסקרים פוליטיים שממומנים ונערכים על ידי גופי תקשורת בעלי אג'נדה פוליטית מאוד ברורה, אני לא חושה שיש מכון סקרים ש"שונא את המשטרה" וממציא לכבודה סקר... את מה שהציבור חושב על המשטרה כל ילד יודע. חבל שהמשטרה מתעלמת מזה.
אני חושב שאתה נוגע בנקודה האמיתית
אין ספק שאתה מתחזק את הרכב שלך ברמה גבוהה ומקפיד הקפדה יתרה על
כל הרכיבים הבטיחותיים.
זה לא מקנה לך את האפשרות להחליט שיש תקנה מסויימת שלא מוצאת חן בעניך (כי אתה המבין יותר מכולם איזה תקנה היא הגיונית ואיזה לא).
לגבי הבוחן אם הרכב מוגדר כסגור הוא צריך להיות סגור ואם פתוח הוא צריך להיות פתוח הבוחן והחוק
לא רגישים לניואנסים שאתה מעלה וזה גם לא עניינם.
ברור שיש פה חוסר רגישות וגמישות של התקנות
צריך לשנות את התקנות ולא להרוג את השליח.
אני מסכים עם כל מה שאתה אומר
האם הדר ך לפתרון היא לעבור על התקנות ולהתחמק מהאוכפים אותו?
עד כמה שאני מכיר אותך אני מניח שאתה לא מסכים לגישה שאומרת
שאם יש תקנה או חוק שאתה לא מסכים איתם זכותך הגורפת היא לא להתייחס לתקנה ולעשות
ככל שאתה יכול ע"מ להתחמק מהגורמים שאמונים על האכיפה שלה.
חוקים הם תחליף גרוע מאד לתרבות ושכל ישר אנחנו מדינה צעירה צריך קצת סבלנות.
אתה משום מה חושב שיש "הם" ו"אנחנו" זה ממש לא ככה יש רק "אנחנו".
למושיק שלום,
אני מבין שאתה נטוע בעותיך ודברים שנוגדים את השקפותיך לא יזיזו אותך מעמדותיך.
וזה בסדר.
מאחר ועשית שימוש בטיעונים כנגד מכוני הסקרים בניסיון לערער את הטיעון שתומך בהצגת נתוני סקר שנערך לאחרונה ובו נמצא שהמשטרה בתחתית אמון הציבור, הנה כמה דברים אודות אותו מכון שערך את הסקר:
מדובר במכון RAND. מי שעוסק בנושאי בטחון ואסטרטגיה בודאי יכיר את שם המכון. ראשי התיבות של של שמו Research ANd Development.
מכון RAND הוא מכון אמריקאי ללא מטרות רווח שעוסק במחקרים במגוון של תחומים:מחקר בטחוני, טכנולוגי, חברתי ועוד.
המכון החל את דרכו בסוף שנות ה-40 והיווה את אחד ממובילי המחקר בעת המלחמה הקרה.
בניגוד למכוני סקרים ישראליים שנטועים בלב ה"ביצה" הישראלית וסביר להניח שנגועים באינטרסים צולבים, מכון RAND הינו גוף זר, חיצוני לשיקולי אינטרסים פנים ישראליים וככזה הנתונים שהוא מציג הינם בעלי תקיפות ועוצמה.
כאשר מכון ברמה של RAND מציג את משטרת ישראל בצבעים כ"כ קשים מבחינת אמון הציבור בה, היה ראוי לפקוח את העיניים.
אבל כנראה שיותר נוח לשכשך במימי האפסיים של אי הידיעה ולעצום את העינייים בפני המציאות.
http://www.rand.org/about/history.html
באשר לאמירה שלך "ועזוב את הבוחנים במנוחה, אלה אנשים נורמטיבים שמבצעים את תפקידם ולא מגיע להם הגידופים והנאצות
שהם חוטפים ממך ומאחרים.", הפעלת ניידות משרד התחבורה הינה לקויה וכרוכה במעבר על החוק:
לדוגמה, ניידת משרד התחבורה מופעלת בעיר רמלה בימי ד' ליד בית הקברות הישן כשהיא מוצבת על מדרכה. זו לבדה עבירה על החוק.
רק שוטר רשאי לבצע עצירת כלי רכב. באותה נקודה הבוחנים עוצרים כלי רכב כאשר השוטר עסוק בענייניו, לא פעם תוך קפיצה לנתיב הנסיעה ויצירת מצבי סיכון.
זו לא פעולה נורמטיבית ולא מדובר בביצוע התפקיד אלא בשרלטנות במקרה הטוב.
מושיק בוקר טוב.
הבעיה עם חוקים במדינת ישראל היא שקל מאוד להעביר אותם וקשה עד בלתי אפשרי לשנות או לבטל אותם.
לעתים קרובות ניידות הבטיחות של משרד התחבורע ממוקמות ופועלות בניגוד לחוקים כאלה או אחרים תוך יצרית סיכון לתנועה ולהולכי רגל (על מדרכות, בתחומי תחנות אוטובוס, חסימת נתיב נסיעה) והשוטר שצמוד לכל ניידת כזו מסכן את חייו ואת הנהגים/רוכבים בכביש כשהוא קופץ בפתאומיות לתוך הנתיבים על מנת לצוד קורבנות. (ואם כבר הזכירו את גרמניה ושאר מדינות מתורבתות, שם בדיקות פתע שכאלה ו/או משקלים למשאיות וכו', ממוקמים במגרשים לצד הכביש או במקומות שאינם מסכנים את התנועה או הולכי רגל. אני יודע בדיוק כי השבוע חזרתי מאוסטריה - שם עצרנו להחלפת נהגים, מנוחה של שתית משהו קל + סיגריה, במגרש ריק שבו היו ממוקמים גם סככה ניידת של המשטרה + משקל נייד לבדיקת משאיות. השוטר שעצר משאיות לבדיקה הקפיד לעשות את זה באופן הכי בטוח ומסודר שיש. תאמין לי, לראות איך הם עובדים שם ולקנא. אנחנו אמנם מדינה צעירה, אבל משום מה, יש תחושה שבדברים האלה אצלנו כל הזמן רק הולכים אחורה)
שים לב: אין לנו זכות ואנחנו גם לא קוראים חלילה לא לציית לאותו שוטר ו/או לבוחנים. למרות שלעתים קרובות מדי הם פועלים בצורה מסוכנת וגם בניגוד לחוק.
אבל ליידע את כלל הגולשים על מיקומה של ניידת משרד התחבורע זו עדיין לא עבירה. לדעתי המאוד אישית זה לא רק חוקי ומותר אלא גם שירות לגולשים ועבודת קודש, כי מנסיוננו המר והיקר, כל ג'יפ שהם עוצרים ולא משנה מה מצבו, יוצא מהם בנזק כבד.
מבלי להיות משפטן ולדעת את החוק לפלפוליו והאותיות הקטנות שבו, אני לא רואה הבדל בין התראה בפורום לבין אפליקציות כמו WAZE שמזהירות אותנו מפני מצלמת מהירות או לבין נסיעה עם גלאי רדאר.
משרד התחבורה אחראי על מהפכה משמעותית מאד בפיתוח תשתיות כבישים ב 10 השנים האחרונות
לא משנה לאן אתה נוסע בכל מקום יש מחלף חדש הרחבה של כביש או כביש חדש
כמעט בכל מקום בארץ ללא יוצא מהכלל יש התייחסות רצינית והשקעה של המון המון כסף בשיפורים של
הכבישים והמחלפים.
לקרוא לגוף שאחראי על ביצוע הפיתוח הזה "תחבורע" זה פשוט כפיות טובה וחוסר הבנה בסיסי של המאמץ והמחויבות של הגוף הזה.
רק גוף רציני ואחראי ששם לעצמו מטרה לשפר את חיינו בכבישים ומבין את המשמעות הכלכלית העצומה שיש לפיתוח כזה יכול להרים פרוייקטים שכאלה.
נו באמת, אל תנסה לשנות נושא. הבעיה שלנו היא עם הפרצוף האחר של המשרד - זה שרודף את הציבור עם שלל חוקים דרקוניים.
ואם כבר - פיתוח התשתיות זה דבר הכרחי שהוזנח שנים ארוכות. המקטרגים יאמרו שחבל שנזכרו בזה כל כך מאוחר. אנחנו נהיה חיוביים ונאמר שטוב מאוחר מאף פעם.
אבל היי - אל תשכח שהם לא עושים לך שום טובה - כי זה הכסף שלך!
התשתיות האלה מגיעות לך בדין תמורת חלקיק מאותם מיסים הזויים שאתה משלם רק בגין היותך בעל רכב.
מושיק, אתה מייצג דעה חשובה מאוד (בלי ציניות).
כולנו צריכים להסתכל על מדינתנו הקטנטונת ורשויותיה בעין הרבה יותר טובה.
יחד עם זאת, אתה לא יכול לעצום את עין שמאל לחלוטין... קשה מאוד לקבל את דבריך כך.
תשתיות ???? !!!!! על מה אתה מדבר ?! אם הייתה כאן מערכת מתוקנת שמבינה שהמדינה עוד שניה מתפוצצת פיצוץ אוכלוסין של מכוניות שמשתקת את כל איזור גוש דן 50% ממהלך היום, היו מזמן פועלים לבניית רכבת תחתית מדויקת הפועלת מרבית שעות היממה, כמו בחו"ל, מחדרה עד אשקלון (כזאת שהציבור היה סומך עליה ויודע מתי בדיוק הוא יוצא מהבית ומתי בדיוק הוא חוזר. רק כך יוותר על הרכב הצמוד). בנתיים בכל שנה מתווספות מעל ל- 100,000 מכוניות חדשות על הכבישים. הבניה והטיפול בתשתיות במדינה שלנו תמיד מפגר 8 שנים אחורה.
שניר, כדי לבנות כאן רכבת תחתית צריך להתגבר על שלל בעיות משפטיות, כולל אינספור חוקים מנדטוריים ישנים והזויים שאני לא מאמין שייפתרו/ישונו אי פעם.
אני מהמר די בבטחון שגם הנכדים שלך לא יראו רכבת תחתית בת"א וזה ממש לא כי אי אפשר לבצע את זה טכנית או שמשרד התחבורה לא רוצה.
תשאל כל מי שקצת מתמצא בנבכי עבודת הכנסת וועדותיה, כמה קל להעביר חוק חדש, וכמה קשה לשנות/לבטל חוק קיים.
אם במצרים שהיא דוגמה בינלאומית לבירוקרטיה שמזינה את עצמה יש מזה 3 עשורים רכבת תחתית בקהיר, אז אם היו רוצים גם בישראל היתה מופעלת רכבת תחתית.
מילת המפתח היא משרד האוצר והאג'נדה שלו שמונעת את המהלך. עיין ערך התפלת מים שנעצרה בזמנו גם כן ע"י אגף התקציבים.
אבל לפני רכבת תחתית, אוטובוסים נורמאליים שמכבדים את הנוסעים, בתדירות נורמלית יש?
רכבת רגילה עם קרונות תקינים, נקיים, וממוזגים שעומדים בזמנים, יש?
בזמנו ניסיתי לנסוע לעבודה ברמת גן לתחנת ת"א-מרכז מרמלה. נשברתי מהר מאד אחרי סדרה של איחורים שאר מריעיו בישין.
יש סדרה של אינטרסנטים שהמצב הקיים נוח להם איתו.
דרור חברי היקר, תסלח לי אבל זה מעניין לי אתה יודע את מה !!! בתור אזרח שומר חוק ומשלם מיסים זכותי לצפות לתחבורה מתקדמת במדינה שלי. אנחנו מס' 1 בעולם בכל כך הרבה תחומים: היי טק, תעשיות ביטחוניות, חקלאות וכו' אבל רכבת תחתית זה בשמיים ??!! השיטה והבירוקרטיה לא מעניינים אותי, מעניין אותי תוצאות !! איך ולמה? שישברו הם את הראש, בשביל זה הם שם !
עברתם לתחבורה ציבורית ?
חידה:
מה משתלם יותר למשפחה ממוצעת בת 5 נפשות (2 מבוגרים ו-3 ילדים בני 5,9,13) המעוניינת להגיע מחיפה לת״א ?
1. לקנות 5 כרטיסי אוטובוס ?
2. לקנות 5 כרטיסים ברכבת ?
3. לנסוע בביואיק ענקית הצורכת 1 ל-4 ?
אם שאלת אז כנראה ש 3 היא התשובה הנכונה.
כוכב - לגבי הנתיב המהיר - למרות שלא השתמשתי בו עדיין , אני לא בטוח שהוא רעיון רע - הוספתו לכביש הרגיל לא תקצר את הפקק בצורה מהותית (פשוט תיצור צוואר בקבוק במקום אחר) , מצד שני זה רעיון לא רע לממן באמצעותו את ההסעות ממגרשי החנייה החינמיים גם הם. אני יודע דווקא על מספר אנשים שמשתמשים בשירות הזה ומרוצים. הוא גם חינמי לארבעה נוסעים ברכב אאל"ט ומשמש תמריץ אפקטיבי.
תראו קטע אבסורדי לחלוטין -
זוגתי ואני יוצאים מהבית למעשה באותה שעה מראשל"צ לת"א ומגיעים למקומות העבודה במרחק 800 מ' זה מזה (7 דקות בפקק של הבוקר), עובדת אחת במשרדי גרה במרחק שני בתים ממני, שכנה קומה מעליי עובדת במשרד סמוך - אנחנו ארבעה אנשים שיוצאים ומגיעים פחות או יותר בטווח של שעה לאותו מקום, אך שלושה משתמשים בכלי רכב שונים ואחת בתחבורה ציבורית...
זה נובע מבעיות לוגיסטיות - צריך להחתים שעון בעבודה (מן חוק סוציאלי כזה , מתנה מיחימוביץ' כנראה, שמאפשר למעסיקים לנצל אותך מעבר לשעות המשרה אך מאידך להוריד לך ימי חופש על חוסר בשעות) , אז מישהו צריך לצאת שעה קודם כדי להחזיר את הילדה מהגן, עכשיו לך תתאם את זה גם עם השכנות ... אבל אני מניח שתמריצים מספיק חזקים כן יכולים לעודד במקרים כאלו והנתיב המהיר בהחלט מהווה גורם כזה (תארו לכם שהנתצ"ים היו יעילים באותה מידה ולא מאפשרים התפלחות ללא תשלום) .