תגובה: עיצה בקשר למגורים בארה"ב לחודשיים
יש לי מעט ניסיון בנושא, אבל הנהו לפניכם - ב-2009 קניתי מוטורהום בקליפורניה, ארץ הרגולציה הגדולה. אף אחד לא דיבר איתי על רישיון נהיגה אמריקני - ואני עוד טרחתי לוודא. לא צריך. צריך הייתי לצאת את גבולות אמריקה כל 3 חודשים (מקסיקו, קנדה, זה קרוב אלייך), ובזאת נגמר הטיפול ברישיון. במהלך הניסיון נבדקתי 3-4 פעמים על ידי שוטרים (פעם כי נהגתי מהר מידי, פעם שנייה על כי נהגתי לאט מדי, פעם על כי אפשרתי ליותר מ-5 מכוניות להצטבר מאחורי ולא עצרתי בצד, פעם רביעית על כי רצחתי את רוזוולט).
לגבי הקניה - חברת המוטורהומים רשמה את האוטו על שמי, בכתובת שלה ב-LA. לשם גם הגיעה לוחית הרישוי הקבועה, אבל לך זו לא בעיה, אתה נשאר במקום. נסה לחפש סוחר מכוניות שנראה לך ישר (+בדוק באינטרנט), ולהגיע איתו להסכם של buy back, בתום התקופה. עם קצת מזל הוא יחזיר לך 60% מערך הרכב, במידה ולא תכסח אותו. זה לא מונע ממך לנסות למכור אותו למישהו אחר במחיר גבוה יותר, אבל לפחות אתה בטוח שלא תמצא את עצמך בנמל התעופה, עם מפתחות ביד ושלט FOR SALE...
שאלה במישור אחר לגמרי - What is a nice guy like you, doing in a place like that? למה בולטימור? אם זה עבור משפחה או עבודה, אולי הם יוכלו לעזור לך בקנייה ובמכירה? אם אין סיבה כזו, אז למה לא מערב ארצות הברית? הרי שם היא הארץ המובטחת, לשם נסעו החלוצים הראשונים...
ואגב - אם זה 3-4 חודשים, האם שקלת קניית מוטורהום? משומש יכול לעלות כ-15 אלף או אף פחות. אתה מוצא את עצמך עם אוטו מחורבן וצרחן דלק, אבל יכול לישון בכל מקום, במחיר של 15-35 $ ללילה, אלא אם זה בתוך עיר גדולה, ואז זה כבר יקר מאוד, כמו מוטל
חשבתי על מוטורהום אבל זה לא מעשי לדעתי. כלומר, אם הייתי שנה בארה"ב במטרה לטייל, אז כן בטח.
תאמין לי שאני ממש לא מתלהב להיות בבולטימור אבל זה לא בשליטתי, אנחנו לא נהיה 3 חודשים, כנראה רק חודש וחצי - חודשיים מספיק בשביל שהגמדים יגדלו בשביל טיסה ולהוציא להם דרכונים.
בקשר לקנות רכב ולהביא לאחר מכן לארץ, אני לא אומר שלא הייתי רוצה אבל חבל לי על הכסף. הרעיון הוא לקנות משהו בסביבות ה1000-2000 דולר, חשבתי על ג'יפ צ'ירוקי אבל אין לי מושג אם זה מעשי גם כן. מצידי כל סופר מיני עם 4-5 דלתות תספיק.
אם המסקנה שלי לגבי הופקינס נכונה, תרים לי טלפון.
מיכה תתעסק בעיקר. מכוניות - זה התפל. תשכור דירה סבירה ונוחה במרחק הליכה מאיפה שאתם צריכים. רכב - תשכור - אם וכאשר אתה צריך, ליום, ליומיים, לשבוע. לפי מה שאתה מתאר זה לא שאתם הולכים לטייל מעבר לשבוע הראשון. בכל מקרה רכב שכור יעלה משהו כמו 350 דולר לשבוע, ואין סיבה להחזיק רכב שכור אם לא באמת צריכים אותו.
אין שום בעייה לקנות רכב בלי רשיון נהיגה מקומי. אתה רק צריך כתובת, ואם יש לך דירה/שכורה או מלון, זה מספיק טוב.
לגבי שכירות של רכב, ההוצאה העיקרית היא הביטוח. ביטוח רכב בארה"ב הוא אישי, ולא לפי רכב (למעט ביטוח נגד גניבה).
יש חברות ביטוח שמציעות ביטוח רכב שנקרא non-owned. כלומר, אתה עושה ביטוח לעצמך, גם אם אין לך רכב, וזה תופס גם לגבי רכב מושכר. אני לא יודע אם אתה יכול לבקש הצעת מחיר (quote) דרך האינטרנט עבור ביטוח כזה. אנחנו עשינו ביטוח כזה ב-statefarm.
יש מוטלים שמציעים מטבח מלא, בשכירות ליום, שבוע, חודש. רשת שאני מכיר היא extended stay america. לא הכי מפואר בעולם, רשת מוטלים שממוצבת זול.
בנוסף, רוב הקומפלקסים מציעים דירות מרוהטות לתקופות קצרות.
דבר נוסף, אתה יכול לפתוח חשבון בנק גם בלי אזרחות/ויזה/רשיון נהיגה מקומי, ואפילו לקבל כרטיס אשראי "מאובטח" (secured credit card).
זאת אומרת שאתה נותן לבנק נניח 1000$, והם נותנים לך כרטיס אשראי עם תיקרה של 1000$ (כלומר, אתה נותן לבנק הלוואה של עד 1000$)
הרווח שלך מזה הוא עבודה קלה יותר מול כל בית עסק, כי זה כרטיס מקומי, וגם אין לך עמלות המרה או התעסקות עם מזומן.
התיקרה היא לא לחודש, אלא קבועה. אתה יכול לפרוע את החשבון שלך אפילו כל יום, ואז יש לך תיקרה של 1000$ כל הזמן.
נמרוד כנראה שרכב כן יהיה MUST, כי אמנם לא נצא לטייל אבל נצטרך לנסוע מהמגורים לבית חולים כל יום וכנראה גם להרבה מקומות אחרים כדי לעשות קניות, סידורים מול הרשויות וכדומה. לא בטוח שאפשר לעשות את זה בצורה טובה בתחבורה ציבורית אבל אני אבדוק.
השאלה היא האם לקנות רכב ב1000 דולר שווה משהו או שזה לזרוק את הכסף לפח. כי לפחות דרך קרייגליסט ראיתי כל מיני רכבים מלפני 20 שנה בערך בסכום הזה.
תבדוק כמה עולה שכירות רכב בבולטימור; זה הכי פשוט בעולם. בדוק דרך האינטרנט, אני מצאתי מחירים טובים להפתיע דווקא אצל יורופקאר ישראל, שווה לבדוק. שכירות תתן לך תמיד הכי הרבה שקט, תצרוכת דלק נמוכה, וכיו"ב. תיאורטית, אם יש שבוע בו אתה בטוח שלא תיסע, אתה יכול להחזיר את האוטו. אבל בינינו - באמריקה תרצה תמיד אוטו לידך, תחבורה ציבורית זה קשקוש למרכזי הערים בלבד.
אם שניכם הרפתקנים במידה מסויימת, אתה יכול לקנות גרוטאה ב-1000 $. היא עשוייה להפתיע לטובה, להשאיר אותך עם חווייה כיפית, ואולי גם למכור בחזרה (לאותו סוחר?) תמורת 300-500 $. זה אחלה, אבל תמיד יש קצת לחץ, התעסקויות עם ניירת וכיו"ב.
אם האוטו הולך והפסדת מחיר של שבועיים-שלושה השכרה, זה גם בסדר.
נראה לי שאת סוגיית הרכב אני אפתור רק כשאהיה שם.
תודה לעונים. אני אדווח אם יהיו התפתחויות מעניינות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
...
. במהלך הניסיון נבדקתי 3-4 פעמים על ידי שוטרים (פעם כי נהגתי מהר מידי, פעם שנייה על כי נהגתי לאט מדי, פעם על כי אפשרתי ליותר מ-5 מכוניות להצטבר מאחורי ולא עצרתי בצד, פעם רביעית על כי רצחתי את רוזוולט).
...
לא גדולים האמריקאים האלה? אדיר! הלואי בארץ. ואני בטוח שגם נתנו לך "פור" של איזה רכב, לפני שעצרו אותך בצד...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זאביק
...
דבר נוסף, אתה יכול לפתוח חשבון בנק גם בלי אזרחות/ויזה/רשיון נהיגה מקומי, ואפילו לקבל כרטיס אשראי "מאובטח" (secured credit card).
זאת אומרת שאתה נותן לבנק נניח 1000$, והם נותנים לך כרטיס אשראי עם תיקרה של 1000$ (כלומר, אתה נותן לבנק הלוואה של עד 1000$)
הרווח שלך מזה הוא עבודה קלה יותר מול כל בית עסק, כי זה כרטיס מקומי, וגם אין לך עמלות המרה או התעסקות עם מזומן.
התיקרה היא לא לחודש, אלא קבועה. אתה יכול לפרוע את החשבון שלך אפילו כל יום, ואז יש לך תיקרה של 1000$ כל הזמן.
מסכים לחלוטין.
עדיף להביא כסף מזומן, כמה שיותר (מעל $9K זה אומר יותר ניירת בשדה התעופה, בכניסה ((עוד 20 דקות. לא שווה לא להצהיר!) ועוד ניירת בבנק (חובת דיווח של הבנק על הפקדת מזומן מעל הסכום הזה..).
לא צריך כרטיס אשראי, גם לא "מאובטח".
זה חשוב לצבירת "קרדיט-סקור" לעתיד אבל לתקופה הזו זה ממש לא רלוונטי.
מיד עם פתיחת החשבון,במקום, אתה מקבל כרטיס "דביט" (DEBIT). זה כרטיס שנראה ומתנהג כמו כרטיס אשראי אלא שהוא לא אשראי, שיורד/משולם בעתיד אלא סכום הקנייה/תשלום יורד מיד מחשבון הבנק.
כך אתה לא צריך ל"סגור"/לשעבד/לאבטח שום סכום - חשוב לבדוק את מגבלת הסכום ליום (יש מגבלה) ולהגדיל לפי הצורך, שלא תתקע מול המוכר/ת ב-GAP ללא יכולת לשלם (אין אשראי בכלל - הגעת לגבול, נסגר ברז, גם ם יש לך מליון $ בחשבון. - עדיף להגדיל את הגבול היומי).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
...
אבל בינינו - באמריקה תרצה תמיד אוטו לידך, תחבורה ציבורית זה קשקוש למרכזי הערים בלבד.
אם שניכם הרפתקנים במידה מסויימת, אתה יכול לקנות גרוטאה ב-1000 $. היא עשוייה להפתיע לטובה, להשאיר אותך עם חווייה כיפית, ואולי גם למכור בחזרה (לאותו סוחר?) תמורת 300-500 $. זה אחלה, אבל תמיד יש קצת לחץ, התעסקויות עם ניירת וכיו"ב.
אם האוטו הולך והפסדת מחיר של שבועיים-שלושה השכרה, זה גם בסדר.
מסכים לחלוטין.
אם אתה לא ממש במרכז העיר וכך גם העבודה (או מה שזה לא יהיה ושיהיה בהצלחה) , אתה חייב אוטו ,אחרת אתה פשוט כלוא במקום אליו הגעת (בית, בית חולים וכו'..).
תבדוק את התנאים של מקום המגורים ולפי זה תחליט ובכל מקרה, שוב אלא אם אתה גר במרכז העיר ו/או הכל במרחק הליכה או בלוק או שניים מתחבורה ציבורית טובה (כמו ניו יורק), קח אוטו.
אוטו קטן תוכל למצוא אצל הסוחרים, כמו שרמי מציע. חודש וחצי זה לא מספיק זמן להתחיל להתעסק בקרייג-ליסט. לך לסוחר מקומי וקח מה שיש לו - מקסימום תפסיד איזה דולר או שניים - במחיר/גודל שאתה מדבר עליו זה זניח - במיוחד במושגים ישראלים.
ושוב, תחשוב על שכירות - אתה לזמן קצר מאוד. חבל להתחיל לבזבז אותו על חיפוש, רישויי, תיקון וכל מיני כאלה... יעלה לך עוד כמה מאות דולרים אבל יתן לך שקט..
אם כל הסיפור הזה הוא לא בדיוק "טיול כייף" במסגרת העבודה או משהו כזה, הייתי בודק במוסד המדובר - אתם בטח לא הראשונים לקבל שירות ויש להם נסיון ואפילו אנשי מקצוע שמטפלים/מייעצים/מסייעים להתארגנות שכזו לפרק הזמן הנדרש...
ללמוד "תוך כדיי...", כשיש "דברים על הראש", זה לא כייף כ"כ גדול, בלשון המעטה ועדיף לבזבז/להפסיד כמה גרושים ולחסוך כאב ראש ולב..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני הייתי בטוח שזה כמו בסרטים... שנכנסים לסוחר מכוניות, שמים לו מזומן ויוצאים בנסיעה...
אסף.
ולמה אתה חושב שזה לא ככה?
פשוט בסרטים לא רואים את הניירת.
ההליך די זהה לחדש או משומש:
- מוצא את האוטו ומתווכח על המחיר (אלא אם אתה גולם כמוני..).
- מסכימים על המחיר ומשלמים (מזומן, אשראי או צ'ק).
- ממלאים פרטים בטופס בעלות.
- מתקשרים בטלפון/אינטרנט לחב' ביטוח ועושים ביטוח (במקום, 5 דקות).
- הדילר מדפיס לך מס' רכב זמני, תקף בד"כ לחודש (ממש כך - מכניס נייר מיוחד למדפסת ומדפיס ואם אתה עושה ביטוח לא באינטרנט, סוכן הביטוח מדפיס..).
- נכנס לאוטו ונוסע... לתחנת הדלק הקרובה, ליתר ביטחון.
כל העסק - 1/2 שעה ואתה יוצא בנסיעה... גדול.
אחרי שבועיים בערך, אתה מקבל בדואר את מספרי הרכב ו"תעודת הבעלות" (אתה גם יכול להגיע לסוכן לקחת בעצמך - אני נוסע בעוד שעתיים לקחת עבור הגראנד החדש שקנינו לפני שלושה חודשים. היתה להם בעייה עם המספרים אז אחרי חודש שלחו לי מספר DEALER שלהם... כל הדוחות שאישתי-שתחייה צברה, עליהם. היא אומרת שעם אוטו כ"כ חזק ומהיר ושקט, לא נוסעים לאט ויעלה כמה שיעלה..)
אני לא יכול להשתמש בכרטיס אשראי הבנלאומי שלי? אני חייב לפתוח חשבון בנק? איך אני סוגר אותו אחר כך?
נראה מה יקרה עם רכב. הבעיה היא לא ליפול על גרוטאה שיש לדילר ואחרי זה לאכול איתה חרא. במנועי חיפוש לרכבי השכרה שראיתי המחיר היה בסביבות ה2500 דולר לכל התקופה אבל לא ראיתי עלות ביטוח.
ברור שאתה יכול להשתמש בכרטיס הבינלאומי שלך אבל אז, כמו שזאביק אמר, תשלם עמלה והמרות וכל יתר ההמצאות של הכרטיסים הישראלים.
לדוגמא, ההמרה לא מחושבת לפי מועד הקנייה אלא עם "התאמות" קטנות ותמיד לטובת הבנק - המרה לפי שער של יממה או שתיים (אחרי 12 בלילה) לאחר מועד הקנייה, כשהשער הוא טיפל'ה יותר גבוה. אף פעם לא יותר נמוך, כמובן. וזה, למי שלא ברור, בניגוד לחוק.
כמובן שרובינו (כולל אני) בכלל לא יודעים ולא שמים לב לעוד כמה סנטים שניגבו מאיתנו - חבר בתחום גילה לי ואכן תמיד החישוב הוא לטובת הבנק.
אם תתקשר "לברר" מדוע חוייבת בשער כזה ולא לפי מועד הקנייה המדוייק, יתנצלו ומיד יחזירו לך את ההפרש (בחיוב הבא..) ואתה תרגיש כמו קמצן, שמתווכח על 30 סנט פה ועשרים סנט שם.
אבל בקניות גדולות/מרובות, זה מצטבר לאיזה המבורגר איכותי...
בנוסף, על כל משיכת מזומן, ומה לעשות, לפעמים צריך שיהיה, אתה משלם אחוז מסויים עמלה או $2.5, או משהו כזה - לגמרי סתם..
בקיצור.
אפשר להשתמש בכרטיס בינלאומי ולתקופות קצרות בכלל לא שווה להתעסק עם פתיחת חשבונות אבל לתקופה שכזו, כך נראה לי, שווה בהחלט לפתוח חשבון.
בסוף התקופה, אתה פשט סוגר את החשבון..
שלא כמו בארץ, חשבונות אשראי/תשלומים לא יורדים ישירות מהחשבון ולא יכולים להיות חובות "עתידיים" ולכן אין סיבוך בסגירת החשבון - מושכים את הסכום שנשאר, מודיעים שסוגרים ונפרדים כידידים...
פשוט וקל.
אוקי אני אחשוב על זה. יש מדריך שלם על מה שאני הולך לעשות, כשאטרח לקרוא אותו בטח יהיו לי יותר תובנות :-)
שאלה אחרונה, הסמסונג גלאקסי 2S שלי (גרסת אינטרנשיונל) והסמסונג S4 של אשתי (לא יודע איזו גרסה, מניח גם אינטרנשיונל) יעבדו בארה"ב? אני חושב פשוט לקנות סים מקומי, משהו בסגנון טוקמן או PRE PAID. חשבתי לקנות שם נגלאקסי 4 חדש עבורי אבל אני לא בטוח שזה יתאים לארץ.
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אוקי אני אחשוב על זה. יש מדריך שלם על מה שאני הולך לעשות, כשאטרח לקרוא אותו בטח יהיו לי יותר תובנות :-)
שאלה אחרונה, הסמסונג גלאקסי 2S שלי (גרסת אינטרנשיונל) והסמסונג S4 של אשתי (לא יודע איזו גרסה, מניח גם אינטרנשיונל) יעבדו בארה"ב? אני חושב פשוט לקנות סים מקומי, משהו בסגנון טוקמן או PRE PAID. חשבתי לקנות שם נגלאקסי 4 חדש עבורי אבל אני לא בטוח שזה יתאים לארץ.
תודה
וואללה, מיכה - יש לך מזל (ועל הדרך, אתה עוזר לי להרגיש מזה "עוזר" וחביב !!!)
כבר קניתי לחברים ומשפחה יותר מ-10 מכשירים פה:אייפון 5 (איכס..), S3 (חמישה ועוד 4 ממתינים. אני מחכה לדילים של $380, כמו שקניתי את היתר) נקסוס 4 (4 ועוד היד נטוייה) ועכשיו אני מחכה למחיר מתאים של S4 (עד $550 ויש, כל הזמן).
ובדיוק לפני שבועיים, חבר של אחי שאל אותי על כרטיס מקומי..
לשאלותיך:
- כל מכשיר שעובד בארץ, יעבוד פה.
- לא כל מכשיר שתקנה פה, יעבוד בכל החברות בארץ (תדרים...).
- אפשר לקנות פה מכשירים "בינלאומיים" פתוחים.
- S4, עדיף לקנות את הדגם I9505 ואל תקשיב לכל מיני עיצות/דיעות שהוא לא מספיק טוב לעומת ה-I9500 - ראה הלינק הראשון שאני מצרף לך.
- כרטיס מקומי, לדעתי, הכי משתלם של STRAIGHT TALK - במחיר של $45 לחודש, יש לך שיחות (מקומיות, יענו ארה"ב וקנדה) ללא הגבלה ו-SMS ללא הגבלה ו-DATA 4G/LTE ללא הגבלה וכל זה ללא התחייבות וללא "חוזה" (PRE PAID). מבדיקות רבות, זה הדיל המשתלם ביותר והכיסויי הטוב ביותר בארה"ב (עובד על רשת של AT&T ושל T-MOBILE לפי האיזור והקליטה הטובה ביותר). אני עם שני סימים שלהם כבר שנה ולמרבה ההפתעה, כשלזוגתי (שתחייה) אין קליטה עם האייפון 5 ורשת AT&T, לי יש קליטה מלאה. - ראה הלינק השני.
השוואה בין דגמי ה-S4 באתר הנחשב המוביל בעולם: http://www.gsmarena.com/samsung_gala...review-930.php
פה הייתי ממליץ לקנות את הסים/ים. שים לב שהמחיר לא כולל מס (NJ-%7, NY-%8.25) ולא את המחיר החד פעמי של הסים עצמו (כמו בארץ) $15:
http://www.straighttalk.com/wps/port...vZ0FBIS9nQSEh/
כדאי (מאוד) לקנות פה טלפונים.. באיביי.
אני קניתי, כאמור, כמה וכמה. מדי פעם יש את "מבצעים" האלה, במחירים מגוכחים. המבצעים הם ליום אחד ובד"כ הם נגמרים תוך כמה שעות - נגמר המלאי.
לקנות רק ממוכר שהמלאי שלו בארה"ב ואז הטלפון מגיע תוף שלושה ימים ואפשר מיד לבדוק שהכל עובד ואם צריך, מיד להחזיר (מיותר מ-10 שקניתי באיביי, בחודשים האחרונים (ובכלל) לא קרה אף פעם!).
לשים לב לא לקנות דגמים מיוחדים לשוק האמריקאי - הם בעלי מפרט חלש יותר ואין את כל התדרים שרלוונטיים לארץ. לקנות רק דגמים "בינלאומיים" ופתוחים במקור (FACTORY UNLOKED):
- S3 - I9300 בלבד!
- S4 - I9500/I9505 - יש גם דגם של גוגל אבל הוא יקר משמעותית ואין "מבצעים" - נראה לי מיותר..
- NOTE 2 - N7300 אפשר גם את ה-LTE אבל לא יעבוד טוב בפלאפון או אורנג' (לא זוכר איפה).
- NEXUS 4 - יש רק דגם אחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני הייתי בטוח שזה כמו בסרטים... שנכנסים לסוחר מכוניות, שמים לו מזומן ויוצאים בנסיעה...
אסף.
כמו שברנרד כתב, זה בדיוק ככה. הבעייה היא לא לקנות, הבעייה היא למכור אחר כך.
אתה ניכנס לדילר ומוכר לו את הרכב, אבל הפערים הם בערך 1000$-2000$ שתפסיד על הסיבוב הזה (ויותר אם הדילר יריח שאתה לחוץ למכור). מה גם שבקנייה (לפחות בקליפוניה) הקונה משלם מע"מ על העיסקה - עוד 8.25% שאתה מפסיד.
בקיצור, נשמע שלמיכה יש מספיק דאגות על הראש בסיפור הזה, לא בטוח שהוא רוצה להוסיף עוד אחת (או במילים אחרות, נראה לי ששווה לו לקנות שקט בעבור עוד חופן דולרים)
מצד שני, לפחות בקליפורניה, יש את חוק "הלימון". אתה יכול להתחרט על עיסקת רכב תוך 72 שעות, אפילו בלי להסביר למה, ולקבל את כל הכסף חזרה (פחות איזה דמי טיפול, מאות בודדות של דולרים). אז אם בטעות נפלת על רכב "לימון" וזיהית בזמן, אתה מוגן.
לגבי טלפונים, אין בעייה להשתמש בטלפונים ישראלים בארה"ב, ברשתות GSM. ווריזון לדוגמא עובדים ב-CDMA וזה לא מתאים (לשני הכיוונים).
שים לב שהטלפון שלך לא יהיה נעול לרשת מסויימת (פה או שם).
בכל מקום יש את תוספת ה-TAX, למחיר.
גם אם קנית מאדם פרטי, בזמן הרישויי (כשאתה רושם או מקבל את הרשיונות) "מוצצים" את ה-TAX... חוץ מדלוואר (פה, קרוב) ונדמה לי שגם ווגאס (שם, רחוק).
זו היופי באנדרואיד - אפשר לפתוח בלי בעייה, בלי העין הרעה (או הרוח הרעה, במקרה זה) של האח הגדול, מיסטר ג'ובס, הצופה עליך...
אם הטלפונים שלכם "נעולים" לספק בארץ, אין בעייה לפתוח לשימוש בחו"ל ונדמה לי שאפילו החברות, בארץ, מחוייבות לעשות זאת.
הבעייה היא עם קנייה פה של טלפון נעול או טלפון שהיה נעול ונפתח (ז"א, לא פתוח במקור).
פה הם לא מחוייבים לפתוח ואפילו יצא חוק (אושר בקונגרס) שאסור לפתוח - עושים ממך פושע - וכמובן, כמו שג'ו אמר, יש הגיון מאחורי זה.
ישראלים נחמדים (כמו שבועז הזכיר) ואחרים, נחמדים לא פחות, קונים טלפון "בחוזה" ומשלמים משהו כמו $200-$100, מכריזים עליו כאבד/נגנב (יש ביטוח), פותחים אותו ומוכרים באיביי - החברות מפסידות וכך גם הקונה התמים, שאחרי כמה חודשים, לפעמים, אם החברות מתעקשות ומשקיעות, הטלפון ננעל ללא יכולת לפתוח..בריק.
אוקי אז אני צריך לבדוק באיזו רשת סלקום עובדים ולקנות טלפון שמתאים לרשת הזו. כמובן צריך סים מתאים לרשת הזו...
תודה
מיכה
אל תתבלבל משפע המידע זה.
קודם כל וודא מה רלבנטי למרילנד (כל מדינה מאפשרת שימוש למשך זמן שונה ברשיון הישראלי). שווה לך לבדוק גם על וירג'יניה, פנסילבניה וניו ג'רזי כי סביר שתסתובב גם בהן.
השכרת רכב הזולה ביותר בארה"ב לישראלי - דרך סוכן נסיעות או חברת השכרה מישראל. גם אם ישמע מוזר, מנסיון רב תמיד ניתן להזמין מהארץ, כולל ביטוחים מלאים במחיר שבארה"ב ייתנו לך ללא הביטוח. הביטוח יכול גם להכפיל מחיר פה.
לדעתי לפחות התעסקות בקניית רכב ישן שסביר מאד שיהיה לימון ואחר כך להיפטר ממנו לא שווה, אלא אם מישהו יכול לעשות לך עבודת הכנה ולמצוא דילר אמין שיסכים להתחייב על קנייה חזרה ויציע רכב שנראה טוב (כולל בדיקת קארפקס נקי).
כמו שנכתב, וודא ביטוח רפואי מקיף ככל האפשר. עלות ביקור פשוט אצל רופא על הצטננות או בדיקת דם יכולים בקלות להגיע להרבה מאות דולרים. ללא ספק זה חובה אם מעורבים ילדים.
יש בבלטימור קהילה יהודית מגוונת וקהילה ישראלית - מצא את הפורום המתאים ודרכו בד"כ תקבל את כל המידע האמין והמעודכן - יותר ממה שאני מכיר מניו אינגלנד או אחרים מג'רזי, טקסס, קליפורניה וכו'.
לגבי אשראי ובנק, אם תחשב את ההוצאות ותוכל להסתדר עם מזומן שתביא בגבולות המותר ועוד השלמות בכרטיס הקיים שלך ואולי בקניות ע"י PAYPAL - הכי טוב. אין לך צורך אני מניח בכרטיס אשראי אמריקאי וגם אין סיכוי שתקבל.
הטלפונים סביר שיעבדו עם סים מקומי (בדוק לפי מספר מודל מדויק) אבל לא בטוח ששווה לחודשיים - יש תוכניות בארץ שמקצות לך מספר אמריקאי או רומינג. שווה לבדוק מול עלות סים מקומי שהרבה פעמים מבוסס על תוכנית לשנתיים.