סבלנות.
חכה שנראה מה תהיה הצריכה שלו. (או שאתה מהחבר'ה שלא סופרים דלק?)
אם הצריכה תהיה טובה, כפי שהשיפור בביצועים טוב לפי מילותיך- אכן כדאי רצוי וחובה(!) להמליץ עליו :twisted:
תתחדש!
-ארז 8) -
Printable View
סבלנות.
חכה שנראה מה תהיה הצריכה שלו. (או שאתה מהחבר'ה שלא סופרים דלק?)
אם הצריכה תהיה טובה, כפי שהשיפור בביצועים טוב לפי מילותיך- אכן כדאי רצוי וחובה(!) להמליץ עליו :twisted:
תתחדש!
-ארז 8) -
eran כתב:
כדי לחדד את העניין- קרבורטור עם לוע צר יותר (פחות ספיקה), יעבוד במצערת פתוחה בדומה לקרבורטור גדול יותר (לצורך העניין כפול ממנו) עם מצערת חצי פתוחה. המנוע שואב כמה שמאפשרים לו באמצעות המצערת, הוא לא עצמאי. מכאן שקרבורטור בעל ספיקה נמוכה מהרצוי יגביל את המנוע בדומה למצערת שלא נפתחת עד הסוף.ציטוט:
ערן המסוקס כתב:
לא מאמין שישרפו לך שסתומים בדיוק לפי מה שרשם ניר. התערובת תהיה תערובת טובה פשוט פחות מידי תערובת. מה שאומר שהמנוע יחנק מעט אם הוא דורש ספיקה גבוהה יותר.
ייתכן שהמנוע שלך יגיב טוב יותר עם קרבורטור גדול יותר בסל"ד גבוה. מצד שני, אתה לא הולך להעביד את המנוע בסל"ד גבוה מאוד. הקרבורטור יכול להוות מעין הגנה מפני סל"ד גבוה מידי.
לעניות דעתי אם המנוע ישאב מהקרבורטור יותר תערובת מהספיקה שלו יזרום דרך הקרבורטור יותר אויר מהמתוכנן הדיזה לא תהיה מסוגלת לתת את כמות הדלק הנחוץ ותהיה בתערובת עניה -> שרפת שסתומים
שוב אני חוזר - את אחוז הדלק בתערובת ניתן לווסת באמצעות כיווני דיזות ומצוף, אין קשר לספיקה.
יש כאלה שמתאימים קרבורטור שנלקח ממנוע סובארו 1800, זאת התאמה די נפוצה, קרבורטור דו שלבי מתקדם, עובד בצורה יותר יעילה (גם חסכון בדלק וגם שיפועים), חשוב להתאים את הקרבורטור אצל בעל מקצוע לתערובת המתאימה. המינוס היחיד הוא הספיקה הנמוכה יותר שלו.
למה תא מצאת את ההזרקה כאופציה רלוונטית ??
עוד מעט על קרבורטורים:
קרבורטור עם ספיקת אוויר, CFM, נמוכה יתן תגובה חדה ומהירה יותר מקרבורטור עם ספיקה גבוהה. ומצד שני יהיה חלש בסל"ד גבוה. לדוגמא הקרטר.
קרבורטור גדול מידיי יהיה יעיל בטווח הגבוה של הסל"ד וחלש בנמוך.
החכמה היא למצוא את האיזון, את האופטימום למנוע הנתון, במצב כזה של קרבורטור אופטימלי, היעילות תעלה בכל טווח הסל"ד.
maya, לא הזרקה כי אין לי חשק לחפש חיישנים תקולים, או מחשב. זה נוסע יותר טוב ומרגיש יותר טוב אבל בסך הכל מועד יותר לתקלות. יגידו מה שיגידו בעלי הסופה/אוהבי ההזרקה, דיי להסתכל בפורומים כדיי לראות מהן עיקר התקלות שם. עבור רכב שטח הפשטות היא מילת המפתח, עבור רכב כביש, אין ספק שהזרקה.
בעלות של מזרק שניים או מחשב אני קונה קרבורטור נוסף וקיט שיפוץ.
כשמערכת ההזרקה חדשה יחסית, כמו רוב הסופות כיום זה נחמד ונוסע, אחרי 10-15 שנים הארנק מתרוקן והרכב לרוב עומד.
למי שרוצה ראיתי אצל סמו קרבורטור כזה פעם .
בהמשך לנושא יש לי CJ3 ויש לו קרבורטור פתח 32 דיברתי עם אנשים ואמרו שהוא חסכן בדלק אכן כך בנסיעה פתוח לוגם כ10 1 אך בביצועי שטח כשצריך אותו כגיפ לא פרייבט הוא מקרטע ראה שרשור קירטוע וזאת הבעיה הומלץ לי להחליף לאחד של פזו 404 או403 משומש מפרוק האם יש המלצות אחרות אני צריך גיפ לא סוס מת!אין שום משבר אנרגיה הכל בלוף :wink: :D :P
חברים.דיבורים כמו חול....... היצרן יודע מה הוא התקין ברכב. לפני כחודשיים עשיתי שיפוץ עם קיט מיאנוביץ', לאחר מכן קפצתי לד"ר ערן המסוקס שיכוון לי את האוטו ומאז אני מטפס בכל שיפוע בלי טיפת גמגום של המנוע. בחול המועד נסעתי מי-ם למצפה רמון והצריכה הייתה... אחד לשמונה !!! לא הזרקה ולא קרבורטור תחליפי. :roll:
היכן להשיג מקורי של היצרן CJ3Aראש שטוח לא הוריקאו 8)
היצרן יודע מה הוא התקין ברכב?
תגיד על איזה מידת צמיגים אתה נוסע?(31?)
יש לך הגה כח?
בשביל מה זה הרי היצרן יודע מה הוא שם לא?
סליחה על הבורות אבל אני מעוניין
לדעת איזה סוג קרבורטור יש לי ברכב .
האם ישנם סימנים מזהים לגבי סוג הקרבורטור?
האוטו שנת 90 בוגר צבא הגנה לישראל והבעלים הקודמים לא החליף לה קרבורטור.
כנראה שיש לך קרבורטור שנקרא CARTER BBD. זה אותו הקרבורטור שמורכב על רוב הסיקסים בארץ מהמפעל.
תמונה של הקרבורטור שלך תעזור לענות בצורה מדוייקת יותר.