תגובה: Article: מסלול ג'יפים: חולות מערב הנגב, מניר יצחק לבאר משאבים
תכנון המסלול נעשה תוך המנעות מכוונת מכניסה לשמורות בשעות החושך.
את המסלול שרטטנו על עמוד ענן כשכל הזמן ברקע נמצאת המפה הרשמית שהצבעתם עליה http://www.govmap.gov.il/
אם לרשות הטבע יש מפות אחרות, מעודכנות יותר או מורחבות, עליה לפרסם אותם ברבים ולדאוג שגם האתר הרשמי של המדינה יתעדכן.
גם רשות הטבע כפופה לחוק, היא לא ממציאה את החוקים אלא אוכפת אותם. אם הרשות או פקח זה או אחר מותח את החוקים / גבולות השמורה מכל סיבה שהיא (בצע כסף, שמירה יתרה על ערכי הטבע, חוסר ידע וכו). הוא יצטרך להגן על מעשיו בבית המשפט.
לעניות דעתי, בית המשפט ישתמש במבחן האדם הסביר. אם בדקנו בעמוד המפות הרשמי של מדינת ישראל, השתמשנו בעמוד ענן שסורק את מפות הסמ"ש ואפילו בדקנו באתרים נוספים - עשינו יותר מאשר מצופה מהאדם הסביר על מנת שלא לעבור על החוק.
גם אני מחכה לתשובתו של אלדד בנושא הזה. עד אז אשתדל לשמור על החוקים והטבע כמיטב יכולתי וע"פ האינפורמציה הנגישה לציבור.
אגב, לפני תכנון הטיול, היתה לי מחשבה על טיול באזור אחר שע"פ המפות הרשמיות הוא שמורת טבע וע"פ עמוד ענן רק חלקו שמורה. הרמתי טלפון למרכז המידע של הרשט"ג ושאלתי אם מותר לנסוע שם בלילה. ענו לי שאין בעיה בכל האזור, רשמתי את שם המוקדנית על פתק ושמתי בכיס. בסופו של דבר הוחלט על המסלול שפורסם. לדעתי הפתק בכיס שווה פחות בבית המשפט מאשר המפות הרשמיות של המדינה.
Article: מסלול ג'יפים: חולות מערב הנגב, מניר יצחק לבאר משאבים
הדיונה הגדולה היא חלק מהמנחת, איך בדיוק תהיה שמורה?
ברווחים של הגלגלים?
ד״א, באר משאבים נמצאת מול הכניסה למשאבי-שדה, צפונית לכביש.
הבאר הרוסה ומלאה באדמה הרבה מאד שנים, ובשטח יש רק את מכסה הבטון שלה.
הבאר ליד גולדה נקראית ביר-עסלוג׳.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
חידשת לי דורון. אני תמיד הייתי תחת הרושם שבאר משאבים זה השם המחודש של ביר-עסלוג'.
יכול להיות שמישהו חידש לבאר את השם..
מההכרות שלי עם האזור, לפני כמה עשרות שנים סתמו את הבאר שהיתה בדיוק צפונית לכניסה לקיבוץ.
תקופה ארוכה היה במיקום המסומן במפות הישנות מכסה הבטון שכיסה על הבאר, בדומה לשיפוץ הבריטי של בארות מים בנגב.
במקביל,
תמיד היתה ביר-עסלוג' המיתולוגית של האזור, עוד הרבה לפני שהאגם בגולדה חובר לצינור ונהיה "פארק".
אני רואה שבמפה אכן כתוב משאבים בביר-עסלוג׳.
בפועל, אני זוכר שהשם היה בשימוש לגבי מה שבמפה כתוב ״באר שדה״, ומצד שלישי יש הרבה זיופים באותה המפה..
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הדיונה הגדולה היא חלק מהמנחת, איך בדיוק תהיה שמורה?
ברווחים של הגלגלים?
לא מזמן, לצורך אימון, אושרה לי הנסיעה במנחת, כמובן, כולל הדיונה הגדולה (לבקשתי). מה שכן הובהר במפורש כי אסור לעבור את קו שיא הדיונה.
אני לא רואה דרך שהמנחת הוא חלק מהשמורה, וכאמור, הדיונה היא חלק ממנו
אסף.
תגובה: מסלול ג'יפים: חולות מערב הנגב, מניר יצחק לבאר משאבים
אני מעונין לעשות את המסלול המדובר בלילה, פתחתי מפת סימון שבילים, והשביל האדום כמעט כולו בתוך השמורה. אז מה נכון, מי שאומר שזה לא בשמורה או המפה? דבר נוסף, האם ניתן לטייל בימי חול במסלול זה?
נמרוד
נמרוד
תודה כמו שחשבתי, לפי המפה נראה בעיתי בעליל.
נמרוד
נמרוד, בתכלס גם אין גבולות למדינה (מבחינה חוקית בינלאומית ישראל לא הגדירה את גבולותיה הרשמיים).
וזו אמורה להיות מדינה...
לך תבנה מדינה ;)