תן מחיר לסמסונג גלאקסי 4 ונראה אם פיך וליבך שווים...
Printable View
תן מחיר לסמסונג גלאקסי 4 ונראה אם פיך וליבך שווים...
או כמו שאומרים "נאה אומר נאה מקיים "
פוקסי ( ) אין בליבי על אף אחד אבל זה עולם קטן ותחרותי וחופשי כך שאין סיבה לכול השרשור הזה .
עידו
או כמו שאומרים מה קשור מחט לתחת מה הקשר בין מה שאני מגיב לזה שנהייתי חייב לתת מחיר כזה או אחר לאיש זה או אחר בסך הכול רשמתי אחרי הזלזול שהופגן באנשים לגבי אתם לא מבינים אתם לא יודעים נכון יש יש פה אנשים שלא מבינים ביבוא ויש שכן אז בואו לא ניתמם יש רעבים יותר ויש רעבים ממש בקיצור כול אחד יעשה מה טוב לו ואגב לא עובד מול אנשים פרטים סוחרים בלבד אז שיהיה אחלה שבת לכולם
אני הזמנתי ביבוא אישי מערכת הגה שלמה לרכב.. המחיר באתר רבע ממה שהיה עולה לי לקנות את החלקים בארץ.. אממה, החלקים הגיעו, נתקעו במכס,,ולא , תצהיר למכס מה שאתה רוצה זה לא מספיק לשחרר את החלקים, אתה צריך להביא אישור מוסך מורשה שהחלקים שהזמנת אכן מתאימים לרכב שלך בלי קשר למה שרשום שם, אתה צריך צילום רישיון של המוסך.. ולא כל מוסך ייתן לך את זה, בטח לא בחינם.. ואז תחכה עוד שבוע שבועיים עד שנציג המכס יחליט אם לשחרר.. והכי חשוב, כמה מכס אתה משלם על זה... רמז: הם עושים חישוב לפי עלות של חלק דומה בארץ..בסופה של כל הסאגה שנמשכה 3 שבועות ומלא ריצות, המחיר לחלקים אחרי תשלום מכס יצא לי זול ב-70-80 שקלים ממה שהיה עולה לי בארץ וזה בלי הפסד של 400-500 ש"ח יום עבודה..המכס לא ישחרר לך את החלקים ללא תשלום נוסף גם אם תביא תמונה של בר רפאלי מרכיבה את הקיט טופלס...חלקים בטיחותיים עדיף לקנות בארץ...
ליאור
1. אתה כנראה לא מתורגל ביבוא כי אחרת לא היית נתקע.
2. בתור אחד שמייבא המון אני יכול לתת לך דוגמא שקיט הגבהה לרכב שלי עלה לי 4000 שח במקום כמעט 20000....
אם יודעים מה ואיך לעשות אפשר לחסוך כסף.
אין לי לרוב טענות כלפי שום יבואן.
הם הולכים לרוב במסלול אחר ומשלמים תשלומים שונים ומחזיקים מלאי זמין ( כמה זה חשוב כשאתה תקוע) .
הם גם צריכים לשמור לעצמם ולמוסכים רווחיות.
הרווח בענף הזה למוסכים קצת גבוה אמנם.
הנחת מוסך היא בממוצע 30 אחוז מלמעלה(!).
מצד שני, בתור אחד שיש לו כבר מספיק נסיון לנתח את המבנה העסקי והרווחיות של מגוון עסקים אני יכול לומר די בבטחון שהמדינה אשמה.
היא אשמה בגלל הגבלות היבוא ובגלל המיסוי הגבוה.
בשוק המחשבים למשל, כמעט ואין מחסומי יבוא ולכן הרווחיות שם היא בין 5 ל 15 אחוזים!
בועז אתה צודק, אני לא מתורגל ולא מייבא על בסיס מסחרי.
הזמנתי מערכת הגה שלמה לרכב כי רציתי לחסוך את החיפושים של כל חלק פה בארץ, קיבלתי מכתב מהמכס עם פירוט של כל האישורים הדרושים ע"מ לשחרר את החבילה.
אחרי שהבאתי את כל האישורים והחבילה הגיעה לסניף הדואר הקרוב נדרשתי לשלם תוספת מחיר (מכס) שבסופו של דבר יצא די קרוב למחיר כל החלקים בארץ..
אם יש דרכים לחסוך את כל העניין אשמח לשמוע..
ד"א, מה הסיכוי ששנורקל יעבור בלי לעצור במכס?
התפרסם פה נוהל של יבוא פרטי של חלקי רכב.
למד אותו היטב,זה שווה הרבה כסף.
חוצמזה יש כללי זהב של תעשה ואל תעשה.
לגופו של עניין-
שנורקל לא יתקע על בסיס אישור כלשהו.
השרלה היא רק כמה תצליח לחסוך/ כמה תשלם על בחירת מסלול משלוח שגויה.
חשוב לתת את הדעת לנקודות הבאות בטרם תזמין:
מהיכן אתה שולח אותו?
האם מחירו מעל 75 דולר כולל משלוח?
מה גודל החבילה?
כמה זמן אתה מוכן להמתין לו?
בועז, אפשר קישור למדריך?
בחיפוש לא הצלחתי למצוא.
מהסלולרי.
מקווה שזה יצליח
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=75947
כשעסק מתמחר מוצר הוא רוצה מקסימום רווח, כמובן שככל שהמחיר עולה כך יורדות המכירות ומקסימום רווח כולל הוא באמצע רק שנראה לי שהרבה עסקים לא יודעים כמה לקוחות הם מפסידים (אלה שלא מתקשרים בכלל) ולכן המחירים הגבוהים.
ראו מקרה בטר פלייס.
תמיד יש את אלו שישימו 8000 על קיט הגבהה והפיתוי לשים תג מחיר גבוה גובר בהרבה מקרים. שאלת ה-1000000$ היא מהו המחיר ה״נכון״.
ניר זה קיים גם הפוך , שנסגרת עסקה ואחרי אתה יודע שיכולת לסגור גם בפי 2 .
עידו
מצטער על חוסר הדיוק בכתיבה יש בעיות עם המחשב ועכשיו בוא נעשה סדר בעינין אני הבטחתי משהו הצעתי איזה שירות כזה או אחר ומי החליט פתאום שמישהו מבריק בחוכמת שקל וחצי זורק שטות לתוך דיון ועכשיו אני אמור ללכת לפי הגחמות שלו ואם אני לא מקבל את העינין אז אני לא רציני תגיד זה מדד לאיזה אמינות זה מדד לאופי האדם זה מדד למה ................ אני אומר לך מישהו ללא שמות ניסה לקבל מחיר ממני ובגלל שאני לא עובד מול לקוחות פרטים ובכלל לא מכובד לעשות עסקים ולפרסם ללא הסכמת הבעלים של האתר סירבתי בנימוס והסברתי את עמדתי עכשיו אני שואל עוד אתה מנהל הפורום ניראת לך התגובה שלך מה אני חייב למכור בשביל לצאת אדם ישר בעיניך אני חושב שמה שקורה פה מציא את החשק חשבתי שהפורום איכותי מילא אותו פלוני היה מפנה את הבקשה בהודעה פרטית בקיצור היה יותר טוב ללא כול התגובות והבקשות אני חושב שאני יפרוש בשיא לא תרמתי הרבה אבל למדתי שהמצב אצלך לא מציאה גדולה לילה טוב לא חוזר לכאן
בעיות פיסוק אינן בעיות מחשב, הן בעיות משתמש.
אם אתה רוצה שנכבד אותך, אנא כבד אותנו, ודאג לסימני פיסוק. המאמץ בקריאה ללא סימני פיסוק הוא אדיר, שלא לדבר על אי ההבנות שהוא גורר עימו.
העובדה שמישהו פנה אליך בהודעה פרטית "לבקש מחיר", כדבריך, אינה מעלה ואינה מורידה דבר. ודאי לא אם אתה מדבר על תגובתו של הלטאה, שהיתה הכי ישירה שיכול להיות.
נכון שהפרסום באתר הינו בתשלום ובהסכמה, אך מאידך, מבצעי מכירה שהיו פה בעבר, אם היו ללא כוונת רווח מצד המציע, ככל שזכור לי וסביון יתקן אותי אם אני טועה, זכו להסכמת ההנהלה.
הטענה כנגדך לא היתה על כך שאינך "עושה מחיר". הטענה נגדך היתה שאינך מבין שעל יבואנים רובצות עלויות נוספות, שאינן רובצות על מי שמבצע יבוא חד פעמי בסכומים נמוכים, ומי שמיבא באופן פרטי, בדרך כלל לא מחשיב עלויות נוספות, שאינן ישירות. נטען שאינך מבין שביחס למוטל על יבואן, מרביתם לפחות, דורשים מחירים הוגנים והגונים על מרכולתם.
משהתברר כי אתה, לטענתך, יבואן גם כן, ניסו להראות לך כי גם מחיריך אתה אינם דומים למחירי חו"ל וכי אינך שונה מאלו עליהם אתה מתלונן.
איש לא פגע ולא עלב בך ולו היה מישהו עושה כך, היה נמחק ו/או מקבל הערה או אזהרה ואף יותר.
אני מבין שבמקום בו חולקים על דעתך לא נוח לך להיות. אין לי אלא להצטער על כך. בשבילך.
פוקסי, במקום לנסות להתגונן (ואין לי שמץ ממה)
הייתהי יכול לכתוב: אני סיטונאי ואינני מוכר לציבור, אבל אם הייתי יכול למכור לך(ואינני) המחיר היה X ג'ובות
ובזה זה היה מסתיים.
אבל סתם נפלתה(לא נפלתה...התפרצתה) למלכודת שמיכה שם לך והוכחתה לכולם את ההיפוכרטיה.
איך אומרים אצלכם? השום אמר לבצל: אתה מסריח.
לא מכיר את האמירה הזו, עם השום והבצל אבל מתאים מאוד.
כל אחד בתורו, התלונן בשלב כזה או אחר על מחירים מופרזים בארץ ובהרבה מקרים בצדק.
אבל זו פעם ראשונה שאני נתקל במישהו "מתוך המערכת" (של היבואנים) עם ייללנות שכזו.
איזה תירוץ, בוא ננסה להיות עדינים... דבילי - לא מוכר לפרטיים, רק לסיטונאים.
מר פוקסי הנכבד, שטענות יש לך כרימון בשל ואדמדמם, אני מעוניין לקנות ממך 15 טלפונים,מספר סיטונאי לכל הדיעות, באותו מחיר שאתה מוכר ל"סיטונאים" - כמה?
ואני אומר לך מראש, שלא תרגיש שאני מנסה להפילך בפח - אני יודע כמה עולה טלפון כזה בארה"ב, כשמחירו כולל את רווח היבואן המקומי...
מה תגיד עכשיו, שאתה לא מוכר לכאלה ששמם מתחיל באות "ב" או "B" או "מ" או כל "חארטה" אחרת?
אף אחד לא מחייב אותך לעשות כלום - אתה מוכר/יבואן/מה שלא יהיה ואני מעוניין לקנות במחיר שאתה גובה. מה לא בסדר?
כמו שאתה מתמחר כך אחרים מתמחרים - לא טוב לך, לא צריך אבל אל תתחיל ליילל ולבכות ו"לשחרר קיטור" עם דמעות תנין - או, כלשון חז"לינו טול קורה מבין עינייך...
הנה לך הזדמנות לעשות מעשה ולתרום את חלקך ל"מלחמה" ביבואנים מפקיעי המחירים המאני*&%$ם - קדימה, תתחיל למכור במחירים נהדרים. לא שתפסיד חלילה, אלא באותם מחירים שאתה מוכר "לסיטונאים". תחסוך את פערי נושכי הנשך, כפי שהתלוננת נגדם. אל תפסיד, חלילה. תרוויח אותו הדבר וגם אנחנו נרוויח.
מה יש, למה לא? אני מוכן, לצורך ולטובת המקרה, למחול על כבודי הקמעוני ושתכנה אותי "סיטונאי" - עלי. קדימה.
ואם אתה נעלב ונוטש בכזו הפגנתיות והעלבות מעושה - הדבר אומר משהו עליך, יותר מאשר עלינו...
שא ברכה.
בואו לא נהיה צבועים,
כולם יודעים (ואלה שלא יודעים ראשם תמון חזק בחול) שהבעיה היא ממשלתית ומדינית
בניגוד לענפים אחרים (מחשבים, סליולרי) הממשלה עובדת קשה להגן על יבואני הרכב, זה סוג של פרוטקשן (פילוסופיה בגרוש) היבואנים רוכשים זכות בלעדית-המדינה מגינה עליהם מתחרות.
דוגמה בפועל שממש יוצאת דופן בעיני: לפני כשנה בחור פנה אלי לעזרה ביבוא סנדלי בלם חרום לסיירה, בUMI רצו כ6000 שקל, המחיר בארהב? $37 כולל משלוח אלי.
כמובן שמלאי, מיסים, עובדים,פרוטקשן וכולו וכולו עולים הרבה ואין ספק בזה, אבל גם יש גבול לחזירות, או אולי אין, בכול מקרה, זה ברור כשמש שהסיבה למחירים היא אשמת הממשל שלא מאפשר תחרות אלא מיצר מונופול בו הלקוח הוא קורבן מובל לשחיטה.
ממש אין להאשים את היבואנים, הסיבה למחירים נובעת מאותה סיבה שכלב מלקק את הביצים- כי הוא יכול.
אתם רוצים שזה ישתנה לא? שלחו את ברלי לכנסת , אני בספק עם הוא יוכל לשנות משהו, הדינוזאור הבולשביקי חזק מדי...אבל לפחות יהיה אפשר להגיד שניסינו.
ממה שאני יודע כבר הרבה זמן על חלקים מאמריקה, מה עולה שם תכפיל ב10בערך וזה מה עולה כאן בשקלים אצל מי שמביא את הסחורה עם הרווח שלו, 650 בדולר זה 6500שקל ומה עם עבודה של המוסך בטח גם צריך להרויח. אם אתה יודע לעבוד לבד זה דבר אחר אתה יכול להביא ולעשות לבד יעלה לך פחות הרבה. דאוד
ברור שיש הוצאות וכו' וברור שיש חזירות וברור שלא בהכל אשמה הממשלה - ראה דוגמה ג'קי לעומת "המזרח", לעניין מחירי החלפים ללנד-רובר. לא פחות מחזירותלשמה, גם עם כל ההוצאות. הרי אתה לא יכול לצפות שחלק שאצל ג'ק עולה כמה עשרות שקלים, יעלה אצל היבואן יותר מאלפיים, רק על מנת לממן את ההוצאות. יש גבול ויש פרופורציות..
מה שאותי הרגיז (טוב, לא יותר מידי) בפוקסי הזה הוא, שכשזה נוגע אליו ולרווחיו, פתאום "מאלצים" אותו ו"סוחטים" ממנו מחירים... ממש הקוזק הנגזל.
הרי מה שהוא בוכה שעושים לו, ברכב - הוא עושה לאחרים עם עסקי הטלפון שלו - וסיבותיו עימו.
מר פוקסי לא מרשה לאחרים "להכנס" לשיקוליו ולמחיריו אבל באותה נשימה הוא מתבכיין על אותו יחס בדיוק, כשהוא בצד "המקבל"...
ועוד "נעלב"...
אני לא ממש מבין מה יש לך ממני אני לא חייב לך כלום אין לי שום קשר אליך ובאופן די מוזר אני גם לא מכיר אותך בעצם אולי כן אבל זה לא משנה אני לא עובד מול לקוחות פרטים מה לא ברור אני לא עובד מול לקוחות פרטים ידעתי שברגע שעשיתי את הטעות ורשמתי במה עיסוקי ידעתי שיגיע הרגע שמישהו יפנה בשאלה וניסיתי לא ליפול לתוך הליכלוך הזה אבל כנראה שחיכית לעינין כזה אז נעשה סדר למרות שאני לא ממש חייב מי שמכיר אותי יודע מי אני הסיבה שאני לא מוכר ללקוחות פרטים הים חוסר היכולת שלי לתת שירות כמו אחריות ועוד העסק שלי עובד על כמות פר עיסקה ועכשיו אני יגלה לך משהו שבכלל יכעיס אותך העלות שלי למכשיר היא יותר זולה מחול זאת אומרת שאני יכול למכור לך במחיר של חול ועדין להרויח אמממממ לא בא לי לא חייב ואני חושב שמספיק דנתי בנושא ולמה אני מגיב כי אני לא אוהב שמלכלכים את שמי אז אני מקווה שמיצינו את השטות הזו ושתשחרר ממני לחץ אתה וחבריך המשך יום נעים